• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annesine bakıyor

Ya böyle yapmalı, rahat edemiyorsa da kendi evinde kalmalı. Annesinin evi ne alaka onu anlamadım. 😐
Bazıları sorun çıkarmak için çıkarıyor gibime geliyor. İnsan karısına kocasına en zor gununde omuz veren değil midir ? Bize mi yanlış öğrettiler ?

Ya hu ev hanımısin ,kocan orda çocukla tek başına ne yapacaksın ? Bütün herşeyle eşin ilgileniyormus zaten annem çocuğu özledi derse babasıyla yolla gitmek istemiyorsan gitme. Adam orda hem annesini düşünüp bir de saatlerce uzaktaki sen ve çocuğunda mi kalsın aklı ? Çocuk bu ateşi çıkar, bir yerden düşer ,gece sütü biter kalsana kocanın yanında.
Öyle bilip bilmeden yorum yapmadan kalınmıyor işte eşim sürekli hastaneye gidiyor biz orda tek başımıza kalıyoruz evde abisi oluyor o da sürekli içiyor. Sürekli oraya git buraya git bebeğim var hasta oluyor. Ayrıca ben annenle ilgilenme bakma diye bişey demedın eşime sadece biz yokmuş gibi davranma dedim annesinin durumu şuan iyi ameliyat olmayı bekliyor yeni bişey değil 10 yıldır bu durumda sadece tuvalete gidiyordu o ihtiyacını karşılayamıyor sadece.

Öyle bilip bilmeden yorum yapmadan kalınmıyor işte eşim sürekli hastaneye gidiyor biz orda tek başımıza kalıyoruz evde abisi oluyor o da sürekli içiyor. Sürekli oraya git buraya git bebeğim var hasta oluyor. Ayrıca ben annenle ilgilenme bakma diye bişey demedın eşime sadece biz yokmuş gibi davranma dedim annesinin durumu şuan iyi ameliyat olmayı bekliyor yeni bişey değil 10 yıldır bu durumda sadece tuvalete gidiyordu o ihtiyacını karşılayamıyor sadece.
10yil önce düştü yeni mi yatalak oldu ? Bir dediğiniz birini tutmuyor ki ?

Bu bir imtihan ve siz sinifta kaliyorsunuz
Kendi anneniz ayni durumda olsa kocaniza mum isiginda masa hazirlayacak bir tipsiniz öyleyse..

10yil önce düştü yeni mi yatalak oldu ? Bir dediğiniz birini tutmuyor ki ?
10 yıl önce felç geçirmiş yatalak olmuş ama fizik tedavi falan görmüş kasım ayında düşmeden önce tuvalete gidiyordu kasım ayında düştükten sonra tekrar yatalak oldu ve kanında enfeksiyon falan çıktı 3 aydır hastanede şuan ameliyat olmayı bekliyor

Nasıl memur maşallah aylar olmuş geçim neyle sağlanıyor ? Ayrıca annen anne değil dediği laftan insan utanır , kızım dolar da eşini paylar diye hicmi düşünmüyor ? Kayınvalide zor durumda size gelip bak diyende yok ailene bırakmış adam ne yapsın annesini bıraksın mi yani o halde. Onunda planları vardır kafasında elbet çalıştığı şehire dönmek zorunda arada bırakmayında destek olun biraz.. ay yaşlanmaktan elden ayaktan düşmekten korkuyor insan merhametlilerle karşılaştırsın Allah.
memurun 1. derece aile yakını için refakatçi izni diye bir hakkı var, maaşını alır 6 aya kadar
asıl memur olmasa özel sektörde olsa böyle bir hakkı yok

diğer kardeşleri özel sektörde ise mecbur çalışıyor olabilirler

eğer kurumu zor bir kurum değilse bakım sebepli tayin alıp memleketine gidebilir aslında çünkü bu süreç uzun sürecek belli ki

İçermeyen çalışılırdı maalesef o yüzden gitmek istemiyorum oraya. İbsanlafı yargılamak ne kadar kolay
Kardeşim biz seninle mi yasiyoruz ? Bir aylık bebek diyorsun 3 aydir gitti diyorsun 10 yıldır yatalak diyorsun sonra da 1 aylık bebeğe içki icirmeye çalıştı diyorsun.. ne bilelim biz ! Annenin evinde kal gitme madem eşine de kavga gürültü ile değil sebebleri ile nedenini acikla. Kimsenin doldurusuyla da kocanla arani bozma.

memurun 1. derece aile yakını için refakatçi izni diye bir hakkı var, maaşını alır 6 aya kadar
asıl memur olmasa özel sektörde olsa böyle bir hakkı yok

diğer kardeşleri özel sektörde ise mecbur çalışıyor olabilirler

eğer kurumu zor bir kurum değilse bakım sebepli tayin alıp memleketine gidebilir aslında çünkü bu süreç uzun sürecek belli ki
O zaman daha çok dert anlatır konu sahibi bizde okuruz gidişat onu gösteriyor 🙄

İçermeyen çalışılırdı maalesef o yüzden gitmek istemiyorum oraya. İbsanlafı yargılamak ne kadar kolay
Insanlari yargılamak kolay da, merhametsiz olmak cok zor ve siz bunu basariyorsunuz.

Konunuzda belirtmediginiz seyleri, tepki gelince yaziyorsunuz.

Kusura bakmayin ama; ya da bakin, bu derece merhametsiz bir insanin hicbir dedigine de inanmam ben.

Bazıları sorun çıkarmak için çıkarıyor gibime geliyor. İnsan karısına kocasına en zor gununde omuz veren değil midir ? Bize mi yanlış öğrettiler ?
Bence de böyle olmalı ama oradaki evin, ortamın şartlarını bilemeyiz tabii ki. İş yükü olmamasına rağmen kalmak istemiyorsa vardır bir sebebi diye düşünmek istiyorum. Çünkü bebekle de her yerde rahat edilmiyor. Bana garip gelen annesinin laf sokmalarına, milletin dedikodusuna rağmen aile yanında kalması.

İnanma napayım
Inanmiyorum zaten, bir sey yapmaniza gerek yok.
Boyle seyler olsa ilk yazinizda bu bu sebeplerden gitmek istemiyorum diye anlatirdiniz, esinizin gitmesine karismadiginizi belirtirdiniz vs vs, bunlari yapmayip sadece merhametsizliginizi ortaya koymuşsunuz.
Esinize üzüldüm.

İnanma napayım
Konunuzda anlattıklarınız ve alacağınız yorumlar sonrası ulaşmak istediğiniz nokta nedir ?

Kayınvalidenizin rahatsızlanması öncesinde de evinizde ve evliliğiniz de sorunlarınız varmış. Eşinizden ayrılma kararı mı aldınız ? İnsanlar: eşiniz, annesine baktığı için ayrılmak istediğinizi sanıyor ve bu nedenle mi hakkınızda konuşuyorlar ?

Back
X