• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim...askerlik...para...

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
471
73
298
Trabzon
meraba arkadaşlar kısaca bi sıkıntımdan bahsedicem.eşim asker ben de çalışan bi bayanım şuan ailemin yanında kalıyorum.ben bayramda eşimin yanına gıtmeyı düşünüyordum.gidiş dönüş biletimi aldım hatta eşim otelde kalacağımız ilk gecenin parasını arkadaşından borç alarak vermiş.herşey iyi güzeldi.asıl sorun ben ailemin yanına tayin istedim bi sürü borç sıkıntı ile ailemin yanına geldim şuan benim kredi kartına 1200 ya da 1300 civarı borcum var.tayin istediğim için kamyonet parası şu bu derken bayağı masraf ettim.normalde bunları devletin verdiği yolluktan ödeyecektim fakat yolluğum yatmadı.eşimin yanına gitmeyı düşünüyordum.gidiş dönüş biletini almıştım fakat yolluğum yatmadığı için başka param yok maaşım yatacak ama o sadece kredi kartı borcumu ödemeye yetıyor.oraya gidince de 3 gün kalacağım ee haliyle eşim asker olduğu için bütün masrafları ben yapacağım.ama param yok.aslında daha önceki konumda da bahsetmiştim.kayınbabmdan eşim para istedi vermediler vermedikleri gibi paran var mı naptın diye de sormadılar.benim sıkıntım kendimi erkek gibi hissetmek.evi taşıdım borçları ödedim şimdi de eşimi görmeye gideceğim.sonra da kafamı kurcalayan şeyler oldu bi bayan asker eşini görmeye 10 saatlik yere gider mi siz olsanız gidermiydiniz.ben sıkıntı çekiyorum eşim de babasına demiyorki baba karıma biraz yardım edin sahip çıkın demiyor.eşim beni çok özledi ben de onu.şuan gidiş dönüş biletini kredi kartından aldım.eşimde arkadaşından borç alıp otelin ilk gecesinin parasını ödemiş.tbi gidince ben o parayı da vereceğim.o kadar sıkıldım ki erkek gibi sürekli para hesabı yapmaktan.şuan biraz sinirliyim eşim arayınca oraya gelemeyeceğim diyeceğim.çünkü param yok tamam bileti aldım ama orda yemek de yiyeceğiz ve herşey de kredi kartından ödenmez öyle değil mi sizce napmalıyım.kendimi erkek gibi hissetmekte haksızmıyım.bazen keşke ev hanımı olsaydın diyorum .evi taşı boyacılarla tek başına muhattap ol çünkü yaşadığım şehirde kimse yoktu şuan ailemin yanındayım.ve şimdi de kocanı görmeye git biraz yerimde mi oturmalıyım sizce.eşim için bu kadar sıkınıya katlanıcam ama sonra yine değersiz olan ben oluyorum.off eşimin de suçu yok ama ailesine hiç toz kondurmuyor baba bu kıza nıye para göndermedin demiyor bazıları dıyecekki para göndermek zorunda değiller.ama ben zor durumdayım eşim yanımda yok bence bana sahip çıkmaları gerekıyordu çünkü yerine gelince erkek evi üstün muhabbeti yapıyorlar.neyse çok karışık yazdım yorum yapmasanız da teşekkür ederim.sadece şuan ne yapacağımı bilmiyorum keşke hiç okumasaymışım belki böyle sıkıntılarım olmazdı kimse benden bişey beklemezdi:43:

bence son derece haklısın... ne olursa olsun ınsan bı arar sorar ... kı ucun besın lafı olmaz yardım etmelerı gerekır ...
sınır oluyorum su hıcbırsey yapmayan ama aılesıne ve kendıne laf ettırmeyen erkeklere

bence son derece haklısın... ne olursa olsun ınsan bı arar sorar ... kı ucun besın lafı olmaz yardım etmelerı gerekır ...
sınır oluyorum su hıcbırsey yapmayan ama aılesıne ve kendıne laf ettırmeyen erkeklere

evi taşırken ben eşime param yok dedim gerçekten yoktu ek hesaptan bile çekemedim limitimm doldu.eşim babasından para istedi o tamam dedi ama göndermedi daha sonra aradı naptın boyacıyı buldunmu diye ama para gönderym demedi.ben de eşime dedim ki beni ne güzel emanet etmişşin dedim böle dedim diye 1 hafta beni aramadı sonra ben aradım abrıştık ailesine hiç toz kondurmuyor.hep benmi sucluyum dıyorum babama kızmamı beklersen çok beklersin diyor.bende babanın hiç mi suçu yok göndermeyecekse gönderemedim desin diyorum babama kızmadığımı nerden bılıyosun dıyor ama eminim bişey demediğine

