Eşim arkadaşlariyla tatile kıbrısa gidecek

Ben kendi adıma mesela gündelik şeyleri düşünerek yazmadim. Elbette şu bi evden gitse de iki kafa dinlesem dedigim anlar bile oluyor. Kendi arkadaşlarımla çıkıp sabahladigim geceler de. AMA Tatil burdaki konu. Cogu insan icin büyük bi maddi külfeti olan ve genelde bir hafta gibi bir süreyi kapsayan ve belki evde kalacak eşin hic gormedigi güzel bir sehirde ya da ülkede olan firsati degerlendiremeyecegi anlamina gelen bir durumdan bahsediliyor bunda. Tatile gitmesin diyenler yapışık yaşıyordur yaptınız :KK70:
Ben görmüyorum diye eşim de mi görmesin. Fırsatı varken görün tabiki. Neden ikimizde kös kos evde oturuyoruz 🙄

Ben bağımlıyım mesela. En kotu özelliğim yillar once psikologum soylemisti farketmemistim. Arkadaşlarıma bile bağımlıyım ama bunu belli etmem. Hayatimdaki insanin benimle olmasini isterim ama gitmek istersede gitme demem demek ki gitmek istiyor, demekki buna ihtiyacı var. Gerci bende değiştim biraz sanirim bunu asmaya çalıştıktan sonra. Ama hiçbir zaman boyle bir talebe üzülsem bile belli etmedim karşımdakine.
Bir şeye üzülürsem belli ederim ben ya o kadar da değil. 😂

Ben kendi adıma mesela gündelik şeyleri düşünerek yazmadim. Elbette şu bi evden gitse de iki kafa dinlesem dedigim anlar bile oluyor. Kendi arkadaşlarımla çıkıp sabahladigim geceler de. AMA Tatil burdaki konu. Cogu insan icin büyük bi maddi külfeti olan ve genelde bir hafta gibi bir süreyi kapsayan ve belki evde kalacak eşin hic gormedigi güzel bir sehirde ya da ülkede olan firsati degerlendiremeyecegi anlamina gelen bir durumdan bahsediliyor bunda. Tatile gitmesin diyenler yapışık yaşıyordur yaptınız :KK70:

durumu olmayan gitmesin. ona lafım yok.
ama sonrasında yada öncesinde eşi ile gitmişse ve gücü de varsa neden olmasın ?

o dediğiniz eşiyle gidemeyecek, kadın yada adam artık hangisiyse o bir yer göremeden evde kalacak durumu olması zaten tatile gitmekten çok bunu yapan partnerin kişiliğinin problemli olmasıdır. tatil için değil basit bir tshirt alışverişi için de bunu yapar o insa, karım/kocam almasa da olur ben alayım der.

Bizim pandemi öncesi çarşamba kaçamağımız vardı mesela. Bir çarşamba ben çıkardım eşim evde kalırdı, bir çarşamba o çıkardı ben evde kalırdım. Böylece hem evde yalnız zaman geçirme hem de arkadaşlarla zaman geçirme ihtiyacını rutine oturtmuştuk.

Son 1.5 senedir sanırım ayrı ayrı 2 saat geçirmedik. Bu çok bunaltıcı bişey bence.

bu arada belirtmiş olayım, benim yazdıklarım maddi olarak durum yeterli değilse birinin eve tıkılı kalması diğerinin istediği gibi tatile yada akşam gezmesine gitmesi değil :)

konu sahibi zaten kendisi de gidebiliyordu kız arkadaşları ile, eşi ile tatile gitme sorunları da yoktu. o nedenle bunca yorumu yaptım.

ama deseydi ki biz hiçbir şey yapamıyoruz, o bulduğu parayla kıbrısa erkek arkadaşıyla gidiyor o zaman adamı ayıplardım.

Bunun sonu yok'çular nerde bi de? :)) asıl onu merak ediyorum. Evliyken kibrisa git, las vegasa git, yurtdisinda 3 ay dil kursuna git, evliyken git başka şehre yerleş bensiz çok eğlenen insanin bensiz yapmak istediklerinin de bi sınırı olmayabilir. Is nereye varir?

