Eşim birikim yapmak istemiyor :(

Bu forumda çok duyuyorum kv kp gençken sorumsuz davranmış yiyip için gezmiş bir ev bile alamamışlar sonra evlatların eline bakıyorlar. Kiralarını evlatları karşılıyor ve bu evlatlarının eşleri için sorun oluyor. (Doğal olarak) sırf bu duruma düşmemek için bile ev alınır.

Burada birçok kişi konu açıyor “babamın zamanında iyi geliri vardı ama kendilerine bir ev bile almadılar, şimdi emekli oldular kiralar çok yüksek emekli maaşları yetmiyor aileme destek olmak istiyorum ama benim de durumum belli” diye. Yaş ilerlemeden en azından bir ev sahibi olsanız çok iyi olur.

Çünkü özel sektör öğretmenlere asgari, muhendislere de asgarinin bir tık üstünü veriyor 5-6 gibi ing varsa 7 gibi. Avukatlara bir sene staj adı altinda kuş kadar bi para veriyo 1.5k genelde. Drlarin hali zaten ortada, düz memur olursan 8k civarı sabit gelirin var o kadar özel okulda okuduguna değmez. Şuan okul okumak faydadan çok zarar gibi resmen emeklerin zamanın heba oluyo... Sözlük yazarı haklı o yüzden. Eskiden aileler çocuğu meslek sahibi edip bu senin kolunda altın bileziğin derdi şimdi cocuguna normal altın bilezik veren çocuğuna fayda sağlamış oluyo

Bu konu nereye ceksen oraya gider. Kisinin hayata bakis acisi, egitimi, maasi, sosyo ekonomik kulturune gore cevabı değişir,
Bana göre insanin bir evi olmali( babadan kalan/kendin aldigin)
Bizim kayinpederden kalan bir ev var, orda oturuyoruz.
Araba aldik. Bence yeter..
Hatta ozel okul fiyatlarina bakayim dedim 5 yasindaki kizim icin.

Anaokulu 45 .000 tl ..
Dusundum ki yillarca ozel okula verip kizima 0 birjkim yapacagima ekstra kurslar ozel ders vs ile destekleyip kizima yatirim yapayim, gram da gramdir, 10 euro bile koysan kardir.
Evim olmasa kesinlikle ev derdim. Suan var birikim birikim diye kasmiyorum kendimi

Parayı mezara gitrumeyecez illa ki harcanacak gezmek de ihtiyaç ama her şeyin fazlası zarar. Yanı sizin adınıza üzülerek yazıyorum ki geliriniz iyiyse çoktan eviniz almış olmaliydiniz Önceden almak şu ana göre kat kat kolaydı..küçücük bir şehrin kıytırık merkeze uzak mahallesinde bile evler 800 bin olmuş. su akarken testi doldurulur

Yurt dışında çalışıyorsa iyi para kazanıyordur
1 senelik birikimle Türkiye’den bir ev peşinatı bile verebilir
Ona çocuğun geleceği için en azından bir ev almak istediğinizi söyleyin
Bir eviniz olursa gelecekte de rahat edersiniz

Annemler de ev almak icin senelerce ayak dırediler, gezip tozmaktan değil ödeyemeyiz diye korkularından, daha 2 sene önce aldılar şimdi olsa hiç alamazlardı krediyle. bir tek babamın emekli maaşı var çünkü. Yine de benim için rahat değil Allah korusun ikisi aynı anda yatağa düşse kira ödememelerine rağmen emekli maaşı sadece birinin yatılı bakıcı masrafını dahi karşılamıyor. Huzurevi deseniz ikisi için yine yetmez.

Yaşlanınca çoçuklarımızın insafına kalacağız tamam da onlara da yazık değil mi ? Demezler mi bir evleri dahi yok hangi birine yetişelim atlarını mı bezleyelim kiralarını mı ödeyelim diye .

Yabancılar da ev kredisine erken girip yaşlanınca o evi satıp huzurevi, sağlık masrafı için bir nevi yatırım olarak görüyorlar.

