Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

Su konuyu gordukce sinirlerim zipliyor..sokaktaki kopekler bile yavrularina bakarken bu adam baba sifatini kesinlikle haketmiyor bence. Tez zamanda allah belasini versin.

Konuyu geneli itibariyle okuyup takip etmeyenler konunun ortasınsan dalıp yorum yapıyorlar.
Siyahbeyazı suçluyorlar.
Konuya hakimseniz yorum yapsak daha makbul olur.
Yoksa yazılan mesajlar.askıda yani havada kalıyor ve konu boşa kalabalıklaşmış oluyor.

Örneğin bişey soruluyor söyleniyor.
Oysa o önceki sayfalarda bin kez soruldu belkide.
Siyahbeyaz defalarca anlattı şöyle böyle diye
Ama herkesin bi sabrı var işte.

Siyahbeyazında bıçağı kemiğe dayanınca öfkelniyor yeter artık diyor.

Bizede bişey on kere sorulsa kızarız dimi ama.
O yüzden lütfen önceki sayfalara dönüp bi bakın ne olmuş ne bitmiş.

Arkadaşlar atladıgınız bir ayrıntı var.

Evet eleştirdik, belki kendisinin özeleştiri yapmasını sagladık.
Bunların belki de şu an faydası yok...

Ancak benim dikkatimi çeken ve her mesajımda vurguladıgım şey,
neden kendini aklamaya çalışıp, eşini karalıyorsun sorusuydu?

Çünkü ben bu sorunun cevabını biliyorum.

Kendisi de mesajlarında hep kızım babasını haketmiyor,
bizi terketti, görüştürmeyecegim vs diyerek (daha farklı şeyler de yazmıştı)
bu boşanma gerçekleşirse kızını babasına düşman olarak yetiştirme peşinde.
Kendini aklama çabası da hep bu yüzden...

Kızları şu an çok küçük, ama ne olursa olsun ben iki kişinin anlaşamayıp ayrılmasında,
çocukların bir şeylere alet edilmesini kabullenemiyorum...

Siyahbeyazın da düşüncesi bu yönde, eşini kızı yoluyla vurmaya çalışıyor...

Diyelim ki kızını böyle yetiştirdi, bu kız büyüdüğünde gerçekleri ögrendiğinde,
aslında babasının, annesinin anlattıgı gibi biri olmadıgını ögrendiğinde ,
o çocugun annesine karşı olacak tavrını, psikolojisini düşenebiliyor musunuz?

Bunu kızına yapmaya hakkı yok.

Gerçekleri kabul edip, kızını da öyle yetiştirmeli...

Bu da bu konuya yazdıgım son mesajdır,
umarım eleştiri boyutunun sebebini de açıklayabilmişimdir...

Şu adamın savunulacak tarafını bulanlara pes diyorum, sonra siyahbeyaz küfretmiş adam ev işi bile yapıyormuş bla bla bla diyorsunuz, başka yerde kocam yardım etmiyo diye ağlayın , kocanız yardım etmesin ama şu durumdayken de bırakıp gitmesin bi zahmet! adam çocuğu da terkedip gidiyor ve doğru düzgün masrafları karşılamaya da yanaşmıyor, sonra da iyi bir baba olarak mı anlatsın onu siyahbeyaz kızına? Elbet bu kız büyüyecek değil mi o da yuva kuracak o zaman annesinin ne yaşadığını anlayacak, ayrıca hiçbir şeyde yanında olmayacak babayı çok mu sevecek bu çocuk. Siyahbeyaz Allah yardımcın olsun canım. Allah a havale et ve Allah a dua et silip atsın onu senin kalbinden aklından.

Çalısmıyorum canım ılk ay bıraz para verdı gerısını babamdan borç alarak gecırdım,bu ay da bıraz
alısverısımızı yaptı yıne eksıklerım arttı yıne para yok dıyecek dıye muhatap da olmuyorum .

JAVELİN ne dıyım evde cocuga bak benım işim var mı?O da annenler baksın der,nasılsa içi
rahat.Emanetı rahat yere bıraktı.Ne önerırsın?

