- Konu Sahibi farawayfromhometown
-
Çünkü özel sektör öğretmenlere asgari, muhendislere de asgarinin bir tık üstünü veriyor 5-6 gibi ing varsa 7 gibi. Avukatlara bir sene staj adı altinda kuş kadar bi para veriyo 1.5k genelde. Drlarin hali zaten ortada, düz memur olursan 8k civarı sabit gelirin var o kadar özel okulda okuduguna değmez. Şuan okul okumak faydadan çok zarar gibi resmen emeklerin zamanın heba oluyo... Sözlük yazarı haklı o yüzden. Eskiden aileler çocuğu meslek sahibi edip bu senin kolunda altın bileziğin derdi şimdi cocuguna normal altın bilezik veren çocuğuna fayda sağlamış oluyoEkşi sözlükte bir yazar ilkokuldan itibaren özel okulda okutulmuş ve ailesinin harcadığı parayı hesaplamıştı. Adamın şu an kazandığı paradan çok daha iyi bir miktardı. O parayı okula vereceklerine biriktirip benim için bir yatırım yapsalardı şimdiki hayatımdan çok daha iyi bir hayatım olurdu diyordu. Çocuk (ailenin kendi bakış açısıyla değil de) rasyonel olarak değerlendirilince ekstra bir umut ışığı taşımıyorsa standart çocukların özel okulda okuması orta gelirli aileler için çok da doğru bir seçim olmayabiliyor. Bu konuda da çocuğun ileride ekşi sözlükteki yazar gibi düşünmesi çok olası geldi bana.
Vallaha billaha şak diye erinmemis yorulmamis haesap yapmış heryei net sermiş önüne konu sahibininKaç yaşındasınız bilmiyorum ama, her yorumunuz o kadar aklı başında o kadar net cevaplar ki.
Maşallah diyeyim
Aynen öyle yok öyle değil yok böyle biri değil der dururBilmiyorum öyle gibi anlattı ama her konu sahibi gibi şimdi de yalanlamaya başladıBirazdan eşe övgüler yağacak ️
Ayyy neleri hesap etmişsiniz olmadı atın çöpe gitsinAnnemler de ev almak icin senelerce ayak dırediler, gezip tozmaktan değil ödeyemeyiz diye korkularından, daha 2 sene önce aldılar şimdi olsa hiç alamazlardı krediyle. bir tek babamın emekli maaşı var çünkü. Yine de benim için rahat değil Allah korusun ikisi aynı anda yatağa düşse kira ödememelerine rağmen emekli maaşı sadece birinin yatılı bakıcı masrafını dahi karşılamıyor. Huzurevi deseniz ikisi için yine yetmez.
Yaşlanınca çoçuklarımızın insafına kalacağız tamam da onlara da yazık değil mi ? Demezler mi bir evleri dahi yok hangi birine yetişelim atlarını mı bezleyelim kiralarını mı ödeyelim diye .
Yabancılar da ev kredisine erken girip yaşlanınca o evi satıp huzurevi, sağlık masrafı için bir nevi yatırım olarak görüyorlar.
Yani demem o ki silah zoruyla mı olur nasıl olur bilmiyorum ama o evi aldırın kocanıza
Çok isabetli yapmışsınız sizin için çok iyi olmuş .Şöyle aslında bağlantılı yani reelde baktığımızda kendine diye alınan ev çocuğa kalıyor ya o mantık :) Ama birisi olursa diğeri olmaz derken ciddi anlamda güzel bir gelir sahibi olmak lazım yoksa yurtdışı biletlerine tek memur maaşı yetmiyor şuan .Herkes çocuğa ev almaktan falan bahsetmiş. Konu sahibinin daha kendi evi yok. Çocuğa ev bırakmak çok zor gerek de yok zaten ama başını sokacak bir evi olmalı insanın. 4 sene önce evimi alınca herkes dalga geçiyordu 10 sene borç mi odeyeceksin diye şimdi ödediğim kredinin 2 katı kira ödemek zorundalar, çoğu da evden çıkmak zorunda şu an harıl harıl uygun ev arıyorlar.
Hem ev alınıp hem gezilebilinir. Neden sanki birisi olursa digeri olmaz gibi yorumlar var ki
Ayyy neleri hesap etmişsiniz olmadı atın çöpe gitsinadam keyfinden mi almamış sizi okutmuştur .Sonra marka bişeyi isteyip alamadığınızda babanıza ekşirsiniz yine bu yaptığınız gibi.Bizim durumla sizin ailenin ki çok farklı hadi bizim ki dese doğru gezip tozmak olur kiii Allah korusun ama kızımın bizim hakkımızda böyle düşünmesini asla istemezdim bir ev için net ..Eğer Allah korusun size bişey olsa ne ev ne bark görür anne ve babanızın gözü ne diyim
Ya valla bence insan ister istemez düşünür, annem babam beni düşünüp ufak bir birikim bile yapmamışlar paraları varken bi de ekstra maddi yük çekicem diye. Siz gezeceksiniz şimdi diye ilerde o gezemeyecek belki. Bunun hastalığı var hastane masrafı var, ev masrafı var, o bu şu masrafı var. Azıcık emekli maaşına mı güveniyorsunuz. Gerçi belki yüksek olur emekli maaşınız gelirinizi bilmiyorum.Ayyy neleri hesap etmişsiniz olmadı atın çöpe gitsinadam keyfinden mi almamış sizi okutmuştur .Sonra marka bişeyi isteyip alamadığınızda babanıza ekşirsiniz yine bu yaptığınız gibi.Bizim durumla sizin ailenin ki çok farklı hadi bizim ki dese doğru gezip tozmak olur kiii Allah korusun ama kızımın bizim hakkımızda böyle düşünmesini asla istemezdim bir ev için net ..Eğer Allah korusun size bişey olsa ne ev ne bark görür anne ve babanızın gözü ne diyim
Gerçi belki yüksek olur emekli maaşınız gelirinizi bilmiyorum.
Şu ortamda yetmiyor evet ama bundan önceki senelerde yetiyordu. iki yurt içi tatili yaparız her sene bu sene de dahil, yanına yurtdışı ilistirdigimizde oldu. Doğru bir planlamayla hepsi gerçekleşiyordu. Bu sene mesela okullar kapanınca fiyatlar ikiye katlanıyor diye ilk tatilimizi okulun son haftası yaptık.Çok isabetli yapmışsınız sizin için çok iyi olmuş .Şöyle aslında bağlantılı yani reelde baktığımızda kendine diye alınan ev çocuğa kalıyor ya o mantık :) Ama birisi olursa diğeri olmaz derken ciddi anlamda güzel bir gelir sahibi olmak lazım yoksa yurtdışı biletlerine tek memur maaşı yetmiyor şuan .
Siz “yağlamak”olarak hangi msjı okuyup bu anlamı çıkardınız anlamadım ama eşler bir konuda anlaşamıyorlar diye tü kaka olmuyor öyle ben anlamadım..Konu sahibi kocasının savurganlığından yatırım yapmamasından muzdarip olduğu icin konu açmış. Ama şimdi fikir değiştirmiş gibi gözüküyor sürekli kocasını yaglamasından ballamasından anladığım bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?