Sizin aileler ne tuhaf!Adam defalarca borç batağına girmiş ama aileler hala diyor kiArkamda ailem destek vermedi bu adama mecbur kalmıs gibi hissettim klasik çocuğun var evliliğine devam et dediler... Mecbur bırakıldım
İnsanlar doğru fonlara, doğru hisselere yatırım yaparak bir ev veya bir araba sahibi oluyor. Gördüğüm örnekler var.Ben anlamıyorum ki bist diyo sadece. Piyasa düstü dibe vurdum diyo gübre taş diye bi hisse yüzünden oldu diyo. Ama ne olursa olsun beni uzak tutmalıydı güvendim ona şifremi verdim benim üstümden bir sürü kredi cekmiş ve ek hesabı yüksekten çekmiş bunu yapmamalıydı haala soktayım... Ben bu adama güvendim ya ahh ki ahh yaktı bitirdi beni çokta internet bankacılığını anlamadığım için beni kandırdı.
Hayır öyle değil, viopta da sonucta grafikler var. Kırılın gelmiş, teknik mğsait gitmeliyim diyor ama bir bakarsın 1 saate eksi 3-4 yazmıs. Tamamen spekülatf hareketler oldu son 3-4 ayda özellkle.Şaka yapıyorsunuz ya . Viop oynamam asla ama oynayan birisi eğer cebindeki paranın çok azı ile oynamıyorsa ... Yani batma 0 lanma ihtimali olan bir yerde ... Kumar bence daha masum ya . Çok saçma kumarda bile kazanma ihtimalin daha yüksek ... Ereğlide ben günlerdir 1 milyar tl net nakit sokan aracılar var sadece yön belirlemek için bunlardan para alacağını düşünen insan . kumarbazdan daha salaktır .
Haklısın ne diyeceğimi bilemiyorumPardon ama sen mecbur değilsin ki kocana. Memursun maaşın var. Çocukların büyümüş okula gidiyor. Eğitimin var diye düşünüyorum cahil de değilsin. Yetişkinsin o yüzden kimseye hesap verme veya kimsenin onayını alma yükümlülüğün de yok.
Ee bu adam ne sana kocalık yapıyor ne de çocuklarına babalık yapıyor. Ailesi düşünen ve seven biri olsa hala inatla bu tavrına devam etmezdi. Bugün ödersiniz yarın yine devam eder. Bunların ki yatırım değil bağımlılık. Tedavi olması lazım. Bu adamla devam edersen ne senin ne de çocuklarının bir geleceği olmaz mutlu olamazsınız. Ortada bir aile yok zaten. Seni hiçe saydığı yetmiyor gibi bir de hatasını kabul etmemiş ve sizinle kavga etmiş. Çocukların için güçlü olmak zorundasın.
Ayrıca sen niye maaş kartını bu adama veriyorsun. Zaten sizi borca batırmış. Sorumluluk alın biraz.
Ben anlamadım siz kendiniz birikim yapamıyor musunuz ki birikim yapsın diye paraları eşinize gönderiyorsunuz? Hadi bir kere hata yaptınız 2. Hata 3. Hata bile bile lades değil mi? Adam dolandırıcı gibi sizi haberiniz yokken borçlandırmış.Eşimle 9 senelik evliyken borsa oynaması ve beni borclandırması yüzünden ayrılma noktasına geldik sonra sözler verildi aileler çocugun için devam et dedi evliliğe aradan 6 sene gecti bu arada değişti sandım internet bankacılıgımın sifresini verdim artık kesemiz bir dedim sana güvenmek istiyorum dedim ama bizim biriktirdigimiz para 650 bin vardı onu borsa da bi daha kaybetmiş bi kaç gün trip attım bana dirlik huzur vermedi sanki haklıymıs gibi bağırdı cagırdı neyse dedim tamam tekrar para biriktirelim dedim yeniden başlayalım dedim ama nerden bileyim bu adamın benim internet bankacılığım üzerinden 500 bin borç yaptıgını bunu kartlarıma bloke konulduğunu farkedince ögrendim şok oldum. Hemen dedim seni bosucam ama cesaret edemiyorum ailelerimize söyledim bu adamın beni borca soktuğunu hemen dediler borcunu öderiz yeterki yuvanız bozulmasın dedi ama bilmiyorlarki eşimde Allah bilir ne kadar borç var kendince yapılandırmıs ama beni dibine kadar borca sokmuş ve benim haberim yoktu bunlardan. Ya üstüme basıma devlet memuru olduğum halde doğru düzgün bişi alamazken maasımı ona verdim birikim yapsın diye ama yine kandırdı beni güvenim sarsıldı 3 kere alttan aldım ama artık istemiyorum evli kalmak cünkü bana . Ben zaten mutlu değilim beni bitiren tüketen adamla evliliğimi sürdürmek istemiyorum şimdi birkaç güne aileler bizi uzlastırmaya gelecek ama ben istemiyorum manevi destek istiyorum bosansam 2 tane çocuğum var 8 ve 11 yasında oglum var. Onları tek basıma yetiştirebilir miyim tek başıma bir evi yönetebilir miyim.bosansam nasıl bir hayat bekler beni korkuyorum bana benim gibi bu durumu yaşayan var mı boşanma sonrası çok zorlandınız mı?
