eşim...askerlik...para...

Siz eşinizle evlisiniz onun ailesi ile değil. Eşiniz askere gitmiş, tayin ile ev ile taşınma ile mecburen siz uğraşacaksınız bunun erkek gibi olmakla ne ilgisi var?

Eşinizin babası size para gönderse kabul edecek misiniz? Sahip cıkılacak neyiniz var Allah aşkına?

Burayı atlamışım bak..

sevgili elmayranın da dediği gibi, sahip çıkılacak neyiniz var?

Eliniz ayağınız tutuyor, çok şükür bir meslek sahibisiniz.

Dünyaya da tek geldiniz, her işin üstesinden kalkmayı bilin.
Kimsenin size destek olmayacağını bilerek bazı işlere kalkışın.
Kimse size maddi destek olmak zorunda değil, öncelikle bunu sabitleştirin kafanızda.
Olan olursa ne mutlu, daha kolay çıkabilirsiniz işin içinden.

ama kendinizi en kötüye hazırlayın her zaman;her şey için.

ve maneviyat maddiyattan bir tık ileridedir her zaman, bunu da unutmayın.
para gelip geçicidir.
üç beş ay sonra kredi kartı borcunuzu bitirmiş olursunuz
ama eşinizin yanına gitmediğinizde duyduğunuz pişmanlık kalıcı olabilir, her zaman hatırlayabilirsiniz.

ve tekrarlamadan edemicem; lütfen böyle şeyler için kendinizi erkek gibi hiisetmeyin.
sakat bir düşünce tarzı çünkü.

düşünüyorum da ben olsam kendimle gurur duyardım.
ev hanımı olmayı istemezdim.

gerçi şu an ev hanımıyım, dükkanı evde açıyorum ama, çok da sıkılıyorum.
evde oturmak bana göre değil.

eşinin ailesi yardım etse iyi olurdu; ben seni anlayabiliyorum. her şeyde gelin gelin derler, zor durumda olunca sırtlarını dönerler. ben ailesi sana yardım etmek zorunda değil diyen arkadaşları kınıyorum. hem soyadları altına gir, hem de seni görmezden gelsinler. en değerli parçaları olan evlatlarının eşi bu yani. yapmak zorunda değil deyip de kızı da sıkıntıya sokmayın. tabii ki boğazına sarılıp da para alacak değil. arkadaşımızın istediği bi sahip çıkılmak, aile olduklarını göstermelerini istemesi. askere gideceğini bilmiyor muydun eşinin diyorsunuz, ne kadar anlamsız bir soru. o zaman herkes elini eteğini çeksin canım nasıl olsa kız kocasının askere gideceğini biliyormuş. ne mantık ben anlamıyorum. şeker hastası biriyle evlenseniz, kocanız da hastanede yatsa, sizin de maddi durumunuz kötüleşse, insanlar da size hasta olduğunu biliyordun, evlenmeseydin iyileşmeden mi diyecekler? ne vicdan! size ne ne halde evlenmişse evlenmiş. tek bir gerçek var şu an; bu kıza sahip çıkılması gerekiyor.

arkadşımın tek şu lafına katılmıyorum: erkek gibi oldum... 1 kereliğine birçok işle uğraşmış olabilirsin. bu da eşinin yokluğundan kaynaklanıyor. her zaman ev taşımıyorsun ya bir kereliğine olsun canım ne olacak ki? kocan para kazanamıyor şu an, eşi olarak sana kalıyor ne yapacaksın canım? hemen gurur yapma ben erkek miyim falan diye bence

Ne bekliyorsun ki ? Herkesin kendine göre giderleri ar.. Öyle olmasa yanı başına tayin istediğin ailen yardımcı olurdu sana değil mi

Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil.. İçinden gelip oğullarına biraz harçlık göndermeleri iyi olurdu ama istediğiniz halde verilmemiş, neden uzatıyorsunuz ki..

Ayrıca erkek gibi lafına uyuz oldum.. Okurken meslek sahibi olurken sizin tabirinizle 'erkek gibi' olacağınızı düşünmediniz mi... Ne tuhaf bi tabir.. Okumakla herşey bitmiyor işte..

Askerlik bu , insanın en son düşüneceği para olmalı.. gitmesem görmesem de karttan yemek vs. alıverişi yapmasam derdine düşmüşsünüz.. Yazık.. Bi ay daha borçlansanız ölmezsiniz ama bi asker için sevdiğini görmek çoook şey ifade eder..

