• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, başımda kayınvalide gibi!..

ygzey

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
109
33
298
Muğla
Arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım.Sorunumu ne yazık ki, çok çabalamama rağmen tek başıma çözemedim. 0 yüzden paylaşacağınız fikirler, benim için çok önemli. Aslında amacım, eşimi sizlere şikayet etmek değil. Çünkü onu gerçekten seviyorum ve bir daha kırıcı kavgalar yaşamak istemedimden, sizlerden yardım bekliyorum!
Gerçekten evine bakan,beni ve çocuğumu rahat yaşatmak için çabalayan, herşeyden önemlisi beni seven bir eşim var. Buraya kadar her şey iyi, ammaaa...İnanılmaz otokontrolcü! Özellikle ev'le ilgili herşeye karışsın, herşey onun istediği gibi olsun istiyor. Örneğin bir yere hediye mi götürülecek, o karar versin ister. Eve beğendiğim bir obje mi aldım, eğer o beğenmediyse mümkün değil, çöpe atar, gene de koyamazsın bir yere...Hele çocuk olduktan sonra sormayın gitsin...Bugün çocuk ne yedi, niye onu yedi, ne giydi, altı temiz mi? Bugün dışarıya çıkacağız, çocuğun herşeyini hazırlamışım, kapıdan seslenir, yedek kıyafette al yanına vs. vs. vs.....
Defalarca tartışıp, karşılıklı konuştuk. Bir daha karışmayacağım diyor, 2 gün sonra aynı. Ben de, tamam karışmalarına tepki vermeyeceğim, alttan alacağım diyorum ııhh, bu defa da kendimi hiçbirşey bilmeyen, sürekli yönlendirilmesi gereken birisi gibi hissediyorum.( İşim gereği 70-80 kişiyi ben yönetiyorum:)
Dolayısıyla, tartışmalarında sonu gelmiyor. Böyle bir durum karşısında, nasıl davranmam, ne yapmam gerekir, lütfen beni yalnız bırakmayın...

seni çok ii anlıyorum aslında bundan birtanede bende var :) allah eksikliğini göstermesin ama erkeğinde bukadar müdaheleci tavırları hiç çekilmiyo be arkadaşım bu tipler böyledir malesef değişmez..!! sen onu duymamaya çalış ben öyle yapıyorum ama değşmes nafile .ben huyunu bildiğimden 7 senedir evlilğimzde çocuk olayına hiç girmedim bile sen anltınca bian kendi yeriime koydum düşünemiyorum bile o durumda.:( kuruntulu takıntılı tipler ../ama herşeye rağmen bunların nesilleri tükeniyor numunelikler yani kıymetini bil heryerde karşına çıkmaz böylesi ;)

herkesin iyi ve kötü yönleri vardır canım hıhı de geç madem bunun dışında herşey süper bu kadar takma kafana

zor bir durum okurken bile bunaldım eyvahedigeldismile degişmez ama kendini türpiliye bilir senin ruh saglıgın için yapa bilir bunu ev hem kadının hem erkegindir ama organizesi biz kadınlara aittir . yuvayı dişi kuş yapar misalii boshayallersmile

Hemen cevap verdiğinizğiniz için, sağolun arkadaşlar. MissA, inan ben de zaman zaman kulaklarımı tıkıyorum ama, sürekli olunca bazen tahammül edemiyorum.
Sevgili mamamiya, ben de 7 yıllık evliyim. Çocuk yokken o kadar takmıyordum, ama çocuk olduktan sonra müdahaleleri on kat arttı. Şimdi bir çocuk daha yapalım diyor ama ,inan ki korkudan istemiyorum....

ay nasil is öyle yaaaaaa
bir erkek herseye karissin olacak ismi
evdeki aksesuarlara kadar tam yolunacak adamalsanaalsanasmile
saka bi yana bence sen esini duymamazdan gel o ne derse desin sen bildigini yap mudahale edersede hani karismayacaktin sen karisma bunlar kadin isi ben senin islerine karisiyormuyum de
baktinki devam ediyor sende ona mudahale etmeye basla
mesela arabayi nerde bakima sokuyorsun cvp verince yok oraya götürme felan yere götür
benzini ordan alma surdan al onu giyme bunu giy baya bi bunlat bakalim nasil oluyormus

canım arada eşimin ev temizliği konusunda titizlik damarı tutar ben buna bile dayanamam:jeyyar:yani evde herşeye karışan erkeğe tahammül etmek kolay değil seni anlıyorum
senin sorunun her ne kadar büyük bir sorun gibi görünmesede insanı bir yerden sonra bunaltır en azından ben bunalırımaklinialirimsmile
bence eşinle ciddi ciddi konuş.gerekirse sert çık ama seni dinlemesini sağla
biraz bile bu huyundan vazgeçse senin için kar canım

