- 15 Şubat 2015
- 13.304
- 46.877
-
- Konu Sahibi hayatinbasindayim
Seneler gecince daha mi kotu olur gercekten. Etrafimdakiler bana sabret duzelir diyip duruyorlar
Aksama gelcem konuscaz dedi. Konusacak olmamizdan bile korkuyorum. Ya vurursa diye. Hic vurmadi ama el kaldirdi. Baskiyi ve korkuyu anlatamam.Korkacak bir şey yok. Hemen avukat buluyorsun. Ayarlıyorsun. Düğün altınlarını resim ve videoları al ve hemen valizle evden çık. Adama ve ailesine uzaklaştırma çıkarıyorsun. Sonra hiç ama tek kelime muhatap olma. Ailene de anlat kesinlikle kararlı ol ve kendini kurtar. İleride çok daha beterini yaşatırlar.
Doktora gidip rapor al. Psikiyatri doktoruna da git bir.
Seneler gecince daha mi kotu olur gercekten. Etrafimdakiler bana sabret duzelir diyip duruyorlar
Kesinlikle oyle. Ama ya hamileysem napicam o zaman bilmiyorum. Cok korkuyorumInsanlar degismiyor. Sadece ilişkilerini yurutebilmek icin kendinden ödün veriyor. Esiniz kendinden ödün veren bir adam degil ki düzelsin. Cocuk sahibi olursaniz hersey daha kotuye gidecek
Banlancam belki ama gerizekali mi bu adam, hangi hayvanat bahcesinden kaçmış? Adet olunca spiral taktirmaya gidin. Cocuk yapip, bosanmamayi garantilemeye calisiyor. Sizden baska hangi kadin bu ilkel insana katlanir?Bilmiyorum cok korkuyorum hamile bile olabilirim su anda. Dogum kontrol ilaclarimi teker teker klozete atip sifonu cekti yakalayinca. Sonra bir daha alamadim
Aptallik ettim. Dogum kontrol hapi kullaniyordum ondan gizli. Buldugunda hepsini klozete atip sifonu cekti bir guzel. Bir daha alamadim. Ve ikna da olmustum her sey yoluna girdi sanmistimBu ne saçma sapan bir hayat kardeşim ya. Bari çocuk eklemeyin, sizin çekesiniz var, tek çekin.
Kesinlikle oyle. Ama ya hamileysem napicam o zaman bilmiyorum. Cok korkuyorum
Hamile bile olsaniz gidin. Gercekten yaninda durmayin. Gebelikte daha yuksek risk altindasiniz. Misal veriyorum gebelik tansiyonunuz varsa, sinirlendiginizde tansiyonunuz dahada yukselecek, zehirlenme miydi neydi onu yasayabilirsiniz. Hamile degilseniz spiral taktirin, adamin yemeğine şap falan koyun size yanaşmasın. Goruntusu tuza benziyodu yanlis hatırlamıyorsam. Sakin gebe kalmayinKesinlikle oyle. Ama ya hamileysem napicam o zaman bilmiyorum. Cok korkuyorum
Beni sevdigini dusundum ama bu asla sevgi degil. Uzerimde kurdugu sey oyle bir baski ki korkuyorum. Bagirmasindan vurmasindan korkuyorum. Benim babam boyle biri degildi cunku. Bizim evde en cok sesi cikan annemdi. Babamsa gucunun farkindaydi ve sakindi sadece. Simdi gidecek gucu bulamiyorumBanlancam belki ama gerizekali mi bu adam, hangi hayvanat bahcesinden kaçmış? Adet olunca spiral taktirmaya gidin. Cocuk yapip, bosanmamayi garantilemeye calisiyor. Sizden baska hangi kadin bu ilkel insana katlanir?