HİÇ DE KENDIMI AKLAMAYA CALISMIYORUM 2 YIL ÖNCE BEN HATALIYSAM 2 YILDIR DA O
HATALIYDI AMA KENDI GITME SEBEBINI BENIM 2 YIL ÖNCEMMIS GIBI GÖSTERIP SEBEPSIZ
DEGIL,ADAM GİBİ GİTMESI GEREKIYORDU.İLK YAZDIGIM GUNDE BILE VAR BU YORUM.BEN
ONA AYRILACAGIMI,AMA BEBEGIMIN BU ZOR DÖNEMLERINDE YARDIMA IHTIYACIM OLDUGUNU
SÖYLEDIKTEN 3-4 GUN SONRA GİTTİ ADAM.NEDEN KENDIMI AKLAYAYIM NE SAÇMA BIR BAKIŞ
ACISI.BEN ÖZELEŞTİRİMİ GECEN AY YAPTIM YETERINCE FAZLA.BURADA SUC YOK,SORUM-
SUZLUK VE YALANCILIK VAR.HERKESI DE BUNA INANDIRMAYA CALISTI VE BASARDI !!
KIZIMI ASLA HICBIRSEY ICIN KULLANMAM BEN SENIN BENI TANIMADIGIN DA ORTADA .BEN
DÜRÜST BIR INSANIM ,KIZIMIN DA GERCEKLERI ILERDE PSIKOLOG YARDIMIYLA ÖGRENMEYE
HAKKI VAR. 8AY BEBEGIN YANINDA DURUP SÖZ VERDIGI HALDE 1 YASINA KADAR BILE BAKIMINA
YARDIM ETMEYEN BIRI BABA FALAN OLAMAZ BENIM BEBEGIME!!!AYNI ŞEYI YAŞAYIP DA
BIR ANDA ORTADA KALSAYDIN BELKI ANLARDIN KAC GECE UYKUSUZ YORGUN GECIRDIGIMI!!

HALA HICBIRSEY ANLAMAYAN INSANLAR YORUM YAPMASIN DEMEYE DEVAM ETMEK ZORUNDA
MIYIM BEN ACABA!??

Ben sevgililerimin baska bır kızla arkadaslık yapmalarına bıle ızın vermeyen,
göz ucuyla bırıne baktıysa anında aldatma sayıp terk eden,
her ilişkide dürüstlükten yana olan biriyim
ve eşim beni en mutlu olmam gereken zamanda aldattığı halde ben cocugum
ıcın onu affetmek zorunda kaldıysam (sadece babasız buyumek zorunda kalmasın
dıye yaptım bunu) ,ben dunyanın en kötusu bıle olsam bebegın sorumlulugunu
almak zorundaydı ve ben oyle anlattıgı gıbı kötu bırı de hıc olmadım !
Hiçbir sebep bebegını bu dönemde bırakan bırını haklı gösteremez asla asla asla!!!
Para verıp dölleyerek babanım demeye yüz bulabılecek yüzsüzlüğe sahıp olması
asıl sacma olan!!bütün yükü ben cekeceksem tabı kı ne yasadıgımı bılecek kı
annesı gıbı tongaya düşüp de yanlıs ınsanları sevmesın !!!!

Onun yazdıgı o mesajı gayet okutacagım ılerde kızıma ''Sen annesın görevın çocuk
bakmak,ben babayım görevım PARA getırmek.Ben paranı verecegım sen de kızını
buyuteceksın o kadar'' yazan bır adamı babalık yapmıs bırı gıbı tanımasına hıııc
lüzum yok.

Son düzenleme:
arkadaslar bir bebekle ilgilenmek beslemek oyalamak cok cok zor
Evladin olunca keyfi bambaska ama yine de cok zor
Gece 4 kere uyandiginda 1inde olsun esin kalkinca dunyalar senin oluyor
Herseyi gectim butun gun ayni rutini yasadiktan sonra esinin yuzunu gormek bile motive ediyor insani

Benim oglum 7aylik.
Babasi gelene kadar hep beraberiz. Bazen annemler ya da ablamlarla gorusuruz ilgilenirler ya da komsulara takilirim degisiklik olur nefes alirim.

Siyahbeyaz sorulara cevap vermek istemediginden ailesi disinda da cok fazla kimseyle gorusemiyor

E ailesi deseniz gecmiste kizlarinin kabahatli oldugu konulara takilip kalmis onu anlamiyor

Ben anliyorum. Gercekten anliyorum.
Ben de cok fevri idim.
Cok degistim.
Adin cikacagina canin ciksin derler ya
Degisim istikrar gerektiriyor aklanmak icin
Ve sen istikrarini korumaya ayrilik evresionde de devam etmelisin ki hem ailen hem cevren hem esin ve en basta sen buna inanabilesin

Cocuk buyuk sorumluluk ve esin su an sadece seviyor yukunu tasimiyor
Ona cok kizgin olman cok normal
Olaylari oldugu sekliyle anlatacagina eminim. Kizini yalan yanlis seylerle doldurmayacaksindir.
O buyudugunde akli erdiginde hepsinin farkinda olacak emin ol.
Gorusmelerine vakit gecirmelerine kisit koyma.