Herkesin olumlu olumsuz yönlerinin olması doğaldır. Dört dörtlük olamayız.
Her şey iyi diyorsunuz takıntıları var ve bu onun elinde değil demek ki.
Siz söyleyince tamam diyor ama karışmadan da yapamıyor.
Eğer içine atsa bu sefer başka sorunlar çıkar.
Onun için beraberce bir uzmana gitmenizde yarar var bence.

büyük ihtimal eşinizinki alışkanlık olmuşu.r istese de engellemesi zor. o kendini tutamayıp karıştığın siz bir dk'lık bir bakış atın. ikinizde yavaş yavaş önleyebilirsiniz.
benim eşimde ilk zamanlar yemek yaptığımda neyi ne kadar koyduğumu sorardı. hangi yağı attın kaç kaşık tuz koydun bir sürü sorular. evi silmediğim yerleri gösterirdi. bak burası kalmış falan. ben yavaş yavaş engelledim. artık hiç karışmaz.

babamda eve cok mudahale eden bırıdır. annem sorunu kendı sınırlarını cekmekle halletmıs olmalı :)
mutfaga yemek ıslerıne babam cok karısır. annemde mutfak benım kontrolmunda olan bı yer lutfen mutfagımdan cıkar msn der :) belkı kontrol alanlarınızı belırleyebılırsınız. bıde aldıklarınızı begenmemek falan bana bıraz cok karısmyla deılde saygı duymayla ılgılıymıs gıbı geldı..

sürekli rahatsızlığınızı dile getirin.
sizi aldığınız bir objeyi çöpe attığında; "o benim zevkimdi, sne benim zevkimi kaldırıp çöpe attın, çok kırıldım diyin."
çocukla ilgili sürekli uarı yaptığında; "sen babasısın ama ben de annesiyim, bunların hepsini ben zaten düşünüyorum merak etme" diyin.
hatta bazı konular içn sınır çizin. ben şu, şu, şu konulara karışmayacağım ama sende bunlara karışmayacaksın gibi..

Yanıt verme nezaketinde bulunup, bana fikirleriyle destek olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Önerilerinizi tek, tek dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz...

Zitlasmamak sartiyla bazi anlasmalar yapilmali bence..

Kücuk bir anlasma ile baslamali mesela..Hersey 1 adimda olamaz..

Benim babamda cok karisir mesela, evli olmadigim icin sadece fikrimi soyleyebilirim..:utangac:
Bazi ablalar güzel seyler onermisler fakat bazi tavsiyelere bakiyorumda onlar sevgiyi azaltir/esleri zitlastirir bence..arada kavga tartisma cikar..

Bu konuda bicok uzman var, onlardan tavsiyeler alin bence..Onlarla telefon,email,randevu araciligimla iletisime gecmek en güzeli ve en etkilisi olacak..

Ayrica beyinizin yaptiginin farkinda olmasi da kucuk bir adimdir bence, bu cok guzel a.s devami gelecektir bence istedigi icin..Sadece biraz daha sabir ve gayret vereliniortak

Rabbim kolaylik versin ,aranizdaki muhabbeti arttirsin abla..

Ayrica beyinizin isi nedir..ve muhtemelen beyinizde ailede böyle yetistirilmis/görmus olmaliki ayni davranisi simdi uyguluyor..Gecmis ile alakali birsey sanirim..

Bize bi uzmanla ietisime gectiginizde aldiginiz tavsiyeleri bildirirseniz cok sevinirim.. :)

Yararlanacak cok kisi olacaktir bence böylece..

Ayrica beyinizin isi nedir..ve muhtemelen beyinizde ailede böyle yetistirilmis/görmus olmaliki ayni davranisi simdi uyguluyor..Gecmis ile alakali birsey sanirim..

