• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmıyor :(

eylulum_88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
64
2
98
34
Çanakkale
Merhaba.Yıllardır kk takip ediyorum.Bir sorunum var ve artık çok yoruldum sizinle paylaşmak biraz dertleşmek istedim.Eşimle 6buçuk yıldır birlikteyiz.Son 1.5yılında evliyiz.Eşim 1 yıldır işsiz ve doğru düzgün iş aramıyor.İşletme mezunu ve özel bi şirkette muhasebeci olarak çalışıyordu evlendiğimizde. Ayrıca babamla çok sorun yaşadım eşimi hiç istemedi.gayretsiz birisi daha iyisi için hiç uğraşmıyor diye hep beni vazgeçirmeye çalıştı. Hatta sözlüyken onu kpss zorla soktum kursa gitti aama ders çalışmıyordu.hatta bu yüzden ayrıldım ama dayanamdım gene barıştım.E vlendik ben yeni mezun olmuştum 2.5 ay kadar evde oturdum iş aramadım.2.5 ay sonunda işe başvurdum ve başladım.4 ay sonunda iş yerinde bazı sorunlar yaşayıp ayrıldım.Zaten atama bekliyordum atanana kadar çalışmak istemiyordum ama maddiyat işte.Bu arada eşiminde işinde sorunlar çıktı..bende biraz dayan ben işe başlıyım ayrılırsın ama ben işsizken olmaz diyordum.Bir akşam eve geldi ben istifa ettim dedi.Ne diycemi şaşırdım.Ama tamam dedim başka iş buluruz diye moral verdim destek oldum.o arada eşimi iş için arayanlar oldu tanıdıklar tatil yapıcam deyip onları geri çevirdi.Ailelerden gizledik durumu nasıl olursa bulucak diye.Zaman geçtikçe eşimde bi rahatlama başladı.İş aramadı evde yatıyodu bütün gün.Daha sonra ben işe başladım.Yoğun çalışıyordum eşim evde yatıyordu.Annem geldi memleketten eşim ailesinin evinde uyuyordu annemkaldığı sürece (ailesi memlekete gitmişti).Bide ben eşimin işi ist da diye atama tercihlerimde ist dışı tercih yapmadım sırf onun işi bozulmasın diye.özelde çalışmaya devam ettim.2atamayı böyle kaçırdım.Neyse eşimle kavgalarımız başladı.Bu arada kredi borcumuz vardı (eşim nişanlıyken benden habersiz çekmişti sonradan öğrendim) onu ödeyemedik.başka borçlar derken annelerinin taktığı bilezikleri bozdurup ödedim.benim zorumla bi mağazada satış danışmanı olarak iş buldu.gecesi gündüzü yoktu.sonu olan bi iş değildi ama idare ettik bi süre.o arada ona hep iş bak dedim benim zorumla başvurdu sadece.anneme anlattım dayanamayıp abime anlattım sonunda üzüldüler her konuda arkandayız dediler.babama söyleyemedim uzun süre haklı çıkmıştı çünkü.neyse bu arada bi atama daha oldu eşime ben neresi olursa gidicem daha fazla fedakarlık yapamıcam dedim ve uzak bi yere atandım şimdi.eşimede gelme benimle istda iş bul çalış ayrı kalalım bi süre sonra eş durumundan gelirim dedim.kabul etmedi yalnız gönderemem seni dedi.neyse tartışmaların sonunda geldi yanıma.bulunduğumuz yer çok küçük eşime iş imkanı yok.zaten iş arayanda yok.etrafımızdakiler iş bulalım diye söylüyolar eşimin niyeti yok.çok laf söyledim hep bağırdım ağladım yalvardım ben senin için neler yaptım babamı karşıma aldım dedim.eşim tek kelime etmiyo çabası gayreti yok hiç.ben böyle yaşayamam bak biticek herşey böyle devam edersen dedim.Boşanıcam dedim deme öyle diye ağladı.Eşim bana çok düşkün seviyo biliyorum üstüme titrer hep benim dedğim olsun ister.Ama nereye kadar bunlar yeter ki.kocan çalışmayınca ne saygı kalıyo sende ne sevgi.Eski duygularım yok öyle hissediyorum yani.Çekici bile gelmiyo çoğu zaman.Ailemden çok uzaktayım şuan sadece eşim var yanımda sırf oyüzden onunla konuşuyorum gülüyorm gibi geliyo çünkü ailemin yanındayken onun yokluğunu hiç hissetmiyorum.Çok uzun oldu biliyorum ama daha içimde neler var neler...Ne yapmalıyım bilmiyorum..ben gayretli biriyim çabalarım herzaman..o yüzden böyle şeylere katlanamıyorum..