yorulmuş kırılmış olabilirsin eşininde yanında olmaması psikolojik olarak seni yıpratmış olabilir ancak çokta haklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası evet eşinin ailesinin sana destek olmasalar bile arayıp sormaları herkesin hoşuna gider ancak maddi yardımda bulunmuyorlar diye sitem etmek bence çok yersiz sonuçta evlenirken eşinin askere gitmediğini biliyordun ve iyi eşim askere gider aileside bana yardım eder diye düşünüpte evlendiğini sanmıyorum sonuçta bile bile evlendin bence adamı askerdeyken üzme :( yaşadıkların kesinlikle kolay demiyorum senide anlamaya çalışıyorum canım ama ne bileyim ya benmi çok safça düşünüyorum anlamadımki .. Allah kavuştursun bu arada bence ne olursa olsun eşini görmeye git ne var yani biraz idarei davranırsın biraz karttan yersin bunlar sonra ödenir ama bu anı kalacak sana sonra çocukalrına anlatırsın bence çok güzel bir bayram tatili olacak canım senin için değerlendir kayınbaban için eşinle aranı bozmaya değmez :)

ben hayatta kadin isi erkek isine inanmiyorum. eslerimizden yemege yardim etmesini bulasik yikamasini bekliyorsak bizde boyaciyla muhattap olalim neolur yani. esinin ailesi sormalilardi evet ama zorunda degiller, esini seviyorsan bu durumdan onu sorumlu tutma. kredi kartina onca borc yapmisin 3 gun daha yap onuda kendini de mutlu et. yollugun yaticak neolsa toparlarsin. tasinma isleride hallolduguna gore yakinda yeni masraf yok. okumasaydim keske falan demeyin. yasi kucuk arkadslar bu durumu yanlis anlamasinlar bunun sadece donemlik bir bunalma oldugu belli. hersey icin esinizin ailesine muhtac kalsaydiniz daha mi iyiydi. birde bence onlar vermiyorsa sizin aileniz versin para. zor durumda olan sizsiniz. evlendikten sonra o taraf bu taraf yapmak sadece isleri zorlastiriyor bence.

yorulmuş kırılmış olabilirsin eşininde yanında olmaması psikolojik olarak seni yıpratmış olabilir ancak çokta haklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası evet eşinin ailesinin sana destek olmasalar bile arayıp sormaları herkesin hoşuna gider ancak maddi yardımda bulunmuyorlar diye sitem etmek bence çok yersiz sonuçta evlenirken eşinin askere gitmediğini biliyordun ve iyi eşim askere gider aileside bana yardım eder diye düşünüpte evlendiğini sanmıyorum sonuçta bile bile evlendin bence adamı askerdeyken üzme :( yaşadıkların kesinlikle kolay demiyorum senide anlamaya çalışıyorum canım ama ne bileyim ya benmi çok safça düşünüyorum anlamadımki .. Allah kavuştursun bu arada bence ne olursa olsun eşini görmeye git ne var yani biraz idarei davranırsın biraz karttan yersin bunlar sonra ödenir ama bu anı kalacak sana sonra çocukalrına anlatırsın bence çok güzel bir bayram tatili olacak canım senin için değerlendir kayınbaban için eşinle aranı bozmaya değmez :)

işte bi tarafımda sizin gibi düşünüyor.ama taviz taviz doğuruyor bakıyolarki bu kız herşeyin altından kalkıyor.ama sürekli de bana nıye gelmedin buraya gel diyolar.ben de deim ya hiç paran var mı dıye soryomusunuz hep gel gel olmazkı dedim.benım oraya gelmeye yol param bıle yok dedim.deseydin gönderirdik diyolar yalan tabi

ben hayatta kadin isi erkek isine inanmiyorum. eslerimizden yemege yardim etmesini bulasik yikamasini bekliyorsak bizde boyaciyla muhattap olalim neolur yani. esinin ailesi sormalilardi evet ama zorunda degiller, esini seviyorsan bu durumdan onu sorumlu tutma. kredi kartina onca borc yapmisin 3 gun daha yap onuda kendini de mutlu et. yollugun yaticak neolsa toparlarsin. tasinma isleride hallolduguna gore yakinda yeni masraf yok. okumasaydim keske falan demeyin. yasi kucuk arkadslar bu durumu yanlis anlamasinlar bunun sadece donemlik bir bunalma oldugu belli. hersey icin esinizin ailesine muhtac kalsaydiniz daha mi iyiydi. birde bence onlar vermiyorsa sizin aileniz versin para. zor durumda olan sizsiniz. evlendikten sonra o taraf bu taraf yapmak sadece isleri zorlastiriyor bence.

ben ailemin yanındayım şuan ailemin maddi durumu ii değil zaten 3tane çeğrek altın vardı bozdurdum.bi çeğreğini de hiç param kalmadığı için bozdurduk eve harcıyoruz neyse duygu sömürüsü yapmak değil niyetim.bimiyorum.gercekten cok psikolojim bozuldu

İşte bu gibi durumlara düşüp sıkıntı çekmemek için askerik filan evlilikten önce olmalı bunu bir kez daha anladım yazdıklarınızdan umarım bunu okuyan bir çok kişiye örnek olur yaşadıklarınız. Bazı şeylerin özellikle askerlik, iş gibi evlilikten önce halledilmesi taraftarıyım evlenince daha zor oluyor her şey. Umarım bir an önce durumunuzu düzeltip eşinize de kavuşursunuz hayırlısı ile.

