Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

cevap yazmayacagım sorulara,evlılıgımı yeterınce ortaya koydum zaten.Acıklanacak
bırsey oldugunu dusunmuyorum.Ben cevap verdıkce derdım olan konu dısında bırsuru
se3y yazılıyor ,ama hıc ıstedıgım konuyla ılgılı fikir alamıyorum.Bu yuzden artık cevap
vermeyecegım.Lutfen okuyanlar benım sorularıma cevap versın kı bıraz fikir almıs
olabıleyım!

Son düzenleme:
Ben gerçekten şaşırıyorum burdaki yorumların çoğuna .Kadın daha hamileliğinin 3.ayında
kocası sandıgı adam tarafından kazıgın alasını yedıgını öğrenmıs,aldatılmış.Ama çoğu
insan hala kendınde hata ara diyebiliyor.
Pardon da ;kocası 3 ay hamılelıkte yatmadı dıye kadını eskı sewgılısıyle mesajlasıp onu
sıkayet ederek aldattıysa,sıyahbeyazın da kocası 8 ay yatmamıs dıye o da mı eskı sewgılısıyle
araşsaydı?Bu nasıl bir mantıktır arkadaslar.Kadınlar kulubu adı üstünde,kendınızı yerıne
koymayı denesenız ya;6aylık hamıleyken kocanızın 3 aydır baskasıyla görustugunu ögrenın,
sonra o adama güwenin ,olacak sey midir?Adam yakalanmasa dogumu bıle sevgılısıyle
kutlayacaktı barız ortada ş...zliği !! Buna ragmen hala adam çok iyi diyor çoğu ınsan.
BENCE BİR EWLİLİKTE NE OLURSA OLSUN ,ARAYA ALDATMA GIRDIGI ANDA ALDATAN
KISI TEK SUCLUDUR VE HICKIMSE DE ALDATILMAYI HAK EDECEK KADAR KÖTÜ DEĞİLDİR.!
Adam zaten aldattıgı gunden ıtıbaren bebegını we karısını bırakmayı (weya kaybetmeyi)
göze almamıs mı sizce?

Canım selam ,bence sen eşini kazanmaya çalışma ,tam tersi o seni kazanmaya çalışsın
Anladığım kadarıyla hem aldattı,hem hep kawgalar yaptı,hem doğumdan sonra seninle
ilgilenmedi,hem yatmadı,hem çocuğa bağırdı (çoğu benim eşim de de war !),hem de
çekip gitti mesaj atıp ,üstüne de hakaretler etti diyorsun ya,artık o pişman olana
kadar sen sabrını ve sükunetini koru .Suçlu arama,düşünmemeye çalış,bebeğini
gezdir,iş bakıyorsun ,film felan izle,müzik dinle ne bileyim arkadaşınla buluş ama ondan
konuşma,sinemaya git ws.ws.O da kendi boş hayatını yaşasın görsün bakalım kim kimi
kaybetti !

şimdi sen destekmi oldun köstekmi anlayamadım ben ozaman sorumsuz her adama boynuzu takalım takanlarıda hep beraber alkışlayalım evet tabiki kadın dediğin kadın gibi olmalı ama erkek dediğinde mert olmalı karın bu senin dış kapının mandalı değil bu kadın yeni anne olmuş madem bukadar kötüydü neden anne olma hakkını verdi ona inan yanlış kimseye bukadar yüklenmenin alemi yok yarın öbürgün evlatlarımız olacak belki senin vardır allah yuvalarında huzurunu versin unutma kimse mutsuz olmak için direnmiyor şu hayatta çok üzüldüm bi bayanın anlattıklarınla vurucam senin tarzına bir cümle kullanmasına bırak canım okadın zaten vurulmuş kendini haksız hissettirmeninde alemi yok bundan sonra neyi nasıl toparlayabilir onu konuşmalıyız .açık yürekliliğiyle bize anlattıklarıyla onu VURMAK kadın olarak bize yakışmaz...