Merhaba.Yıllardır kk takip ediyorum.Bir sorunum var ve artık çok yoruldum sizinle paylaşmak biraz dertleşmek istedim.Eşimle 6buçuk yıldır birlikteyiz.Son 1.5yılında evliyiz.Eşim 1 yıldır işsiz ve doğru düzgün iş aramıyor.İşletme mezunu ve özel bi şirkette muhasebeci olarak çalışıyordu evlendiğimizde. Ayrıca babamla çok sorun yaşadım eşimi hiç istemedi.gayretsiz birisi daha iyisi için hiç uğraşmıyor diye hep beni vazgeçirmeye çalıştı. Hatta sözlüyken onu kpss zorla soktum kursa gitti aama ders çalışmıyordu.hatta bu yüzden ayrıldım ama dayanamdım gene barıştım.E vlendik ben yeni mezun olmuştum 2.5 ay kadar evde oturdum iş aramadım.2.5 ay sonunda işe başvurdum ve başladım.4 ay sonunda iş yerinde bazı sorunlar yaşayıp ayrıldım.Zaten atama bekliyordum atanana kadar çalışmak istemiyordum ama maddiyat işte.Bu arada eşiminde işinde sorunlar çıktı..bende biraz dayan ben işe başlıyım ayrılırsın ama ben işsizken olmaz diyordum.Bir akşam eve geldi ben istifa ettim dedi.Ne diycemi şaşırdım.Ama tamam dedim başka iş buluruz diye moral verdim destek oldum.o arada eşimi iş için arayanlar oldu tanıdıklar tatil yapıcam deyip onları geri çevirdi.Ailelerden gizledik durumu nasıl olursa bulucak diye.Zaman geçtikçe eşimde bi rahatlama başladı.İş aramadı evde yatıyodu bütün gün.Daha sonra ben işe başladım.Yoğun çalışıyordum eşim evde yatıyordu.Annem geldi memleketten eşim ailesinin evinde uyuyordu annemkaldığı sürece (ailesi memlekete gitmişti).Bide ben eşimin işi ist da diye atama tercihlerimde ist dışı tercih yapmadım sırf onun işi bozulmasın diye.özelde çalışmaya devam ettim.2atamayı böyle kaçırdım.Neyse eşimle kavgalarımız başladı.Bu arada kredi borcumuz vardı (eşim nişanlıyken benden habersiz çekmişti sonradan öğrendim) onu ödeyemedik.başka borçlar derken annelerinin taktığı bilezikleri bozdurup ödedim.benim zorumla bi mağazada satış danışmanı olarak iş buldu.gecesi gündüzü yoktu.sonu olan bi iş değildi ama idare ettik bi süre.o arada ona hep iş bak dedim benim zorumla başvurdu sadece.anneme anlattım dayanamayıp abime anlattım sonunda üzüldüler her konuda arkandayız dediler.babama söyleyemedim uzun süre haklı çıkmıştı çünkü.neyse bu arada bi atama daha oldu eşime ben neresi olursa gidicem daha fazla fedakarlık yapamıcam dedim ve uzak bi yere atandım şimdi.eşimede gelme benimle istda iş bul çalış ayrı kalalım bi süre sonra eş durumundan gelirim dedim.kabul etmedi yalnız gönderemem seni dedi.neyse tartışmaların sonunda geldi yanıma.bulunduğumuz yer çok küçük eşime iş imkanı yok.zaten iş arayanda yok.etrafımızdakiler iş bulalım diye söylüyolar eşimin niyeti yok.çok laf söyledim hep bağırdım ağladım yalvardım ben senin için neler yaptım babamı karşıma aldım dedim.eşim tek kelime etmiyo çabası gayreti yok hiç.ben böyle yaşayamam bak biticek herşey böyle devam edersen dedim.Boşanıcam dedim deme öyle diye ağladı.Eşim bana çok düşkün seviyo biliyorum üstüme titrer hep benim dedğim olsun ister.Ama nereye kadar bunlar yeter ki.kocan çalışmayınca ne saygı kalıyo sende ne sevgi.Eski duygularım yok öyle hissediyorum yani.Çekici bile gelmiyo çoğu zaman.Ailemden çok uzaktayım şuan sadece eşim var yanımda sırf oyüzden onunla konuşuyorum gülüyorm gibi geliyo çünkü ailemin yanındayken onun yokluğunu hiç hissetmiyorum.Çok uzun oldu biliyorum ama daha içimde neler var neler...Ne yapmalıyım bilmiyorum..ben gayretli biriyim çabalarım herzaman..o yüzden böyle şeylere katlanamıyorum..

