• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

Bgn annesı aradı aglayarak yapmayın böyle cocuga yazık degıl mı falan dedı zavallı
nasıl aglıyor cok agladık bırlıkte.Ben de ''benım yapabılecek bırseyım yok,o karar
verdı gıttı''dedim.''gelme ıhtımalınız var mı''dedım.''bayram falan görmuyor gözum,
kımzeye kapı acmak ıstemıyorum cok mutsuzum cunku.Gelırım tabı duzelecekse''
dedı.sonra ablasıyla konustum.Abisi de memleteke gelmıs.Babası demıs ''ya sen
onları al gel ya bız gelecegız''demıs.O da ''dusunecegım''deyıp kapatmıs.O korkak
ancak tek gıder yuzlesmemek ıcın ve gelır dunkı aıleme yaptığı gibi yalanlarıyla
ikna eder bitirir mevzuyu eminim.!!

Cedish senınki ne zaman gıttı olay ne zaman oldu?
Gizmeyp valla yanlıs okuımusum anlamıyorum kı okudugumu bıle ,gözum
görmuyor bırsey..

İşte evliliklerdeki sorunlar,kavgalar bir süre sonra aşkı zedelemeye böyle başlıyor.. Babalık olayı da farklı her erkek bunu taşıyamıyor galiba,durumunuz zor savaşmanız lazım eşinizi seviyorsanız ama o bitmesini istiyorsa sizin tek taraflı çabanız da sonuç vermeyecektir galiba..

Bgn annesı aradı aglayarak yapmayın böyle cocuga yazık degıl mı falan dedı zavallı
nasıl aglıyor cok agladık bırlıkte.Ben de ''benım yapabılecek bırseyım yok,o karar
verdı gıttı''dedim.''gelme ıhtımalınız var mı''dedım.''bayram falan görmuyor gözum,
kımzeye kapı acmak ıstemıyorum cok mutsuzum cunku.Gelırım tabı duzelecekse''
dedı.sonra ablasıyla konustum.Abisi de memleteke gelmıs.Babası demıs ''ya sen
onları al gel ya bız gelecegız''demıs.O da ''dusunecegım''deyıp kapatmıs.O korkak
ancak tek gıder yuzlesmemek ıcın ve gelır dunkı aıleme yaptığı gibi yalanlarıyla
ikna eder bitirir mevzuyu eminim.!!

Cedish senınki ne zaman gıttı olay ne zaman oldu?
Gizmeyp valla yanlıs okuımusum anlamıyorum kı okudugumu bıle ,gözum
görmuyor bırsey..

Benimki gideli bir buçuk ay oldu. Ev tuttu kendine eşyalar almış. Olay olduğunda bebek 3 aylıktı. Benim eşimin ailesi ikna edemedi anneler dayılar teyzeler falan hep konuştu ama olmadı. İnşallah senin eşinin ailesi ikna edebilir. Erkekler bebek falan dinlemiyor onlar için önce kendi mutlulukları. Ben de git bakalım dedim hayat senin karşına neler çıkaracak acaba bulduğun şey çok mu farklı olacak...Sadece eşine duyduğun sevgiden dolayı üzülmüyorsun bence bunu sen de unutma. Bu üzüntünün içinde alışkanlıklar var, hayat korkusu var. Yani aman da ne çok aşıkmışım falan deyip parçalama kendini. Allah insanı hastalıkla/sakatlıkla imtihan etmesin diyorum. Biraz farklı açılardan bakıp rahatlatmaya çalış kendini.

Benimki gideli bir buçuk ay oldu. Ev tuttu kendine eşyalar almış. Olay olduğunda bebek 3 aylıktı. Benim eşimin ailesi ikna edemedi anneler dayılar teyzeler falan hep konuştu ama olmadı. İnşallah senin eşinin ailesi ikna edebilir. Erkekler bebek falan dinlemiyor onlar için önce kendi mutlulukları. Ben de git bakalım dedim hayat senin karşına neler çıkaracak acaba bulduğun şey çok mu farklı olacak...Sadece eşine duyduğun sevgiden dolayı üzülmüyorsun bence bunu sen de unutma. Bu üzüntünün içinde alışkanlıklar var, hayat korkusu var. Yani aman da ne çok aşıkmışım
falan deyip parçalama kendini. Allah insanı hastalıkla/sakatlıkla imtihan etmesin diyorum. Biraz farklı açılardan bakıp rahatlatmaya çalış kendini.