Canım bi süre daha sessizliğini koru ama evin sorumluluğunu azcıkta olsa hissettir en azından iş bulana kadar maddi açıda görüşmek zorunda kalabilirsin ama ben eminim gelecek sadece zaman sabır ve dualara sığınmak affedersin affetmezsin bilinmez ozamanki düşüncelerine bağlı bu süreçte sessizliğini koru kararlılığını anlasın...

Sevgili kadın arkadaşlarım,

Siyahbeyazın haksız olduğu taraflar olabilir ama olan olmuş ve boşanma aşamasındaki bir kadına "sen hak etmişsin" tarzında bir yaklaşım inanın onun iyileşme sürecini zora sokmaktan başka bir işe yaramaz. Zaman geçtikçe geçmişin muhakemesini yapacak ve nelerin nerede yanlış olduğunu o da kendi adına keşfedecek ama şu an konu o değil. Bu ne acımasız bir yaklaşım!

Kaldı ki, kendimden yine örnek vereyim. Ben eşime küfür etmedim, çalışıyorum ve ev hanımlığı görevimin kendime düşen kısmını iyi kötü yaptım (ha yemek pişiremediğim çok akşam oldu, ona kızdığım da oldu yardım etmesi konusunda...vs), sonra cilveli de olmaya çalıştım ama işte gidesi olan bir bahane buluyor arkadaşlar. Muhtemelen, siyahbeyaz da ilişkisinin başından beri böyleydi. Bu insanın karakteridir ve insan karakterinden ötürü yargılanamaz. Sen bu karaktere aşık olmuşsan bu kadınla evlenmişsen ve 4 seneye yakın evli kalmayı başarabilmişsen (insanlar 3 ayda boşanıyor), çocuk yapmışsan şimdi ne oldu diye sorarlar adama.

Konu o değil arkadaşlar, pişmanlık ve suçluluk duygusu çok ağırdır. Lütfen, siyahbeyaza bu aşamada böyle yaklaşmayın. Ha, aradan 1 yıl geçer bu konu tekrar açılır o zaman siyahbeyaz da iyileşmiştir daha sakin bir şekilde geçmişi irdeleyebilirsiniz. Daha yeni şoklarda bu kadın, iki ayda iyileşmesini bu eleştirilerinizi kaldırabilmesini beklemeyin.

Dün kocamdan boşandım siyahbeyaz. Hiç merak etme daha da iyi oluyor. Şöyle ki, hep bir belirsizlik varmış ve bu belirsizlik de beni çok yıpratıyormuş, Yok gelir mi, pişman olur mu...vs. O belirsizlik kalktı. Mahkeme hiç hoş bir ortam değil ama uzun sürmüyor zaten anlaşmalı boşanmalar. Şimdi böyle tuhafım ama hayırlısı oldu diye düşünüyorum. Senin için de hayırlısı olsun.

Bende siyahbeyaza çok yüklendiklerini düşünüyorum. Netice de kimse mükemmel değil ama bu kadarda üstüne gidilmez bir insanın..

Sizin adınıza da sevindim. Yani belirsizliğin kalkmış olmasına ve yeni hayatınıza başlamanıza.. Umarım her şey sizin için ve bebeğiniz için çok güzel olur..

Son düzenleme:

Siyahbeyazcım, kendini böyle duygusallıklar içine sürükleme. Tamam sen değişebilirsin ama o da sana bu şansı vermiyorsa zorla yapamazsın ki. Şimdi "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmindeki o sahne gibi olacak ama "sevgi nedir ki?" "sevgi emektir" :) Şu an o bu ilişkiye emek vermek istemiyor.