Evet ben de anlamadım nasıl borsa imiş bu ben de zarardayım şu an borsadaki hisselerde ama bekliyorum endeksin toparlanmasını. Kesinlikle kocası kumara bulaşmışBorsa değil bence . Sen bilirsin . Kumar oynuyor ve düzelmeyecek . Borsa öyle bir yer değil borca girmiyorsun . Paranın değeri düşer ama tekrar yükselir veya düşer . Yani şey gibi düşün borsada gidersin atıyorum bir hisse alırsın . Buda diyelim koç holding . 200 liraya alırsın 100 liraya düşer belli süre ... Sonra tekrar 300 e gider . He gidip saçma sapan telegram gruplarına girip adı sanı belli olmayan hisseleri aldıysa parayı 10 da 1e düşürme ihtimali var .Ama genede borca girip batırma ihtimali yok . Bu çok zor ihtimal . Kote edilen firmalarda paran 0 lanır . Ama azıcık 60 iq yani maymunla benzer iq su varsa onada gidip almaz her şeyi ile ... Hele borca girip yapmaz . Ben %98 kumar diyorum .
Eşime defalarca dedim borsa oynama cünkü onun oynama şekli uçurum oluyo viop üzerinden oynuyo hiçbir şekilde vaz geçiremedim ve yenik düstüm sonrasında söz verdi ama yine batırdı beni de kendisini de artık 15 yıldır görünmeyen borsa borcu ödemekten yıldım ne bir evim ne bir arabam var bitik haldeyim ne yapcagımı bilmiyorum bosanırsam sanki hicbişi yapamam cesaretim yok ama bıktım bu adamın borsa oynamasından
Çok geçmiş olsun, madem bu kadar istiyorlar ailesi sizin üzerinize yapılan borcu ödesin, siz de ne maaş kartınızı verin, ne şifrelerinizi verin, kendi maaşınızın tek kuruşunu dahi eve harcamayın kendiniz ve çocuklarınız için biriktirin, borcu kapasınlar sonra da boşanmak istiyorsanız dava açarsınız, ki sizin yerinizde olsam cesaretimi toplar boşanırım, zira çok özür dilerim biraz kaba ve ağır olacak ama para yönetiminden bi’haber, bist ve viobtan zerre anlamadığı halde 15 yıldır ısrarla para kaybeden bir adamdan eş de baba da olmaz.Ben anlamıyorum ki bist diyo sadece. Piyasa düstü dibe vurdum diyo gübre taş diye bi hisse yüzünden oldu diyo. Ama ne olursa olsun beni uzak tutmalıydı güvendim ona şifremi verdim benim üstümden bir sürü kredi cekmiş ve ek hesabı yüksekten çekmiş bunu yapmamalıydı haala soktayım... Ben bu adama güvendim ya ahh ki ahh yaktı bitirdi beni çokta internet bankacılığını anlamadığım için beni kandırdı.