Beni sevdigini dusundum ama bu asla sevgi degil. Uzerimde kurdugu sey oyle bir baski ki korkuyorum. Bagirmasindan vurmasindan korkuyorum. Benim babam boyle biri degildi cunku. Bizim evde en cok sesi cikan annemdi. Babamsa gucunun farkindaydi ve sakindi sadece. Simdi gidecek gucu bulamiyorum
Bakin bu bir eşik. Eger bir adim atarsaniz koşmaya baslayacaksiniz. Ilk adim annenize yasadiginiz siddet, dogum kontrol haplarini klozete atmasi, kayinvalidenizin surekli sizde olmasini anlatmak. Gerisi corap söküğü gibi gelecekBeni sevdigini dusundum ama bu asla sevgi degil. Uzerimde kurdugu sey oyle bir baski ki korkuyorum. Bagirmasindan vurmasindan korkuyorum. Benim babam boyle biri degildi cunku. Bizim evde en cok sesi cikan annemdi. Babamsa gucunun farkindaydi ve sakindi sadece. Simdi gidecek gucu bulamiyorum
Su anda öyle durumdayim ki hem agliyorum hem de o isteyken ona agzima geleni saydigim icin gelince konusmamizi bekliyorum. Uzerimde olusturdugu baskiyi anlatamiyorum. Korku. Sacma belki ama bu aksam karsima alip bosanmak istedigimi soylemek istiyorum.Doktora gidin bu günden. Ve korunmaya başlayın ertesi gün hapı alın çocuk olursa da yine siz karar verirsiniz ama bu adamı baba yapmayın. Şimdi neden evden çıkıp kurtulmuyorsunuz? Neden? Sizi anne babanız bu işkenceyi yaşamanız için mi doğurdu? Adam zerre sevmiyor böyle insanlar başkalarını sevemez. Siz hayatınızın baharındasınız ya burada sizin gibi olan o kadar insna var ki hepsi kurtuldu. Ailenizi arayıp gideceksiniz
Hamile bile olsaniz gidin. Gercekten yaninda durmayin. Gebelikte daha yuksek risk altindasiniz. Misal veriyorum gebelik tansiyonunuz varsa, sinirlendiginizde tansiyonunuz dahada yukselecek, zehirlenme miydi neydi onu yasayabilirsiniz. Hamile degilseniz spiral taktirin, adamin yemeğine şap falan koyun size yanaşmasın. Goruntusu tuza benziyodu yanlis hatırlamıyorsam. Sakin gebe kalmayin
Bilmiyorum cok korkuyorum hamile bile olabilirim su anda. Dogum kontrol ilaclarimi teker teker klozete atip sifonu cekti yakalayinca. Sonra bir daha alamadim
Su anda öyle durumdayim ki hem agliyorum hem de o isteyken ona agzima geleni saydigim icin gelince konusmamizi bekliyorum. Uzerimde olusturdugu baskiyi anlatamiyorum. Korku. Sacma belki ama bu aksam karsima alip bosanmak istedigimi soylemek istiyorum.
Eger hamileyken evi terk ederse adam duygu somurusu yapar. Cocuk babasiz buyuyecek senin yuzunden diyecek. Herseye gogus germesi lazim konu sahibinin. O evi bir terk etse gerisi kendiliginden gelecekBurada 6 aylık hamile haliyle evden kaçanlar vardı veya üç aylık bebeği ile gidenler vardı. Bahane üretmemeli. Adam zaten hamile bırakmaya çalışıyor ki terk edemesin, giderse bile kontrol etmeye çalışır ama hiç bir bk yapamaz.
Biz nisanliyken de yapti. Dugumuze bir iki hafta kalmisti. Laf cevirdim diye bana bir sey firlatmisti. Ustelik kayinvalidemin onunde. Ve agzini acip bisey de demedi kayinvalidem. O gun yuzugu atmaya kalktim. Ama kendimi öldürcem diyerek beni oyle guzel inandirdi ki... İnsanin icinde biraz merhamet biraz da sevgi varsa inanin affediyor. Evlilik stresinden diyip geciyor. Bakin ben universite mezunu bir insanim. Calisma hayatim oldu. Yillarca calistim. Ve basariliydim. Evlenmeden once hep siddet karsiti biri olarak kadin ve hayvan savunucusu oldum. Asla eşimin bana bunlari yapamayacagini dusunurdum. Evlilik hayatimda asla boyun eğmeyen bir insan olacagimi dusunurdum. Ama nasil bu hale geldim nasil degistirdi beni anlayamiyorum. Dönüp geriye baktigimda eski ben simdiye dek polis karakolunda esim bana fiziksel ve psikolojik siddet uyguluyor diyerek suc duyurunda bulunmus olurdum. Ama inanin bu tipler insanin cesaretini kirmayi cok iyi beceriyorlar. Dogal bir yetenek bu baskilamak.60-70 yaşında yaşlılıktan düzeliyorlar artık çükü de eli de kalmıyor ondan sonra da kadın artık delirmiş dişleri sıkmaktan dökülmüş oluyor, çocukları büyüyor onlar da kadın döven olabilir veya şiddet dolu ortamda artık bir gün babasının elini tutup araya girip annesini koruyor.
