- Konu Sahibi siyahbeyaz2012
-
- #1.221
cevap yazmayacagım sorulara,evlılıgımı yeterınce ortaya koydum zaten.Acıklanacak
bırsey oldugunu dusunmuyorum.Ben cevap verdıkce derdım olan konu dısında bırsuru
se3y yazılıyor ,ama hıc ıstedıgım konuyla ılgılı fikir alamıyorum.Bu yuzden artık cevap
vermeyecegım.Lutfen okuyanlar benım sorularıma cevap versın kı bıraz fikir almıs
olabıleyım!
şimdi sen destekmi oldun köstekmi anlayamadım ben ozaman sorumsuz her adama boynuzu takalım takanlarıda hep beraber alkışlayalım evet tabiki kadın dediğin kadın gibi olmalı ama erkek dediğinde mert olmalı karın bu senin dış kapının mandalı değil bu kadın yeni anne olmuş madem bukadar kötüydü neden anne olma hakkını verdi ona inan yanlış kimseye bukadar yüklenmenin alemi yok yarın öbürgün evlatlarımız olacak belki senin vardır allah yuvalarında huzurunu versin unutma kimse mutsuz olmak için direnmiyor şu hayatta çok üzüldüm bi bayanın anlattıklarınla vurucam senin tarzına bir cümle kullanmasına bırak canım okadın zaten vurulmuş kendini haksız hissettirmeninde alemi yok bundan sonra neyi nasıl toparlayabilir onu konuşmalıyız .açık yürekliliğiyle bize anlattıklarıyla onu VURMAK kadın olarak bize yakışmaz...Ya anlayamıyorum..
Yargılıyosun diyeceksin belki ama senin anlattıklarınla vurucam seni.
İyi bi ev hanımı olamadım, ütümü, temizliğimi hep eşim yaptı diyosun.Ailen geldiğinde çay servisini bile o yapıyormuş, Ailen herşeyinize müdahale ediyormuş.Sen sevgini gösteremeyen bi insanmışsın, cilveden nazdan anlamam diyosun,Kavga ederken KÜFÜR EDİYORMUŞSUN..
şimdi eşinin yerine koyuyorum kendimi de kusura bakma ama biraz kadın olsaydın emin ol bunları yaşamazdın.Eşin gayette anlayışlı ve iyi bi adammış anlattığın kadarıyla.. Adam daha senin için ne yapsaydı yani.Ömür boyu senin bu halini çekecek mi sandın?
Biraz kadınlığın sorumluluğunu almak lazım arkadaşlar kimse kusura bakmasın.
Eğer kadın kadınlığını yapmıyorsa şikayet etmeye asla hakkı yok.
Benim ablamda aynı senin gibiydi.. şimdi 10 yıllık bi evlatlarının olduğu ilişkileri bitmek üzere.Ablam için zerre üzülmüyorum çünkü çok uyardım 10 yıl boyunca yüz bin defa aldım karşıma konuştum,"yapıyo diye kocana bu kadar yüklenme, yan gelip yatma.Sen kadınlık görevlerini yap o yardım etmek isterse yine yardım etsin" dedim "kavga ederken küfretme, seviyeni düşürme " dedim.anlatamadım.Şimdi eniştemin gözünde zerre kadar değeri yok ablamın.
maalesef benzeri senin başına gelmiş, sana da zerre üzülmüyorum, o yavrucağa yazık günah!!
cevap yazmayacagım sorulara,evlılıgımı yeterınce ortaya koydum zaten.Acıklanacak
bırsey oldugunu dusunmuyorum.Ben cevap verdıkce derdım olan konu dısında bırsuru
se3y yazılıyor ,ama hıc ıstedıgım konuyla ılgılı fikir alamıyorum.Bu yuzden artık cevap
vermeyecegım.Lutfen okuyanlar benım sorularıma cevap versın kı bıraz fikir almıs
olabıleyım!
Sevgili kadın arkadaşlarım,
Siyahbeyazın haksız olduğu taraflar olabilir ama olan olmuş ve boşanma aşamasındaki bir kadına "sen hak etmişsin" tarzında bir yaklaşım inanın onun iyileşme sürecini zora sokmaktan başka bir işe yaramaz. Zaman geçtikçe geçmişin muhakemesini yapacak ve nelerin nerede yanlış olduğunu o da kendi adına keşfedecek ama şu an konu o değil. Bu ne acımasız bir yaklaşım!
