• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim" Allah belanı versin" dedi..

bende de hata var, kızdım bir sürü... sinirlendim... ondan sonra da en son onu dinlemediği düşünüp, benim kelimem üzerine bela okudu işte.

bende de hata var, kızdım bir sürü... sinirlendim... ondan sonra da en son onu dinlemediği düşünüp, benim kelimem üzerine bela okudu işte.

ama kart olayıda var sadece bela değilki.o suçunu bastırıyor.valla bak üste bile çıkacak sen böle yaparsan.ha illa barışcam diosan git tabi barış ama ben ilersi için söylüyorum .hep yapabilecekmisin bunu.o hatalıyken özür dileyen sen olursan ne olacak.bak kendini suçlu hissetmeni sağlamış bile.çok psikoloji kitabı okuo olmalı:) o gelir özür diler sende ondan sonra içinden gelirse dilersin.sinirlenmekte sen haklısın o değil.

canım benım cok tatlısın okadar tatlı bısekılde anlatmıssınkı senı opesım geldı:54:allah ıyılıgınızi versin okadar ıcten anlatmıssın ki guldurdun benı :1:canım benım bıldıgın koca ıste anlattıgın bıldıgın koca herkezde olan tarzdan koca omur torpulerı vurdumduymazlıklarıyla kadını delırten normal koca tıpı ıste sorun cıkartan onlar umursamayan onlar uzulen bız hakaret yıyen gene bız :47:evlılıkte neyazıkkı kurtarıcı toparlayıcı hep kadınlar erkeklerın cocuktan farkı yok hepımıze kolay gele:kkk:

ama kart olayıda var sadece bela değilki.o suçunu bastırıyor.valla bak üste bile çıkacak sen böle yaparsan.ha illa barışcam diosan git tabi barış ama ben ilersi için söylüyorum .hep yapabilecekmisin bunu.o hatalıyken özür dileyen sen olursan ne olacak.bak kendini suçlu hissetmeni sağlamış bile.çok psikoloji kitabı okuo olmalı:) o gelir özür diler sende ondan sonra içinden gelirse dilersin.sinirlenmekte sen haklısın o değil.

evet hep yapıyorum bunu. hatalı hatasız bekliyorum ses yok. ilk adımı ben atıyorum sonra.

canım benım cok tatlısın okadar tatlı bısekılde anlatmıssınkı senı opesım geldı:54:allah ıyılıgınızi versin okadar ıcten anlatmıssın ki guldurdun benı :1:canım benım bıldıgın koca ıste anlattıgın bıldıgın koca herkezde olan tarzdan koca omur torpulerı vurdumduymazlıklarıyla kadını delırten normal koca tıpı ıste sorun cıkartan onlar umursamayan onlar uzulen bız hakaret yıyen gene bız :47:evlılıkte neyazıkkı kurtarıcı toparlayıcı hep kadınlar erkeklerın cocuktan farkı yok hepımıze kolay gele:kkk:

teşekkür ederim yorumun için... birazdan gelecek eve, nasıl davransam bilemiyorum. :44: grip başladı bugün. burundan ameliyatlıyım sol tarafım çok sızlıyor. onu mu bahane etsem? acındırsam mı kendimi?

canım bence olay daha fazla uzayıp büyümeden bişeyleri bahane ederek eşine yaklaşmaya çalış.çünkü sen de ''zıkkımın kökü''demekle iyi yapmamışsın.ikiniz de kızgınlıkla kırıcı konuşmuşsunuz.böyle şeyler yüzünden evliliğinizi yıpratmayın...

geldi. hiçbişi yokmuş gibi kombinin garantisinin bittiğinden, uzatmamız gerektiğinden vs konuştum ama soğuk durarak. sonra da internet bağlantısı gitti. getirmek için uğraştım vs. birş ey yokmuş gibi davrandım ama fazla yumuşak değil. bakalım ne oalcak.

Şöyle bir yorumlara baktımda çok acımasız yorumlar yapılmış herkes başkasına çok kesin kararlar veriyorda acaba kendi eşleri yapsa böyle düşünürler mi merak ediyorum söylenen söz çirkin ağırda olsa sinirle söylenmiş bir laf eminim içinden gelerek söylememiştir hatta benim fikrim suçlu olduğunun farkında ve o suçluluk duygusu içersinde bir an öfke patlaması yaşanmış yani bir nevi üste çıkma piskolojisi diye düşünüyorum bu arada zıkkımın kökü demen çok ağır bir söz değil bence kavganızı çok uzatmadan şirinlik yaparak eşinizle aranızı düzeltin derim bazı erkekler şirinlik yapmayı beceremez bu iş kadına düşer :) birde bazıları sakın eşine kart verme bir daha gibi şeyler yazmış yahu ne ayıp karı koca arasında böyle şeylerin mevzusu kavgasımı olur kocamdır tabi kartımı kullanacak bende olmayınca bende eşiminkini kullanıcam asla eşlerden kredi kartı para esirgemek hoş değil aynı hayatı evi paylaşıyorsan müşterek bir hayata baş koyulduysa tabiki kartta verilir parada gerekirse ziynet eşyasıda ... hiç katı düşünemiyorum bu konuda kusura bakmayın!

