Ee o zaman neyi bekliyorsun... Eşinin gözü dışardaysa.. içeride olmasını sağla.. eşinin gözü neden dışarda bunu düşün?
"sen bana anne gibisin" ne demek ya böyle bir laf edilince dini nikah düşer diye biliyorum en azından 1 kere boşol demek gibi bişey. Senin sırtın bana annemin sirtı gibidir mi ne tam arapçası öyleymiş galiba.
Tabi ahkam kesmek istemem ama öyle okumuştum. Erkekler der bazen annem gibi, arkadaşım gibi vs vs. Ben çok saçma bulurum eşin karındır hanımındır bunun gibisi mi var ya.
"sen bana anne gibisin" ne demek ya böyle bir laf edilince dini nikah düşer diye biliyorum en azından 1 kere boşol demek gibi bişey. Senin sırtın bana annemin sirtı gibidir mi ne tam arapçası öyleymiş galiba.
Tabi ahkam kesmek istemem ama öyle okumuştum. Erkekler der bazen annem gibi, arkadaşım gibi vs vs. Ben çok saçma bulurum eşin karındır hanımındır bunun gibisi mi var ya.
anaaa eşimde bana der kardeşim yoktu bi kardeşim oldu diye şimdi bu durumda bizim nikah'tamı düşmüş oluyor
dediğine göre yanlarındaki bir diğer arkadaşı için almış kendisiyle bi alakası yokmuş .....zati sonuna kadar inkar meselesi onlarda bi taktik hani şener şenin bir filminde eşi odada bastığı halde kıza sekreter muamaelesi yapıp yarı çıplak daktilo başında yaz kızım 20 kilo çimento şu kadar kum demesi misali bu yola başvurması beni daha çok rencide ediyo ...keriz yerine konmak çok acııııı
:
Evet tam arapçası öyle...
Ama nedense ben o sırada kutsallığını anlatmak için kullanılmış bir kelime
gibi alıgılıyorum...
Ama bu niyetle söylendiyse kötü gerçekten...
Dİsmorfik eşinin evine döndün sanırım
Yazmıyorsun...
Umarım halledersin...
Canım eşin öyle demesin sana..
Sen kardeşi değil eşisin...
Ama dediğim gibi bazen eş öyle sahipleniyor ki eşini..
Sen benim anam babam kardeşim bacım .....vs herşeyimsin diyebiliyor....
Onun yerine herşeyimsin desin....
AMA AMA eşim demiş bulundu bi kere hemde kaç kez nolcak şimdi tazeleyecezmi nikah
Canım bilmeden söylemiş sonuçta bişey olmayacak...
Sadece sen eşine diyeceksin..
Böyle deme nikah düşebilirmiş de..
Nikah düşerse de ne olacak?
Hülle gerekecek tabii...
Hülle ne peki?
Hülle yapmak demek, bir erkeğin, üç talakla boşadığı eşi ile tekrar evlenebilmesi için, o kadını rızasıyla başka bir erkekle nikahlayıp, bir geceliğine zifafa sokması demektir.
Şayet o erkek zifaftan sonra boşarsa, o zaman bu kadın da isterse ilk kocasıyla evlenebilir.
Böyle bir uygulama ise bir erkek için zillettir, aşağılıktır.
Allahü teâlâ, erkeklere boşamak hakkını verdi ise de, bu hakkı gelişi güzel kullanmamaları ve kadınlar, erkeklerin elinde oyuncak olmamaları için, erkeklere bu hülle zilletini yüklemiştir.
Hülle korkusundan bir erkek, boşama lafını ağzına bile alamaz.
Aile arasında boşamanın şakası da olamaz.
lütfen iyi araştıralım dinimizde hülle diye bir şey yoktur rica ediyorum
3 talakla boşanan kadın kendi isteğiyle yeni bir nikah yapmadan -zifafın da gerçekleşmesi gerek- boşandığı eski eşiyle evlenemez..
hulle diye biliyoruz bizde bunu...
hatta bunun örneklerine baktığımızda bayanların cogu hulle yaptıkları erkeklerden boşanmamıl =))
Türkücü Ceylan, Star tv’ye telefonla bağlanarak Nihat Hatipoğlu’na şu soruyu yöneltti: "Hocam bir erkek, karısına üç kez (boşol boşol boşol) derse bir kez daha onunla evlenmesi için hülle evliliği yapması gerekiyormuş doğru mu?"