İşin zor arkadaşım.Sen erkek olmuşsun o da evin hanımı.Kendine bu durumu nasıl yediriyor anlamadım.Sözlüyken belli etmiş kendini ama biz kadınlar hep aynı hataya düşüyoruz.Evlenince düzeleceğini düşünüyoruz ama olmuyor.Sonrası kocaman bir hayal kırıklığı.Eşinle konuşmuşsun ya kendine gel iş bul çalış ya da boşanırım demişsin.Söylediğinin arkasında dur.İstediği kadar ağlasın.1 kaç ay değil ki 1 sene uzun bir süre.Hem de hiç çaba yok.Çalışmaktan başka bir şansı yok ki.Ha birde çocuk yapmak konusunda da dikkatli ol.Sabırlar diliyorum.

Babanız hala durumu bilmiyor mu ya da abim biliyor demişsiniz o konuşmaz mı ciddi ciddi..siz de kararlı olmalısınız boşanırım deyip ağladı diye vazgeçtiğiniz için belki de bu kadar rahattır..eğer niyetiniz gerçekten boşanmak değilse bunu söylememelisiniz bence..çünkü hep tehdit ettiğnizi sanabilir..

Seni cok iyi anliyorum, isin zor.
Hayat bu sekilde gecmez.
Esin acaba depressiona mi girdi, bence hali normal degil.

Git ailenle konus, onlar esinle konussun, sende esinle tekrar konus 2-3 ay zaman ver.
YA burda ya istanbulda is bul, bulamadin ben yokum de.
Inana bu konuyu bir daha tartismam seninle de su tarihde ise girdin girdin, girmedin bitti de.
Belki ailenin baskisini da fark ederse biraz ceki düzen verir kendine.

konunun benzerini ben de yaşadım zamanında.çalışmayan bi eşe katlanmak, sabretmek gerçekten çok zor ki benim eşim hiç tamamen işsiz kalmadı sadece yaptığı işin kazancının bize yetmeyeceğini bildiği halde o işte kalmaya diretti ve aylarca hem ben hem o ciddi sıkıntılar çektik.üstelik her bu konuyu açışımda sanki haklı olan oymuş gibi kavga çıkardı, bağırıp çağırdı.

ben çözümü durumu kendi aileme değilde onun ailesine yansıtmakta buldum.kayınvalidemle kayınbabamla konuşup bu şekilde devam ederse boşanmak zorunda kalacağımı söyledim.eşimi de bu konuda tehdit ettim ve durumu düzeltmezse gerçekten çekip gideceğime inandırdım.düzelmeseydi yapacaktımda çünkü cidden katlanılır bi durum değil.

seni çok iyi anlıyorum ama 1 yıl çok uzun bi süre, eğer gözü korkmazsa toparlanmaz gibi geliyor bana.
eşini ve ailesini en iyi sen tanırsın, konuyu onlara yansıtsan çare olamazlar mı?

ben de esinin kronik depresyonda oldugunu dusunuyorum...butun gun yatmasi, ayrilicam diyince aglamasi vs....
esinin calismak istememe nedeni olarak neyi one surdugunu cok bahsetmemissin...yani misal ''yillarin yorgunlugu var'' gibi (genc olmasina ragmen) seyler mi soyluyor? anladigim kadari ile olay gezip tozma da degil, evde hep diyorsun...
kendisinin bile farketmedigi, hatta sorsan itiraz edebilecegi bir depresyon olabilir...

bi erkeğin eve alışması ve çalışmaması cidden katlanılması zor bi durum...
öncelikle allah yardım etsin...
bu kadar konuşmana rağmen eşin çaba göstermiyosa bu çalışmak istemediğini gösteriyo ne yazıkki...

Allah yardımcın olsun canım
eşim bir süre evde durmuştu iş arama sürecinde gercekten cok zordur bilirim ne yapsa sana batar
bu devirde kadınlar çalıştıkça erkekler miskinleşti malesef
eskiden böyle bişiy yokmuş...

eşin rahatlığa alışmış nasıl olsa çalışan eve bakıp para getiren her ihtiyacını karşılayan birisi var neden çalışsın ki???
çok rahat ve sorumsuz biri belli ki...
sizin yapacağınız eşinizin ailesiyle konuşmak olanları anlatıp boşanacağınızı söyleyin ciddi olduğunuza inandırın onlar oğullarıyla konuşsunlar daha olmazsa babanıza anlatın durumu devreye o girsin..
Allah yardımcın olsun çok zor işin...

