Eşim birikim yapmak istemiyor :(

Valla aynı ben carpe diem. Gençken Yunan adalarına gitmeyeceksiniz ne zaman gideceksiniz. Valla ben sırf tatile gitmek için çalışıyordum yoksa eşimin maaşı yetiyor . Mesleklerinizde iyi her daim iş bulursunuz . Şimdi gezmeyecekseniz ne zaman beton toprağa götürülmüyor

O da var ya bir de çok sinir bozucu bence ailenin keyif düşkünlüğünden hep sırtına maddi yük binmesi. Ki dediğiniz gibi gelecekteki durumları bilmiyoruz şu an bile evi olmayan çevremde sıkıntı yaşayan emekliler var, hatta akrabam var evi var ama sobalı. Çocuklarında kalıyor aylarca, çocukları eşleriyle kavga ediyor kalan akrabam da biraz geçimsiz olunca. Çocuğu düşünmüyorsa insan kendinin geleceğini düşünür…

Ben hep söyle düsünüyorum: Tedbir bizden, takdir Allahtan. Gelirine göre cok kazandigin yillari kullanmak lazim yatirimlar icin. Evet gezip tozmak da önemli hele ki aile olarak. Ama sahsen tatil veya gezmeyi ucuza getirmeye calisirim gerekiyorsa. Cünkü dedigim gibi hic beklenmedik sorunlar ile karsi karsiya kalabiliyor insan. Insan annesini babasini basinin üstünde gezdirir, ama onu yapmak icin de imkan yaratmak lazim. Mesela ev ona göre alinir.

Aynen bence de. Ufak bir ev bile bir güvencedir ilerisi için, hem gezip hem de alınabilir dolarla maaş alıyorsa. Bir de aslında yorumlarda yengenc atmış, uzun vadeli kredi çekince enflasyonun da etkisiyle o ev kredisi gittikçe önemsiz bir miktar haline geliyor. Anne baba baş üstüne kesinlikle ama imkan varken yapmadığını bilmek de üzücü…

eşinizle konuşup bütçe yatırım konularını elinize alın. gözünüzü karartın biriktirdiğiniz kısmı peşinat yapıp, kalanı kredi çekin evinizi alın. almadığınız her gün zarardasınız. gezip tozmak iyi fakat geleceği de düşünmek gerek çocuğunuz da varmış. her şey bir ölçüye göre yapılmalı, birikim de gezme tozma da. güzellikle hallolur inşallah.

Bizimkilerde iyi yatirim yapmadi zamaninda..ama bizimkilere kizamiyorum. Onunlarin durumlari bizimkinden cok farkliydi zamaninda. Ben mesela babam vefat ettikten sonra senelerce tatil yapamadim. Kazandigim parayi egitimime yatirdim felan. Ama bugün tatil yapabiliyorum istesem..ama o parasiz kaldigim zamanlari asla unutmam. En cok da unutmadigim: babam hastalanip calisamaz hale gelince birden herkesin nasil ortadan kayboldugunu

Balık tutma algınız zayıf
Global dünyada bazı meslekler vardır en basiti müzik ve spor dallarından birini yüklediğinizde dünyanın neresine giderse gitsin karnını doyur, hayatını kazanır.
Ya da çocuğunuzdaki benzer beceriyi farkedip buna yönelttiğinizde yine evrensel bir çocuk yetiştirmiş olursunuz.
Bunlar hep bakış işte, ben çocuğuma burada 2 ev bırakacağıma ona 2 yabancı dil ve bir spora hayatını adaması konusunda cesaretlendirir, sınır aştırırım.
Napacak burada?

Oda 2 gün sonra ağlar istanbulda kira fiyatları çok pahalı ev shaibim çık dedi yasal haklarim neler diye ahhaha .tamam teyze en vizyoner sensin .yalnız global krizlerde ne sanatcilar nede sporcular iş yapamiyo .yani sen spor yapıp ,keman çalıp 3 dil bilen balıkta tutsand balığı izleyecek konserine bilet alacak, musabakasina sponsor olacak , şirketin calistiracak adam olmayınca hiç bir işe yaramiyor .
Kaldiki konu sahibi bunlara çocuklarına ev alarakta yapabilir .hem dili ,hem sporu hemde evi olur .illa birinden kesmek zorunda degil

Hala istanbul diyor ya, senin evrenselin İstanbulsa ben ne diyeyim daha aksjsdjdjdj
Ayrıca teyze, babandır.

