Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

Evet değerleri çok büyük ancak niye kimse kv ile oturmak istemiyor ozaman:44:
Çünkü rahat edemiyoruz, rahatça giyinip salonda ayaklarımızı uzatamıyoruz, eşlerimize sokulamıyoruz vs vs.
Bence eşi gelip giden anneye bi'şey demiyordur. Sürekli birkaç günlüğüne yatılı gelen anneden bunalıyordur (hamilelik öncesi de böyleymiş).
Sonuçta onun annesi değil bizler gibi rahat edemez ki onun yanında:44:
Ablamın mesela sadece pazarları boş pazar günü misafir geldi mi fıttırıyor resmen sadece bi'günüm var bugünü mü buluyolar diye
:44:

Evet aynen öyle bu sefer haftaiçi kalacak demektir bu. Anafikri almadı çünkü ben kırmamak için haftasonu gelme dedim. Genel bir konuşma yapmadım kırmamak adına. Ne olacak halim bilmiyorum.

Tamamen haklı ben olsam ben de ahat edemezdim. Biz eşimle haftasonu dışarı çıkarız. Yabancı dizimiz var onu izleriz. Müzik dinleriz beraber yemek yaparız. Ama annem gelince sadece oturup tv izliyoruz. Ona ayak uyduruyoruz.

Peki babanızla konuşsanız? Babanıza anlatsanız, hatta size yakın bir yere taşınsa, akşama kadar kalsa ama akşam gitse? Babanız yardımcı olsa size olmaz mı?

sanırım 39.haftalık hamilesin,yani 1 haftaya doğuracaksın,keşke bu konuyu hamileliğinin başında açsaydın,o zaman çözüm bulsaydık..zaten doğumdan sonra yeterince ve uzun süre kalacak sizde.bence böyle bir konuşma için zamanlama yanlış olur..bu saatten sonra kalma bizde denmez yani,bu sfer doğumdan sonra kalmayıveriri sıkıntı olur..

anne baş tacıdır ama bence kalma olayını biraz abartmış aynı şehirde 3,4gün kalmak nedir yahuu eşin haklı siz kayınvalideniz sürekli gelip kalsa sizde rahatsız olurdunuz. bence annenizle konuşun babanız kardeşiniz napıyor o evde yokken yemek olayı vs.? annenize diyin hergün gel ama kalma yada hafta içi kalmaya gel hem eşim yok daha rahat ederiz kızkıza sohbetimiz çayımız daha keyifli olur de haftasonu eşim dinlenmk istiyor senden çekiniyor vs. de
annenizde sizin huzurunuzu bozmak istemez anlar heralde

Eşiniz çok haklı, benim kayınvalidem de gelse ki istemezdim, bende rahat edemem yani...
eşinizi anlayın kesinlikle.
Ben çok karşıyım böyle kalma işlerine yaa..ne gerek var ki aynı şehirde değil misniz?
Ama sizin için zor bir durum, anneye söylenmezde..

Peki babanızla konuşsanız? Babanıza anlatsanız, hatta size yakın bir yere taşınsa, akşama kadar kalsa ama akşam gitse? Babanız yardımcı olsa size olmaz mı?

Canım bu tarfalarda oturamazlar onlar ben beyoğlunda oturuyorum. Babamın işine ve abime ters hem yapamazlar burda. Biz de orada oturamayız burada eşimin anneannesiin evinde kira ödemeden oturuyoruz. Çıkarsak kiraya çıkmamız gerekecek.

ama sizin durumunuz farklı konu sahibinden...
annenizi ortada bırakmayın lütfen,acaba eşinin annesi aynı durumda olsa ne yapardı,eminim kimselere bırakmadan sizin eve yerleştirirdi...

bende onun için çok üzülüyorum zaten allah onun annesinide o duruma düşürmesin istemem ama biraz anlaması lazım ama konu sahibinin durumu gibi olsada anneme gelme diyemezdim heralde

Kayınvaldieniz yok sanırım yada uzakta mı?
Düşünün kayınvalidenizin sürekli geldiğini ve rahatsız olduğunuzu, eşinize şikayet ederdiniz sizde..

