Eşim Azospermiymiş ama ilk eşten çocuğu var yardım lütfen.

sonradanizmirli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2018
310
612
53
40
Merhaba
geçtiğimiz hafta eşimin azospermi olduğunu öğrendik.
Hiç spermi yokmuş ve baba olması normal şartlarda mümkün değilmiş. Önümüzdeki hafta başka bir doktora daha gideceğiz. 6 aydır çocuk için çalışıyoruz gebelik olmuyor. Bende hiç bir problem yok defalarca doktora gittim. Eşim zaten çocuk sahibi diye onda problem olacağını düşünmedik. Yaşımız itibari ile doktor 6 ay deneyin demişti ve olmadı. Akabinde ürolojiye yönlendirildik.
Eşimin tahlil sonuçlarına göre kendisi azospermi yani hiç spermi yok. Doktor yüzümüze açık açık normal yollarla çocuğunuz olması mümkün değil dedi tüp bebekte de %15 ihtimalimiz olduğunu söyledi. Ben donup kaldım. Söyleyecek hiç bir söz bulamadım. Aldığım cevabı beklemediğimden hiç bir soru soramadım. Çünkü eşim baba daha önce normal yollarla meydana gelmiş bir çocuğu var.
bilgi,tecrübe ve duyumlarınız sonucunda size danışmak istediğim azospermi sonradan gelişebilen bir şey midir? şuan eşim 43 yaşında
sonradan gelişmeyip doğuştan geliyorsa ilk eşten olan çocuğun eşimden olmama gibi bir ihtimali de var ve bu konu kafamızı çok kurcalıyor. Yüzlerce şey okudum kafam allak bullak oldu.

Ablacım adam 43 yaşında, ilk çocuğu da diyelim 30yaşında oldu 13 yıl geçmiş aradan. 13yılda sağlıkta her şey olabilir. Kaldı ki 43 evet geçkin bir yaş değil ama genç de değil yani, kadın ya da erkek çocuk sahibi olamamak anormal bir durum değil bu yaşta.

Ben zaten anormaldir demiyorum. Belli hastalıklar doğuştan oluyor bazıları sonradan gelişiyor azospermi sonradan olabilen bir şey midir bunu merak ediyorum tecrübesi olan varsa yardım istiyorum.

Ben zaten anormaldir demiyorum. Belli hastalıklar doğuştan oluyor bazıları sonradan gelişiyor azospermi sonradan olabilen bir şey midir bunu merak ediyorum tecrübesi olan varsa yardım istiyorum.

Google'a yazınca çıkıyor sonradan da olabiliyormuş. Doktora telefon açıp sorabilirsiniz de.

Doktora kadar gitmişsiniz, size en doğru cevabı verecek insana ulaşmışsınız yani. Neden ona sormadınız ki?
Burada deneyimi olanlar bile size doğru cevabı veremez neticede, herkesin tıbbi öyküsü farklı olabilir.
Az önce google'da arattım ben de; doğuştan da olabiliyormuş, zamanla da ilerleyebiliyormuş. Bunu siz de aratıp bulmuşsunuzdur zaten.

Bir kere acaba ilk çocuğu kendisinden değil mi diye bir düşünce çok hastalıklı bir düşünce bana göre. Bunu aklınızdan çıkarın ve sakın birbirinizi gazlayıp eski eşini suçlamayın.

13 yılda herşey olabilir, azospermi doğuştan değildir. Bir kere normal oldu hep olacak değil ya, sağlık bu her an her şey olabilir.

Hemen eski karısına çamur atmışsınız ya

Ben konu sahibesinin asla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. İstiyorsa açar doktora sorardı. Bu konuyu da eski eşe iftira atarken nasıl bir yol izlemeliyim minvalinde açmış bence. İnsanların bu kadar gözükara olmasını anlayamıyorum. Ortada günahsız bir çocuk var, bu adam DNA testi isterse bu çocuk o babanın yüzüne bir daha bakar mı?? Babayla oğulun arasıba girecek fitneyi çıkaracak tipten korkarım. İnsan Allahtan korkar, kuldan utanır en çok da o çocuktan utanır yahu

Merhaba
geçtiğimiz hafta eşimin azospermi olduğunu öğrendik.
Hiç spermi yokmuş ve baba olması normal şartlarda mümkün değilmiş. Önümüzdeki hafta başka bir doktora daha gideceğiz. 6 aydır çocuk için çalışıyoruz gebelik olmuyor. Bende hiç bir problem yok defalarca doktora gittim. Eşim zaten çocuk sahibi diye onda problem olacağını düşünmedik. Yaşımız itibari ile doktor 6 ay deneyin demişti ve olmadı. Akabinde ürolojiye yönlendirildik.
Eşimin tahlil sonuçlarına göre kendisi azospermi yani hiç spermi yok. Doktor yüzümüze açık açık normal yollarla çocuğunuz olması mümkün değil dedi tüp bebekte de %15 ihtimalimiz olduğunu söyledi. Ben donup kaldım. Söyleyecek hiç bir söz bulamadım. Aldığım cevabı beklemediğimden hiç bir soru soramadım. Çünkü eşim baba daha önce normal yollarla meydana gelmiş bir çocuğu var.
bilgi,tecrübe ve duyumlarınız sonucunda size danışmak istediğim azospermi sonradan gelişebilen bir şey midir? şuan eşim 43 yaşında
sonradan gelişmeyip doğuştan geliyorsa ilk eşten olan çocuğun eşimden olmama gibi bir ihtimali de var ve bu konu kafamızı çok kurcalıyor. Yüzlerce şey okudum kafam allak bullak oldu.
Aklınıza gelip doktora sormayı unuttunuz diye bi kadın hakkında nasıl böyle düşünebildiniz?

Çok çok geçmiş olsun azospermi sonradan olabilen bi durum eşimde 1 defa o şekilde çıkmıştı sonucu ama sonra normale döndü ilaç tedavisi vermişti doktoru şimdiki değerleri normal çıkıyor ama eşimde çok şekil bozukluğu var
Sizde normal ürolojiyemi gittiniz bilmiyorum ama infertiliteye bakan bi üroloji doktoruna gidin biz öyle yapmıştık onlar daha iyi yönlendiriyor

Vay beee.. tv programi etkisi mi ne bu? Hemen eski ese karalama.. esinize de yaziklar olsun.. eski esine hemen leke atti?

Kadınların sonradan cocugu olmuyorsa erkeklerin de olmuyordur.

Arkadasima senin cocugun olmaz deneme bile demis doktoru ama Allah verdi evladi var. Ne bu simdi? Acaba kocasi baskasiyla oldu o bebek bunun karnindan mi cikti yani??

Ben konu sahibesinin asla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. İstiyorsa açar doktora sorardı. Bu konuyu da eski eşe iftira atarken nasıl bir yol izlemeliyim minvalinde açmış bence. İnsanların bu kadar gözükara olmasını anlayamıyorum. Ortada günahsız bir çocuk var, bu adam DNA testi isterse bu çocuk o babanın yüzüne bir daha bakar mı?? Babayla oğulun arasıba girecek fitneyi çıkaracak tipten korkarım. İnsan Allahtan korkar, kuldan utanır en çok da o çocuktan utanır yahu
Amiiiin birde Allah akıl versin

Back
X