Evet erkek ailelerinin tek harcamaları gelinlerine olmalı...Nasıl ki konu sahibimizin kendine özel harcamaları varsa onların da var...

eşim arayınca param olmadığını felan söyledim.o da arkadaşını aramış 1000 tl para istemiş.yarın gönderecekmiş.

Askere böyle şeyler yansıtılmaz bizde.. Gerekirse o borcu sen bulmalıydın.. Ama tabi sen daha başka şeyleri dert edinmişsin 'ailesi bana sahip çıkmıyor, yardım etmiyor'..

Eşinize üzüldüm doğrusu.. Belki ailesi ona harçlık göndermiyor ama eşi de farklı sayılmaz.. Asker olduğu yetmezmiş gibi maddi problemleri de başına sarıp duruyor adamın..

önceki konunuzdada eşinizin ailesinden, bir beklenti içine girmiştiniz.
şimdide öyle.sizde yazmışsınız vermek zorunda değiller.siz taşınırkende,evi boyattırırkende maddi
yardım yapmamışlar.neden hala bir beklenti içindesiniz?
bence eşinizi askerdeyken böyle şeyler için bunaltmayın.
birde sorduğun için yazıyorum tabiki bir kadın eşini görmeye 10 saatlik yola gider.
sıkıntı yaşar.paran yoksa kredi kartından çekersin eşin geldiğinde toparlarsınız.

Evet erkek ailelerinin tek harcamaları gelinlerine olmalı...Nasıl ki konu sahibimizin kendine özel harcamaları varsa onların da var...

tek harcamaları lafını nasıl cıkardınız anlamadım. yardım etmekle tek harcamaları lafı arasında dağlar kadar fark var. insan kızları olarak görülmek ister, ne var bunda?

tek harcamaları lafını nasıl cıkardınız anlamadım. yardım etmekle tek harcamaları lafı arasında dağlar kadar fark var. insan kızları olarak görülmek ister, ne var bunda?

İstemekle yaptırmak arasında bir fark var. RIZA. Adamlar yardım etmiyorlar. Eş talep etmiş ona rağmen yardım etmemişler. Daha ne söylensin?

askere gittikten sonra evlenseydiniz cümleleri hem çözümcül değil hemde empatik değil .. sanırım bazıları, insanların hayatlarında bazen yapmak zorunda kaldıkları tercihlerden bihaber ..

neyse, konu sahibine gelirsek; bende asker eşine para sıkıntından, ailesiyle ilgili problemlerinden bahsetmemen gerektiğini düşünüyorum.. şuana kadar çok yorulmuşsun, yalnız kalmışsın, dayanamamış anlatmışsın herşeyi fakat bundan sonraki süreçte daha dikkatli olmanı öneririm ..

eşin ailesinin para verip vermemesi de onların tercihi olduğunu düşünüyorum .. sen sıkıntılısın ve ailenle kalıyorsun .. sıkıntılarını en açık ailen görür .. buna rağmen onlardan yardım beklentin yoksa eğer eşinin ailesinden de olmamalı ..

Son düzenleyen: Moderatör:
İstemekle yaptırmak arasında bir fark var. RIZA. Adamlar yardım etmiyorlar. Eş talep etmiş ona rağmen yardım etmemişler. Daha ne söylensin?

ben sadece kızın gönlünden gecenleri anlatmaya calışyorum; herhalde bogazlarına sarılacak hali yok. bunu da söylemiştim zatem canım kim istemez ki sahiplenilmek?

