• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

valla arkadslar ister begenin ister begenmeyn ama
bu cocuklarimizn nufs cucdanlarinda anne ve babasinin isimleri yzyr
tabiki bir baba annenin yaptgi gibi yedircek,icircek,gezdircek, ve hatta yeri geldgnde altini da degistrcekkkk

canım zaten haklı olan sensın bana gore artık bebeklı bır kadınsın sorumlulugun ıkı oldu anlaması gerekırdı bız anlatamıyoruz senle ıkımız eslerımız yardım edıyor derken herseyı onlar yapıyor dmıyoruz benım yapamadıgım seylere esım kosuyor ama sadece bu evlede bıtmıyor ozel sporunlarmızd oluyor ama bız herseyı kendımıze kısıtlarken adamlar dahada buyık seyler belıyorlar bızden bız napalım bızde sıkıldım deyıp gıdelım elımızden bu kadarı gelıyor kımse dort dortluk bır es olamıyor olamazda herseyde bır sıkıntı cıkar ama ıste eslerımız bunu anlamıyorlar

ya arkadalar tabiki iki tarafin payi vardir bu meselede
ama ortada bir bebek olunca ve de terkedilmis bir bebek varsa tum suc babaya kalir
insan disarda usuyen minik bir kediye, susamis yavru bir kopege, kanadi kirilmis korpe bir serceye, kimsesiz kalmis yetm bir cocuga dayanamazken, ona tum yurekliligi ile yardim etmeye calisirken bir baba nasil olur da evladini daha yeni dunyaya gozlerini acmis evladini herne pahasi olursa olsn nasil terkeder
biz hayvanlardan daha mi yureksisiz
bir parca merhamet damlasi da mi kalmamis ki bu minik bebegi baba sevgisinden, sevkatinden mahrum birakiyr bu esiniz
hangi servet, hangi insan, hangi oyuncak, hangi eglence baba sevgisini verebilir bu bebegimizeeee

Haklısın cnm ıste benımle bunu konusan tum herkes de bunu söyluyor :(( Ben de etkılenıyorum
ve uzuluyorum ,denemesı çabalaması gerekırken bır anda mesaj atıp gelmıyorum dedı,ben 1 ay
şaka sandım resmen :(( Haa ona göre kucukken gıtmelıymıs kı onu tanımamalıymıs bebegım
kendıne geldıgı zaman bu duzene alısmalıymıs.:( Ya haftada bır gun görerek ve hıcbır bakımını
ustlenmeden yardımcı olmadan gıdıp de ''babanım'' nasıl der bır ınsan hıc mı utanmaz?Benım de
aklım almıyor ve bu kadar net olmasının arkasında dogal olarak baska sebep arıyorum...Her baba-
kız gördugumde ondan nefret edıyorum,kızım kımbılır neler hıssedecek:((

Bir de kiz cocugu babasi
Daha bi sarilmasi,kollamasi gerkirken.
Neyse cnm hadi yt da dinlen bebeklerimiz kalkabilir her an
Git kuzuna bi opucuk kondur da uyu guzelce
O allahin bir emeneti bir hediyesi sana
Sen de o armagana guzelce bak annesi
Cennet senn ayklarina veilmis, babasininkine degillll
Iyi geceler

canım esın bu cocugu ıstedımı?

Tabı kı cnm bırlıkte planlayarak yaptık tarıh belırledık
regl gunu saydık gecıkınce sevındık vs..
Zaten evlılıgın ılk gununden cocuk ıstıyordu da 3 yıl
ben borclarımızdan dolayı oyaladım ıstemedım
tanımak ıstedım,ama yıne de tanımamısım:((

Tabı kı cnm bırlıkte planlayarak yaptık tarıh belırledık
regl gunu saydık gecıkınce sevındık vs..
Zaten evlılıgın ılk gununden cocuk ıstıyordu da 3 yıl
ben borclarımızdan dolayı oyaladım ıstemedım
tanımak ıstedım,ama yıne de tanımamısım:((

canım ya cok uzgunum suan duyguların cok yogun emınım ama pişman olacak ınsallah

yaşadıkların çok üzücü, herkes binbir hayallerle aile oluyor sonu böyle olunca da gerçekten can sıkıyor. az önce gördüm konunu en az 50 sayfasını okudum sanırım. bana kalırsa senin tek hatan ailenle aynı evde yaşamaya başlamak olmuş canım, bu durumda normal olan bir adamın senin karşına geçip '' ben ailenle aynı evde yaşamak istemiyorum, kendimi huzursuz hissediyorum'' demesi gerekirdi evi terkettikten 1 ay sonra değil. erkekler böyle maalesef biz kadınlar gibi mücadeleci, güçlü değiller, zor durumlar karşısında kaçmak en kolay yol onlar için. ancak bence asıl soru acaba sen böyle bir adamla bir ömür geçirebilicekmiydin? bu gibi durumlarda kendi pencerenden de bakman gerekiyor olaya ki biraz rahatlayasın. bebeğin için en iyisini istediğinden tabii ki de hiçbir şüphem yok, ancak o daha bebek; kızın 5-6 yaşlarına geldiğinde algısı tam olarak açıldığı yaşlarda yaşansaydı bu olaylar hem senin için hem de kızın için cok daha zor olurdu eminim. o nasıl kendi yolunu çizmiş basıp gitmişse, sende aynısını yapmalısın. baba evine dönmek zor senin için anlıyorum, ama ya dönücek bi baba evinde olmasaydı? hayatı daha da zorlaştırma kendine, şanslısın ki bi ailen var, şanslısın ki elin ayağın tutuyo çalışıp para kazanabilirsin. eşin hangi sebeple seni terketmiş olursa olsun günün birinde çok pişman olucagına eminim, bakalım o gün sen onu istiycek misin? bence istemiyceksin. istememelisinde.. bu kadar sorumsuz, çocugunu bile umursamayan bi adam olsa nolur olmasa nolur.. kendine yeni bir sayfa aç, yarın hayata bi başka pencerenden bak, unutma ki sen nekadar mutsuz olursa o bebekte okadar negatif olur.. kendine bak, ihtiyacın varsa zayıfla.. bunları ilk önce kendin için yap. hayatta herşeyin bir sebebi var canım, eğer bugun bunlar oluyorsa emin ol güzel şeylere gebedir yarın. umarım yeni hayatında bebeginle coook mutlu olursun.Sevgiler.

