Esim anneme cok suratsiz davrandi

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.984
1.000
Kizlar onceki konuma ek olarak, guncelleme yaptim ama buna ozellikle cok takildim ;

Esim fevri bir sekilde anneni cagir konusacagiz ne olursa olsun senin butun dengesizliklerini anlatacagim dedi. Bende istemedim tabii ki annem neden ugrassin. Ama baktim uzatiyor sanki arkamda dayanagim yokmus gibi zannetmesin istedim.

Cagirdim annemi annem geldi. Oglum kapidaydi onu aldi gayet guler yuzlu bir sekilde iceri girdi. Esim oturuyordu hic kalkmadi eli surekli telefonda. Anneme bir hosgeldin bile demedi. Aradan 5 dk gecti mutfaga gectim annem laf atti naber oglum diye oyle kalkti gitti optu. Ki annem gayet yapici bir insandir.

Esimin ailesi cok bencil kendi ogullarina karsi bile hesap kitap yapan sürekli acik arayan insanlar. Ve evliligimiz icinde 1 kuruslarini gormedik. Annemden cok destek gorduk konumdada belirttim evimizi satisa cikardik annem destek oldugu halde bir hisimla bosanma evresine geldik annem yeterki satmayin evinizin yeri cok iyi biraz daha birlikte oderiz baktiniz olmuyor en son care satmayi dusunursunuz dedi. Annem gelince oturduk konustuk, esimde ne kadar ciddi oldugumu gorunce aklini basini aldi (simdilik).

Bana koyan 8 senedir tum patavatsiz suursuzca laflarini esirgemedi annesi babasi halasi babannesi vs vs..1 kez suratsiz karsilamadim. Ama annemin tek kelimesi olmadi kadina bi hosgeldini cok gordu suratsiz davrandi. Ben lohusayken bile 3.gunumde annemlere guleryuzunu eksik etme diyen insan! Aramiz duzeldi uzatmak istemiyorum ama bu nankorlugunu de icimden atamiyorum. Benim oyle kalabalik bir ailem yok istanbul da yasayan bir annem ablam kardesim var.

ben olsam şu yazdığımı eşime okuturdum, gayet güzel herşeyi bize açıklamışsınız, bunları bir kağıda yazıp eşinize de okutun, belki o zaman kırgınlığınızı anlar.

Belkide o surat annenize değil sizeydi. O an toparlayamsmistir kendisini.

Tartistik zaten normaldir ikimizinde suratinin dusmesi ama biz 3 yil bir oturduk hicbirzaman tartismadan sonra suratimi asmadim konusmamazlik yapmadim ailesi ile ki anlamamislardir hiçbir zaman tartistigimizi

Erkekler de şu eşlerinin ailesine neden böyle yapıyor anlamıyorum o kadar iyiliği dokunsun yine de nankör davran olacak iş değil. bütün erkekler demeyeyim ama çoğu bunu yapıyor kendi ailelerine laf yol bize gelince yok öyle yok böyle.

Sen eşine net tavır koyamıyorsun konularından anladığım kadarıyla .
Eşin isterse kavga dövüş gidiyorsunuz isterse de konu kapanıyor .
Madem bu konu bu kadar seni etkiledi neden eşine gereken sert ve net tavrı göstermiyorsun ..
Eşinin en büyük sorunu sınırınını bilmemek .. Haddini bildirmelisin .

Erkekler de şu eşlerinin ailesine neden böyle yapıyor anlamıyorum o kadar iyiliği dokunsun yine de nankör davran olacak iş değil. bütün erkekler demeyeyim ama çoğu bunu yapıyor kendi ailelerine laf yol bize gelince yok öyle yok böyle.

Esimi. Ailesi suan sikisik durumda oldugumuzu bildikleri icin uzak duruyorlar otobüsle 1 saatlik mesafe ama 2 ayda bir gelirler. Ben calismadan once en fazla 2 haftaydi bu ara. Esim onlara evimi satmak zorunda kalacagim dedigi halde sirtlarini donduler. Bende tavir yapman gereken kisiler annem degil ailen dedim.