çok haklısın Allah sağlık versin, insanın başına gelen gençlıkte gelsin
çocuk olmasıda ayrı bi güzellik bence
düşünsene yıllarca evlisin çocuğun yok ayrıl ee birdaha seveceksin evleneceksin güvenip çocuk yapacaksın yaş ilerliyor
cedish neden ayrılmak istedi eşin
şimdi ne durumdasın dava filan açıldımı

çok haklısın Allah sağlık versin, insanın başına gelen gençlıkte gelsin
çocuk olmasıda ayrı bi güzellik bence
düşünsene yıllarca evlisin çocuğun yok ayrıl ee birdaha seveceksin evleneceksin güvenip çocuk yapacaksın yaş ilerliyor
cedish neden ayrılmak istedi eşin
şimdi ne durumdasın dava filan açıldımı

Siyahbeyazın konusunu dağıtmak istemem ama anlatayım kısaca. Ona göre ben de huysuz biriydim, en son söylenecek şeyi ilk başta söyleyen ama bizde asla küfür...vs olmadı. 8 senedir birlikteyiz, 4 senedir evliyiz. İkimiz de alttan almadık, ödün vermedik hiç. Ama "kadın alttan almalı" yaklaşımı evlilikte çok doğruymuş geç oldu ama anladım ben bunu :) Çocuk olduktan sonra insan o kadar değişiyor ki siyahbeyaz da bunu hissetmiş olsa gerek. Ben de eşime artık daha ılımlı olduğumu bize bebekle bir şans vermesini istedim ama o ben hamileyken kararını vermiş aslında. Ben sinirlenince "boşanmak istiyorum senden" demiştim ama kadınları bilirsin bunun karşılığında "olur mu canım ben seni seviyorum"u duymak istemişim. Olmadı. Boşanmayı sen istemiştin dedi bir de. Bebek olsa da olduramadım. Seni sevmiyorum artık dedi. O sevgiyi tekrar büyütürüz dedim ama hiç umudum yok artık dedi. Gitti. Giderken kapıdan çıkarken öylece kalakaldım. Siyahbeyazın dediği gibi benim eşim de ilişkimizdeki kötü tarafları görüyor hep ve düzelebileceğine inanmıyor.

Dava kısa zamanda açılacak. Kalbim acıyor ama sakinliğimi korumaya çalışıyorum. Bir bebeğim var ve çok şükür işim var. Javelin senin de dediğin gibi çocuk olması çok güzel o bir hediye. Çok daha yaşlı olsam ve çocuğum da olmasa asıl tramvayı o zaman yaşardım diye düşünüyorum. Bu halime şükür diyorum. İnsan hayrı ve şerri göremiyor Allah umarım hepimiz için hayır neyse onu versin. Artık kelimeler bitiyor...

Hala kötu bır kabus gördugumu ve uyanacagımı sanacak kadar ahmak hallerdeyım..:(

Ben asabı bır yapıya sahıbım ama kocamı görsenız korkardınız o benden cok kat daha asabı !

Bu arada eşim geldi bugun babamla konustu.
Tam tahmın ettıgım gibi beni kötülemeye kalktı (Nasılsa aılem ona ınanacak dıye)
Aılem de saf saf dınledı.Eşimle bır ara tartıstık hatta bana vurdugunu bıle anlattı
ama babam sakın sakın dınledı !(Oysa benım kızıma bırı vurmus olacak ve karsıma
gecıp anlatacak ben ona dunyayı dar ederdım!!!)
Babamların ona zaafını ve onu sevmelerını kullandı resmen!
Aslında aldattıgını falan söylemek ıstedım,sonra tartısmamak ıcın kızımı alıp evıme
gıttım!Onları basbasa bıraktım.
Babam ''bebegınız ıcın bır psıkologa gıdın,kafa dınlemek ıstıyorsan 1-2 ay dınle,
sonra da danısmana gıdın''falan dedı.1-2 ay ..Off çok sacmaydı yanı .Daraldım
cıktım.Zaten eşim de birşey demiyordu .
Kızım da onu tanımadı.Kucagına aldıgında delı gıbı agladı.İçim rahatladı.
En azından unutmaya baslamıs babasını.Hiç heyecanlanmadı,bakıp durdu
saskın saskın.

