Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
anaaa eşimde bana der kardeşim yoktu bi kardeşim oldu diye şimdi bu durumda bizim nikah'tamı düşmüş oluyor
![]()
Türkücü Ceylan, Star tvye telefonla bağlanarak Nihat Hatipoğluna şu soruyu yöneltti: "Hocam bir erkek, karısına üç kez (boşol boşol boşol) derse bir kez daha onunla evlenmesi için hülle evliliği yapması gerekiyormuş doğru mu?"
Hatipoğlu, hülle olayının İslamiyete atılmış en büyük iftiralardan biri olduğuna değinerek şöyle yanıt verdi:
"İslamiyette hülle kesinlikle yoktur.. Bu dinimize atılan en büyük iftiralardan biridir.. Bir erkekle eşi arasında üç bağ vardır, bu üç bağın kopması halinde dinimiz, o erkeğe ayrıldığı karısıyla evliliği yasaklar.. Ancak, o kadın bir başkasıyla evlenir ve mutsuz olursa o zaman eski kocasıyla yeniden evlenebilir.. Öyle boşanmış bir kadının, bir gece başka bir erkekle beraber olduktan sonra eski eşiyle evlenmesi diye bir şeyi dinimiz kesinlikle yasaklar.. Evlenecek, evliliği sürmeyecek ve boşanacak.. Ancak o zaman eski eşiyle bir kez daha evlenebilir.. "
MEDYARADAR - ÖZEL
cnm inan durumuna çok üzüldüm. ama bu vesile ile bazı konulara girmek faydalı olacak...
erkekler daima poligami(birden çok evlilik) taraftarıdır. bu genlerinde var engelleyemeyiz. biz kadınlar hele de yüz ve fizik olarak güzelsek ve bir erkeği istiyorsak emin ol 100 erkekten 99 unun istediğimiz yerde yatağa atarız. karşı koyamazlar.
burada ise evlilik bağı sözkonusu ve kendimiz kadar eşimizin de bağlı olmasını beklemek hakkımız. ancak bizim de yapmamız gereken şeyler var. kadınlık görevimiz; kocanın önüne yemeği koymaktan, evi temiz tutmaktan veya çocuğa iyi anne olmakla sınırlı değil. Herşeyden önce evliliğe adım attığımız ilk günden itibaren biz kadınız. cinsiyet olarak ta dişiyiz ve ona göre davranmamız gerekiyor. çoğu kadın evliliği fedakarlık olarak algılıyor. kim ne derse desin bana göre evlilik bir iş ilişkisidir. herkes göreviniz yapmazsa bu iş yürümez.
arkadaşlarımın çoğu bankada güzel giyiniyorlar. ama bazen evlerine gidiyorum. o kadın gitmiş yerine saçı başı dağınık en az 5-6 yıllık eşofmanını giymiş, konuşması bile sıradanlaşmış bir arkadaş buluyorum. ister istemez kendimi kocalarının yerinde düşünüyorum. ben erkek olsam bankadaki gibi bir kadını asla aldatmazdım. ama evdeki kadına bakınca bankadaki kadınla evdekini aldatma ihtimali olabilirdi. yani dışarda kendimize çok iyi bakarken, evde kendimizi ihmal ediyoruz. kendimize gereksiz işler edinip kocamıza kendimizi çirkin göstermek için herşeyi yapabiliyoruz. dışarısı kadar evde de güzel görünmek hem bize kendimize karşı sağgı duymamızı hem de eşimizin bize saygı duymasını sağlar. şimdi uzun uzadıya anlatacak değilim ama dişiliğimizi de işin içine katarsak erkeğin evden çıkabileceğine pek ihtimal vermiyorum. eşim çok titiz olmasa da düzenli birisidir. evde düzen ister. mesela pazarları. evde ben ev işleriyle uğraşırken o "ben de gideyim arkadaşlarla takılayım" diyorsa ben de gitmesini istemiyorsam "arkadaşlarınla olmak sana zaman kazandırmaz ama ben evi silerken sen süpürürsen yatak odasında biraz yaramazlık yapacak vaktimiz kalabilir" diyorum. o umursuz gazete okuyan adam birden av kokusu almış gibi "elektrik süpürgesi" nerdeydi diyor gözleri parlayarak. aynı şekilde eşiniz eve geldiğinde hafif makyajlı olmak ve paspal giysiler yerine normal giyinerek arada da baştan çıkarıcı giyinerek kapıyı açmak evliliği bayaa renklendiriyor.
