Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

Hiç evlenmemiş
Bu yorumlari yapmasinin başka mantikli hicbir açiklamasi yok.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum, evliyim. ne erkeğim, ne de kayınvalide. Gerekene gerektiği yerde dur diyebilen insanlar böyle düşünüyor haberiniz olsun. Biz duvarları baştan örmüyoruz, gerekene çıkarıyoruz.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum ne erkeğim, ne de kayınvalide. Gerekene gerektiği yerde dur diyebilen insanlar böyle düşünüyor haberiniz olsun. Biz duvarları baştan örmüyoruz, gerekene çıkarıyoruz.
İşlerine gelmediği için ve aynı düşünmediğimiz için hemen bir kılıf uydurmaya girişiyorlar. Çokta şey etmeyelim afhjk

Ben de aynı şekilde düşünüyorum, evliyim. ne erkeğim, ne de kayınvalide. Gerekene gerektiği yerde dur diyebilen insanlar böyle düşünüyor haberiniz olsun. Biz duvarları baştan örmüyoruz, gerekene
Mesela tam olarak nerde örüyorsunuz ?
Duvar örmek için ne yapilmasi gerekiyor ?
Çok cahilim ögrenmek için soruyorum.

Ben sizin demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Önce ben de daha farklı düşünüyordum. Bizim evimiz ailelerimizin evi diyordum. Zaten annem yok geldiğinde anne özlemim de gider diyordum. Ben babamların yanındayken kayınvalidem gelip kalmak istemiş eşim söyledi. Tabi ki sorman hata dedim. Nerden de kabul ettim Allahım.
Mutfaktaki eşyaların yerini değiştirmil, eşimin çamaşırları yıkamış yerleştirirken dolap karıştırmış, tutmuş benim geceliklerimin fotoğraflarını eltim ve görümceme atmış. Bak bak kapalı kızın giydiklerine bak diye.( Eltim ekran görüntülerini attı. Ki ben yanında başımı bile açmaya çekinirim. İç çamaşırı vs alışverişi yapmadık beraber ben kendim aldım. )Kullanmaya kıyamadığım annemin yadigarı çeyizimi kutusundan çıkarmış arkadaşını ağırlamış. Eşim eve gelince bi bakmış kadının biri var evde. Eşime dahi haber vermemiş. Dilim öyle iyi yandı yani. Manyak mıdır nedir. Şimdi var ya ben varken de gelmesini istemiyorum. Ama tutturdu doğuma geleceğim diye. Buyrun cenaze namazına. İşte bu olaydan sonra tamamen değişti fikrim.
Mesela bu kadın eve sokulmaz, odada yanlız bile bırakılmaz.
Bu komşusunun evinde de dip köşe kurcalıyordur temiz mi pis mi diye. Huyu kötü.
Sakın doğumda evinize almayın. Eşinize bu olanları hatırlatın ve net olarak istemiyorum deyin. Kimse size ama niye istemiyorsun diye soramaz 😁 Kadın size bir ömür yetecek malzeme vermiş. Bol bol kullanın 😄😄

Aile mahremiyeti ????????????????????????
Lugatiniza yerlestirin evlenince isinize yarayacak bir kavram yoksa iş ustundeyken elinde anahtarla evinize giren kayinvalidenizle göz göze gelebilirsiniz.

"Ben şehir dışındayken eşimin ailesi evimde kalabilir, bunun için benden izin almalarına gerek yok çünkü evin diğer sahibi evde" demek nasıl kayinvalideye anahtar verip basılmanın yolunu açan bir şey oluyor? İki konunun ne alakası var?

Mesela tam olarak nerde örüyorsunuz ?
Duvar örmek için ne yapilmasi gerekiyor ?
Çok cahilim ögrenmek için soruyorum.
Kişisel sınırların nerede bitip nerede başladığını size öğretecek değilim. 3 yaşından itibaren ebeveynlerinizin vermesi gereken eğitimi ben veremem burada.
Tek bir örnek vermem gerekirse: biri gelir de dolabımı kurcalar, eşyamın yerini değiştirir diye evime misafir almaktan korkmuyorum. Çünkü beni tanıyan kimse bunu yapmaya cüret dahi edemez. Ederse evime bir daha giremeyeceğini bilir. (Duvarlar burada devreye giriyor)
Siz ise kimseye o haddi bildiremediğiniz için (Bu tavırla, duruşla alakalı bir şey kimseyi karşımıza alıp parmak sallamıyoruz) birileri gelip mahreminizi talan etme cesaretini gösterebiliyor. Siz de kimse gelmesin o zaman diyerek kendinizi korumaya çalışıyorsunuz. Bu sırada eşinize ayıp oluyor ama olsun. Onu da eşiniz düşünsün 😁

Tecrübelerimden hareketle söyleyebileceğim tek şey şu ki; sınır ihlali meselesi yalnızca erkek güçlü durur ve gerçekten isterse çözülebiliyor. Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Her insanın kaldırabileceği ve kaldıramayacağı noktalar farklıdır. Her insanın karakteri, mizacı, sivri yönleri/olumlu, ılımlı yönleri farklıdır. Bu yüzden boşanıp boşanmama konusuna buradaki yorumlardan hareketle karar vermeniz çok sağlıksız bir adım olur. Sükunetinizi bozmayın, acele karar vermeyin. Yüzgöz olmayın. Geniş bir sürece yayın. Emin ve sakin adımlar atın. Fevri olursanız ilerde pişman olabilirsiniz. Sizi sizden iyi kimse tanıyamaz. Dilerim her şey gönlünüzce olur.