böyle bir laf bana galiba cok kötü koyardi.. Bundan bir 10 sene önce ailece carsidaydik, bir perdecideyik daha dogrusu... ozamanlari 15 yasindaydim yegenim de daha 4- 5 yaslarindaydi. Annemler perdeler bakarken bende yegenime dikkat ediyordum, o an tam ne oldu ama galiba yegenim lafimi dinlememisti biraz huysuzdu ve ona nasil olduysa istemeden "Allah belani versin " dedim. Ben yegenlerimi herzaman cok severdim ve halada onlari cok seviyorum. o an öyle bir sözü nasil kullandim bilmiyorum, ki ben hayatimda kimseye böyle birsey dememistim. hala icimde kalan birsey bu ve aklima geldikce cok üzülüyorum, hicbirzaman unutamayacagim birsey.. simdi böyle senin yazdiklarini okuyunca aklima geldi ve paylasmak istedim.
Umarim kocan istemeden agzindan kacrimistir...

Şöyle bir yorumlara baktımda çok acımasız yorumlar yapılmış herkes başkasına çok kesin kararlar veriyorda acaba kendi eşleri yapsa böyle düşünürler mi merak ediyorum söylenen söz çirkin ağırda olsa sinirle söylenmiş bir laf eminim içinden gelerek söylememiştir hatta benim fikrim suçlu olduğunun farkında ve o suçluluk duygusu içersinde bir an öfke patlaması yaşanmış yani bir nevi üste çıkma piskolojisi diye düşünüyorum bu arada zıkkımın kökü demen çok ağır bir söz değil bence kavganızı çok uzatmadan şirinlik yaparak eşinizle aranızı düzeltin derim bazı erkekler şirinlik yapmayı beceremez bu iş kadına düşer :) birde bazıları sakın eşine kart verme bir daha gibi şeyler yazmış yahu ne ayıp karı koca arasında böyle şeylerin mevzusu kavgasımı olur kocamdır tabi kartımı kullanacak bende olmayınca bende eşiminkini kullanıcam asla eşlerden kredi kartı para esirgemek hoş değil aynı hayatı evi paylaşıyorsan müşterek bir hayata baş koyulduysa tabiki kartta verilir parada gerekirse ziynet eşyasıda ... hiç katı düşünemiyorum bu konuda kusura bakmayın!

benim öyle kombiden ıvır zıvırdan bahsetmem ortamı ılıttı sanırım. neyse konuştuk,iyiki yanımda değildin o an yoksa çok kötü olacaktı. çok sinirlenmiştim! dedi. iyikide yanında değildim, hafif bikaç tokat yemiştim kendi kaşınmam ötürü daha önce,bir 3.sü iyi olmazdı hani.

neyse, çok şükür rahat uyuyabileceğim bu akşam. yorum yazan herkese teşekkür ederim...

ha bu arada,bundan sonra kartını filan istemicem senin, sen çeker getirirsin dedi. böylesi daha iyi olur,stres yaşamam en azından.

sıkma canım kendini takarmi hiç soylediği lafi demedim der sorarsan eger benimde eşimle bi tartişmam oldu snirlendi kaldirdi tlf yere carpti bana dediki al kartini sununu bununu git ananin evine dedi okadr uzuldumki o lafa hiç unutmuyorum ama ona sorsan unutmustr yaparlar unuturlar inşalh halledersin işini elbet bigun anlar oda seni uzulme sadece uzulen hep biz oluyorz ben hep uzuldugum için hastalandim içime attimolan bana oldu

sıkma canım kendini takarmi hiç soylediği lafi demedim der sorarsan eger benimde eşimle bi tartişmam oldu snirlendi kaldirdi tlf yere carpti bana dediki al kartini sununu bununu git ananin evine dedi okadr uzuldumki o lafa hiç unutmuyorum ama ona sorsan unutmustr yaparlar unuturlar inşalh halledersin işini elbet bigun anlar oda seni uzulme sadece uzulen hep biz oluyorz ben hep uzuldugum için hastalandim içime attimolan bana oldu

:( üzüldüm yaşadığınız şeye... şimdi daha iyidir aranız umarım. hastalığınız nedir?

:( üzüldüm yaşadığınız şeye... şimdi daha iyidir aranız umarım. hastalığınız nedir?

gögsumde kitle oldu o kadar canimi sıktımdı 1 haftanin içinde gogusumdeki kitle cok buydu amaliyat oldum kendi ailemin yaninda beni durdurmadi 10 gun illa onun ailesinin yanindada gidecekmişiz diye gitmeyelim demedim ama hasta hasta yordu beni pasuman yaptiriyorz kapilari kilitliyo hastanede kimse gelmesin diye gormesin bakmasinlar diyo kiskanclik cok bide herseye karişir halen var yine var gögsumde tedavi olmam gerekiyo yine suan aramiz ii duzeldi canim cok şukur

gögsumde kitle oldu o kadar canimi sıktımdı 1 haftanin içinde gogusumdeki kitle cok buydu amaliyat oldum kendi ailemin yaninda beni durdurmadi 10 gun illa onun ailesinin yanindada gidecekmişiz diye gitmeyelim demedim ama hasta hasta yordu beni pasuman yaptiriyorz kapilari kilitliyo hastanede kimse gelmesin diye gormesin bakmasinlar diyo kiskanclik cok bide herseye karişir halen var yine var gögsumde tedavi olmam gerekiyo yine suan aramiz ii duzeldi canim cok şukur
seni kıskanması çoook güzel. iyi yanından bak seviyorki kıskanıyor.