Yani demem o ki silah zoruyla mı olur nasıl olur bilmiyorum ama o evi aldırın kocanıza

Ayyy neleri hesap etmişsiniz olmadı atın çöpe gitsin adam keyfinden mi almamış sizi okutmuştur .Sonra marka bişeyi isteyip alamadığınızda babanıza ekşirsiniz yine bu yaptığınız gibi.Bizim durumla sizin ailenin ki çok farklı hadi bizim ki dese doğru gezip tozmak olur kiii Allah korusun ama kızımın bizim hakkımızda böyle düşünmesini asla istemezdim bir ev için net ..Eğer Allah korusun size bişey olsa ne ev ne bark görür anne ve babanızın gözü ne diyim

Herkes çocuğa ev almaktan falan bahsetmiş. Konu sahibinin daha kendi evi yok. Çocuğa ev bırakmak çok zor gerek de yok zaten ama başını sokacak bir evi olmalı insanın. 4 sene önce evimi alınca herkes dalga geçiyordu 10 sene borç mi odeyeceksin diye şimdi ödediğim kredinin 2 katı kira ödemek zorundalar, çoğu da evden çıkmak zorunda şu an harıl harıl uygun ev arıyorlar.
Hem ev alınıp hem gezilebilinir. Neden sanki birisi olursa digeri olmaz gibi yorumlar var ki

Çok isabetli yapmışsınız sizin için çok iyi olmuş .Şöyle aslında bağlantılı yani reelde baktığımızda kendine diye alınan ev çocuğa kalıyor ya o mantık :) Ama birisi olursa diğeri olmaz derken ciddi anlamda güzel bir gelir sahibi olmak lazım yoksa yurtdışı biletlerine tek memur maaşı yetmiyor şuan .

Vallaha kadin ama hakli. Konu ev degil yalniz. Ailenizde yasadiniz mi bilmiyorum ama sahsen yasadigim icin böyle seyleri de hesaba katiyorum. Bizim aile büyükleri maddi konularda egitimimden dolayi bana danisir ve böyle seyleride ayarlamaya calisiyorlar. Bu hayatlarin gercekleri maalesef. Babam agir hastalanip uzun süre hasta kaldiktan sonra vefat etti. Kimse gözünüzün yasiniza bakmiyor. O yüzden saglikli oldugunuz sürecte böyle durumlar icin sigortalar ve birikimler yapmaniz lazim..ben mesela kendi adima yarin pat diye ölsem hazirlik yaptim.

Ya valla bence insan ister istemez düşünür, annem babam beni düşünüp ufak bir birikim bile yapmamışlar paraları varken bi de ekstra maddi yük çekicem diye. Siz gezeceksiniz şimdi diye ilerde o gezemeyecek belki. Bunun hastalığı var hastane masrafı var, ev masrafı var, o bu şu masrafı var. Azıcık emekli maaşına mı güveniyorsunuz. Gerçi belki yüksek olur emekli maaşınız gelirinizi bilmiyorum.

Gerçi belki yüksek olur emekli maaşınız gelirinizi bilmiyorum.

Bana bugün Alman sigortamdan mektup geldi. Her sene su anki duruma göre ödeme yapilsa emeklinizde aylik ne kadar para alacaginiz yaziyor. Ben ekstradan birseyler yapmasam ve aylik kira ödemek zorunda olsam gecinemem. Orasi simdiden belli. O yüzden bu yatirim isleri ele almak lazim cünkü ilerde bu sistemler böyle devam edebilecek mi kim bilir

Şu ortamda yetmiyor evet ama bundan önceki senelerde yetiyordu. iki yurt içi tatili yaparız her sene bu sene de dahil, yanına yurtdışı ilistirdigimizde oldu. Doğru bir planlamayla hepsi gerçekleşiyordu. Bu sene mesela okullar kapanınca fiyatlar ikiye katlanıyor diye ilk tatilimizi okulun son haftası yaptık.

Siz “yağlamak”olarak hangi msjı okuyup bu anlamı çıkardınız anlamadım ama eşler bir konuda anlaşamıyorlar diye tü kaka olmuyor öyle ben anlamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…