Canım işin çok zor Allah yardımcın olsun.

Bu duruma ne denir nasıl akıl verilir bilmiyorum bile.

Eşinin ailesi ile konuşmayı denedin mi?
Eşin çok mu bunaldı çalışmaktan acaba ne oldu da evde oturmak rahat geldi?
Tükenmişlik sendromu falan yaşıyor olmasın malum bu ara çok moda oldu bu rahatsızlık.

bence de kayıvalide kayınpederinizle konuşun bıraz sıkıştırsınlar..

siz kendi ailenize söylerseniz kavga edebilir sizinle neden söylüyorsun diye inat edebilir...

1 yıl olmus çook çook uzun bir süre bence artık harekete geçin daha fazla anlayş göstermeyin gözyaşlarına da kanmayın.. milyonlarca insan çalışıyor hemde ne şartlarda eşinize noluyorsa:S

Allah yardımcınız olsun:S

konunun başını okuyunca aa ben mi yazmışım dedim.
biz de 6.5 yıl ilişkiden sonra evlendik 2 senedir evliyiz.

ben aslında eve kimin para getirdiğine pek takılmam, ama şu anda borçlarımız var sizin gibi ve sadece benim ödemem bana ağır geliyor.
bence eşin rahata alışmış, benim durumumu da anlatayım sana, çünkü çok benziyor.

evlenmeden önce eşim ailesinin firmasında çalışıyordu.
ama benim yakınımda olabilmek için şehir değiştirdi, iş değiştirdi.
türkiyenin gitmediği bölgesi kalmadı iş için.
yani eskiden hem çalışmayı severdi, işi nerede olsa peşinden gitti başka şehirlerde falan yaşadı, mecburiyetten de çalışıyordu.

sonra ben doğuya atandım senin gibi.
çok küçük bir yerdi ve de tehlikeli.
evlendik, o da işini bıraktı yanıma geldi.

ee tabi orada iş de yok. eşim özel sektörde çalışabilirdi sadece ama yok öyle bir iş zaten köy gibii bi yer.
neyse oradan kalktı iş buldu gitti başka şehre, bir süre çalıştı, ama maaşını alamadı vs. kalktı geldi tekrar yanıma.
bu arada borçlarımız oldu tabi.
tek maaşla nereye kadar..

bir de eşim iyice bunalıyordu, sürekli evde.. arkadaş falan edindi, kahveye falan çıkmaya başladı. ben de sinir olmaya başladım.
neyse eşimi sigortalı yaptık izmirde çalışıyor gösterdik 1-2 ay.
tayin oldum eş durumundan geldik izmire.
ama izmir merkez değil.
yine bi köy gibi yere.

ee yine iş yok.
gitti izmirde çalıştı
5 ay.
yılbaşında geldi eve ve ben bi daha gitmicem böyle ayrı yaşayamıyorum dedi.
ben de o sırada kurum değiştirdim.

şimdi oturduğumuz yere taşındık.
sonra da askerliğim var askere gidicem bana şimdi iş vermezler dedi. (işkura falan başvurdu ama bişey çıkmadı)

askere gidene kadar da 5 ay çalışmadı.

askerden dönünce ne olacak onu bilmiyorum işte...
kpss falan denicem diyor.
ama artık işsiz kalmasına tahammülüm yok.
bi sürü kredi borcumuz oldu tek başıma bu yüklerin altına girmek beni yordu...

sen de eşini bir şekilde istanbula annelerine gönder, kayınbabanla falan konuş bence. bir iş bulsunlar, sonra da eş durumundan gidersin.
İnşallah sorununuz çözülür..

eşiniz sorumsuzluk yapıyor yapacak birşey yok zamanından beri öyleymiş yapısında var demek ki ALLAH yardım etsin inşallah kendini düzeltir.kendi istemedikten sonra sizin onu yola getirmeniz çok zor kendi içinde olmalı.

ahahha yazınızı okurken inanın bir an benden bahsediyorsunuz sandım :) baştan sonra iki kere okudum ama suç eşinizde değil sizde..