Aklına hep iyi anılarını getirme. Başlarda ben de çok yaptım bunu. O aklına geldiğinden "Hasbinallah ve ni'mel vekil" (Allah bize kafidir, O ne güzel Vekil'dir) de. İşini Allah'a havale et, gönlünü ferah tutmaya çalış. Ben aşığım, onun için ölürüm falan geç bunları. Bu adam için mi öleceksin allah aşkına! Niye ölesin önünde kızınla güzel bir hayat seni beklerken?

Şimdi, geçmişteki tüm hatalarını, onun hatalarını at bir yere. Onlar kalsınlar orada, çürüsünler. Sen önüne bak. Gittiğin yönü değiştir çünkü orada hep hüzün var. Bunu gerçekleştirmek kolay değil ama gelgitler de yaşasan kendine bunları telkin et. Hep aynı şeyleri yazıyorum gibi oluyor ama başka bir şey gelmiyor elimden. Acını ta içimde hissediyorum çünkü ben de yaşadım yaşıyorum ama işte her şey bizim elimizde. Sen bunu atlatacaksın ama bu 1 yıl da olabilir 5 yıl da olabilir. Önemli olan kendine sahip çıkıp 1 yılda atlatmak.

Çok teşekkür ederim. Bütün kadınlar mutlu olsun :)

Dünden beri buraya yazılan bazı şeyler beni o kadar rahatsız ettiki artık yazmadan duramadım..

burdaki bazı kişiler insanların mutsuzluğundan besleniyor resmen..yoksa nasıl bir vicdan sahibi ' kadın olsaydın bunları yaşamazdın' diyebilir bu kadar kırgın bir kadına..kimse sütten çıkmış ak kaşık değil..bunları yazanlar evdeki tüm işlere, çocuğa yetişiyor yemeği temizliği eksiksiz yapıyor , eşini hiç ihmal etmiyor , hiç kırmıyor demekki valla helal olsun..inanamıyorum çünkü gerçek dünya böyle değil..dönem dönem sorumluluğun eşlerden birine daha fazla verilmesi ilişkilerde olabilir eğer ortada aldatma vs. bi problem yoksa bi idare edilmeyek bişey değil ki..öyle olsa evli insan kalmazdı..adamın gideceği varmış ya da ne yaşadıysa başka bişey yaşamış vazgeçmiş çoluğundan çocuğundan..kaldı ki adam bunu problem yapsa siyahbeyaz dan çocuk yapar mı???

kızcağız kaç kere bunlar HAMİLELİKTEN ÖNCE İDİ dedi 2 senedir böyle bir durum bile yokmuş hala anlamıyor inanlar..Allah siyahbeyaza sabır versin , ben bile dayanamadım artık..

siyahbeyaz arkadaşım sen güçlü ol, demiyorum ki sen mükemmeldin (kaldı ki seni tanımıyorum) ama küçücük bebeğinle bunları yaşamanı gerektirecek birşey yapmamışsın emin ol...mutsuz insanlar kendi mutsuzluklarını unutmak için karşısındakini üzmeye çalışır , onun mutsuzluğuyla mutlu olur..kimseye cevap verme, prim verme en büyük hediyenle bebeğinle çooooooook mutlu ol inşallah...

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen arkadaşlar bunları okudukça wicdanından kurtulamıyor,oysa ki şu anda bebeğini
bırakıp giden ve wicdanından kurtulmaması gereken biri warsa o da ortada ve o kişi
de çok rahat ,kararlı.! Şu aldatıp da ewliliği depreme uğratanlara kıl oluyorum.
Ya 3aylık hamileyken başlamış ya diyorum ki bebeğin cinsiyeti,kalp atışları ws bunlar
olduğu bir dönemde hiç mi demezsin adam 'ben ne yapıyorum .Bir daha görüşmeyelim'
denmez mi ya ne farklı bu kadın erkek yapısı.Offff,sinir oldum kocana Siyahbeyaz.
Sen kendi hatalarını açıkça görüp üzülmüşsün,artık onun hatalarını düşün we silmeye
bak onun gibi.Sonuçta sen o gidince hemen ablasını aradın o kadın da gelmedi we
ailesine anlatınca eşinin işi kolaylaştı .Bence ani karar werme we yapacakların
listene bir an önce başla.Ama bebeğe tek bakmak geceleri feci birşey yaa seni çok
iyi anlıyorum