Kişisel sınırların nerede bitip nerede başladığını size öğretecek değilim. 3 yaşından itibaren ebeveynlerinizin vermesi gereken eğitimi ben veremem burada.
Tek bir örnek vermem gerekirse: biri gelir de dolabımı kurcalar, eşyamın yerini değiştirir diye evime misafir almaktan korkmuyorum. Çünkü beni tanıyan kimse bunu yapmaya cüret dahi edemez. Ederse evime bir daha giremeyeceğini bilir. (Duvarlar burada devreye giriyor)
Siz ise kimseye o haddi bildiremediğiniz için (Bu tavırla, duruşla alakalı bir şey kimseyi karşımıza alıp parmak sallamıyoruz) birileri gelip mahreminizi talan etme cesaretini gösterebiliyor. Siz de kimse gelmesin o zaman diyerek kendinizi korumaya çalışıyorsunuz. Bu sırada eşinize ayıp oluyor ama olsun. Onu da eşiniz düşünsün 😁
Beni aydinlattiginiz için teşekkür ederim 😬
Gelişim psikolojisini yalayip yutmuşsunuz 3 yaş sonrasi 😬
Çocuklarinizin şansli oldugunu düşünüyorum bilinçli bir ebeveynleri var ya da olacak 🤩

İşlerine gelmediği için ve aynı düşünmediğimiz için hemen bir kılıf uydurmaya girişiyorlar. Çokta şey etmeyelim afhjk
He yaa sanki bizim evimiz yol geçen hanı, bizim mahremimiz yok. Bir tek onlarda var mahrem. Yani bir şey söylerken nereye gittiğini de düşünmüyorlar haaa...

Gitmez işte kalıcak neymiş elinizdekinin kıymetini bilin diye laf sokuyor bana eşim asker güzel biryerde yaşıyorum ekstra diye heralde evde huzur olmadıktan sonra yemişim parasını güzelliğini diyemedim. Eşimin onların yanında bana rencide edici yemeklerimi beğenmediğini sürekli küçük düşürdüğünü söyledim yok öyle şeymi olur diyor. Artık sustuğum herşeyi eşime söylediğim herşeyi bizzat onlara söylicem belki anlarlar hatalarını yada inadına daha çok yaparlar görcez
Eşinizle çözemediginiz sorunu kayinvalidenizle çözemezsiniz.

Sorunu çözmek için aramadım bilsinler diye aradım herkes ona göre ayağını denk alsın oğlum hatasız kul gibi görünmesin diye aradım söyledim bileyi çözmek için değil bizim problemimiz eşimle ikimiz çözebiliriz çözersek
Probleminiz eşinizle ise kayinvalidenizi buna kariştirmamak yarariniza olur.

Burada da benzer bir konu açılmıştı hatırladığım kadarıyla. Eşim hasta ben işteyken kayınvalidem gelip eşime bakmış, çorba yapmış diye sinirlenmişti bir üye, destek de görmüştü.😌 Yine evin hanımı yokken kayinvalidenin eve gitmesi muhabbetleri dönmüştü. Tişörtü, pijaması evde yokken kullanılsa fenalık geçirecekler kadınlar olur muhakkak.
Evin hanımı deyincr benim aklıma Bijter Ziyagil geliyor ya
Tuvalet cifleyen ev hanımı mu olur

Hatırlayamadım konuyu ama hiç şaşırmasın. Şu evin hanımı cümlesini her duyduğumda Bihter Ziyagilin ben bu evin hanımıyım diye bağırması geliyor aklıma 😂 Daha evine girildiğinde bu kadar olay çıkartanlar bir de eşyasını kullansa gerçekten fenalık geçirirler
Sjajaj ay aynı şeyi yazmışız. Bi üstte de ben dedim

hoff ya sizin gibi her şeyde fesatlik arayan, çıkaran ve once kendi sonra herkesi huzursuz eden insanlar.... Gelsinler kalsinlar cocuklarinin evinde, yokmussunuz zaten, ne var ki? Zaten evde olsaniz da istemiyorsunuz, olmasaniz da...

Me yapacağımı şaşırdım gerçekten eşimle çokta kavga ediyoruz ve bana hakarette ediyor kötü şeyler söylüyor aslında çok aşıktık ama niye böyle oldu bilmiyorum herşeyi benden bekliyor. Birkeresinde şiddet bile uyguladı.
Ohoo ablacim bana danismadan evime ailesini soktudan daha buyuk sorunlarin varmis ya. Sana siddet uygulayan adamin sana danismasi hayaline nereden ne zaman kapildin?

X