Bence siz kendinize guvenmiyorsunuz sekerim, kendinize guveniniz de sanirim dis gorunusunuzle orantili .
Dis gorunuse bu kadar onem vermeyi birakin derim, kendinizi bu kadar agir yargilamayin. Kendinize dunyayi dar ediyorsunuz bence. Yani yuzunuz cok guzelmis, vucudunuz da super fit olsun, en guzel elbiseleri de alin.....eee yani guzellikte gidebileceginiz son nokta belli, daha otesinde de
estetik zirvaligina kalkisiyor insanlar. Kendinize guven eksikligi yuzunden vucudunuza yazik etmeyin, silikon isinden vazgecin bir kere. Hem vucudunuza zararli yabanci bir maddeyi sokacaksiniz, daha sonra kendinizi tekrar kotu hissettiginizde ne olacak, burnunuza mi takacaksiniz? Daha guzel olunca daha cok mu guveneceksiniz kendinize? Sizden daha guzel biri gelince ne olacak peki, o zaman yerle bir mi olacaksiniz?
Her sey tip, dis gorunus degil hayatta, bu kadar yuzeysel olmayin bence. Iciniz, ruhunuz, kafaniz, kalbiniz nasil? Aynaya bakmak yerine baska seylere odaklanin, yasli akrabalarinizi ziyaret edin, ev hayvani alin, cicek alin, kitap okuyun, yeni muzikler dinleyin, kendinizi dinleyin, sizden daha az sansli insanlar icin bir seyler yapin. Yetim, engelli cocuklar icin gonullu olun. Disiniza baktiginiz yetmis bence, biraz da icinize donun. Niye kendinize iliskilerde guvenmediginize bakin, daha once aldatildiniz mi, baska seyler mi yasadiniz? Esiniz nasil bir insan, ona guvenmemeniz icin bir neden veriyor mu, capkin mi, zampara mi, yani kiskanmaya gecerli bir sebebiniz var mi? Esinizin yaninda yetersiz mi hissediyorsunuz, egitim seviyeniz mi farkli, ona yetmediginizi mi dusunuyorsunuz?
Dunya guzelleri bile aldatiliyor, askin, sevginin tiple hicbir alakasi yok, kalple ilgisi var. Adam sizi sevmis, begenmis, evlenmis daha ne istiyorsunuz? Niye adama dunyayi dar ediyorsunuz? Ben olsam ben de sizden bikardim.