kitle kötü huylu değldir inşallah?

seni kıskanması çoook güzel. iyi yanından bak seviyorki kıskanıyor.

kitle kötü huylu değldir inşallah?

kiskanmasi guzel ama bi muddet sonra sıkıyo hersye bole.kötu huylu cikmadi ilk ameliyatimdaki tabi bu diğerlerinide ole olaack anlamina gelmiyo doktor kotu huylu oldgnu hissettiği için gelen sonuca gore aldi inşalh bunlarda temiz cikar

birde bazıları sakın eşine kart verme bir daha gibi şeyler yazmış yahu ne ayıp karı koca arasında böyle şeylerin mevzusu kavgasımı olur kocamdır tabi kartımı kullanacak bende olmayınca bende eşiminkini kullanıcam asla eşlerden kredi kartı para esirgemek hoş değil aynı hayatı evi paylaşıyorsan müşterek bir hayata baş koyulduysa tabiki kartta verilir parada gerekirse ziynet eşyasıda ... hiç katı düşünemiyorum bu konuda kusura bakmayın!

Müşterek hayat, tüm sorumlulukların paylaşıldığı bir hayat demektir. Oysa erkekler tüm sorumlulukları paylaşmaktan pek haz etmezler.. İstisnalar hariç..
Bu konu yalnızca kadın/erkek mevzusu da değildir. Birine, kendinizden ne kadar verirseniz, o kadar almaya müsaitleşir ve yorar sizi.. Üstelik evlilik çok uzun bir süreçtir..
Ben evet, bu konuda katıyım.. Hiçbir olumsuz yanını da yaşamadım açıkçası.. Evliliğim de, böyle maddi konular yüzünden hiç sarsılmadı.. zaten eşim utanır böyle bir istekte bulunmaya..
Yine de istisnalardan bahsettik.. Türkiye şartlarında durumu yetemeyen bazı bay arkadaşlarımız da var elbette.. ve elbette (yorumumda da belirttiğim üzere) imrenilecek kadınlarla evleniyorlar.. müşterek bir hayatı paylaşmaya söz verdikleri.. Ve elbette bazı hedefleri birlikte gerçekleştiriyorlar.. bu da imrenilesi.. ben buna "yok hayır, hayatta!" demiyorum ki..
Sadece, bu kadar yükün altına giren bir kadını "görsünler" istiyorum.. biraz "saygı" duysunlar istiyorum..
Çünkü katı olduğum tek mesele.. "Bir kadın asla evin maddi yükünü paylaşmak zorunda değildir".. Kendi zengin gönlü bunu isterse yerine getirebilir.. kimse onu zorlayamaz ve bu onun görevi de değildir.. (evlenmeden önce sözleştilerse, istisna)
Bana ters.. Çok ters.. evi topla.. evin düzeninden sorumlu ol.. herşeyi yap... ama maddi yükü paylaş.. Hayat orada müşterekleşsin... Dahası bir de tüm bunlara rağmen az da olsa bir minnet gösterilmesin.. Az da olsa bir saygı duyulmasın.. Bilemiyorum..
Siz bilirsiniz...
İçimde ki samimiyeti, Türkçe'nin tüm kelimelerini kullansam da, burada belirtemem.. Ve imkansız sınırlı kelimelerle, aslında ne kadar iyiniyetli olduğumu gösterebilmem burada...
kadınlar benim için değerli.. ve kendilerine ne kadar daha az değer verebilecekleri öğretiliyor toplumsal dürtmelerle...

Çok iyi niyetliyiz, eşlerimiz söz konusu olduğunda..
Ve birbirimize karşı keserin sapı hep keskin...
Yine de eşlerimiz ağlattığında, burada buluşup dertleşenler bizleriz..
Ve yine de koruduğumuz hep eşlerimiz...
Ne tatlı yaratıklarız aslında..
İnşallah bir gün hakettiğimiz değeri bu toplumda da görürüz, tek temennim bu...

Keskin cümlelerim, aslında iyi niyetli ve sizin de, benim de içinde bulunduğumuz bir kalabalığı savunma amaçlıdır..
Sizi incitmesin lütfen.. katılmayabilirsiniz,

Selamlar..

Hemen hemen her konuda bu cümleye rastlıyorum ; '' senin geçinmeye niyetin yok '' bu cümlenin yeri vardır; her konu bunu kaldırmaz ki..

Geçimsiz insanlar vardır ama yuvanın içinde neler yaşanıyor, özellikle o kadınlar nasıl fedakarlıklar yapıyor bir tek kendisi bilir.Uzaktan ahkam kesmek kolay.

Son düzenleme:
Back