Bize bi uzmanla ietisime gectiginizde aldiginiz tavsiyeleri bildirirseniz cok sevinirim.. :)

Yararlanacak cok kisi olacaktir bence böylece..
Canım benim, çok teşekkür ederim güzel önerilerin için. Konuyu açarken çok detaya girmek istememiştim ama, çok önemli bir konuya değinmişsin! Evet hem işi gereği, asıl önemlisi de yetiştirilme tarzından dolayı baskıcı bir kişiliğe sahip olduğunu düşünüyorum ben de! Çünlü kayınvalidem de, görümcelerim de tıpkısının aynısııııı.....

canım benim eşinle bu yüzden hiç tartışıpta evliliginizi ve kendini asla yıpratma bu tip erkekler asala degişmezler daha dogrusu bir laf vardır huylu huyundan vazgeçmez senkendini ve evlilişgini yıpratmakla kalırsın benimde çok yakın akrabam öyle ordan biliyorum ve bu kadar emin konuşuyorum hep aynı evlendi senler geçti iki çocuk babası oldu ama aynı hanımıda hep alttan alıyorr Allah huzur geçim versin

Canım, okuyunca inan çok güldüm. ama sakın yanlış anlama sana değil kendime güldüm. Ben de 10 aylık evliyim ilk başlarda benim eşim de alışverişte bile alacağım şeylere müdahale ederdi. Ama almamı istemediğinden ya da cimri olduğundan değil huyu böyleydi aynı senin eşin gibi. Ben de ilk zamanlarda çok takılıp ağlardım. Sonra bunun için atıştığımız zamanlar da oldu ama Allah'a şükür konuşup rahatsız olduğumu iyice belli edince biraz olsun bu huyunu törpüledi. Ama canım kocam kesinlikle eminim ki art niyetsiz elinde olmadan karışıyordu. Ara sıra yine bazı şeylere ev ya da alışverişle ilgili şeylere müdahale ediyor ama ben alıştım, ses çıkarmıyorum. Hatta işime de gelmeye başladı, o kadar titiz ki herşeyin mükemmel olması için uğraşıyor ve öyle de yapıyor :))

Hemen cevap verdiğinizğiniz için, sağolun arkadaşlar. MissA, inan ben de zaman zaman kulaklarımı tıkıyorum ama, sürekli olunca bazen tahammül edemiyorum.
Sevgili mamamiya, ben de 7 yıllık evliyim. Çocuk yokken o kadar takmıyordum, ama çocuk olduktan sonra müdahaleleri on kat arttı. Şimdi bir çocuk daha yapalım diyor ama ,inan ki korkudan istemiyorum....

sakınnn yapmaa !! (şaka tabiki :) ama inan ben 1. i bile gözüm yemedi bunun birinde ne yapıyorsa 2. side aynı olur deiğşen bişi olmaz.seni çok seviyor ve senin kafanı kendi fikirleriyle kendi çapında meşkul etmeye çalışıyor .dikkatini çekiyor biryerde;) 2. i istemeside buna bağlı şüpen olmasın cnm kendiminkinden biliyorum ..allah kolaylık versin.

sakınnn yapmaa !! (şaka tabiki :) ama inan ben 1. i bile gözüm yemedi bunun birinde ne yapıyorsa 2. side aynı olur deiğşen bişi olmaz.seni çok seviyor ve senin kafanı kendi fikirleriyle kendi çapında meşkul etmeye çalışıyor .dikkatini çekiyor biryerde;) 2. i istemeside buna bağlı şüpen olmasın cnm kendiminkinden biliyorum ..allah kolaylık versin.
Mamamiya'cığım, 2. çocuk istemiyorum diyorum ama inşallah ilerde pişman da olmam! Çünkü zaten geç evlendiğim için, yaptım yaptım, yapmadım bir daha zor olur herhalde...

bende sadece kendimi eşimi böyle sanırdım aynııı.benim eşimde bize düşkündür elinden gelen çabayı gösterir bizi daha iyi şartlarda yaşatmak için falan ama aynen çok karışır.başlarda bizde çok tartışıyorduk çok üzülüyordum bende kendimi hiç bişey yapayan biri gibi hissediyordum ama şimdi konuşa konuşa eşinde az da olsa düzelme oldu.bende eskisi kadar üstünde durmuyorum.orta yol bulup geçinip gidiyoruz işte.herkesin huyu farklı işte herşeye rağmen birbirimizi seven mutlu bir çiftiz şükürler olsun rabbime.

Back