Tamam teyze İstanbul evrensel değil
Senin çocuklar kaç dil biliyor neci ve ne iş yapıyorlar yazda utanayim :)
Valla türkçeyi sökmek üzereler, ha gayret
Lakin algıları evrensel, metaverse çocukları bunlar.
Gelecek dünyada beden varlığı ile işe gidilmeyeceğinin, 7000km öteden de çalışabileceğinin 4 yaşında iken farkında olarak büyütülüyorlar.

buna ne cevap verecek acaba?takipteyim

Caninizi sikmak istemem ama mesleklerimiz ve evlilik süremiz ayni.Iki ev ,bi araba Allah nasip etti.Esinizin dedigine de katıliyorum dişimiz keserken yiyecegiz ama hem yedik hem de orta yollu biseyler yaptik.
Canımı sıkamazsınız merak etmeyin ..Bravo size havanızı da attığınıza göre çekilebilirsiniz Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin o halde

buna ne cevap verecek acaba?takipteyim
Hayır yani barınmanın tek şartı ev mi, belki benim çocuğum karavanda, belki kampta çadırda yaşayacak, hayatını buna adayacak.
Belki kanadada balıkçı olacak, hayatı gemide geçecek.
Bundan mutlu olacak, kaldı ki kaynaklar tükeniyor.
Bir zahmet doğal yaşantılara topluca geri döneceğiz, aldığımız koca koca betonlar yerine 2 göz odalı ahşap yapılanmalarda, en az doğa katli ile, foşur fuşur suları akıtmadan, tükettiğimiz gibi üreterek geçindiğimiz bir döneme girmek zorundayız.
Bundan 30 50 sene sonrası öyle.
Kahin olmaya gerek yok.

kendime ev alırım sadece çocuğun evi beni ilgilendirmez.en iyi eğitimi verdirmek görevim sadece.dünya insanı da yapabilirsek her yerde yaşayabilecek hayatını kazanabilecek donanımda e yeter .bir süre sonra zaten hayat şartları da değişecek dediğin gibi.belki dr luk mesleğini bile cihazlarla olacağından mühendisler yapacak.herşey olabilir bir 30 yıl sonra

Bak ben sana hayatın realitesini anlatayim. Tam seveceğin uluslararsı bir firmanın Türkiye ofisinde çalışıyorum . Bu hafta 40 yasinda ing, Rusça ve Almanca bilip dolar ile maaş alan yöneticimiz istifa etti . Kendisi sadece Türkiye'deki ofise değil İtalya ve Türkiye ofislerinden sorumlu .napicaksin dedik . Ben öylesine çalışıyorum kafama göre iş bulana kadar sislideki 3 dairenin kirasiyla idare edicem(kiraları dolarla alıyor ) ama önce bodrumdkai yazlığa gidip kafa dinleyecegim dedi. Bu adam ilçe değiştirir gibi yurt dışına girip çıkan biri .yesilkoydeki evinide stüdyo olarak kullanıyor sevdiği adını bile soyleyemedigim org benzeri bir müzik aletini çalarken kullanmak için.yani o hayatlar sermayesiz kurulmuyor. Bodrumdan sonrada Almanya'daki arkadaşlarını ziyarete gidecek.
Evlerin hepside babadan kalma. Bide babasının klasik araba garajı var.Her müzik eğitimi Spor egitimi alan uluslararsı alanda çok meşhur aranan falan olmuyor. 3 dil bilen başka calisansa plazanin balkonunda sigara içip ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyor.

Yani?
1. Neden sevecek mişim, sen beni nerden tanır bilirsin, ne severim nedir hayat mottom?
2. Çalışarak zengin olamaz, hiçbir zaman o özgürlüğe ulaşamazsın, sistem buna kuruludur, bunu anlamayacak olmana şaşırmadım.
Sistem sana kazandığını harcatır, ev aldırır, araba aldırır, ihtiyaçların olmayanı bile öyle gösterip cebinden almaya odaklıdır.
3. O üç dil bilen, ay sonunu nasıl getireceğini düşünen de vizyonsuz işte, aha tam da bahsettiğim sıkışmış kalmış kalıpların arasına, bilgisini hayatını yönetmeye adamak yerine başkasının karını arttırmaya adadığından bu halde.
Yapacak bir şey yok, herkeste bu algı olsaydı zaten ohooo…

varlıklı bir adam güzellemesi okudum .özenmişsiniz bayağı belli ama ben hiç özenmedim.kendi imkanlarımla da mutluydum 2 sene öncesine dek.2 sene önce ne oldu diye de sormayın artık herkesler farkında hayat pahalılığının.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…