• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dövdü :(

Ayrılın demeyin dediniz.
O halde adamı sinirlendirecek davranışlardan kaçının.
Ona olan sitemlerinizi bağırarak değil,konuşarak daha sakin dile getirin.
Böylece belki öfkelenmez.

Fakat;
"Ona haddini bildirin,vurmak neymiş görsün.Asla boyun eğmeyin."
demeyi de isterdim lakin demiyorum.
Vardır sizin de kendinize göre düşünceniz,çaresizliğiniz...

Yorumunuz hiç doğru değil. Her ne olursa olsun şiddet haklı gösterilemez. Bu düşünce yapısı bu ülkede çok canlar yaktı, çok canlar aldı.

Konu sahibi, gidin darp raporu alın ilerde lâzım olabilir. Eve uğramayan, çocuğunu eşini düşünmeyen bir insandan da çok şey bekleyip ümid etmeyin. Insan umduğuna kırılır. Madem ayrılmayacaksanız ummayın, kırılmayın, yorum yapıp, söylenip dayak yediğinizle kalmayın.

Siddet hakli mı demişim. Lütfen okuduğunuzu anlayın ve diğer mesajlarimi da okuyun..

Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.
Kadın olarak böyle düşünmeniz ne kadar çirkin, dayakçı ruh hastaları da bu pasiflikten ve düşüncelerden güç alıyor işte.Hiçbir kadın hiçbir gerekçeyle dayağı hak etmez.

Siddeti asla meşrulaştırmak değil niyetim.. Fevri olup kaybetmemek. Kadınlar olarak güzel bir dil ile birçok şeyi halledebiliriz. Konu sahibine üzüldüm ama bu söylem kazandirmaz aksine kaybettirir.

Neden peki? Neden kadınlar olarak birçok şeyi biz halletmek zorundayız? Evlilik tek kişilik mi, koca kişisinin rolü ne bu evlilikte, fedakarlık yapmaması, sürekli pışpışlanması gereken yüce kişi mi? Bir insanın üslubu ona dayak yedirtiyorsa siz benim çok hassas olduğum bir konu hakkında olumsuz yorum yaptınız şu an, ben size şiddet uygulasam hak etmişim der misiniz? Yoksa ben kadın olduğum için bunu yapmaya hakkım yok mu, bu yüce erkek kişilerinin hakkı mı yalnızca?

Bu arkadaşlarda benim ifade etmek istediğim fikrin aynısını yazmışlar..

Siddeti asla meşrulaştırmak değil niyetim.. Fevri olup kaybetmemek. Kadınlar olarak güzel bir dil ile birçok şeyi halledebiliriz. Konu sahibine üzüldüm ama bu söylem kazandirmaz aksine kaybettirir.
Uslubu ne olursa olsun dayagin siddetin bahanesi olmaz.

Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi

Neyi, nasıl söylerseniz söyleyin dayak için gerekçe olamaz.
Suçladığı içim hak etmiş mi oldu şimdi? Nasıl bir mantık bu?

Siz duygularınızı bilmem kaçıncı tekil şahısla ifade ettiğiniz için mi dayak yemediğinizi zannediyorsunuz mesela? Sizin beceriniz degil şiddet görmemiş olmak. Karşınızdaki insanın insanlığı ile alakalı...

Bak cnm tabi ki ayrılman yada ayrilmaman sana kalmış ama......

Bu tokadı hemen unutmamalisin. Tavır koy. Bağırıp çağırma sakın. Sessiz ol sessizliğini koru. O evde yokmuş gibi davran. Ona kayıtsız kal. Nereye giderse gitsin bırak ses çıkarma. O'na "varlığında yokluğunda benim icin aynı" modunu hissettir.

Karşısında ağlayıp kahredip durma. Ezik davranma. Dik dur lütfen. Ve gerçekten ağlama. Değmez bu erkek milletine. Elleri kırılsın ne diyim ayrıca.

Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.
Cok yanlis bir dusunce
Hicbir sebep dayagi hakli gosterrmrz
Siddetin sebebi olmaz

Konu sahibi siddet goruyorsaniz bosanacaksiniz , ben bu konuda baska bir tavsiyede bulunamam kimseye
Hicbir insan siddeti hak etmez ve hicbir insan baskasina siddet uygulayamaz

Bu arkadaşlarda benim ifade etmek istediğim fikrin aynısını yazmışlar..
Ben sizi anlıyorum. Bende sizin gibi düşünüyorum. Kesinlikle şiddete karşıyım. Şiddetin hiçbir şeyi olmaz.
Fakat kadın diyor ki “kızdım, bağırdım” hani bunun yerine güzelce söylese uyarsa belki bu şiddet olmazdı.
Neden kızmak bağırmak?
Şiddet görmüş ayrılın diyemiyoruz da, akıl vermek yerine sakince davranmasını izah etmesini yazdık.

Kadın olarak böyle düşünmeniz ne kadar çirkin, dayakçı ruh hastaları da bu pasiflikten ve düşüncelerden güç alıyor işte.Hiçbir kadın hiçbir gerekçeyle dayağı hak etmez.
Hanimefendi iste maalesef böyle fikirde olan anneler yuzunden böyle erkekler yetistiriliyor ve adamlar careyi dayakta buluyorlar

Ben sizi anlıyorum. Bende sizin gibi düşünüyorum. Kesinlikle şiddete karşıyım. Şiddetin hiçbir şeyi olmaz.
Fakat kadın diyor ki “kızdım, bağırdım” hani bunun yerine güzelce söylese uyarsa belki bu şiddet olmazdı.
Neden kızmak bağırmak?
Şiddet görmüş ayrılın diyemiyoruz da, akıl vermek yerine sakince davranmasını izah etmesini yazdık.
Kizmamin bagirmamin sebebi beyfendi durmadan bana dedigi sen görursun bu hafta gidecegimde tam gun kahvede kalacam senin ruhun duymicak daha beterini yapacam benim evde kalmasini istedigim sebebpte cocuguyla vakit gecirsin zaten bugun bizi göturdugu yerdede gramm muhattap olmadi cocukla benim yavrum bunu hakketmedi :(

Neden kızmak bağırmak?

Handandandan Handandandan

Bundan sonra eğer devam etmeye niyetliyseniz eşinize karşı üslubunuzu değiştirin demek başka,

Sen de adama bağırmışsın, başka şekilde söylesen dayak yemezdin demek başka.

Gördüğünüz gibi her zaman herkes kendini doğru ifade edemiyormuş, eğer ilkini söylemek niyeti ile yazdıysanız.
Toplanıp dövelim mi?

Hanimefendi iste maalesef böyle fikirde olan anneler yuzunden böyle erkekler yetistiriliyor ve adamlar careyi dayakta buluyorlar

Canım aynı üslubu erkekler bize kullansa veryansin ederiz. Sadece az dikkat ya.. Sen dili kullanmak kazandirmaz, kaybettirir,.
Ben yıllardır bunun eğitimini veriyorum ve geri dönüş alıyorum. Ben dili ile eşine " çocuğumuz seni özlüyor, sen yokken üzülüyor gibi bir ifade kullansaydi adam kendini suclayacakti, eşim ve cocugum ile ilgilenmiyorum diye..ama sen zaten her boş vaktinde gidyirsung diyince suclama oluyor ve direk tepki alınıyor.
Diyorum ki bu üsluba ne gerek var. Sadece biraz özen

Back