aptallık yaptım. Körü körüne güvendim cünkü çok seviyorum.. Eşler birbirlerine güvenmeli ailemden bunu gördüm ve bunu yaptım ama nerden bilecektim ki borsaya tekrar baslayacagını ve tekrar vioptan oynayıp beni full borca sokacagını.. Ya anlamıyorum neden yaptı bunu hani aramızda kötü bişi olmadı bu zamana kadar güllük gülistanlık gecindik (son 6-7 sene boyunca) ve beni çok sevdiigini hep belli eden söyleyen adam ama niye borç parayla borsa oynuyo soruyorum yaptım hata affet diyor çok pişmanım diyor çocuklar var bunu onlara yapma diyo yalvar yakar halde yeniden başlayalım ,eger bosanırsan da mahkemeyi uzattıkca uzatırım senden vazgeçmem diyo diyo da diyo.... Nasıl güvenecem bu adama? Nasıl? Hayallerimi yıktı kabullenemiyorum.. Bir yandan çocuklarım bir yandan evliliği bitirme kararım... Ne yapacagımı bilmiyorumÇok geçmiş olsun, madem bu kadar istiyorlar ailesi sizin üzerinize yapılan borcu ödesin, siz de ne maaş kartınızı verin, ne şifrelerinizi verin, kendi maaşınızın tek kuruşunu dahi eve harcamayın kendiniz ve çocuklarınız için biriktirin, borcu kapasınlar sonra da boşanmak istiyorsanız dava açarsınız, ki sizin yerinizde olsam cesaretimi toplar boşanırım, zira çok özür dilerim biraz kaba ve ağır olacak ama para yönetiminden bi’haber, bist ve viobtan zerre anlamadığı halde 15 yıldır ısrarla para kaybeden bir adamdan eş de baba da olmaz.
Bu tip iş bilmez borsanın b’sinden anlamayan erkekler yüzünden borsanın da adı çıktı, bahsettiğiniz hisseyi alan biri 15 değil 15 asır borsa yapsa ne yazar, bahsi geçen hissenin net geliri, net kârı, favök’ü yerlerde sürünüyor, temel analizine bakılınca şirket zararda, teknik analizi de ağlıyor, desteği çoktan kırıp direnç oluşturmuş, 2023 Aralık’ta spk başvurusu olumlu karşılanır düşüncesiyle düşünmeden alanlara ay bitmeden anyayı konyayı göstermişler, muhtemelen eşiniz de hiçbir şey bilmeden hisseyi en tepeden alan balıklardan çünkü spk’nın bedelsiz sermaye arttırım talebini reddettiği bir hisseye kredi çekerek para yatırmak resmen akıl tutulmasıdır, velhasıl eşiniz ne temel ne teknik analizden anlamayan, 15 yıldır azıcık bile grafik okumayı öğrenememiş, dübeş attım yek geldi kafasıyla kumarhanede zar atar gibi borsa yapan birisi, hisselerde bile kazanma becerisi olmayan birinin viob yapmasına diyecek söz bulamıyorum, daha hisseden anlamıyor kiborsadan anlamayan biri hangi cesaretle piyasanın yükseleceğine veya düşeceğine karar verip long-short pozisyonu açar?
Siz de bir an önce silkelenin, internet bankacılığı dahil bilmediğiniz her şeyi bir an önce öğrenin, doğru düzgün adamları ayrı tutuyorum, kusura bakmayın ama eşiniz gibi adamların eline ekmek alsın diye bile para verilmemeliyken siz tüm birikiminizin olduğu hesabın yönetimini vermişsiniz.
Ona Güvendim, annemi babamı örnek aldım. Onlar gibi sandım evlilik tek biz demek diye tek kese diye düsündüm ama yanılmısım ve bir kere hata yaptı akıllanır sandım ama nafile yine yaptı yine bana maddi zarar verdi şu 15 senem heba oldu geriye ne kaldı borç..Ben anlamadım siz kendiniz birikim yapamıyor musunuz ki birikim yapsın diye paraları eşinize gönderiyorsunuz? Hadi bir kere hata yaptınız 2. Hata 3. Hata bile bile lades değil mi? Adam dolandırıcı gibi sizi haberiniz yokken borçlandırmış.