anlattıklarınla vurucam derken, sadece anlatılanlara bağlı kalarak yorum yapıcam, yargılamıcam anlamında söyledim.Lütfen koskoca cümlelerinden içinden kelimeleri cımbızlayarak konuyu başka taraflara çekmeyelim.

Durumun aynısı benim ablamın başında da var, eniştem henüz çekip gitmedi ama ablamı yıldırıp onun gitmesine niyetli.Aylardır buna benzer konularla uğraşıyoruz ailecek ve içimiz çok yanıyor.Eminim konu sahibi de çok pişmandır yapmadıklarına/yapamadıklarına.Hiç kimse düşüne de bi tekme ben vurayım mantığıyla gelip döktürmüyor burda yazıları.Ben işimin arasında yazıyorum, vakit ayırıyorum, çoğumuzda böyleyiz zaten.Neden?göremeyenlere gördüğümüz gözümüzle ikinci, üçüncü bir göz olabilmek için.Dost acı söyler, arkadaşın bu saatten sonra eski evliliğini, huzurunu saadetini yakalaması çok zor çünkü kendisi de ego sahibi olmayan bi hatunmuş ki tüm hatalarını döktü ortaya.Benim hatalarımda bunlardı aslında biraz da ben hakettim gibisinden, helal olsun esaslı kızmış.

Bana kalırsa yapabileceği tek şey şu anda sessiz kalıp, eşinin kendisini dinlemesini beklemek.Ne kavga ederek, ne yalvararak (ki yalvaracak birine benzemiyor zaten, güçlü bi hatun) eşini tekrar eve döndüremez.Allah yardımcısı olsun gerçekten çok zor bi durum, az çok ben de içindeyim ve hepimiz perişanız.Allah kimsenin başına vermesin inşallah.

Vlla okadar ince bir noktaki içim acıyor işe geliyorum işimin arasında fırsat bulup bakıyorum konuylla ilgili bir değişiklik varmı diyeakşam vlla eve gidince eşime anlatyorum oda aşkım form şifreni elinden alıcam piskolojin bozuldu diyo okadar konuya kendimi kaptırdımki kendimi unuttum aldatılan kadın gördümmü kedi kesiliyorum çok üzülüyorum yanlış anlaşılma olduysa sen kusura bakma:))))

Annesi aradı az önce ev tuttu dedim bilmiyormuş pot kırdım ( Ben 2 haftadır küsüm onunla
konuşmuyorum,ama babana aratacağım ''aılenı de yanına al tekrar deneyın ''desin dedi.Off.
Ben uzak kaldıkca baskaları kafasını agrıtıyor yıne ..Neyse,senin ablan nasıl bilmıyorum ama
araya ALDATMA girdiği anda bir arkadaşın dediği gibi kocam ne kadar melek de olsa bunu
yaptığı andan itibaren herşey için çabalayan o olmalıydı.Benim en güzel dönemlerimi hep
ağlayarak geçirmeme sebep oldu (
Baroyu arayacağım bugün kızlar,randevu alıp bakacağım avukat ne diyor diye.
Bir de yengem ve teyzem bir ara gelecekler konuşacağız onlara da anlatacağım herşeyi.
Belki bir fikirleri olur bu konuda.Artık söylemediğim çok az kişi kalsın bitsin bu işkencem...