Siz her derdini çözün adamın, kredisini ödeyin, eve ekmek getirin, akşamları hoş edin, aman ağam paşam diyin, kavga edin beyfendi üzerine haklı çıksın.. Bir de rahatlık ki paşamda oh maşallah! Ben böyle 6 sene geçirdim...

Adam çalış dersin çalışmaz, iş bulursun beğenmez, kendi işini kurmaya çalışır beceremez.. Ev işlerinden de anlamaz. Üstüne üstlük kadınlık bekler kavga da tereyağı gibi üzerine çıkar. Ailesi desen sallamaz, herkes kendi kabuğundadır nasıl olsa ortalığı toparlayan hayatı devam ettiren bir kadın var ortada...

Size açık söyliyim önünüzde iki yol var ya bu şekilde yaşayacaksınız ya da bu adamı boşayacak kendi yolunuza bakacaksınız... O boşanma sürecinde çok değer verdikleri ailelerin tepkilerine de kulak tıkayacaksınız.

Ben mi ben boşadım... iki çocukla boşadım, aradan zaman geçti, bazı şeyler yoluna girer gibi oldu şimdilerde yeniden denesek mi modundayız ama aynı nehirde iki kere zor yıkanılıyor :)

Bu yüzden napayım da bu adamı düzelteyim de sakın düşünüpte kendinize dert edinmeyin nasıl olur da kendimi düzeltir kurtarırım diye bakın.

Allah yardımcın olsun canım inşallah eşin düzelir ve sorumluluklarını bir erkek olarak en kısa zamanda alır.
benim babamda emekli oldu yıllar önce 2. ek iş yaparım daha iyi maddi imkanlarımız olacak dedi.
sonra hiç bir şey onun istediği gibi olmadı iş aramıyor arasa da elinde kuruyordu sanki olmuyordu.
babam bütün gün evde bir şeylere çabalamıyor bir çevresi yok bende işletme fakültesi mezunuyum bu işler biraz çevreye bakıyor
özelde sağlam bir iş bulamıyorum çevresi olan babalar çocuklarına anında iş buluyor.
bir erkeğin evde oturması o kadar kötü bir şey ki anneme sor sürekli babamla bunaldı kadın senelerdir dip dibe
para olmayınca da bir yere de çıkamıyorsun ben de çok doluyum...

ev işini, yemeği üzerine yıkın, bir de hamile kalmak istediğinizi, nasıl olsa onun evde olduğunu, çocuğa bakabileceğini söyleyin, akşam eve gelince önünüze yemek ,çay bekleyin,yaptıklarına güzel olmamış diye burun kıvırın, evinizde internet varsa ödeyemedim bahanesiyle kapattırın, 1 hafta sonra iş bulur :)
zor bir durum Allah kolaylık versin

İşin zor arkadaşım.Sen erkek olmuşsun o da evin hanımı.Kendine bu durumu nasıl yediriyor anlamadım.Sözlüyken belli etmiş kendini ama biz kadınlar hep aynı hataya düşüyoruz.Evlenince düzeleceğini düşünüyoruz ama olmuyor.Sonrası kocaman bir hayal kırıklığı.Eşinle konuşmuşsun ya kendine gel iş bul çalış ya da boşanırım demişsin.Söylediğinin arkasında dur.İstediği kadar ağlasın.1 kaç ay değil ki 1 sene uzun bir süre.Hem de hiç çaba yok.Çalışmaktan başka bir şansı yok ki.Ha birde çocuk yapmak konusunda da dikkatli ol.Sabırlar diliyorum.

evet belli etti aslında ama ben bukadarını tahmin edememiştim ki.çocuk kesinlikle düşünmüyorum zaten.teşekkürler..

Babanız hala durumu bilmiyor mu ya da abim biliyor demişsiniz o konuşmaz mı ciddi ciddi..siz de kararlı olmalısınız boşanırım deyip ağladı diye vazgeçtiğiniz için belki de bu kadar rahattır..eğer niyetiniz gerçekten boşanmak değilse bunu söylememelisiniz bence..çünkü hep tehdit ettiğnizi sanabilir..

babama söyledim çok üzüldü tabi.ben demiştim dedi ama bana moral vermeye çalıştı.bende asıl işimi bulana kadar ne işler yaptım dedi ama sorun şu eşim iş aramıyor.abimle eşim bizden öncesinden beri arkadaş.ben konuşmasını istemeden abim konuşmuş fırsatını bulup ama oda sonucu değiştirmedi.niyetim gerçekten boşanmak düzelmezse tabi.teşşekkür ederimm..

Back