Ev ayrıldıktan sonra boşanma isterse 10 yıl sürsün, çok mu önemli. Siz ne mi yapacaksınız, boşanmayıp ömür boyu borç ödeyeceksiniz hatta miras olarak çocuklara borç bırakacaksınız bir de reddi mirasla uğraşacaklar. Ev araba zaten hak getire, eğitim masraflarını karşılayabilseniz çok şükür.aptallık yaptım. Körü körüne güvendim cünkü çok seviyorum.. Eşler birbirlerine güvenmeli ailemden bunu gördüm ve bunu yaptım ama nerden bilecektim ki borsaya tekrar baslayacagını ve tekrar vioptan oynayıp beni full borca sokacagını.. Ya anlamıyorum neden yaptı bunu hani aramızda kötü bişi olmadı bu zamana kadar güllük gülistanlık gecindik (son 6-7 sene boyunca) ve beni çok sevdiigini hep belli eden söyleyen adam ama niye borç parayla borsa oynuyo soruyorum yaptım hata affet diyor çok pişmanım diyor çocuklar var bunu onlara yapma diyo yalvar yakar halde yeniden başlayalım ,eger bosanırsan da mahkemeyi uzattıkca uzatırım senden vazgeçmem diyo diyo da diyo.... Nasıl güvenecem bu adama? Nasıl? Hayallerimi yıktı kabullenemiyorum.. Bir yandan çocuklarım bir yandan evliliği bitirme kararım... Ne yapacagımı bilmiyorum
Körü körüne güvendim cünkü çok seviyorum..
Borçlarımızı ödeyene kadar barışmış gibi yapın onun ailesine borçları ödetip boşayın. Nasıl korkuyorsunuz onu anlamıyorum çocuklar zaten büyümüş okula gidiyorlar. Maaşınız var. Tek başınıza bu adamdan daha rahat yaşarsınız. Sürekli bi adama para verip üstüne borçlanıp parasız kalacğınıza kendi başınıza hayatınızı devam ettirin.Arkamda ailem destek vermedi bu adama mecbur kalmıs gibi hissettim klasik çocuğun var evliliğine devam et dediler... Mecbur bırakıldım
Daha önce vukuatı olan adama güvenmek bir de üstelik para ile ilgili herşeyi eşinin eline bırakmak güvenmek değil konu sahibi ,siz olacaklara karşı kör , sağır, dilsiz olmayı seçmiş.Esinizi, geleceğiniz ve evlatlarınızın önüne koymuş.Adamin egosu okşansin,nasıl guvendigimi görsün beni el üstünde tutsun diye kendinizce plan yapmış ama tutmamış.Planin akıllısı işler böyle saçma sapan hareketlerle çocuklarınızın geleceğini hiç etmişsiniz ama hâlâ adama ikna olasınız var çünkü büyük aşk sizinki adamın da büyük aşkı kumar bakalım ilk kim pes edecek ......Ona Güvendim, annemi babamı örnek aldım. Onlar gibi sandım evlilik tek biz demek diye tek kese diye düsündüm ama yanılmısım ve bir kere hata yaptı akıllanır sandım ama nafile yine yaptı yine bana maddi zarar verdi şu 15 senem heba oldu geriye ne kaldı borç..
Evet eşler birbirine güvenmeli ama eşinizin ilk vukuatı değilmiş, bu yüzden çok sevseniz de evlatlarınızı düşünerek duygularınız yerine mantığınızı kullanıp eşinize şifrelerinizi vermeyecek para yönetimini kendiniz yapacaktınız, zira eşiniz yalnızca sizi borçlandırmamış evlatlarınızın geleceğini de çalmış yıllardır ve bilmem farkında mısınız ama bunu da sizin hesaplarınızdan yapmış, siz seviyorsunuz ama eşiniz sizi seviyor mu? Sizi evlatlarını seven bir eş bir baba, eşinin hesabından gizlice hem de defalarca dünya kadar borç yapar mı? Çok özür dilerim belki kırıcı ve kaba yazıyorum ama kendinize bir sorun kendinizi bir yoklayın diye yazıyorum, eşinizde zerre kadar yürek yok, bugün kapıyı vurup gitse onun işbilmezliğinden doğan borçlar sizin üzerinize, adam belli ki kendi üzerine hiç borç yapmamış hep sizin birikimleri yemiş, yaptığı borçları da hep size ödetmiş, eşiniz sizi ve çocuklarını seviyor mu oluyor gerçekten?aptallık yaptım. Körü körüne güvendim cünkü çok seviyorum.. Eşler birbirlerine güvenmeli ailemden bunu gördüm ve bunu yaptım ama nerden bilecektim ki borsaya tekrar baslayacagını ve tekrar