konuyu toparlarsak : hırsızın suçu büyük. kapı kapalı da olsa o hırsız eve girebilir ama kapıyı açık bırakmak bizim seçimimiz. önce kapıyı kapatarak kendimize karşı saygı duymaya başlarsak eşimizde bize karşı duyabilir. bence eşlerimize biraz daha ilgi göstererek hem sadık kalmasını hem de onu kısmen yönlendirmeyi becerebiliriz. bu kesin bir yöntem midir? tabii ki hayır. her evliliğin kendine özgü durumları vardır. ancak bende işe yarıyor. sizde de yarayacağını umuyorum ve paylaşıyorum. umarım faydalı olur...
cnm inan durumuna çok üzüldüm. ama bu vesile ile bazı konulara girmek faydalı olacak...
erkekler daima poligami(birden çok evlilik) taraftarıdır. bu genlerinde var engelleyemeyiz. biz kadınlar hele de yüz ve fizik olarak güzelsek ve bir erkeği istiyorsak emin ol 100 erkekten 99 unun istediğimiz yerde yatağa atarız. karşı koyamazlar.
burada ise evlilik bağı sözkonusu ve kendimiz kadar eşimizin de bağlı olmasını beklemek hakkımız. ancak bizim de yapmamız gereken şeyler var. kadınlık görevimiz; kocanın önüne yemeği koymaktan, evi temiz tutmaktan veya çocuğa iyi anne olmakla sınırlı değil. Herşeyden önce evliliğe adım attığımız ilk günden itibaren biz kadınız. cinsiyet olarak ta dişiyiz ve ona göre davranmamız gerekiyor. çoğu kadın evliliği fedakarlık olarak algılıyor. kim ne derse desin bana göre evlilik bir iş ilişkisidir. herkes göreviniz yapmazsa bu iş yürümez.
arkadaşlarımın çoğu bankada güzel giyiniyorlar. ama bazen evlerine gidiyorum. o kadın gitmiş yerine saçı başı dağınık en az 5-6 yıllık eşofmanını giymiş, konuşması bile sıradanlaşmış bir arkadaş buluyorum. ister istemez kendimi kocalarının yerinde düşünüyorum. ben erkek olsam bankadaki gibi bir kadını asla aldatmazdım. ama evdeki kadına bakınca bankadaki kadınla evdekini aldatma ihtimali olabilirdi. yani dışarda kendimize çok iyi bakarken, evde kendimizi ihmal ediyoruz. kendimize gereksiz işler edinip kocamıza kendimizi çirkin göstermek için herşeyi yapabiliyoruz. dışarısı kadar evde de güzel görünmek hem bize kendimize karşı sağgı duymamızı hem de eşimizin bize saygı duymasını sağlar. şimdi uzun uzadıya anlatacak değilim ama dişiliğimizi de işin içine katarsak erkeğin evden çıkabileceğine pek ihtimal vermiyorum. eşim çok titiz olmasa da düzenli birisidir. evde düzen ister. mesela pazarları. evde ben ev işleriyle uğraşırken o "ben de gideyim arkadaşlarla takılayım" diyorsa ben de gitmesini istemiyorsam "arkadaşlarınla olmak sana zaman kazandırmaz ama ben evi silerken sen süpürürsen yatak odasında biraz yaramazlık yapacak vaktimiz kalabilir" diyorum. o umursuz gazete okuyan adam birden av kokusu almış gibi "elektrik süpürgesi" nerdeydi diyor gözleri parlayarak. aynı şekilde eşiniz eve geldiğinde hafif makyajlı olmak ve paspal giysiler yerine normal giyinerek arada da baştan çıkarıcı giyinerek kapıyı açmak evliliği bayaa renklendiriyor.
konuyu toparlarsak : hırsızın suçu büyük. kapı kapalı da olsa o hırsız eve girebilir ama kapıyı açık bırakmak bizim seçimimiz. önce kapıyı kapatarak kendimize karşı saygı duymaya başlarsak eşimizde bize karşı duyabilir. bence eşlerimize biraz daha ilgi göstererek hem sadık kalmasını hem de onu kısmen yönlendirmeyi becerebiliriz. bu kesin bir yöntem midir? tabii ki hayır. her evliliğin kendine özgü durumları vardır. ancak bende işe yarıyor. sizde de yarayacağını umuyorum ve paylaşıyorum. umarım faydalı olur...
