Eşim bana bakıcı muamelesi yapıyor

Evde sen baya baya 2 çocuğa bakıyorsun

Eski iş arkadaşım 1 yaşında, diğer bi arkadaşım 16 aylık oğlunu verdi kreşe çok memnunlar

Bence eşinizin sorunlarını ve size uyguladığı psikolojik baskıyı çocuğu kreşe vererek düzeltemezsiniz.

Aynen. Çözüm basit ama konu sahibi o ihtimali hiç değerlendirmiyor gibi..

"Çocuğumun babası"

Aslı iskele babası.

Eski iş arkadaşım 1 yaşında, diğer bi arkadaşım 16 aylık oğlunu verdi kreşe çok memnunlar

Memnuniyet kişiye ve beklentiye göre değişir zaten.
Bana göre erken. 38 aylıkken oğlum başladı. Ben onun sosyal açıdan beklentilerini görerek karar verdim. 2,5 yaşında olsaydı bana göre olmazdı tam yaşında başladı.

Sizin kreşten daha önemli problemleriniz var yalnız.
Çalışınca rahata ereceğinizi mi sanıyorsunuz?
Çalışan kadının yükü daha fazla olur ve evde ona yardım eden bir eşi yoksa eziyete dönüşür..

Büyük kızım 2 yaşında başladı kreşe. Konuşması ileriden gidiyordu, sosyal bir çocuktu. Uyum süreci çok kolay oldu. Ama kendini ifade edemiyor olsaydı, daha geç verirdim. Şimdi 1 yaşında bir kızım daha var, onun ne zaman başlayacağına, onun gelişimine göre karar vereceğiz. Yani aslında bu konuda bir standart olamaz, siz çocuğunuzu gözlemleyerek en uygun zamanı bulacaksınız.

Lakin eşiniz olacak adam size psikolojik şiddetin dik alasını uyguluyor. Kreş, işe girmeniz filan sizi sadece sorunlarınızdan biraz uzaklaştırabilir ama dönüp dolaşıp o sorunların olduğu çatı altına geleceksiniz. Eşinizde sevgi, saygı, vicdan, merhamet yok bana göre. Böyle biriyle ömrünüzü geçirecek misiniz gerçekten? Eşimizle aramızda daha sıcak, adil bir ilişki olması gerekmez mi?

Dün akşam seyrettiğim filmi bir başlık açarak BDV de mi paylaşsam
Aynen. Çözüm basit ama konu sahibi o ihtimali hiç değerlendirmiyor gibi..

"Çocuğumun babası"

Aslı iskele babası.
Dün akşam seyrettiğim filmi bir başlık açarak BDV de mi paylaşsam? Bence burada dert paylaşan bir çok kadın seyretmeli. "Mon Roi" ( my king), Türkçeye nasıl çevrilmiş bilmiyorum.

Seviyorum, seviliyorum, kocam o, biz bir aileyiz, çocuğumuz var gibi bahanelere/ yalanlara kendinizi inandırarak bir adamın ömrünüzü çürütmesine nasıl izin verebilirsiniz temalı çok güzel bir filmdi.

Bence işe dönmekle çözülmeyecek sorunlarınız var ama kendi özğürlüğünüzü tekrar kazanmak adına çocuğu kreşe verip işe başlayın.kendine gelmesi içinde bence ciddi bir tepki verin çünkü adam resmen kocalığı geçtim babalık da yapmıyor.sizi sevdiğinden emin misini?

Eşinizin size uyguladığı psikolojik işkence yöntemine gaslighting deniyor. Sizin kendinize dair algınızla oynuyor resmen. İşe geri dönün maddi ipleri elinize alın ve çok seviyorum diyorsanız tedavi olmasını şart koşun olmadı boşanmayı bi düşünün çok fena çünkü yaşadıklarınız hasta halinizle çocuk taşıtacak kadar size özensiz bi adam

Biliyorum ve bir çözüm arıyorum. Devamlı olarak beni eleştirip suçladığı için iç sesim de devamlı kendimde hatayı arıyor.