Bi de belki biraz arabesk ama ben disarda güzel bi sey yerken bile eşim yemiyosa keşke o da yeseydi bunu ya diyorum götürmeye utanip goturemedigim icin buruluyorum. Ne bileyim. Pandemiden çıkmışız o evde kös kös otururken kendimi kibrista laylaylom hayal etmeye utandim vala.
Ki işin bi de maddi boyutu var tatile gitmek bir ihtiyacken resmen lüks ve sidik yarisi haline geldi. İki maaş yatirio oraya standart bi insan. Eşle harcamak varken kendi başına yemek bencillik degil de ne.
Bi ic savas falan cok oyle adamim benden önce kendini düşünüp beni birakip kacacagini bile düşünürüm. Bunun sonu yok. Bunun sonu yokçular sahi nerede :)?
Evlilik anlayisimiz
Bunun sonu yok'çular nerde bi de? :)) asıl onu merak ediyorum. Evliyken kibrisa git, las vegasa git, yurtdisinda 3 ay dil kursuna git, evliyken git başka şehre yerleş bensiz çok eğlenen insanin bensiz yapmak istediklerinin de bi sınırı olmayabilir. Is nereye varir?

Bi de belki biraz arabesk ama ben disarda güzel bi sey yerken bile eşim yemiyosa keşke o da yeseydi bunu ya diyorum götürmeye utanip goturemedigim icin buruluyorum. Ne bileyim. Pandemiden çıkmışız o evde kös kös otururken kendimi kibrista laylaylom hayal etmeye utandim vala.

Ki işin bi de maddi boyutu var tatile gitmek bir ihtiyacken resmen lüks ve sidik yarisi haline geldi. İki maaş yatirio oraya standart bi insan. Eşle harcamak varken kendi başına yemek bencillik degil de ne.

Bi ic savas falan ciksa oyle adamim benden önce kendini düşünüp beni birakip kacacagini bile düşünürüm. Bunun sonu yok. Bunun sonu yokçular sahi nerede :)?
Sizinle evlilikten anladigimiz ayni seyler.Ha şöyle olur ;adamin balik tutma hobisi vardir ,günü birlik arkadaşlarıyla ayda alemde bir giderler.Ya da kamp hayatindan cok hoslaniyo bazi adamlar,cadir vs zor şartlar ( ben hicc sevmem mesela) o zaman da yine senede bir dag basina bi kac cok tanidik arkadasi ile bi hafta sonu sadece gider yani.Bunlarda bi sey yok ammaa Kibrisa ,Allahin temmuzunda ,iş vs gerektirecek hic bir sey yokken direk tatil amacli gitmek resmen evlilige saygisizliktir ,net söylüyorum bunu.Hayat gorusleri farkli olabilir herkesin, saygi duydugumu belirtmiştim, bi gibi durumlarda da kadin da gider o zaman kendi arkadaş grubu ile.Evde oturmaz yani.Öyleyse böyle .:)

Kızlar eşim erkek arkadaşlarıyla kibrisa tatile gidecek. Çok kıskanç bir insanım. Fakat guvensiz görünmek istemiyorum. İzin vermelimiyim sizce. Normal bir durum mu. Kıskançlığımı içime mi atmalıyım?
valla asla icime atmama baslarım senin kıbrısına der bi kavga cıkarırım otur oturgun yerde kendini biliyosan kıskancsan ben gibi asla yollama ayrıca esin nasıl sana sormadan okey diyorki demiyomu benim hatun sevmez öyle seylerriii

valla gecen ben annemlerle bodrumdaydım esim ist da arkadaslarla denize gidelim ayagı yaptı dedim dedim önce adliyeye git sonra denize girersin karısız denize gidilmez hele arkadaslarla ooooo dedim kapadık usluca :))))

Aslında burdaki tüm konularin cogu ayni noktaya variyor az önce de bir arkadaşın dedigi gibi. Ben izin alirim, falanca almaz, filanca desdur ister, öbürü istemez, kimi icazet alır bir başkası hesap vermez adina ne derseniz deyin... Üstüne bir de A kişisi ne hissederse hissetsin, B kişisi ne düşünürse düşünsün, C kişisi diledigi kadar cool olsun, D kişisi sosyal problemleri olan bağlanma sorunu olan onlardan ötürü yapıyor olan biri olsun...