Senin durumunda değilm ama hissettiklerini inan tahmin edebiliyorum.
Yerinde değilim olamamda ama yerine koyuyorum kendimi.
Ben napardım sorusuna cevap vererek yazıyorum hep yazacaklarımı.
Güçlüsün sen öyle olman da gerek.
Kim yıkıp dağıtacak seni bir erkek müsvettesimi.
Tabiki hayır.
Ailen ister eşini çok sevsin isterse ona tapsınlar öz evladı kan can olan sensin.
Seni koruyup kollamak zorundalar.Yanında olacaklar.
Şimdi her iki tarafıda dinlemek istiyolar haklılarda .
Ama eşinin sana vurduğunu duyduklarında baba nolursa olsun sessiz kalmayacaktı ben bunu bilir bunu derim.
Yumruğunu vuracaktı masaya ki arkanda olduklarını görsün eşin.
Ama ailen sustukça eşin daha da çıkacak göklere ve dahada çakılı kalacak ayrılma kararında.
İnşallah eşinin annesi düzeltir yumuşatır durumu.
Kend ailen yanında değil eşininki olur inşallah.
Annesi ağladı diyosun belliki duygusal biri kadıncağız.
Yansız olarak davranır umarım sana yardımcı olur.
Bebeğin için gülecek o yüzün.Sen ağladıkça ona yansır lürfen başın dik dursun sen aileni lekeleyecek hiçbişey yapmadın.

Allah'tan ev mevzusu bir daha açılmadı şimdilik bu evdeyim ve çok mutluyum burda olmaktan,
çünkü burda iyi bir anı'mız hiç olmadı ,onu hatırlatan guzel birşey yok;zaten dün çok sinir
oldum ve soğumaya başladığımı,onunla aynı evde,o iğrenç asık suratıyla yaşamamın da zor
olduğunu anladım.O sadece iyi bir oyuncuymus ve koynumda yılan beslemişim diyorum ben!
Çünkü dün bize gelmeden bana öyle hakaretler yazdı ki mesajda,sanki ben gaza gelip ailemin
yanında ona saldırayım diye yaptı bunu!!! Tabi ki takmadım ve yok saydım.
Haa annesi çok iyi bir kadın ,ama bilirsiniz ona iyi birinden ve duygusal yaklaşımdan çok
höt höt biri lazım ,yani ''adam ol geç yuvanın başına,kır kıçını otur''diyecek biri..O da yok,
zaten ailesi onları da dinlemeyeceğini iyi biliyorlar.Tahminimce eşimin kararı TEK basına
aılesının yanına gıdıp benım ailemi 2dkda benim ''dünyanın en kötü insanı olduguma''inandırdıgı
gibi onları da tek taraflı doldurup net son'u yapacak!!!Allah ona bana çektirdiklerinin 10katını
çektirsin inşallah! HİÇ diye kaydetmıstım ya kızlar telefonuma artık B.K diye kaydettim:))))
Cedish en azından seninki yüzüne söyleyip gitmiş.Bu salak onu bile beceremedi!! Mesajla
evlilik bitirilir mi yaa:((( Bayramdan sonra davayla ilgili neler yapabileceğime bir bakacağım.
Sizlerden de fikir alırım .K
Bir de bayramda yerin dibine saklanmak ve kimseye görünmemek istiyorum çok mutsuzum,
yüzüme bakan herkes görebilir hüznümü:(( Burdaki akrabalar birşey soracak diye hemen kaçıyorum
zaten.Biz de sülalece bağlıyız teyzeler,dayılar,amcalar herkes gelecek ilk 2 gunde ve ''o
nerede''dıyecekler:((( NE DİYİM KIZLAR ?

BİR DE ALDATTIGINI O AILESIYLE KONUSMADAN AILESINE SÖYLEYEYIM MI?