Hatipoğlu, hülle olayının İslamiyet’e atılmış en büyük iftiralardan biri olduğuna değinerek şöyle yanıt verdi:
"İslamiyet’te hülle kesinlikle yoktur.. Bu dinimize atılan en büyük iftiralardan biridir.. Bir erkekle eşi arasında üç bağ vardır, bu üç bağın kopması halinde dinimiz, o erkeğe ayrıldığı karısıyla evliliği yasaklar.. Ancak, o kadın bir başkasıyla evlenir ve mutsuz olursa o zaman eski kocasıyla yeniden evlenebilir.. Öyle boşanmış bir kadının, bir gece başka bir erkekle beraber olduktan sonra eski eşiyle evlenmesi diye bir şeyi dinimiz kesinlikle yasaklar.. Evlenecek, evliliği sürmeyecek ve boşanacak.. Ancak o zaman eski eşiyle bir kez daha evlenebilir.. "
MEDYARADAR - ÖZEL
evt hemde boşanacaksakda boşanalım diyor kalbini si..... diyor bana..... küfür etti hemde çookk... aldatan erkek bir benmiyim diyor ....şu an hissiz bir insan oldummm ne düşünüceğimi ne yapıcamı şaşırmış haldeyim bide üstüme yürüdü ..
vallahada öyle onunla yaptıkların dinlerken sanki beş bin yerimden bıçaklandımm ölüm gibiydi hoş ölümü tatmadık ama anlatmaya çalışıyorum kızın gözlerini dudaklarını boyunu ten rengini saçlarını bu arada sevişirken saçlarınıda tutmuş bunu bile söyleedi neyse iç çamaşır rengini yaşını bir oğlu olduğunu daha anlatsam onun ona yaptıklarını eşiminde onun yaptıklarını bir bir dinledim bu ne demek oluyor çok hoşuna gitmiş ve beynine kazınmış ve bir daha yaşamak için yanıp tutuşuyor bana bakarken beni o kızla karşılaştırdığından eminim sanki dikenli bir tarlada çıplak ayaklarla yürür gibiyim ...birde yedinciyide yapıcaktık uykumuz geldi beraber uyuduk demesinmi ölüm vuruşunuda işte o an yaptıı.
bebğim uyuduu eşimde.... kavgadan sonra bir sürelğine evi terk etti tehditler savurarak eve geldiğinde inmişti havası onu anlamakta güçlük çekiyorum ahhh kafasından geçenleri bi okuyabilsemm
Öncelikle tüm din kardeşleRimin kandili mübarek olsun..yeni gelişmeleri her ne kadaR canım acısada aktarmaya çalışıcamm dün akşam olan biteni ailemle konuştuktan sonra onuda eve çağırdık nitekim geldii utanmada yok gelebildi neyse babam ayrılMAMdan yana değil sadece ona düzgün davran ailene sahip çık diyebildi ama annem ki onu hep tutmuştur benim arkamda durmamıştır yuvam olsun diye ona ilk defa ağır konuştu biz seni içimize aldık ağırladık oğullarımdan öte sevdim seni karşılığı bumuydu dedi ALLAH DEDİ SENİ BETERLERE RAST GETİRSİN DEDİ GÖRDÜĞÜN GÜN BİZİM GÜNÜMÜZ OLSUN DEDİ DİYESİN Kİ BEN ONLAR GİBİ İYİ İNSANLAR GÖRMEMİŞİM DEDİ BİZ SANA GÜVENDİK AİLEN İYİ İNSANLAR DİYE VERDİK