• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim beni mi sınıyor

Eşinin tavrının sebebini ben sana söyliyim mı canım? Eski konularını çok iyi hatırlıyorum şart koymuştu ailem de ailem diye,sende (onun için değil diyorsun ama gayet de onun için) barıştın. E bu adam sırf boşanmamak için her istediğimi yapıyor,pasif,herşeye tamam diyip hiçbirşeye tepki vermiyor,bende ezip istediğim gibi davranayım. Modunda.. kaldı ki bir kadın ne kadar kendine güvenirse o adamın o kadar saygısı olur kadına karşı. Ama sen böyle her konuda ezilirsen,adam da böyle davranır. Bi ayaklarına kapanıp benden ne iatiyorsan onu yap demediğin kalmış kusura bakma.
Evlilik bu değil. Sen kendine gelmezsen kendini toparlayıp özgüvenli bir kadın olmazsan o evlilik zor gider.

Eşinin tavrının sebebini ben sana söyliyim mı canım? Eski konularını çok iyi hatırlıyorum şart koymuştu ailem de ailem diye,sende (onun için değil diyorsun ama gayet de onun için) barıştın. E bu adam sırf boşanmamak için her istediğimi yapıyor,pasif,herşeye tamam diyip hiçbirşeye tepki vermiyor,bende ezip istediğim gibi davranayım. Modunda.. kaldı ki bir kadın ne kadar kendine güvenirse o adamın o kadar saygısı olur kadına karşı. Ama sen böyle her konuda ezilirsen,adam da böyle davranır. Bi ayaklarına kapanıp benden ne iatiyorsan onu yap demediğin kalmış kusura bakma.
Evlilik bu değil. Sen kendine gelmezsen kendini toparlayıp özgüvenli bir kadın olmazsan o evlilik zor gider.

peki ne yapmam lazım?

peki ne yapmam lazım?

Öncelikle bu moddan çıkmalısın. Neden bu kadar özgüven eksikliğin var? Neden birinin seni yönlendirmesine izin veriyorsun? Annene bile eşinin sözüne bakarak gitmemişsin ne mana yani? Kayınvalideye gidip annene gitmemek bikere kendi aileni yok saymayacaksın eşinin ailesi yüzünden. Tamam biliyorum sen aile bağları olan birisi değilsin,ama bu şekilde de eşine yansıtmaman gerekirdi. Ben annemle 14 yaşımdan sonra yaşamaya başladım ve babam da üvey üstelik ama buna rağmen annemle aramda çok samimi bir ilişkimiz olmamasına rağmen ben bunu güçlendirdim. Evlendikten sonra annemle daha sık görüşmeye başladım. Annemle konuşmadığım zamanlarda yada küs olduğum zamanlarda asla eşime anlatmadım. Hep iyi yansıttım.
Özgüvene gelince bence senin bununla ilgili bir psikiatri yardımı alman gerekiyor. Çok fazla eksik çünkü. Hayatını eline alman gerekiyor kendini kendin yönlendirmen gerekiyor başkası değil. Mutlu olduğun şeyleri yaşaman gerekiyor mecbur olduğun şeyleri değil. Kendine daha çok vakit ayırman gerekiyor. Kendine daha çok bakman gerekiyor. Eşine muhtaçmış gibi yaşama.

ay bile olmadı daha 20 gün falan önce boşanmak için ailemle konuşuyorlardı... gün içinde vs de iyiydik aslında. evet maalesef çok agresiftim hem de :KK43: adam beni yıllardır idare etti bir şekilde, hemen ipini kesmek istemiyorum vicdanım elvermiyor.

takdir etmenize sevindim allah razı olsun. inanın yuva yıkmak çok kolay ben vicdanım için elimden geleni yapmak istiyorum olmazsa olmaz diye konuştuk da zaten...geleceği bilemem....

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için....

nedense sevmediğine inanmak istemedim eşinin. iila ki seviyordur. yoksa durmaz yanında. onca şeye zaten sabretmiş ama ayılacak duruma geldiyse çok kırılmıştır. şunu kabullenmelisin bu süreçte. problem çözülmeyebilir, ama çözülmesi için sana şans vermiş orası kesin.

ben de aşırı sinirli bir insanım. evleneli 1 sene oldu ama ama eşim artık olmuyo demeye başlamıştı. silkelendim kendime geldim. birşeyler için karşılıklı çabalanınca herşey çok güzel oluyor.

sana düşen tüm sabrını kullan, sinirlendiğinde derin nefes al. konuşmak için biraz bekle. uzaklaş.. birşeyler yap işte. yapmaman gereken tek şey ani tepki vermek. sonra hep şunu hatırla. o adamı seviyorsun. o da seni seviyor, hala sana tutunuyor, şans veriyor. sen de kendine şans ver. hata yapmayacağım diye uğraşma. herkes hata yapar. ama hatamı düzelteceğim diye uğraş.

sonra karar verirsin ne yapacağına. önce çabala yuvanı kurtar.

Back