Son düzenleme:
Aldatıp aldatmadığı muamma ama.
Hüznünü anlayabiliyorum yaşadıklarını yaşamasamda hemcinsim olman yeterli.
Annesi yumuşak başlıysa lafını geçiremez oğluna.
Hala hakaret edebilyor olması ipleri iyice kopardığına işaret.
Davadan bahsettiğine göre ayrılma taraftarısın hakkında hayırlısıö..

bu adamın karşısında dik dur canım
biliyorum dediğimi yapmak kolay değil çocuklu bir kadın için zor ama seni çocuğunu gözü görmeyen şu aşamada bile sana hakaret edebilen bir adamdan hayır gelmez:50:
bu adamın gözü yuvasını görmüyor silmiş herşeyi bitirmiş kafasında:23:
sende onu kendi haline bırak :19:onun karşısında güçlü dur içinde fırtınalar kopsa da ona belli etme herşeyden önce çocuğun için güçlü ol
ve son olarak hakkın neyse tazminat nafaka asla vazgeçme hepsini al
Allah yardımcın olsun canım

Allah'tan ev mevzusu bir daha açılmadı şimdilik bu evdeyim ve çok mutluyum burda olmaktan,
çünkü burda iyi bir anı'mız hiç olmadı ,onu hatırlatan guzel birşey yok;zaten dün çok sinir
oldum ve soğumaya başladığımı,onunla aynı evde,o iğrenç asık suratıyla yaşamamın da zor
olduğunu anladım.O sadece iyi bir oyuncuymus ve koynumda yılan beslemişim diyorum ben!
Çünkü dün bize gelmeden bana öyle hakaretler yazdı ki mesajda,sanki ben gaza gelip ailemin
yanında ona saldırayım diye yaptı bunu!!! Tabi ki takmadım ve yok saydım.
Haa annesi çok iyi bir kadın ,ama bilirsiniz ona iyi birinden ve duygusal yaklaşımdan çok
höt höt biri lazım ,yani ''adam ol geç yuvanın başına,kır kıçını otur''diyecek biri..O da yok,
zaten ailesi onları da dinlemeyeceğini iyi biliyorlar.Tahminimce eşimin kararı TEK basına
aılesının yanına gıdıp benım ailemi 2dkda benim ''dünyanın en kötü insanı olduguma''inandırdıgı
gibi onları da tek taraflı doldurup net son'u yapacak!!!Allah ona bana çektirdiklerinin 10katını
çektirsin inşallah! HİÇ diye kaydetmıstım ya kızlar telefonuma artık B.K diye kaydettim:))))
Cedish en azından seninki yüzüne söyleyip gitmiş.Bu salak onu bile beceremedi!! Mesajla
evlilik bitirilir mi yaa:((( Bayramdan sonra davayla ilgili neler yapabileceğime bir bakacağım.
Sizlerden de fikir alırım .K
Bir de bayramda yerin dibine saklanmak ve kimseye görünmemek istiyorum çok mutsuzum,
yüzüme bakan herkes görebilir hüznümü:(( Burdaki akrabalar birşey soracak diye hemen kaçıyorum
zaten.Biz de sülalece bağlıyız teyzeler,dayılar,amcalar herkes gelecek ilk 2 gunde ve ''o
nerede''dıyecekler:((( NE DİYİM KIZLAR ?

BİR DE ALDATTIGINI O AILESIYLE KONUSMADAN AILESINE SÖYLEYEYIM MI?

Siyahbeyaz, kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş ama bence aileleri geçiştir şimdilik. Çünkü, senin şuanki psikolojin kaldırmaz soruları. Yok ne oldu, niye oldu...herkese bir açıklama yap dur. Çok sinir bozucu en azından şu aşamada. Ailesini görmeye gitti biz bebekle gidemedik falan desen... Ne bileyim bulursun bir bahane.
Aldatma meselesinde de tam emin değildin galiba. O yüzden bence bundan hiç bahsetme. Zaten şöyle düşün, her şey kocanda bitiyor. Aldattı beni desen ancak ailesinin gözünde değerini düşürürsün o da kısa sürer herkes kendi evladına sahip çıkar. Bana sen bizim kızımızsın diyen insanlar şimdi ne yapıyorsun diye bile sormuyor. Hatta, bir de dava aşamasında gör, oğulları hiçbir şey vermese o kadar memnun olurlar.
Sen umarım bir iki hafta sonra falan biraz daha iyi olursun. Ya bebeğini de alıp gidebileceğin bir yer yok mu? Uzak bir arkadaş, yakın falan. Sürekli aynı ortam, ev, aile biraz uzaklaşabilsen keşke. Ben ilk öğrendiğimde ev üzerime yıkılıyormuş gibiydi, uyuyamamıştım. Ertesi gün atladım gittim başka şehre, üniversite arkadaşımın yanına. Çok da iyi geldi. Tabii sıkıntı seninle gidiyor ama tebdili mekanda ferahlık var derler.

