Eşim Beni Dövdü Bana Yardım Edin:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizin iyi oldugu falan yok size öyle görünüyordu ya da adamı siz çıldırtmışsınız demek oluyor. Siz delşrtmediyseniz demek ki herşey gösterişmiş.

Yani laçkalaşmış ilişkiniz, kendinizi kurtarmaya bakın. İlk aylardan bu şekilde dayak ve şiddete maruz kalıyorsanız geri kalan bir ömrü düşünemiyorum. Sizi seven kurtarsın oradan.

Affet aman ne olacak her zaman yaptığın gibi size üzülmedim ve yarım yamalak yazdığınız yazıyı inatla okudum

Valla sadece başını okudum ama hiçte kendini ezdirmeyen bir kız degilmissin daha evlenmeden ezdirmissin ailesi kötülük yapıyor adam küfür ediyor sokkta rezil ediyor baba evinden aglaya aglaya cikiyorsunuz derdiniz neydi acaba bu kadar aşk sarhoşu olursaniz olacağı o bari bundan sonra çekmeyin olan olmuş ta

Sinirlerim bozuldu bu nasil bir konu? Sen kac yasindasin 2 mi 3 mü? Ne yaoman gerektigini adin gibi biliyorsun. Ya hala duzelir mi yazabiliyorsun inanamiyorum. Elalemin hastalikli ogullarini siz mu adam edecksiniz ? Annene beni dövdü dedin ve annen hala senin orda kalmana razi mi? Deger mi bunlara katlanmana. Piskolojim bozuldu resmen. Allah evlatlarimizi iyilerle karsilastirsin. Aklini basina al kac kurtar kendini.

Şiddet döngüsü 1 . Aşama:
Uygulayan gerilim yaratır. Ufak bahanelerle kullanır veya kıskançlık çıkarır. Kadının yaşamını kontrol etmeye çalışır. Psikolojik şiddet uygular. Suçlu siz gibi davranır.
2. Aşama:
Öfkesini kontrol edemez. Fiziksel şiddet uygular . Ve şiddete bahaneler uydurur.
3. AşamaBalayı evresi)
Şiddet uygulayan pişmanlığını dile getirir.
Özür diler değişeceğini söyler. Hediyeler alır. Durumun normale dönmesi için ilgili sevecen davranır. Yapıcı davranır veya birşey olmamış gibi eski durumuna döner . Ki birinci aşamaya dönüş için alt yapıdır. Eşim ilk evlendiğimiz de bir hikaye anlatmıştı. Bir tür fıkra. Gerdek gecesi kedi çok miyavliyormus. Adam da ben geliyorum deyip çıkmış . Kedinin sesi kesilmiş . Ne yaptın demiş kadın . Hirtlagini sıktım demiş adam. Sonra kadına sormuşlar . Neden hiç sesin çıkmıyor bu adama. Ben o kediyi duydum ya bir daha nasıl sesim çıksın. Yaşadığınız aynı zamanda psikolojik şiddet. Ve düzelmez. Yazdığım gibi her zaman birinci aşamaya alt yapıdır. Şiddete uğruyor veya uğrama ihtimalinix var ise.
https://kadininstatusu.aile.gov.tr/siddete-maruz-kalindiginda okuyun. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun mevcut. Bir şeyden korkmayın düzeltmek adına boyun egdikçe birinci aşamaya geri donersiniz. Hiçbir türlü hiçbir cinse uygulanan şiddetin gerekçesi bahanesi olamaz. Ve de kabul edilemez. Lütfen yorum yazarken kesinlikle de siddeti doğrulayacak şeyler yazmayın arkadaşlar. Bahanesi yok bunun.