Kaldı ki, kendimden yine örnek vereyim. Ben eşime küfür etmedim, çalışıyorum ve ev hanımlığı görevimin kendime düşen kısmını iyi kötü yaptım (ha yemek pişiremediğim çok akşam oldu, ona kızdığım da oldu yardım etmesi konusunda...vs), sonra cilveli de olmaya çalıştım ama işte gidesi olan bir bahane buluyor arkadaşlar. Muhtemelen, siyahbeyaz da ilişkisinin başından beri böyleydi. Bu insanın karakteridir ve insan karakterinden ötürü yargılanamaz. Sen bu karaktere aşık olmuşsan bu kadınla evlenmişsen ve 4 seneye yakın evli kalmayı başarabilmişsen (insanlar 3 ayda boşanıyor), çocuk yapmışsan şimdi ne oldu diye sorarlar adama.
Konu o değil arkadaşlar, pişmanlık ve suçluluk duygusu çok ağırdır. Lütfen, siyahbeyaza bu aşamada böyle yaklaşmayın. Ha, aradan 1 yıl geçer bu konu tekrar açılır o zaman siyahbeyaz da iyileşmiştir daha sakin bir şekilde geçmişi irdeleyebilirsiniz. Daha yeni şoklarda bu kadın, iki ayda iyileşmesini bu eleştirilerinizi kaldırabilmesini beklemeyin.
Dün kocamdan boşandım siyahbeyaz. Hiç merak etme daha da iyi oluyor. Şöyle ki, hep bir belirsizlik varmış ve bu belirsizlik de beni çok yıpratıyormuş, Yok gelir mi, pişman olur mu...vs. O belirsizlik kalktı. Mahkeme hiç hoş bir ortam değil ama uzun sürmüyor zaten anlaşmalı boşanmalar. Şimdi böyle tuhafım ama hayırlısı oldu diye düşünüyorum. Senin için de hayırlısı olsun.
Tşk kızlar fikirleriniz için
Ben ikimiz de hatalıyız diyorum zaten,
Ama ben hatamı telafi etmeye hazırdım kızım için değişmeye de.
Hiç uyarmadan,hiç konusmadan giden birine de gel dıyemedım.
Yoksa ben onu herşeyden çok sevıyorum hala da sevıyorum her zaman da çok sevecegım(
Onun başkasıyla oldugu fıkrı burdakı yorumlarla aklıma geldı ,
Başkasıylaysa bırsey dıyemem,ama değilse ve benım için gittiyse de pişman olsam da
deneme sansı vermedıgı ıcın o pişman olacak..
Herşeyı yapardım ben onun için ,öl dese ölürdüm.
Yapacak birşey yok,değiş deseydı mutlaka degısırdım.
Benle aynı olan 2 arkadasım var onlar da eşlerının uyarmalarıyla sımdı tamamen alttan alan,
özur dıleyen taraf oldular..
Ev işleri konusu eskıden oldu,şimdi her işi ben yapıyordum annemle..
O zaten kafasına koymus,hazırlanmıs da gıtmıs .
Nasıl kurtarayım kı yuvamı??
MIKADO'nun dedıgı gıbı o umudu nasıl canlandıracagım kı?
Seviyorum,özluyorum.Her gıttıgımız yerde yolda gözlerım doluyor..
2 gundur hiç aramadım görusmeyecegız bır sure..
Böyle daha iyiyim.
Bende siyahbeyaza çok yüklendiklerini düşünüyorum. Netice de kimse mükemmel değil ama bu kadarda üstüne gidilmez bir insanın..
Sizin adınıza da sevindim. Yani belirsizliğin kalkmış olmasına ve yeni hayatınıza başlamanıza.. Umarım her şey sizin için ve bebeğiniz için çok güzel olur..
şimdi sen destekmi oldun köstekmi anlayamadım ben ozaman sorumsuz her adama boynuzu takalım takanlarıda hep beraber alkışlayalım evet tabiki kadın dediğin kadın gibi olmalı ama erkek dediğinde mert olmalı karın bu senin dış kapının mandalı değil bu kadın yeni anne olmuş madem bukadar kötüydü neden anne olma hakkını verdi ona inan yanlış kimseye bukadar yüklenmenin alemi yok yarın öbürgün evlatlarımız olacak belki senin vardır allah yuvalarında huzurunu versin unutma kimse mutsuz olmak için direnmiyor şu hayatta çok üzüldüm bi bayanın anlattıklarınla vurucam senin tarzına bir cümle kullanmasına bırak canım okadın zaten vurulmuş kendini haksız hissettirmeninde alemi yok bundan sonra neyi nasıl toparlayabilir onu konuşmalıyız .açık yürekliliğiyle bize anlattıklarıyla onu VURMAK kadın olarak bize yakışmaz...
anlattıklarınla vurucam derken, sadece anlatılanlara bağlı kalarak yorum yapıcam, yargılamıcam anlamında söyledim.Lütfen koskoca cümlelerinden içinden kelimeleri cımbızlayarak konuyu başka taraflara çekmeyelim.