Son düzenleme:
Kredi kartınızı 300 milyon eksik yatırırsanız,cebinizde yola gidecek paranız olur sanırım.Yolluğunuz yattığındada kredi kartının tamamını yatırırsınız.

Bir kadın tek başına 10 saatlik yola gidermi asker eşini görmeye.:53:Bu sorunuz çok garip,gerekirse 24 saatlik yola yine gider insan sevdiği için.Ben kardeşimin yanına 8 saalik yola 3 gün için 2 çocuğumu bırakıp gitmiştim,sırf ona moral olsun,biraz kendine gelsin diye.

Eşinizin ailesinin maddi anlamda size destek olmak aklından bile geçmiyordur şuan,çünkü ailenizin yanındasınız.Öyle olmasada bunu eşinizin söylemesi gerek babasına.Onlar sizi çalışan bir bayan olarak gördüklerinden ihtiyacınız olduğunu düşünemezler.

en son ne zaman görüştünüz. kaç ay oldu. eşinmi geldi.
devamlı ailesi koruyorsa gitme. sen zor durumda iken bide.
sana sahip çıkmaları lazımdı. ev taşımak kolaymı.
maddi olmasada size yardımcı olmaları lazımdı.

ama eşinin askerlik yaptığı yer nasıl pskolojisi nasıl bunları düşün.

bu ay kredi kartının tamamını değil, bir kısmını öde. eşin hayal kurmuştur yazık :31:

askerligini yapip öyle evlenseydiniz..
evlilikte para hesabi olmaz zaten
bu düsüncelerle bence esinizin yanina gitmeyin derim

ailesinde para var oysa ki ama vermeyeceklerini bildiği için istememiş.netse eşimin beni düşünmesi yeter en azından.sen üzülme yeter ki dedi:))

Bence tam tersi ev hanımı olup evde oturmadigin iÇin sevinmelisin. Erkek gibi hesap yapıyorum die sizlanicaniza erkek gibi kadınım çalışıyorum para kazanıyorum kendi isimi kendi hallediyorum diye sevinin ama siz siz olun bu hayatta asla ve asla kedinizi ezdrmeyin o adam tas kovugundan çıkmadı ya bi anası bi babası var!! gidin onlara deyiniz benim kocamsa sizinde oglunuz o oglunuzsa bende gelininiz kizinizim benim zor animda yanimda olucakmisiniz olmuyosaniz iyi gunumde kocam dondugundede olmaniza gerek yok deyin o kredi kartı borcunun belgesini goturun yarısını onlar versin paranin eğer kocanda ağzını açmıyorsa ailesine karşı sakın ve sakın gitme onunda yanına taaki ağzını açmasını öğrenene kadar, kendini ezdirme bukadar!!!

Sahsi kanatimce esinizi gormek icin gerekirse 1 aylik yolda olsa gidip gormeniz gerekir . Para konusuna gelince durumu esinize soyleyin ailesine soylesin durum varsa para versinler bunda utanacak bir sey yokki fakat esinizde de mi hic para yok orasini anlayamadim yani kenarda kosede hic mi birikmisi yok oda ayri bir konu olsa gerek.

esiniz ailesinden para istediginde vermemisler bu durumda ayni seyi duyacagini bile bile nasil "esime para verin" diyebilir ki?

bazen evin erkegi de olmak gerekebiliyor. ben gerekirse esim icin dunyanin obur ucuna giderim yani bunda abes bisey yok hatta tam tersi gitmemeniz garip olur. muhtemelen aileden birilerinin doldurusuna gelmissiniz..

eşinize ve kendi evinize yaptıklarınız neden zorunuza gidiyor:44:

niye erkek gibi hissediyorsun,kadınlar güçsüz varlıklar değildir.bana göre erkeklerden daha becerikli ve daha güçlüdür kadınlar...

ayrıca ailenizin yanına taşınmışsınız,aileniz neden boyacılarla muhatap olmadılar......

Son düzenleme:
Yazdım yazdım sildim..

Erkek gibi hissediyorum demen beni bitirdi..
Ayrıca o senin sevgilin değil ki, eşin..
Evlenmişsiniz ama benimseyemedin sanırım..hala sevgilin mi sanıyorsun:44:

Evi boyattırmışsın, boyacılarla muhattap olmuşsun canım ne var bunda?
Ben de evdeki tüm tamirat işlerini yapıyorum, ben de erkek gibi hissediyim o zaman kendimi?

İnsan elinden geldiği her işi yapabilir, bunun erkek-kadın ayrımı mı var?

Evde yemek yapan erkek de kendini kadın gibi mi hissetsin?

Enteresan bir düşünce tarzın var.

Kredi kartı borcu her zaman ödenir.
Ama eşinle o anları her zaman yaşayamazsın:50:
Kaldı ki askerde, ikiniz de ayrısınız, birbirinizi görmeniz ikinizin açısından da iyi olacaktır kanaatindeyim ben..

Eşin senin hakkında böyle düşünseydi ne hissederdin hiç düşündün mü..

Back