Yarin obur gun babasina annem ne yapti da ben daha 9aylikken gitti diye sordugunda esin ne cevap verecek bakalim
Kizin icin istikrarli ol
Buyudugunde ona cevap vermekte zorlanmamak icin

Birkac farklo yayinevinden ilmihal okutsana esine
Kadinin ve erkegin gorevlerini
Yok oyle ben para getiriyorum cocuga da bakacaksin eve de!
Dinimiz kadina oyle deger veriyor ki erkeklerin bize yukledigi sorumluluklari yuklememis

ZEYNEP kızım bana ılerde bu konuyu sordugu anda babasını arayıp al cevapla demeyı dusunuyorum
Nasıl acıklarsa o acıklasın.Herkese hala acıklamalar yapmak zorunda olan benım ,ama karar baskasının!
Banane yanı ..Kendı kendıne anlatsın ne dıyorsa..
DUMADUMADUM aynı da dediğin gibi,zaten ailemden devamlı duyduğum eleştiriler yetiyor,babamın
yanına gitmek bile istemiyorum;bebeğimi gönderiyorum bazen;bir de burada hiç tanımayan insanların
tuhaf yargılamalarıyla iyice öfkeleniyorum (
JAVELİN aynen de dediğin gibi erkek ''erkek''olsaydı da evine bebeğine sahip çıksaydı ablası zaten
bu kadar mutsuz ve agresif olmazdı.Aldatılmak ayrı yük,bunu çocuğun için kabullenmek ayrı yük,bir
de ilgi sevgi senden beklenince iyice çıldırıyor insan.O arkadasın ablası da benim gibi işte,dışardan
ağzıyla kuş da tutsa eniştesini haklı bulacaklar;adı çıkmış 9a inmez 8e,ama evliliği 2 kişi yaşar ve
eniştenin o Türkmenle 1 yıl sonra evlendiğini görünce de ablana haksızlık yaptığına pişman olma !!
Sonuçta enişten yapmış yapacağını,hala ablana laf ediyorsunuz!! Sen pohpohla eşini,ayağını falan
yıka,yemekleri koy önüne,bak bakalım sen de aldatılmayacak mısın?
Geçen gün arkadaşım aynen böyle bir arkadasının da aldatıldığını anlattı,adamın fikri bozuksa,
ş....fi yoksa bir merhaba'ya bakıyor iş.Herkes evli adam peşinde zaten..O kadın geyşa gibiymiş,
ee ne oldu??O da aldatıldı gördüğün gibi ALDATAN her kımse kadın-erkek fark etmez,aldatacagı
varsa yapıyor ve en ş...r..fz de o olur sadece,hiçkimse olamaz.Güven gidince o evlilik derinden
sarsılıyor zaten istesen de kocana benım kocam diye sarılamıyorsun((

işe gelir gelmez bilgisayarımı açtım baktım durumda ne var ne yok annesi aradım görüştümü naptı merak ettim kendini hiç bir konuda suçlama vicdanı hep sızlayacak olan o olacak ama eminim kızın büyüdüğünde sen ona kin besleme gereği duymayacaksın hayatın yarın ne getirceği belli değil bu zamanda ölümün acısı bile 40 gün derler yaranı deştirme kimseye kmsenin seni suçlamasına izin verme kendini suçladığın anda kaybedersin eminim bu sıkıntılı sürecin hemencik geçer ve bebişinle mutlu mesut yaşarsın....

Bu mesaj ve düşünce için aklımdan geçen hiç bir kötü lafı buraya yazmayacağım...Şu ana kadar sana barışılabilirsin olur gider diyen biri olarak yoluna altın döşese dönüp bakma diyerek noktayı koyuyorum..

canım derdini ,düşünceni gayet açık net ifade etmişsin(bu kaçıncı oldu sayamadım)..ne demek istediğini vicdanı olan, annelik duygusu olan, kadın olan herkes anladı inan..anlamayanlar için yapabileceğin birşey yok..lütfen tekrar tekrar kendini anlatmaya çalışma anlamayan anlamasın..inan o kadar sıkıntının içinde bi de buranın seni üzmesine gönlüm elvermiyor, kıyamıyorum.