Öncelikle Allah bebeğinizi hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin.

fakat ben eşinizi haklı görüyorum. niye bu günlerinizin tadını eşinizle başbaşa çıkarmıyorsunuz ?

bebeğiniz olduktan sonra belki de başbaşa kalmak için can atacaksınız.

ayrıca empati yapın. aynı şekilde kv gelse bu şekilde sürekli ve 2-3 gün yatmaya buraya konu belki açardınız. kv'dem bizden çıkmıyor diye.

Anneniz birtek size degil galiba diger gezmeye gittigi yerlerde de yatili kaliyor mesajinizdan onu anladim.Babanizda konussa kar etmez gibime geliyor.

Ya kızlar anneye niye denmesin ki:26:
Annem sonuçta o benim... Uygunca "anne senin başımın üstünde yerin var ama X pek rahat edemiyor saygıdan dolayı. Gündüzleri gelsen, haftasonu dinlenmek istiyor eşim" denilse anlamaz mı ki? Sonuçta o da kaç yıllık evli bi'bayan:44:

Yani tamam evladının evi ama abartı var burda.
Aynı şehir bi'de...
Evli çiftlerin hele ki doğum gibi bi'süreçten önce biraz başbaşa kalmaları daha sağlıklı olurdu:26:

Haklısın canım ama az önce annemle telde konuştuktan sonra kendimi çok çaresiz hissettim ve konu açtım. Bebek doğduktan sonra da eşim 20 gün evde olacak. O zaman hem annem hem o ne yaparım bilmiyorum. Düşüne düşüne dert sahibi oldum. Artık idare edicez.yüce rabbim güç verir inşallah.
Annem yemeklerini yapıyor onların gelmeden önce. İdare ediyorlar. Alışmışlar onlar da bu duruma. Eşim de diyor onları nasıl bırakıyor diye. Hep eziliyorum onun laflarıyla. Ve en üzücü olay ise buna sebebiyet veren annem.
Huy edinmiş. Eşim de sağolsun belli etmiyor ona o da hiç düşünmüyor.

Yatili degil de sadece gezmeye gelse ve uygun bir saatte gitse. Arada sen gidip annende kalsan . Esin de hakli yalniz kalmak istiyor, sen de haklisin hamilesin, anneni yaninda istiyorsun. Annen de hakli kizini gormek ve yaninda kalmak istiyor. Orta yolu bulmaya calisin.

canım eşin 20 gün ne yapacak evde,bence işe gitse daha iyi olur,tecribelerimden biliyorum,zaten dışarı atmak için can atıyolar kendilerini...sna asıl yardımcı olacak annen doğumdan sonra..bence lohusa halinle annenle eşin arasında kalmak istemiyosan eşine işe gitmesini söyle..anennin de mesela 1 ay sizde kalacağını.

Kayınvaldieniz yok sanırım yada uzakta mı?
Düşünün kayınvalidenizin sürekli geldiğini ve rahatsız olduğunuzu, eşinize şikayet ederdiniz sizde..

Canım kayınvalidem 4 ay önce vefat etti mekanı cennet olsun melek gibi bir insandı. Ama ben de rahat edemezdim tabiki.

Evet canım aynı şehirdeyiz.

Aynı yerde yaşamak güzelde,bu kadar sık gelip gitmesi 3-4 gün kalması biraz sıkıntı tabiki..Sabah gelip akşam gitse daha mantıklı vede akıllıca olur bana göre..Eşinizde haklı bu durumda ,oda ister hafta sonları evinde olmayı dinlenmeyi,peki babanızla bu konuyu konuşsanız nasıl bir tepki, verirki acabaa..

üzüldüm gerçekten çektiğin vicdan azabını anlayabiliyorum.ama eşin de haklı işte.annen düşünebilmeliydi aslında.aynı şehirde mi yaşıyorsunuz.hele öyleyse kalması çok gereksiz.keşke düşünebilseymiş de siz de böyle demek zorunda kalmasaydınız.ama kendini kötü hissetme yapacak birşey yok söylemek zorundaydın.

Canım ne bileyim kullanmadığı izinleri var bebek olduğu zaman kullanırım diye heves ediyor. Ama belki de bir hafta kalır gidişata bağlı. Ama şu gerçek ki eşim bana çok yardımcı olur. Ama annem varken o kadar kalamaz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…