NASIL YAPTIN DEDİ SEN BİZİ ÜZDÜN ALLAHDA SENİ ÜZSÜN DEDİ AĞLAYARAKKK OFFFF NEYSE TABİ KENDİNİ FAZLA SAVUNAMADI FAZLA DURMADI GİTTİ AŞŞAĞIDA APARTMAN KAPISINDA KARDEŞİMLE KONUŞMUŞ YALLANDAN AĞLAMIŞ SIZLAMIŞ DÖNSÜN DEMİŞ ONA BİŞEY YAPMICAM YETERKİ EVE GELSİN DEMİŞ FASA FİSO O GERÇEKTEN ÜZÜLÜP PİŞMAN OLSAYDI Kİ DEĞİL ALDTIIĞINI ÖĞRENDİĞİM AKŞAM EVE GELİP BENDEN YEMEK İSTEDİ VERMEYİNCE GİDİP Bİ GÜZEL KARNINI DOYURDU LOKMALAR BENİM BOĞAZIMA DÜĞÜMLENİRKEN SONRADA BENDEN ÇAY İSTEDİ ADAMDAKİ RAHATLIĞA BAK PİŞMAN OLAN İNSANIN YAPICAĞI ŞEYLERMİ BU ANLADIM SEVİLMİYORUM VE DEĞER GÖRMÜYORUM BEN ONA NE KADAR DEĞER VERİRDİM NAMAZLARIMDA ONUN İÇİN NE ÇOK DUA EDERDİM MEĞER BENİ MASALLARIYLA AVUTAN İKİ YÜZLÜ SAHTEKAR İÇİN EDERMİŞİM OFFFFFFFFF ACIM HİÇ HAİFLEMEDİ ÜSTELİK ARTARAK DEVAM EDİYO BURAYA YAZABİLMEK İÇİN KENDİMİ ÇOK ZORLADIMKARDEŞİM BOŞANMAMAM İÇİN ISRAR EDİYOR NEYMİŞ EFENDİM SEN ONA KIZLIĞINI VERDİN BİR OĞLAN VERDİN BU KADAR KOLAYMI AYRILMAK DİYOR BİLMİYOLARKİ BEN ONUNLA YAŞIYCAĞIM HERGÜN İÇİ ATEŞ DOLU ODAYA KAPATILMIŞ GİBİ YANACAM ....ÖYLE Kİ KIYMA MAKİNASINDAN GEÇİRDİLER SANKİ ETLERİMİ CANLI CANLI YÜZDÜLER DERİLERİMİ ÖYLE ACI YAŞADIM YAŞAYAN BİLİR ANNEMLEPSİKOLOĞA GİTMEK İÇİN ANLAŞTIK HALİMİ GÖRDÜKÇE ODA PERİŞAN OLDU YAPMA KIZIM BANA FELÇMİ İNSİN İSTİYORSUN DİYOR..OFFFFF ŞİMDİLİK ANNEM BENİ ONA VERMEMEKTE KARARLI AMA BABAM VE KARDEŞ FAKTÖRÜ VAR KONUŞUYORUM AMA NAFİLE ANLAMAK İSTEMİYOLAR ALLAH NLATSIN NE DEYİM ŞU MÜBERAK KANDİL GÜNÜ İNŞ.. ETTİĞİM AHLARIN ONA ULAŞTIĞINI GÖRÜRÜM ÖYLE BİR DERSİNİ ALIR Kİ İNŞ. İÇİNDEN Bİ ÖMÜR ÇIKMAZ RABBİM ÖYLE BİR İNSANIN ŞERRİNDEN ARTIK KORUSUN KOLLASIN BENİ KORKUYORUM ÖLÜMÜM ONUN ELİNDEN OLACAK aLLAH HERKESİ OYNAYAN YAMUK İNSANLARIN FENDİNDEN CÜMLES,Nİ KORUSUN AMİN ECMAİN... İNŞ.. HABERLERİ GELİR BANA .........
Allah razı olsun kardşim beni ömrü sağlığı el verdikçe aldatıcağına eminim çünkü ne demişler huy canın altındadır can çıkmayınca huy çıkmaz ayrılmayı çooooooook istiyorum ama artık ailem şöyle baskı yapıyor bizle yaşa ama nikahını bırakma eşinin gölgesi üzerinde olsun parasın ye rahat yaşa işte onların mantığı bu yönde offfffffff seninde dediğin gibi bana olacakları analtıyorum ama yok onlar böyle düşünmekte ve bana diretmektelerr şimdilik 2-3ay yanımızda kal biraz burnu sürtsün zaman heşeyin ilacı diyolar neyin ilacı uslanmaz zamparadan adama koca olurmu yaaaaa çaresiz kaldım aciz kaldım dua edip Yaradandan yardım istiyorum ağlayarak kendi kendine yetememek buymuşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?