((((((( hakkında hayırlısı artık karar verdikçe kafan daha çok rahatlar
hayırlısı nasılsa öyle olsun diyelmm
kaçırdımmı bilmiyorum bebeğpin ihtiyaçlarını kim karşılıyor şu anda sende çalışmıyorsun

canım bunlar son zor günlerin..önce en kötüyü yaşayacaksın ki sonrasında iyi günler gelsin..Allahın izniyle 'işkence' dediğin şeyler bitecek buraya çok farklı şeyler yazmaya başlayacaksın inan..tüm kalbimle dua ediyorum

off yaa offf rahat bıraksınlar azcık seni yaa biraz uzak dursunar hayatınızdan adam kendini iyice bişey sanıcak seni görmeyen adam annesinin sözünemi gelicek hay allahım ya emnim kafan karman çorman ama sakin olmak zorundasın dur bakalım daha neler değişicek

evet maalesef benim ablamın başına aldatılma durumu geldi.Hatta senin yaşadığın biraz daha hafif kalır.
eniştem ablamı aldattığı türkmen asıllıkıza ev tutmuş, kirasını ödemiş, kızın annesinin tatilini bile karşılamış, faturalarından, gezmelerinden tozmalarından bahsetmiyorum bile.Ablamla eniştemin bankada ortak 90 binlirası vardı şuan 12 binlira sen düşün artık! ama ablam buna rağmen kopamadı, eniştem pişman olduğunu söyledi döndü fakat 1 ay iyilerdi şimdi iyice işi çirkefliğe vurdu.Şuan ayrılırlarsa eniştem aldattığı için değil, ablam geçimsiz (!) olduğu için ayrılacaklar.

canım sen ailenden kimseden saklama, paylaşmassan psikolojini mahvedersin.böyle bişeyi insan nasıl içinde tutabilir.
allah sabır versin.

işte kadın aldatılıyor,bunu öğreniyor eşini affediyor içindeki o kinle,acıyla nasıl sahte gülücükler atsın..aşkım,canım,cicim desin
sonra kadın geçimsiz oluyor
hiç bir kadın deli olmadığı sürece durupdururken evde sorun çıkarmaz
adama bakacaksın önce..koca koca olursa kadın naif varlıktır herşekilde yola gelir
ama adam ş.....sizse o kadında deli olma yolunda ilerler
en iyiysi böyle adamları kendi pislik çukurunda bırakmak

kadın aldatsa, allah muhafaza..adı o..puya çıkar,çocuğu elinden alınır ..ee nolmuş canım kadın da belki eşinden ilgi görememiştir!
işte biz erkeleri böyle görürsek onlarda rahatlıkla yapar her şeyi

yapmayın arkadaşlar,(geçmiş sayfalarda yazanlara diyorum)nedemek erkek evde huzursuzluk olursa dışarı kaçar
içinde vicdan,merhamet olan,mert olan erkek bunu yapmaz
o yuvaya dışardan düşman sokmaz..hayvanlarda bile erkekler ailesini nasıl korur
böyle erkekler hayvandan bile acizler
erkek avcısı kadınlar içinde en kolay avdır onlar
herşeyide isteyerek bilerek yapıyorlar,kimse onların aklını filan çelmiyor

siyahbeyazcım sen artık konuşmak istediğin herkesle konuş,söyle bilsinler
ailesiylede konuş karışmasınlar,adam ev tutmuş dahada dönmez bu yoldan kolay kolay,çok istiyorsa ailesinin isteğiyle değil kendi yanlışlarını bilerek gelsin

hayatında biri var mı yok mu bilemiyoruz senin anlattıklarından yola çıkarsak
büyük olasılıkla var gibi ama düğüne gelmesi filan da olmadığını gösteriyor

sen şuan sadece korkuların yüzünden böyle yapıyorsun,kendini biraz sakinleştir..
hiç korkma kızın içinde canım..neden sen tek büyüteceksin ki babası ölmedi ..mecburen bakacak ..bu sorumluluğu ver ona
sakın vicdan yapma ve lütfen daha öncede söyledim çağır onu baksın kızına 1-2 gün lütfen..
bak ozaman sende rahatlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…