Bugun bekar bır arkadasımla görustum ''evlı olan herkesın delı gıbı sorunları var ve bırbırlerını
ıdare edıyorlar''dedi.Gerçekten de evlilik hiç mantık alır birşey değilmiş bunu anladım.Beni
iyi tanıdığı için hatalının eşim oldugunu da çok rahat görebildi.''bu adama sorumluluk agır
gelmıs kuyrugunu kıstırıp kacmayı tercıh etmıs ''dedi.Eşim bır ergen gibi davranıyor ve
hayatında yaşamadıklarını yaşamak için bizi bırakıyor.Ben hatasızım hiç demedım,bütün konuyu
okuyanlar bilir.Objektıf olarak da yazdım.Ama,eşimin 1,5 yıl öncesini bahane ederek
gidiyo olması ve bızı magdur etmesı de onu haksız yapıyor.Yanı bu süre bebege karar
verdıgımız döneme denk gelıyor ve o ozaman kötuyduk dıyerek kendını haklı cıkartmaya
calısıyor.

Pekı,madem hepımız kadınız soruyorum size?
Bebek kararı tek mi verılır?Eşin istemeden bebek sahıbı olabılır mısın?
Ya da evlılık onun dedıgı gıbı kötuyse nasıl bebek yaptık ?
Beni suclayacak konu bulamıyor geçmişi bahane ediyor.
Mahkeme bıle her türlü benı haklı bulacaktır.Çünkü mağdurum
ve kandırıldım.Tek kişilik bir oyun oynadı ve perdeyı kapattı .Çok
garıp.Benden tavsıye ;kımseye sonuna kadar güvenmeyın ve içinizi
açmayın.Denetlemeyı de hiç bırakmayın.Sonra ben gibi şaşıp kalırsınız.:((

bazen şunu unutuyoruz sanırım, bir erkeği seviyoruz beğeniyoruz ve çocuk yapmak istiyoruz ondan,bu doğal bir süreç, ama bir erkeğin babalığı ve kocalığı arasında fark var, sizi artık sevmiyorsa bırakın gitsin çok üzülebilirsiniz ama gitmesine izin vermelisiniz. sevmiyorsa sizinle ilişkisi bitmiştir, birkaç mesajdada çocuğum babasından soğudu çok mutluyum yazmışsınız, psikolojiniz normal değil ya da çok bencil bir insansınız siz. Karşı taraf sizi sevmiyor diye çocuğunuz da onu mu sevmeyecek yani? o onun babası ve ona ihtiyacı olacak her zaman, sizden boşanarak babalığından vazgeçmiyor ya herhalde, kendinizi merkeze koyarak düşünmeyin, eşinizin de bir hayatı var, boşanmazsanız nolacak bütün sorumlulukları mutsuzca yerine getirmesini mi istiyorsunuz? sizle de sorumluluğu gereği mi yatmalı? boşanmak demek bir taraf suçlu demek olmuyor, anlaşamıyorsunuz demek oluyor, anlaşamadığınızı kabullenin bence, çocuğunuzu da huzursuz etmeyin kendinizi de eşinizi de böyle yazdığınız sürece çocuğunu boşanmamak için kullanan kadınlar gibi görünür dahada küçülürsünüz, çocuğunuzun babası o adam, bu hakkı verdiyseniz o adama, yanlış yaptığınızı düşünseniz bile nefret etmeye hakkınız yok, o insanla beraberken düşünecektiniz bunları sorumluluk alırmı almazmı vs. diye, mağdur falan değilsiniz, tecavüz çocuğu değil sonucta kucağınızdaki. yapabileceğiniz tek şey hatalarınızdan ders çıkarmak ve çocuğunuza daha güzel bir hayatı nasıl sunarım diye düşünmek. kandırıldım mağdurum gibi düşünceleri atın kafanızdan, sağlıklı düşünmeye çalışın.