Sen eşine net tavır koyamıyorsun konularından anladığım kadarıyla .
Eşin isterse kavga dövüş gidiyorsunuz isterse de konu kapanıyor .
Madem bu konu bu kadar seni etkiledi neden eşine gereken sert ve net tavrı göstermiyorsun ..
Eşinin en büyük sorunu sınırınını bilmemek .. Haddini bildirmelisin .

Sert tavri gosterdim kus kaldik zaten son raddede biktigimi gordu.. Ama haklisin diyip kestirip atiyor surekli sessiz kaliyor.

Tartistik zaten normaldir ikimizinde suratinin dusmesi ama biz 3 yil bir oturduk hicbirzaman tartismadan sonra suratimi asmadim konusmamazlik yapmadim ailesi ile ki anlamamislardir hiçbir zaman tartistigimizi

Eğer şuan barismissaniz , çıkarın aklınızdan bunu derim.
Eğer tamam unuttum, devam ettim diyorsanız çizgi çekin arkanıza.
Elbet bu konuyu konusmussunuzdur eşinizle, cevabı ne oldu size ?

Esimi. Ailesi suan sikisik durumda oldugumuzu bildikleri icin uzak duruyorlar otobüsle 1 saatlik mesafe ama 2 ayda bir gelirler. Ben calismadan once en fazla 2 haftaydi bu ara. Esim onlara evimi satmak zorunda kalacagim dedigi halde sirtlarini donduler. Bende tavir yapman gereken kisiler annem degil ailen dedim.
Kendi ailesi olunca hiç bir şey demezler canımm bilirim yaşamadım ama yaşayan çevrem çok. Kendi ailesine laf yok onlar ne yaparsa doğrudur ama senin ailen senelerce sırtında taşısın bir kere indirsin onlardan kötü yok.

Eğer şuan barismissaniz , çıkarın aklınızdan bunu derim.
Eğer tamam unuttum, devam ettim diyorsanız çizgi çekin arkanıza.
Elbet bu konuyu konusmussunuzdur eşinizle, cevabı ne oldu size ?

Ben onun ailesine boyle birsey yapsam. Geldiklerinde hem suratsiz hem hosgeldiniz demesem bilmiyorum ne olur. Kendi cevabi haklısın oldu.

Kendi ailesi olunca hiç bir şey demezler canımm bilirim yaşamadım ama yaşayan çevrem çok. Kendi ailesine laf yok onlar ne yaparsa doğrudur ama senin ailen senelerce sırtında taşısın bir kere indirsin onlardan kötü yok.

Aslinda indirdigi bir durumda yok. Annem aramizda sorun oldugunu bildigi halde cok yumusak bir sekilde girdi ve zaten annemi cagiran o.

Taraflardan biri böyle hissederken hiç bir şey hallolmuş değildir. Aramız düzeldi diyorsunuz ama aranızın düzelmesi tam olarak ne demek? Sizin gönlünüz alınmamış ki...

Sozde oturup konusuldu. Bana yanlis yaptigini ve hatali oldugunu soyledi ve bitti konu. Eger ben yarin bir gun ailesine o sekilde davransam ki hakli bir durumda davranirim ozaman uzatiyorsun der. Cunku ailesinin bana demedigi kalmadi halasi ile bir durumumuz olmamasina ramen gecenin korunde kuzeni ile sikibtimizi bahane ederek evimizi basti ona bile hosgeldin diyen insan.

Eşiniz çok saygısız ve kadir kıymet bilmeyen biri. Anneniz evine misafir gelmiş,hemde kendi çağırmış bir hoşgeldin demek ne kadar zor olabilir ki. Kaldı ki o annenin elini öpmeli,başının üstünde ağırlamalı,kadın zor zamanınızda kol kanat germiş size,destek olmuş,eşiniz çocuk gibi tavırlarda,hiç hoş değil.
Oturun konuşun diyeceğimde,olan olmuş,zaten tamam,haklısın ile olayı kapatıyormuş.

X