Durumun aynısı benim ablamın başında da var, eniştem henüz çekip gitmedi ama ablamı yıldırıp onun gitmesine niyetli.Aylardır buna benzer konularla uğraşıyoruz ailecek ve içimiz çok yanıyor.Eminim konu sahibi de çok pişmandır yapmadıklarına/yapamadıklarına.Hiç kimse düşüne de bi tekme ben vurayım mantığıyla gelip döktürmüyor burda yazıları.Ben işimin arasında yazıyorum, vakit ayırıyorum, çoğumuzda böyleyiz zaten.Neden?göremeyenlere gördüğümüz gözümüzle ikinci, üçüncü bir göz olabilmek için.Dost acı söyler, arkadaşın bu saatten sonra eski evliliğini, huzurunu saadetini yakalaması çok zor çünkü kendisi de ego sahibi olmayan bi hatunmuş ki tüm hatalarını döktü ortaya.Benim hatalarımda bunlardı aslında biraz da ben hakettim gibisinden, helal olsun esaslı kızmış.
Bana kalırsa yapabileceği tek şey şu anda sessiz kalıp, eşinin kendisini dinlemesini beklemek.Ne kavga ederek, ne yalvararak (ki yalvaracak birine benzemiyor zaten, güçlü bi hatun) eşini tekrar eve döndüremez.Allah yardımcısı olsun gerçekten çok zor bi durum, az çok ben de içindeyim ve hepimiz perişanız.Allah kimsenin başına vermesin inşallah.
Annesi aradı az önce ev tuttu dedim bilmiyormuş pot kırdım( Ben 2 haftadır küsüm onunla
konuşmuyorum,ama babana aratacağım ''aılenı de yanına al tekrar deneyın ''desin dedi.Off.
Ben uzak kaldıkca baskaları kafasını agrıtıyor yıne ..Neyse,senin ablan nasıl bilmıyorum ama
araya ALDATMA girdiği anda bir arkadaşın dediği gibi kocam ne kadar melek de olsa bunu
yaptığı andan itibaren herşey için çabalayan o olmalıydı.Benim en güzel dönemlerimi hep
ağlayarak geçirmeme sebep oldu(
Baroyu arayacağım bugün kızlar,randevu alıp bakacağım avukat ne diyor diye.
Bir de yengem ve teyzem bir ara gelecekler konuşacağız onlara da anlatacağım herşeyi.
Belki bir fikirleri olur bu konuda.Artık söylemediğim çok az kişi kalsın bitsin bu işkencem...
Annesi aradı az önce ev tuttu dedim bilmiyormuş pot kırdım( Ben 2 haftadır küsüm onunla
konuşmuyorum,ama babana aratacağım ''aılenı de yanına al tekrar deneyın ''desin dedi.Off.
Ben uzak kaldıkca baskaları kafasını agrıtıyor yıne ..Neyse,senin ablan nasıl bilmıyorum ama
araya ALDATMA girdiği anda bir arkadaşın dediği gibi kocam ne kadar melek de olsa bunu
yaptığı andan itibaren herşey için çabalayan o olmalıydı.Benim en güzel dönemlerimi hep
Bir de yengem ve teyzem bir ara gelecekler konuşacağız onlara da anlatacağım herşeyi.
Belki bir fikirleri olur bu konuda.Artık söylemediğim çok az kişi kalsın bitsin bu işkencem...
evet maalesef benim ablamın başına aldatılma durumu geldi.Hatta senin yaşadığın biraz daha hafif kalır.
eniştem ablamı aldattığı türkmen asıllıkıza ev tutmuş, kirasını ödemiş, kızın annesinin tatilini bile karşılamış, faturalarından, gezmelerinden tozmalarından bahsetmiyorum bile.Ablamla eniştemin bankada ortak 90 binlirası vardı şuan 12 binlira sen düşün artık! ama ablam buna rağmen kopamadı, eniştem pişman olduğunu söyledi döndü fakat 1 ay iyilerdi şimdi iyice işi çirkefliğe vurdu.Şuan ayrılırlarsa eniştem aldattığı için değil, ablam geçimsiz (!) olduğu için ayrılacaklar.
canım sen ailenden kimseden saklama, paylaşmassan psikolojini mahvedersin.böyle bişeyi insan nasıl içinde tutabilir.
allah sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?