Olaylardaki asıl mesele, biri bir hareketi yapioken burda konu açanın ne hissettigi mesele. Eşi tatile gidiyorken konusahibi evde kalınca üzülüyorsa burda bir sorun vardir. Ve çözümü konusahibinin değişmesiyse sizce eğer, bana göre aldatma sayılmayan bir olayda da, aldatilmis konu sahibine benim bence bu bi aldatma degil bostan yere üzülme deme hakkım olur.

Bu konuda da konusahibi kişinin değişebileceğini sanmıyorum. Ya gitmeni istemiyorum diyecek ve adam gitmeyecek ya da farkli hayatlar yaşamak gerekecek.

Eşinin karakteri de böyle mi? Ben eşlerin ayri tatil yapmasını hos bulmam. Bu güven meselesi degil bana göre zaten. Bu baskalariyla daha cok eglenio meselesi gelir bana daha cok. Herkes ayri takilacaksa niye evleniyoruz bu cok sacma. Ben de kumar için kibrisa sık giderim. Lefkoşada kadınları içeri almadıkları cok igrenc yerler var. Mens club diye gecio ama girdigim icin biliorum cok uc seyler dönüyor. Ama adamin karakteri önemli iste.

Şaşkınlıkla okudum.
Dün ortalığı birbirine kattın😂
Şimdi tutmuş başkalarıyla daha çok eğlenmesine bozulurum diyorsun?
Sanal seks başkasıyla eğlenmek olmuyor mu?

Açılın dört sene Kıbrıs’ta yaşadım :)
Konu sahibesinin düşüncelerini anlıyorum. Ama gerçekten diğer tatil yerlerinden tek farkı kumar. Bu konuda haklısınız, çok fazla oynamaması lazım. Ama tabii bunu nasıl sağlarsınız onu bilmiyorum

Heralde yani. Olmasi gereken bi düzen de bu. Ama burda tatili konuşmuyor muyuz?

Kim başka insanlarla görüşmeden sosyallesmeden sadece eşiyle durabilir yapmayın allahaskina carpitiyosunuz.
Sizi az çok buradan tanıyorum ve tanıdığım kadarıyla sizinle ortak bir noktada buluşmamız mümkün değil. Tutarlı bir insan olduğunuzu düşünmüyorum.

Konunun gidişatına göre yorum yapıyoruz. Konu tatilden gece gezmesine geldi, size değil astronun mesajına o çizgide yorum yaptım.

Tatile de gidebilir, akşam içmeye de çıkabilir benim eşim. Ah bensiz nasıl eğlenir moduna girmem, aksine eğlenmesini desteklerim. O da benim için aynı şeyi düşünür.

Ekim sonu Almanyada musikmesse diye bir etkinlik var mesela. Eşim yıllardır gitmek ister denk gelmedi bir türlü. Bu sene gidelim dedi. Dövizin durumu malum, iki kişi bir haftalık almanya seyahati yemesi içmesi kalması festival girişleri canımıza okur. Benim de çok ilgilendiğim zevk alacağım bir etkinlik değil. Sen git senin tayfayla bak keyfine dedim. Şimdi organizasyon yapıyorlar 4-5 evli adam. Giderken de çok eğlen diye göndereceğim. Benim bakış açımla evlilik böyle bir şey çünkü.

Evlilik anlayisimiz
Sizinle evlilikten anladigimiz ayni seyler.Ha şöyle olur ;adamin balik tutma hobisi vardir ,günü birlik arkadaşlarıyla ayda alemde bir giderler.Ya da kamp hayatindan cok hoslaniyo bazi adamlar,cadir vs zor şartlar ( ben hicc sevmem mesela) o zaman da yine senede bir dag basina bi kac cok tanidik arkadasi ile bi hafta sonu sadece gider yani.Bunlarda bi sey yok ammaa Kibrisa ,Allahin temmuzunda ,iş vs gerektirecek hic bir sey yokken direk tatil amacli gitmek resmen evlilige saygisizliktir ,net söylüyorum bunu.Hayat gorusleri farkli olabilir herkesin, saygi duydugumu belirtmiştim, bi gibi durumlarda da kadin da gider o zaman kendi arkadaş grubu ile.Evde oturmaz yani.Öyleyse böyle .:)

ama zaten bu karşılıklı ise anlamı olur.
yani adam gitsin istediği gibi kadına olmaz desin bu olamaz. aklı başında iki insan zaten bunları büyük ölçüde öngörür evlenmeden. kişiler birbirine hiç değilse sinyalini verir yada hassasiyetlerini öğrenmiştir.