merhaba
Sadece konuyu okudum yorumlara bakmadım
benim eşim evlendikten 6 ay sonra askere alındı pat dıye ben işsizdim borcumuz harcımızda yoktu elımde sadece 2000 tl evi taşıdım
ailelelerimiz aynı sokakata oturuyor normalde onların evinde kalmam yakışık alırdı ama kayınvalidem nerde istiyosa orda kalsın dedi yarım ağız tek kelime; ailemin yanında kaldım.
siz para vermiyolar yollamıyolar dıyosunuz ya benım kayınvalidem beni camda görse nasılsın iyimisin der geçerdi sonrada eşime biz çok ılgılenıyoruz keyfi yerinde sorun yok diye anlatırlardı.
evi taşırken gelip baş köşede oturdu ama gıdıp 1 ekmek alıyım yada doğalgaz bağlanmamış buyrun gelın bizde yıyın demedi gıttı yemeğini yedi evinde geldi.eşim ertesi gün teslim olucaktı bi iki arkadaşı geldi masa hazırladım alkol falanda vardı kızıyla kuruldu keyif yaptı vs.. vs.. yani bana hiç sahip çıkılmadı.
eşim gittikten 4 ay sonra iş bulabıldım 750 tl ssk sız!! sizse tayınden bahsetmişsiniz demekki memursunuz maaşınız 1500 üzeridir en az, zaten tayın parası varmış taşınma masrafları için

kendi durumumla sızınkını karşılaştırdımda ben ne kendi ailemden nede eşimin ailesinden tek kuruş almadan 15 ay eşimi bekledim 5 kerede yanına gıttım hepsindede otelde 1 gece konakladık dışarda yemek yedik şehri dolaştık yeri geldiğinde eşime ayakkabı çanta kazak alışverişte yaptım. arada eşime harçlıkta yollardım tabi

çünkü o benim eşim, kocam,hayat arkadaşım ben ona 15 ay bakıcam o bana 1 ömür sahıp çıkıcak muhtaç etmiycek.

sizin eşinizin aileside böyleymiş demekki canınızı sıkmayın bence onlardan bişey beklemeyin siz üzülürsünüz.ben bukadar sıkıntı çekip eşimi beklerken kimse beni sormazdı ama mesela kızkardeşiminde nişanlısı askerdeydi kardeşim üniversiteye giderken kayınpederi her seferinde harçlık verır bayramlık alırdı. işte aile var aile var takılmayın yuvanıza bakın derim ben.

ben sadece kızın gönlünden gecenleri anlatmaya calışyorum; herhalde bogazlarına sarılacak hali yok. bunu da söylemiştim zatem canım kim istemez ki sahiplenilmek?

Durunun daha önce de aynı talebi oldu. Eşini sıkıştırmak, iste diye diretmek. Yoksa herkes ilgilenilmek ister ama yapmıyorlarsa da kabullenecek baska care yok.

konularda dikkatimi çeken birşey var.eğer gelinler sıkıntı içindeyse eş ailesinden beklentiye giriliyor.aynı soyadı taşıyor tabii ki yardım edilmeli deniyor,ama ihtiyaç sahibi eşin ailesiyse gelinlerin durumu iyiyse ailenin yardım beklentisi zorlarına gidiyor.evlenmiş barklanmış oğuldan para istenirmi diye yorumlar yapılıyor

Bir kere istenmiş para eğer verecek güçleri ya da yardım etme istekleri olsa ederlerdi değil mi...Neden eşe bu konudan dolayı sıkıntı yaratıyor konu sahibi onu anlayamadım ben...Askerdeki adamın düşündüğü şeyler para olmamalı...Zaten yeterince kötü bir psikolojide olmalı...

eşim arayınca param olmadığını felan söyledim.o da arkadaşını aramış 1000 tl para istemiş.yarın gönderecekmiş.

ailesinde para var oysa ki ama vermeyeceklerini bildiği için istememiş.netse eşimin beni düşünmesi yeter en azından.sen üzülme yeter ki dedi:))

Asker adamın düşündüğü şeylere bak

eşinin ailesi hakkında düşündüklerinde haklısın sana yardımcı olmaları gerekirdi böyle bi durumda...
kendini erkek gibi hissettmen eşinin yanında olmaması yüzünden sanırım bu da zamanla aşılır...
tabiki gitmen gerekir eşinin yanına bunu sorman bile çok ilginç....

Eşin asker olduğu halde para bulmaya çalışmış bide ne büyük fedakarlık. Ama sende haklısın şu erkek tarafının hiçbir şeye karışmadan etrafı izlemelerine sinir oluyorum. O gelin de sizin evladınız ne olursa olsun bi sorun napıyosun bir şeye ihtiyacın varmı diye ister memur olsun ister ev kızı olsun. Eşi askerde maddi anlamda destek olamıyorsan manevi anlamda destek ol sinirlendim şurda Sende çalışıp kazanıyorsun ne güzel şükret kendi ayaklarının üzerinde durabildiğin için senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…