Boşanmayi düşünüyorum . Ama izleyeceğim yolu bilmiyorum.
Önce polise gideceksin . Şiddete uğradığını korktuğun için gelmediğini söyleyeceksin. Onlar sana eşlik ederek devlet hastanesine darp raporuna yolliyacaklar. Şikayetçiyim diyeceksin polise. Ve de uzaklaştırma ve korunma talep edeceksin.6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu oku . Şikayetçi olmadan bile darp raporun 6 ay gecerlidir. Şikayetçi olup vazgecebilirsin sikayetindenn.
ama eşine kamu davası yine de açılır. Sonra rapora gideceksin orda polis karşılayacak gene seni. Durumu anlatacaksın. Sonra doktor muayenesinde nerene vurduğu sorulacak. Anlatacaksın genel olarak da inceleyecek . Ellerinde kağıtlar olacak onların o kağıtlara darpi cizecekler. Ufak çaplı ve morluk olmasa bile almalisin. Ha bu yolu işlemeden birşey kanıtlayamazsin . Ama en ufak kavgada ses kaydı bile alabilirsen al . Bosanma davalarında geçerli . Tabi sürekli almadığını sürece. Tazminat da alabilirsin boşanma da . Ve de bu darp oluşmuş . Yarın aileni veya sahit olabilecek kişileri ziyaret et . Görülsün durumun. Komşuların da duyyorsa şahit olarak yazabilirsin. Sahitlikte adres isim soyisim vermen yeterli. Kişiye şahit olur musun diye sorma gerek yok. Zaten onlarında ailen olmadığın sürece şahit olmak deme hakları yok. Şahit olarak yazıldıysa polis zoru ile gider davaya. Yalan beyanda da cezası var
. Yeterli adım at. Yalnız değilsin...

Yargılamak, ayıplamak, laf sokmak ile bir yere varabiliyor muyuz. ? Bazı yorumlara istinaden yazdım. Bizim bizden başka kimimiz var. ? Bu şekilde kendi kendimizi eziyoruz. Karşınızdaki insan elbette ki ne yapacağını biliyor. Ancak adım atmak kolay değil. Evlilik maalesef kötü de olsa insan hep acaba diyor. Herşeyden önce psikolojik şiddet gormediyseniz; durumu kendisine normallestirmesine neden olan; bir insan ile yaşamadiysaniz ; anlamak zor olan laf sokmak kolay yol. Karşımizdaki insan şiddet görmüş. Şiddet!! Yapmayın arkadaşlar. Bu fiziksel şiddet . Ya bizim yaptığımız bu duygusal şiddet değil mi???. Şiddet konusunda konu ne olursa olsun bahanesi yoktur. Ve lütfen tüm arkadaşlara söylüyorum biraz daha duyarlı olun. Amacımız yardım etmek kirmak değil.

Kesinlikle katılıyorum. Buraya yazan zaten dertli ki paylaşmak istiyor ama böyle cevaplar ile hemcinsimizi daha çok üzüp yaralıyoruz. Daha yumuşak üslup olmalı.. Yaşım ilerledikçe sanırım bu düşüncem kuvvetleniyor.

Kesit kesit okudum da. Dayanamadım çünkü.
neye yapman gerektiği hakkında hala bir fikrin yok mu?

Darp raporu alacak kadar dövmedi demişsiniz. Kafa göz aşağı inmesine gerek yok darp raporu için, sizin darp raporu alasınız yok veya korkuyorsunuz. Çocuk yokken kurtulun bu adamdan, boşanın. Zaten en başından belli etmiş kendini siz görmek istememişsiniz. Geçmiş olsun.

En çok anneciğinize üzüldüm.
Eminim bu psikopat size sarılıp, iki özürle öptüğünde çoğu acınız geçiyor.
Seviyorsunuz ya hani, affediyorsunuz!

Hatta iyi hali 1 ay sürse belki çoğunu unutuyorsunuz.

Ama kadın telefonun ötesinde dövdü beni diyen kızını düşünüp duracak hep.
Acaba yine dövmüş müdür?
Gerçekten iyi midir yoksa saklıyor mudur diye..

Bela geliyorum demiş, nikah tarihi almaya giderken sizi ağlatan herife bir küçük dersi
çok görmüşsünüz.

İşte o da bu kadar ileri gitmiş.
Sizin sayenizde yani.

Ayrılmak istemiyorsanız bile, adam tutup bir temiz dövdürün kendisini.
Dayak yerken karşısında keyifle dondurma falan yeseniz de olur hani..
Çok sinirim bozuldu!

Hanımefendi sakin olun isterseniz adresimi vereyim dövmeye gelin. Burada bana bu kadar atar yapacağınıza eşinize yapsaydınız.

ailemi aradı alin su kızınızı diye hastane önünde bana in yapıp çok kötü oldum neyse yine affettim

Bu laftan sonra ailenin almamasi. Al kizimi tepe tepe kullan. Etide senin kemigide senin demektir, adamda aynen oyle yapiyor. Sende kendini muthiş ezdirmeyip hala o odaya girip, evde duruyorsun.

Kusura bakmada benim aileme benm eşim ole deseydi, ve dugun gunumu burnumdan getirseydi. Degil benm yuzumu gormeyi izimi bulamazdi. Hem benden yana hem ailemden yana böyle olurdu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…