kadın da gidiyorsa ve maddi durum bütün bunlara el veriyorsa olabilir.

valla asla icime atmama baslarım senin kıbrısına der bi kavga cıkarırım otur oturgun yerde kendini biliyosan kıskancsan ben gibi asla yollama ayrıca esin nasıl sana sormadan okey diyorki demiyomu benim hatun sevmez öyle seylerriii

valla gecen ben annemlerle bodrumdaydım esim ist da arkadaslarla denize gidelim ayagı yaptı dedim dedim önce adliyeye git sonra denize girersin karısız denize gidilmez hele arkadaslarla ooooo dedim kapadık usluca :))))
Demek ki yediği haltlari artık sana haber vermeden yapacak, daha dikkatli olacak, yalanlar söyleyecek 😂

Sizi az çok buradan tanıyorum ve tanıdığım kadarıyla sizinle ortak bir noktada buluşmamız mümkün değil. Tutarlı bir insan olduğunuzu düşünmüyorum.

Konunun gidişatına göre yorum yapıyoruz. Konu tatilden gece gezmesine geldi, size değil astronun mesajına o çizgide yorum yaptım.

Tatile de gidebilir, akşam içmeye de çıkabilir benim eşim. Ah bensiz nasıl eğlenir moduna girmem, aksine eğlenmesini desteklerim. O da benim için aynı şeyi düşünür.

Ekim sonu Almanyada musikmesse diye bir etkinlik var mesela. Eşim yıllardır gitmek ister denk gelmedi bir türlü. Bu sene gidelim dedi. Dövizin durumu malum, iki kişi bir haftalık almanya seyahati yemesi içmesi kalması festival girişleri canımıza okur. Benim de çok ilgilendiğim zevk alacağım bir etkinlik değil. Sen git senin tayfayla bak keyfine dedim. Şimdi organizasyon yapıyorlar 4-5 evli adam. Giderken de çok eğlen diye göndereceğim. Benim bakış açımla evlilik böyle bir şey çünkü.

bak bu da bir parametre. iki kişi her zaman aynı şeylerden zevk alamayabiliyor. o zaman biri gidemezse diğerini engellemek de bir nevi haksızlık.
bir de bunların sıklığı önemli.
her ay birkaç gün böyle birşey yapmakla senede yada 2 senede bir yapmak çok farklı.

ama zaten bu karşılıklı ise anlamı olur.
yani adam gitsin istediği gibi kadına olmaz desin bu olamaz. aklı başında iki insan zaten bunları büyük ölçüde öngörür evlenmeden. kişiler birbirine hiç değilse sinyalini verir yada hassasiyetlerini öğrenmiştir.

kadın da gidiyorsa ve maddi durum bütün bunlara el veriyorsa olabilir.
Cok dogru,önceden nasil bir evliligin yaşanacağı kesinlikle konusulmus olmali zaten.

Güzel gitsin eğlensin ben buna ne diyebilirim ki. Ben konuyu gundelik noktalara getirip carpitmanizin sacma oldugunu soyledim. Tıpkı benim çözemediginiz karakterimi burda konu etmeniz gibi. Niye ortak noktada buluşalım ayrica o zaman forumun ne anlami kalır 1 danaya mı giriyoruz kurbanda birlikte 2. Konu asosyallik degil. Tatile gitmek.

yok başta izin almalı yazınca farklı bir algı oluştu. hani öyle bir yazıldı ki sanki ilkokul öğrencisi gibi parmak kaldırıp "öğretmenim ayşe'yle çişimizi yapmaya gidebilir miyiz?" denecek gibi.
ha şu da var, bence belli bir yaştan sonra izin kelimesi biraz irrite edici. "şöyle şöyle bir durum var, gitmek istiyorum, sen ne dersin?" şeklinde bir yaklaşım zaten düzgün iletişimi olan her çiftte vardır.

yani yoksa öbür türlü yani aklıma da yatmıyor, inanın hiç görmedim böyle bir durum.
aslında her çift her şeyin bir şekilde icazetini alıyor günlük yaşam içinde.

yine de dediğim gibi burada bir sürü insan bir sürü farklı hayat var, bence kişinin hangi konularda nasıl hissettiği ve nasıl bir evlilik beklediği çok önemli.

X