Çalışmayı isteme sebebim her şeyin düzeleceğini umduğumdan değil. Bu şekilde çocuğuma da verimli bir anne olamıyorum kafam devamlı meşgul çünkü bakın şu an çocuğumla ilgilenmem gerekirken burda oturmuş forumda yazı yazıyorum mesela. Çalışırken de ekonomik baskısı vardı fakat bu kadar etkili olamıyordu doğal olarak. Şimdi onun maaşıyla, onun kartıyla harcama yapıyorum her şeye karışıyor haliyle. Maddi özgürlüğümü geri istiyorum kısaca. Zaten boşanmayı bile düşünemiyorum bir gelirim yokken

İki kızım var, şuan biri kreşte, diğeri yanımda mama sandalyesinde portakal mıncıklıyor, ben de burada yazıyorum. Her an çocuklarla ilgilenemeyiz. Anne olduğumuz kadar insanız ve onları ilgimizden, sevgimizden mahrum, aç ve pislik içinde bırakmadığımız sürece kendimize ne kadar zaman ayırırsak kardır. Burayı da kendinize ayırdığınız zaman olarak görebilirsiniz. Bir suçluluk hissediyor gibi yazmışsınız da, 7/24 çocuk odaklı olamayız, kafayı yeriz zaten.

Yapabileceğiniz en iyi şey işe girip, şu adamı sahanın dışına şutlamak olur, umarım yapabilirsiniz.

En mantıklısı bu durumda tekrar iş hayatına dönmek ve mümkünse birikim yapmak. Bu adamla ne kadar yürür bilemem ama en azından bir güvenceniz olur.

Konu sahibi çalışırsa evden uzakta zaman geçirip sosyalleşeceği için daha pozitif olacağını, eşinin kazancı olduğu için ona saygı duyacağını ve en trajik olanı ise daha rahat harcayacağını, hatta belki birikim yapacağını sanıyor. Peki akşam eve gelince?

Kendi hayatımdan örnek vereceğim; Eşimle akşam eve geliriz ve herşey paslaşarak halledilir. Zira akşam ailece beraber geçireceğimiz vaktimiz çok kısıtlıdır. Eşim mutfakta kopilottur basit şeyleri yapar kızartma gibi.
Oğlum illa ki oyun bekler o arada o boşluğu doldurur ki ben mutfakta kafam rahat çalışayım diye.
Beraber yemek yenir. Kim çocukla ilgileniyorsa diğeri sofra ve mutfak toplar. Zaten sonrası uyku faslı ve pili bitik ebevenynler..

Yani konu sahibine benzer bir yaşamda, benim her gündüz çalışıp, hem akşam her şeyle uğraşmam ve buna ek olarak bir ton hakarete varan eleştiriye dayanmam nasıl beklenebilir?
Hangi insan buna dayanabilir?

Erkekte aranması gereken en önemli özellik merhamettir..

dram mi romantik komedi mi

Çalıştığım dönem böyleydik aynı biz de. Sadece çocuğumuz yoktu her sorumluluk ortaktı. Şu an evde olan ben olduğum için tüm sorumluluğu bana attı

Eşiniz konusunda diyecek tek sözüm her bir şey dediğinde aldırmadan , kavga etmeden devam edin işlerinizi yapmaya, yaptırmaya.

Yoksa olan ruh sağlığınıza olacak.

Hastanede oyun parkindansa telefon çok daha iyi bence.

Ve 2 yaşındaki bir çocuk odasında kendi uyuyabilir aslında

Duvarlara yansıyan bir gece lambası alın. Varsa kamerasını kullanın. Yalnız uyutmaya alıştirin , çok rahat edersiniz.

Sarılın, sarmalayan, Biraz hikaye okuyun bırakın gelin derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…