Bu çocuğu sen babanı evinden getirmedin .
Tek başınada yapmadın.
Babanın görevi sadece para getirmek değildir.
Böyle zhniyetteki bi adamı baba olarak tanısa ne tanımasa ne Allah aşkına!

bence boşanmaya karar verdiyse ve gitmek istiyorsa yol verin gitsin, onu yanınızda tutmayazorlamak sizi daha fazla mutsuz edecektir. Ben bu olayın biraz tersten bir durumu yaşadım, belki biraz o nedenle de daha iyi anlayabiliyorum bu durumu, benim de 5 yıldır kör topal ilerleyen bir beraberliğim vardı, ama alışkanlıktan bir türlü bitiremiyorduk birşekildedevam ediyordu, ben bu arada internetle baya bi haşir neşirimdir gün içinde vaktimin çoğu bilgisayar başında geçiyor, bir sitede gayet.net arkadaşlarımla sohbet ederken, sevgilim bu siteye girdiğimi gördü ve kıyametleri kopardı, ve benim bir türlü cesaret edemediğim şey için bana bir fırsat vermiş oldu böylelikle ilişkiyi bitirdik, ben şimdi burdan yeni tanıştığım biriyle görüşmeye başladım. Demem o ki hayat devam ediyor her daim, farklı şekillerde benzer duyguları yaşadığımız olaylar çıkıyor sürekli karşımıza, ve bizim verdiğimiz tepkiler hayatımızın akışını aslında belirliyor. Sevgi ve mutlulukla kalın.

Bu lafı eden adam zaten babalık görevinide yerine getirmez o çocukda büyüyüp herşeye aklı erdiğinde herşeyi ayırt edecektir.Anne muhteşemde gösterse kötüde gösterse o babayı çocuk seveceğini sanmıyorum.
Anne yani siz herşeyden çok haklısınız yaşadığınız çok zor birşey çok genç yaşta bir başkasının hevesi, denemesi gibi aile kurmaya tam çalışırken ortada bırakılmak yenilir yutulur değil ve biz kadınlar erkeklerden her zaman daha fazla emek harcıyoruz evliliklerimiz için.Karekteri zayıf olan ve hayatdaki değerleri belli olmayan erkekler böyle şeyler yaşatabiliyor.Dilerim o kadar mutlu olursunuz ki onun canını acıtıp acıtmamak bile umrunuzda olmaz..Çok üzüldüm hep diyorum Allah kimseyi kıymet bilmeyene düşürmesin.Amin

siyahbeyaz,cnm sana özelden yazıyorum ama msj gitmiyor..msj kutun dolu olabilir mi?

boşalttım cnm yazabılırsın sagol.

Kızlar ben de bunu fark ettım kı buraya her defasında başa dönerek yaptıgım acıklamalar benı yerımde saydırıyor
Bundan sonra olanları tekrar etmeyecegım kesınlıkle.Dun mesela sabah 5ti ve ben hala aldatıldıgım gun yasadıklarımı
dusunuyordum ve anladım kı burda yazdıgım ıcın tekrar kafama takılmıs..Bir daha kımsenın benı uzmesıne ızın vermem!
O da ne yaparsa yapsın bırgun bedelını öder ınsallah.Olan benım tatlı bebegıme oldu,tek üzüntüm de bu.Artık yrn
söylemedıgım herkes bılıyor olacak gelecekler konusacagım ve bıtecek.Oh dıyecegım.Aynen,ben de yenı hayata
basladıgım zaman o ne dusunur dıye yaşamayacagım,hayat belkı aşk bıle getırır ,kendım ıcın yaşayacagım.Gencım,
güzelim;onun sevgısızlıgıne ıhtıyacım yok .Kızım ıcın aşk yaşamam dıyordum ama bellı mı olur daha 32 yasındayım
neden aşksız yaslanayım kı..Artık hiçbirşey umrumda değil,sadece şu monoton ve hergunumun aynı geçtiği ev
hayatımdan kurtulmam kaldı geriye,sonra yeni iş ,yeni insanlar ,herşey geçer gider.Ben elimden gelen herşeyi
yaptım ama madem naylon bir evlilikmiş,madem adam koca olacak adam değilmiş,kime gidiyorsa güle güle ona!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…