- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
Evliliği kurtarmak için gerekirse yalan söylemenin günah olmadığını biliyormusjnuz
Adam evliliğini kurtarmamak için değil kendi durumunu kurtarmak için yalan söylemiş. Evlilği kurtarmak için söylenebilecek yalanlar sahilde içimioyruz yeaa gibi şeyler de değil. Aşırıya kaçmadan çok çok gerekli zamanlarda yapılan şeyler bunlar.
Çiftlerin birbirini kısıtlamasına ben de karşıyım ama hoşlanmadığımız her durumda yalana başvurmak olmaz. Ortada çetrefilli bir durum mu var hoop yalan, eşimin istediği bir şeyi mi unuttum şimdi gelecek dırdır hooop yalan, eşim bir arkadaşımı sevmiyor mu ama görüştüm mü hooop yalan. Böyle evlilik mi olur? Kısıtlandığını ve sahilde içmenin hakkı olduğunu düşünüyorsa bunu gelip yetişkin bir erkek gibi söyleyecek.
Tam tersi bir durum olabilir. Adam kadının markete bile gitmesine izin vermiyordur. Kadın gidiyordur. Aradığında ise evdeyim diye yalan söylese. Ben bu yalana da karşıyım. Hoş o evliliğe de karşıyım. O kadın en başta bu kadar kısıtlanmaya evet demeyecek. Daha nereye kadar dışarı çıkarken yalan söyleyebilir ki? Yarın öbür gün yakalandığında ne olacak.