Canım pişman olsa ne olur ,benım dusuncem baskasından ıkıncı cocugu yaptıgında
''kızıma cok haksızlık yapmısım''dıye pişman olur ancak,o da gec olur.Çünku esım olgun
dusunemıyor,cok rahat bakıyor,çocuk büyür ne var yanı zor mu dıyor,ver ben bakarım
dıyor vermeyecegımı bıle bıle,boş boş ahkam kesıyor.Annesı bıle bu laflarını duydukca
belalar okuyor ogluna:(( Gercekten şok bir durum ve bakıs acısı var.Görecek ılerde

O kadar bencıl ki ben hala ınanamıyorum ama kabullendım.Burada elımden gelenı
kızım ıcın yaptım ıcım rahat .Tek terapiste gıtmek kaldı ıcımde,o da kalsın bosverdım.
İlerde pişman bıle olsa o cocugu tek buyuttukten sonra gerı gelse de asla almam ben,
bebekken yardımcı olmayan hıc gelmesın daha ıyı .

canım esınle konus ayrı eve cıkmak ısterse cık cunku ben ne kendı aıleme nede esımın aılesıne yakın olma tarftarıyım cnm boyle bır ımkanın varmı?

canım esınle konus ayrı eve cıkmak ısterse cık cunku ben ne kendı aıleme nede esımın aılesıne yakın olma tarftarıyım cnm boyle bır ımkanın varmı?

aynı apartmandayız,ayrı evdeydık ama her dakıka torun görmeye gelıyorlardı pazar bıle:(
Ama parasal acıdan durumumuz cıkmaya elverıssızdı,sımdı kendı cıktı 2 ev gecındırecek
guce sahıpmıs gıbı.:(( Bekar olarak yasamayı sectı.

En büyük etken ailenin bebek sevgisi olmuştur belkide! Kimseyide suçlamıyorum yanlış anlama, ama bazen büyükler kendi geçirdikleri günleri unutabiliyor. Allah'tan umut kesilmez,dönsede kaul etmem gibi sözlerde söyleme bence. Bir yuva yıkılınca arş sallanır derler,olaya olumlu bak canım,inanıyorumki düzelecektir herşey.
hımmm baskası olabılrmı?

En büyük etken ailenin bebek sevgisi olmuştur belkide! Kimseyide suçlamıyorum yanlış anlama, ama bazen büyükler kendi geçirdikleri günleri unutabiliyor. Allah'tan umut kesilmez,dönsede kaul etmem gibi sözlerde söyleme bence. Bir yuva yıkılınca arş sallanır derler,olaya olumlu bak canım,inanıyorumki düzelecektir herşey.

evet yuvanı yıkmayı dusunme hemen bence cnm sıze ıyı geceler ben cıktım a.e.o hepınız

bana da aldatmıyormuş gibi geliyor, ayrılma konusunda da sadece karar verme aşamasında bence eşin. bebek bakımı konusunda haklısın ama gündüzleri çalışıp kafası dalgın olan birinin çok da iyi bakmasını beklememelisin. benim de ikizlerim var daha 1 aylıklar ve doğduklarından beri eşimle ben bakıyoruz ama eşim o kadar zorlanıyor ki hem ben zorlanıyorum hem o ben çalışmadığım halde. ben eşime üzülüyorum o bana ama işte bir şekilde idare etmeye çalışıyoruz. ben ona üzülüyorum çünkü gündüzleri işine gidiyor akşamları gelip bana yardımcı oluyor o bana üzülüyor tüm gün ikizlere baktığım için hiç vaktim kalmadığı için uyumaya bile. bir de bu açıdan düşün benim eşim perişan oldu resmen bebeklere yardım konusunda.

ben eşinin biraz kafasını toparladıktan sonra evine döneceğini düşünüyorum ama bunun için de şartların olgunlaşmasını bekliyor bence. yeni bir düzen kurup yeni bir hayata başlamak istiyor bence seninle ve çocuğunla biraz daha zaman ve sabır taşlar yerine oturacak bence

VANILYA cok guzel özetlemıssın haklısın ben gune bugun de dedıgın gıbı umutla basladım
esımle görusmeme kararımdan öturu gelen mesajlarım olunca gerılmedım ,gulumseyıp kızıımla
oynadım,anlamasa da ona esprıler yaptım:)

Daha rahatım ,sorguyu bıraktım .Hatta işe yaradı bu olay KÖTÜ günde dostumu-düşmanımı
tanımıs oldum,zamanında evımızden cıkmayan bazı arkadaslarımızın aslında haın olduklarını
gördum,kıme ne muamele yapmam gerektıgını,herkese gözu kapalı guvenmemem gerektıgını
de ögrendım.Bunlar bıle kardır yanıma kalan..Artık daha olumlu bakıyorum hayata..Teşekkürler.

Back