Müşterek hayat, tüm sorumlulukların paylaşıldığı bir hayat demektir. Oysa erkekler tüm sorumlulukları paylaşmaktan pek haz etmezler.. İstisnalar hariç..
Bu konu yalnızca kadın/erkek mevzusu da değildir. Birine, kendinizden ne kadar verirseniz, o kadar almaya müsaitleşir ve yorar sizi.. Üstelik evlilik çok uzun bir süreçtir..
Ben evet, bu konuda katıyım.. Hiçbir olumsuz yanını da yaşamadım açıkçası.. Evliliğim de, böyle maddi konular yüzünden hiç sarsılmadı.. zaten eşim utanır böyle bir istekte bulunmaya..
Yine de istisnalardan bahsettik.. Türkiye şartlarında durumu yetemeyen bazı bay arkadaşlarımız da var elbette.. ve elbette (yorumumda da belirttiğim üzere) imrenilecek kadınlarla evleniyorlar.. müşterek bir hayatı paylaşmaya söz verdikleri.. Ve elbette bazı hedefleri birlikte gerçekleştiriyorlar.. bu da imrenilesi.. ben buna "yok hayır, hayatta!" demiyorum ki..
Sadece, bu kadar yükün altına giren bir kadını "görsünler" istiyorum.. biraz "saygı" duysunlar istiyorum..
Çünkü katı olduğum tek mesele.. "Bir kadın asla evin maddi yükünü paylaşmak zorunda değildir".. Kendi zengin gönlü bunu isterse yerine getirebilir.. kimse onu zorlayamaz ve bu onun görevi de değildir.. (evlenmeden önce sözleştilerse, istisna)
Bana ters.. Çok ters.. evi topla.. evin düzeninden sorumlu ol.. herşeyi yap... ama maddi yükü paylaş.. Hayat orada müşterekleşsin... Dahası bir de tüm bunlara rağmen az da olsa bir minnet gösterilmesin.. Az da olsa bir saygı duyulmasın.. Bilemiyorum..
Siz bilirsiniz...
İçimde ki samimiyeti, Türkçe'nin tüm kelimelerini kullansam da, burada belirtemem.. Ve imkansız sınırlı kelimelerle, aslında ne kadar iyiniyetli olduğumu gösterebilmem burada...
kadınlar benim için değerli.. ve kendilerine ne kadar daha az değer verebilecekleri öğretiliyor toplumsal dürtmelerle...
Çok iyi niyetliyiz, eşlerimiz söz konusu olduğunda..
Ve birbirimize karşı keserin sapı hep keskin...
Yine de eşlerimiz ağlattığında, burada buluşup dertleşenler bizleriz..
Ve yine de koruduğumuz hep eşlerimiz...
Ne tatlı yaratıklarız aslında..
İnşallah bir gün hakettiğimiz değeri bu toplumda da görürüz, tek temennim bu...
Keskin cümlelerim, aslında iyi niyetli ve sizin de, benim de içinde bulunduğumuz bir kalabalığı savunma amaçlıdır..
Sizi incitmesin lütfen.. katılmayabilirsiniz,
Selamlar..