arkadaşlar uzun zaman oldu yazmayalı yazamadım olaylar iyice sarpa sardı acılar dibe vurdu bense bu travmadan kurtulamıyorum hergün aynı acıyla yatıp aynı acıyla kalkıyorum artık sağlıklı düşünemez oldum offff genç bir insanın hayatına nasıl kıyılır şekil a da görülüyor evt hayat benim için nefes alıp vermekten ibaret eşimin nette de bi çok arkadaşlık sitelerine üye olduğunu öğrendim hepsine de bekarım yalnızım dost arıyorum filan yazmış aileme ne anlatsam artık nafile en sonunda anne babm bir olup beni dövdüler geri dönim unutayım diye çaresizim ibadetlerimide eskisi gibi yapamaz dua edemez hale geldim çöktüm resmen acınacak haldeyim ilk defa bu kadar aşşağılandım ve ilk defa babamdan dayak yedim kardeşimde karşıma geçmiş o yine gidecek yine yapacak sende parasını yiyip hayatına dvam edeceksin diyor başka yolu yok işte böyle farketmişsinizdir cümleleri bile doğru aktaraamıyorum parmaklarım yazarken kırılıyo sanki yemek yiyemez uyuyamaz oldum yavrumada bakamıyorum toparlanamıyorum nasıl yaşanır böyle bilmiyorum ama evli kalsamda onu affetmiycem hiç bir hizmet ve alışverişde bulunmıycam inş.. biiznillah ve yaşadığım hergün dua edicem bir daha gittiği kadın sonu olsun aıds kapıp sürüne sürüne ölsün inş.....
beni dualarınızda anın inşşş.kimse bu hallere düşmesin inş...miraç kandiliniz mübarek olsun din kardeşlerimmm
Ay yeter artık canım ya üzülme daha fazla bak çok ciddiyim al bavulunu ve oğlunu gel benim yanıma birlikte yaşayalım. Bende yalnızım birbirimize arkadaş oluruz. Sende kurtulursun bu istemediğin ortamdan çok ciddiyim. mesaj bekliyorum senden...
Allah razı olsun kardeşim gönlünü ortaya kpymuş elinden geldikçe bana yardım etmeye çalışmışsın merhametin yüzünden merhametle muamele olunasın inş...ailem beni düşündüklerini ve durmadan ne kadar aciz olduğumdan muhtaç olduğumdan işe girsemde yapamıycağımdan ezileceğimden boşanmanın bana ne gibi dez avantajlar getireceğinden kadın eksik etektir bunu asla unutma demelerinden tutunda eşimin beni aldatmasında haklı olduğuna varana kadar daha bir sürü şey söyleyip durdular ve o kadar üzülmüşler ki bu duruma ben cehennemlik olacak kadar günaha girmişim onlara anlatarak işte böyle ben suçluyum eşim erkektir yapar ne var bundaa o gider de yaparda erkek o kır dizini otur ekmeğini ye para kazanmak kolay değil....dediler dediler ....giderim dedim başıma glecekleri beni satarlarmış öldürürlermiş gidersem annemin öldüğü günmüşş ...ve daha bir sürü şeyyy....böylece sindirildim de sindirildimmmm ben çocukkende böyle yetiştirildim hep baskı bi adım geride dur hareket ve hallerin hep dikkatli sınırların dışında olmasın hep de öyle oldumm çıkmadım sözlerinden ama noldu ahlak yuva eş şeref bilmeyen biriyle karşılaştımm evt ben hayatı yalan olmuş sınırları olmayan ve bizi haketmeyen biriyle evliyim ve de kurtuluşum yokkk tehdit ediliyorum senin yanına gelsemde cnm beni bulurlar ve herşey daha kötü olur ya çocuğumm işte böyle şimdi içinden çıkılmaz bu labirentte çaresiz bi o yana bi buyana çıkş arayan kandaı kırık bir kuş gibi feryat figan ediyorum beni bu etrafı dikenlerle çevrili kafese kapattılar çıkmaya çalıştıkça kan revan içinde kalıp yeniden yerlere yığılıyorum daha çok acılara gömülerek
öncelkle yasadıklarına cok cok uzuldum eşinin böyle davranması bu tarz hareketler sergılemesi karakterinin oturmamış olmamısndan kaynaklı ailene ve kımseye kenıdını ezdırme buna kımsenn hakkı yok cocugunu ıhmal etme onun saglıklı yetısmesı lazım onunde ıkı secenegın vr ya evde kalır hayatn boyunca eşini affetmez mutsuz bir evliliği sürdürürsün yada çalışıp nafakanı alıp eşinden ayrılabılırsın ama bunların dısında herseyı unutup devamda edebılrısın bu senn cesaretın tahammul sınırınla ılgılı gercekten cok uzuldum keske elımzıden bır sey gelse bn senn yernde olsam aılem tarafndan darp edilsem hemen şikayetçi olur darp raporumu alırım bır dha deıl dovmek yanına yaklasamazlar biliorum cok zor ama başarabılrsın sen ınanclı bır ınsansın anladım kadarıyla bunun bir intihan oldunu dusun yakında hersey cok gusel olacak inan buna inan
Yapabileceğin bir şey var
lütfen pes etme!
İş bul kendine çalış beleediyenin kursları var git sertifa al
maaşı az da olsa çalış, yeni hayatın için bir yerlerden başla
ve seni bu çukura iten hiçkimseye muhtaç olma...