Kadın da her gün evden kaçtığı ve adamın bu sefer düzeldim, gelmezsen kendimi öldürürüm, veya tehditlerine kanıp geri dönüp hayatını kararttığına lanet edip tek kelime konuşmadan aynı evi o adamla paylaşıyor
Böyle adamlarla karşılıklı konuşulmaz canım. Bunlar kendi kendilerine konuşur ve taktik uygular. Sizin adamı ikna etmenize gerek yok artık zaten karşılıklı konuşulacak aşamayı geçmişsiniz.
G Gudugudu demiş zaten kades uygulamasını.
Artık sizin karı kocanhayatınız ilişkiniz bitmiş korkunun olduğu yerde sevgiden, saygıdan bahsedemezsiniz
Öncelikle çocuk fikrini kafandan silip sonra anasının evine geri yollamalısın bu tipi3 aylik evliyim. Nisanliyken her sey guzel gelirdi. Evlendikten sonra yeni evliligimi hic bilmedim. Kayinvalidem ve kayinpederim beni cok severler ben de onlari cok seviyorum. Ama farkinda olmadan beni biraz bunalttilar. Hergun kapiyi actigimda onlari gordum. Kayinvalidem surekli bana kalmaya gelirdi. 2 haftalik evliyken bile. Evlendigimiz gece dahi bizdeydiler. Esime lutfen bisey yap diyordum. Ben asiri samimiyete gelemem diyordum ama asla beni dinlemiyodu. Aksine bana samimi olacaksin diye baski yapiyodu. Ve birkac kez bana sozlu ve fiziksel siddet uyguladi. ( İtme, bogazimi tutup el kaldirma gibi) dirdirci bir insan degilim emin olun. O kadar bunalmistim ki artik ne bir yere gidiyoruz ne basbasa vakit gecirebiliyoruz dedim ben gidiyorum annemin evine. Anneme hicbir sey soylemedim. Bilseler durumun boyle oldugunu beni asla birakmazlar. Onlar sadece kavga ettik saniyorlar. Eve gidelim dedi donmedim. Annem sonra zorla beni evden cikardi bu kapi sana her zaman acik ama karikocasiniz bi konusun anlasin ondan sonra eger baktin olmuyo gel dedi. Konusmadan olmaz dedi. Cunku hep susuyordum annem babam var diye. Sonra ben tavir koydum kocam bir sey yapmayinca. Bir sure kayinvalidem kayinpederim bana kizgindi. Ama ben hicbir sey olmamis gibi davrandim. Onlari seviyorum iyi insanlar. Benim kocam tuhaf sadece. Son zamanlarda yine bunalmaya basladim. Yine soyluyorum uyariyorum yok. Ustune ustluk bir de hizmetciligini yapiyorum esimin. Kayinvalidem oyle yetistirmis ki erkek olmasina ragmen prenses gibi. İsten gelir ya asla bisey yapmaz evde. Evde tonla is var mesela erkek isi de demek istemiyorum ben de yaparim aslinda alci ici olsun iki vida sıkıp biseyleri yerlestirmek duzeltmek olsun ama ona da kosmayayim artik dedigimden biraktim. Bir bardak su mutfaktan almaz. Mutfagin yanindan gecer bana su getir der. Yaninda surahi olsun yine bana soyler bardagimi doldur diye. Ben de yapmamaya basladim elin ayagin tutuyo dedim. Ortaligin anasini aglattigi bir gun de ister istemez kizdim. Supurgeyle kosarak gelip supurdu. Ama kayinvalidem duyunca da sakayla karisik sen benim ogluma is mi yaptiriyosun diye firca kaydi. Ne yapacagimi bilmiyorum artik. Bir de cocuk istiyor. Kirli camasirini bile sepete atmayi gectim banyoya koymaktan aciz bir insan. Bir bardagi bile mutfaga goturemez benden cocuk istiyor. Sacma olaniysa beni de ikna etti bi ara bu fikre. Ve yine kavga ediyoruz. Bana sormadan plan yapiyor. Anneme gitcez su saatte hazir ol. Ben de kendi anneme gidecegimi daha onceden soylemistim dusunun. Ve surekli zaten ailesiyleydim. Bi de yetmiyo kocam is cikisi gidecekmis orada uyacakmis da beni babamdan alirlarmis sonra. Ben babamin evinde olcam onlar ogullarini yanlarina alacaklar. Cozemedim nasil is diye. Aileme de cok saygisizliklari oldu ailecek. Unutmuyorum da yutmuyorum da. Kolay unutabilen biri de degilim. Cunku ben de ailem de yanlis yaptigimizi dusundugumuz anda ozur dileriz arayip. İnsan ister istemez de bekliyor. Ben cok yoruldum simdiden. Anasinin prenses gibi yetistirdigi adama bakicilik yapmak istemiyorum. Sizce ne yapmaliyim ?