Kesin aldatmıştır diyosan söyle emin değilsen konusunu bile etme.
Gelenlere de söyle gittiğini evi terketti dersin utansın .

9 aylık bır bebegı bırakıp gıdıp de ne hakla görecekmıs ?? o cocuk yıllarca benım
yanımda buyuyecek .Nasıl bır hakkı olabılır!!!O cocugun bır yılına bıle
tahammul etmeyen bırınden söz edıyorum!
Babalık sadece döllemekse veya
para vermekse o bunları hak etmıyor ve GÖRMEYECEK !Sen de böyle bırsey
yasarsan o zaman anlarsın kım magdur dıye!!!

Bu kadınların her konuda bılıp bılmeden erkeklerı savunmasına da hıc anlam veremedım!!!

CEDİSH arkadaslarıma gıtmek ıstemıyorum,insanları sorunlarımla sıkmak ıstemıyorum.
Zaten dedıgım gıbı aılem su an karısır bana öyle yollamazlar.Sen ne kadar nafaka
alacaksın tuttun mu avukatı?Mahkeme ne zaman?

Son düzenleme:
9 aylık bır bebegı bırakıp gıdıp de ne hakla görecekmıs ?? o cocuk yıllarca benım
yanımda buyuyecek .Nasıl bır hakkı olabılır!!!O cocugun bır yılına bıle
tahammul etmeyen bırınden söz edıyorum!
Babalık sadece döllemekse veya
para vermekse o bunları hak etmıyor ve GÖRMEYECEK !Sen de böyle bırsey
yasarsan o zaman anlarsın kım magdur dıye!!!

Bu kadınların her konuda bılıp bılmeden erkeklerı savunmasına da hıc anlam veremedım!!!

CEDİSH arkadaslarıma gıtmek ıstemıyorum,insanları sorunlarımla sıkmak ıstemıyorum.
Zaten dedıgım gıbı aılem su an karısır bana öyle yollamazlar.Sen ne kadar nafaka
alacaksın tuttun mu avukatı?Mahkeme ne zaman?

allah yardımcın oldun canım.
bin beter pişman olsun, vicdanı hiçbir zaman rahat bırakmasın.

evlat acısıyla yanıp tutuşsun inşallah.

resmen yarım bıraktı seni ve günahsız bebeği.

Konunun ilk başlarında daha ılımlıydın şimdi gördüm ki sertleşmiş tavırların iyice.
Bugün görüştünüzmü msj arama çağrı ?

Kesin aldatmıştır diyosan söyle emin değilsen konusunu bile etme.
Gelenlere de söyle gittiğini evi terketti dersin utansın .

mesajla aldattı yazmıstım ya cnm onu dıyorum sonucta 1,5 yıldır
bu yuvayı cocugum ıcın ayakta tutmaya ben ugrasıyorum,ama o TEK
basına aılesıne anlatmaya gıdıyor,cunku benı karalayıp kendını
tek taraflı aklama sansı olacak ne de olsa kendı aılesı!!
O zaman herkes benım nelere katlandıgımı da bılmesın mı?

Bayramda cogu akrabam gelemeyecekmıs rahatladım valla,
az durur hemen eve gecerım:)

Konunun ilk başlarında daha ılımlıydın şimdi gördüm ki sertleşmiş tavırların iyice.
Bugün görüştünüzmü msj arama çağrı ?

Evet mesajda aılenle konusmadın mı dıye sordum söyleyecek mı dıye ,sonra da aıleme yaptıgın
gıbı kendı sucunu bana yıkmaya gıdıyorsan aldattıgın ve kocalık yapmadıgını herşeyı anlatırım
ben de dedım.Tartıstık tabı kı !
Çok çok teşekkurler surrender ınsallah ..

Back