vioptan oynayıp beni full borca sokacagını.. Ya anlamıyorum neden yaptı bunu hani aramızda kötü bişi olmadı bu zamana kadar güllük gülistanlık gecindik (son 6-7 sene boyunca) ve beni çok sevdiigini hep belli eden söyleyen adam ama niye borç parayla borsa oynuyo soruyorum yaptım hata affet diyor çok pişmanım diyor çocuklar var bunu onlara yapma diyo yalvar yakar halde yeniden başlayalım ,eger bosanırsan da mahkemeyi uzattıkca uzatırım senden vazgeçmem diyo diyo da diyo.... Nasıl güvenecem bu adama? Nasıl? Hayallerimi yıktı kabullenemiyorum.. Bir yandan çocuklarım bir yandan evliliği bitirme kararım... Ne yapacagımı bilmiyorum
Evet eşler birbirine güvenmeli ama eşinizin ilk vukuatı değilmiş, bu yüzden çok sevseniz de evlatlarınızı düşünerek duygularınız yerine mantığınızı kullanıp eşinize şifrelerinizi vermeyecek para yönetimini kendiniz yapacaktınız, zira eşiniz yalnızca sizi borçlandırmamış evlatlarınızın geleceğini de çalmış yıllardır ve bilmem farkında mısınız ama bunu da sizin hesaplarınızdan yapmış, siz seviyorsunuz ama eşiniz sizi seviyor mu? Sizi evlatlarını seven bir eş bir baba, eşinin hesabından gizlice hem de defalarca dünya kadar borç yapar mı? Çok özür dilerim belki kırıcı ve kaba yazıyorum ama kendinize bir sorun kendinizi bir yoklayın diye yazıyorum, eşinizde zerre kadar yürek yok, bugün kapıyı vurup gitse onun işbilmezliğinden doğan borçlar sizin üzerinize, adam belli ki kendi üzerine hiç borç yapmamış hep sizin birikimleri yemiş, yaptığı borçları da hep size ödetmiş, eşiniz sizi ve çocuklarını seviyor mu oluyor gerçekten?
Bir yanda evlatlarım diyorsunuz, eşiniz kumar bağımlısı, bir ölçün tartın, sürekli geleceklerini çalan bir babayla yaşamaları mı yoksa geleceklerini inşa edebilecek kendi ayakları üzerinde durabilecek bir anneyle yaşamaları mı?
Borsa değildir o, borsa dünyada en çok kazandıran borsalar listesinde üst sıralarda.Kumarda batırmıştır o.Eşimle 9 senelik evliyken borsa oynaması ve beni borclandırması yüzünden ayrılma noktasına geldik sonra sözler verildi aileler çocugun için devam et dedi evliliğe aradan 6 sene gecti bu arada değişti sandım internet bankacılıgımın sifresini verdim artık kesemiz bir dedim sana güvenmek istiyorum dedim ama bizim biriktirdigimiz para 650 bin vardı onu borsa da bi daha kaybetmiş bi kaç gün trip attım bana dirlik huzur vermedi sanki haklıymıs gibi bağırdı cagırdı neyse dedim tamam tekrar para biriktirelim dedim yeniden başlayalım dedim ama nerden bileyim bu adamın benim internet bankacılığım üzerinden 500 bin borç yaptıgını bunu kartlarıma bloke konulduğunu farkedince ögrendim şok oldum. Hemen dedim seni bosucam ama cesaret edemiyorum ailelerimize söyledim bu adamın beni borca soktuğunu hemen dediler borcunu öderiz yeterki yuvanız bozulmasın dedi ama bilmiyorlarki eşimde Allah bilir ne kadar borç var kendince yapılandırmıs ama beni dibine kadar borca sokmuş ve benim haberim yoktu bunlardan. Ya üstüme basıma devlet memuru olduğum halde doğru düzgün bişi alamazken maasımı ona verdim birikim yapsın diye ama yine kandırdı beni güvenim sarsıldı 3 kere alttan aldım ama artık istemiyorum evli kalmak cünkü bana . Ben zaten mutlu değilim beni bitiren tüketen adamla evliliğimi sürdürmek istemiyorum şimdi birkaç güne aileler bizi uzlastırmaya gelecek ama ben istemiyorum manevi destek istiyorum bosansam 2 tane çocuğum var 8 ve 11 yasında oglum var. Onları tek basıma yetiştirebilir miyim tek başıma bir evi yönetebilir miyim.bosansam nasıl bir hayat bekler beni korkuyorum bana benim gibi bu durumu yaşayan var mı boşanma sonrası çok zorlandınız mı?