Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

size göre dört duvar başkasına göre özel alan ü
buna saygı duymadığınız gibi
insanları hamarat olmaya çalışmakla göze girmeye çalışmakla "sözde" aşağılamışsınız
ama evinde yabanci birini istemeyen kötü olur o yokken evini kendi evi gibi kullandıran o varkende istediği gibi gelip gidebilen daha hamarat ve pembiş gelindir eş aileleri onları daha çok sever asıl kendi kendinizle çelişiyorsunuz :))
biz "cadı" evini paylaşamayan kötü gelinleriz siz mikemmelllsiniz

Konudaki orası senin mahremin, özelin vs yorumlarını okuyunc bende bir düşündüm. Ne olabilir ki mahrem?
Kullanılmış kondomları yıkayıp kurusun diye peteğe mi astılar?
Salon koltuğunda vibratör mü var?
Tv ünitesinde seksi gecelikler mi asılı?

Pis donlar koridorda mı serili?

Bir evde mahrem ne olabilir? Lütfen mahrem diyen biri şu an evinin odalarında mahrem ne var bana tek tek yazabilir mi?

Bence hala yanlış yere takılıyorsunuz. Şiddet olan bir evlilikte diğer şeyler zaten teferruattır.

İç çamaşırı Bohçaya koymak için kayınvalideyle dükkan dükkan gezip don, jartiyer, gecelik alınır ama evde görülürse mahrem oluyor...

Kayınvalide değil sizinki artık anne. Anneniz böyle bir durumda kalsa topladı ve bir şey demezdiniz. Ona da denemeniz gerekiyor. Anneniz çünkü.

Tüm bunlar olmak zorunda mı istememek için :) ben başkasının evinde rahat edemiyorum başkası benim evimdeyken de rahat edemiyorum çok basit birşey bunu hamaratliga ya da başka bir şeye bağlamaya bile gerek yok aslında

Bu yüzden artık eskisi gibi olcağımı düşünmüyorum. Sanki hep bir maskeleri olcakmış gibi hissediyorum beni anlamayıp eşim beni hedef aldığı için.
Herkes annen ayni durumda olsa demis ama.. kolay kolay hic bi kiz ailesi 3 gunlugune gelip 3 hafta kalmaz, cekinir kizimiza laf mi gelir diye.

Yani bu kocana bisey anlatamazsinda.. her an gidip anlatacak mi acaba diye dusunursun.. erkegin gevezesi cekilmez.. ve o guvensizlik

ay ne guldum yaaaaa

Benim annem de girse rahatsız olurum ben neden benim çamaşırlarımı toplayıp dolabına yerlestirsin
Sizde bir degisiksiniz. Tabi sizin doğdunuz, sizin hayatınız, kimse birşey diyemez ama üç günlük dünyada bu kadar kasmayın kendinizi derim ben. Keşke annem gelsede dolabımi yerleştirse, esyalarimin yerini degistirse

Birde konu sahibine sizin mantıkta olsa annesinde gidip bu kadar kalmaz, rahat edemez yani.

Anne baba ya hani...
7 kat el değil
O bakımdan...

Yani o kadar bakmış büyütmüş emek vermiş. Evlendirmiş. Belli yaşa getirmiş. Ama neymiş. Karısı evde yokmuş. Gelmesinlermiş. Ne üzücü....

Benim eşim evde olmasa özellikle çağırırım. Ben evde olmasam eşime derim sizinlileri çağır. Vakit geçirirsiniz

Çok fazla fevrisiniz. Mükemmeliyetçi bir yapınız mı var? En küçük olayda 'evliliğimizin bittiğini düşünüyorum' diye kestirip atmak zaten yola hiç beraber çıkmadığınızı gösterir. İletişim yolu seçip olayları çözmek, bir daha olmasın demek yerine hemen bitti, gidiyorum, pes olmamalı. Evlilik bu, sevgililik değil. Sevgiliyken hatasını görür yol verirsin ama evlilik böyle dik köşeleri kaldırmaz. Yontulup yuvarlak olmak gerekir.

Kaynanamla dükkan dükkan gezip don almadım çok şükür o eşyalrın hepsini kendim aldım

Ben sizin şahsınıza değil genele söyledim. Dükkan dükkan gezmediyseniz üstünüze de alınmayabilirsiniz. Alıntıya dikkat etmediniz galiba soru mahrem diyen biri evinin odalarında ne var yazabilir mi şeklindeydi

Sizin de kayınvalideden daha önemli bir sorununuz var. Şiddeti bu kadar mı önemsiz görüyorsunuz da ilerleyen sayfalarda küçük bir ayrıntı gibi yazmışsınız?

Afedersin b.klu bezimizi değiştiriyorlar sonra "rahat edemem"...

Hah işte. Asıl probleminiz bu siz nelere odaklanıyorsunuz? Eğer kendinizi haklı çıkarmak için böyle bir şey uydurmadıysanız(ılımlı yorumlara göre ağız değiştirip öyle düşünüyormuş gibi davrandığınız fark ettiğim için bu koşulu yazdım) asıl öncelikle bu problemi çözmeniz gerekir.

Ben bu "mahrem alan" olayının kişisel tercih olduğunu düşünüp saygı duymakla beraber, kendi sınırları esnek olan biriyim. Esnek olmanın da bir çok bakımdan avantaj getirdiğini düşünüyorum. Örnekse; konu sahibinin takıldığı konuya asla takılmazdım, ben yokken de eşimin ailesi arkadaşları evime gidebilir kalabilirler vs.,bunun için de benden izin almaları gerekmez sadece bilgilendirilmem yeterlidir. Arkamda hoşa gitmeyecek bir iz bıraktıysam da eşime söyler o izleri yok etmesini isterim (evi toparla,çamaşırları katla vs.). Benim eşim 4 kardeş hepsi erkek hepsi evli. Eltilerimden biri bu konulara takılan biridir. İşte ararsın 1-2 saat evvel kahveye gelicem müsait misin dersin, müsaitim der ama gidince yok keşke haber verseydiniz yok bişeyler dilinden düşmez. K.validem bebekleri olduğunda birkaç kere bebek görmeye giderken bu şekilde aradığında da aynı şekilde tepki vermiş, bana bikaç gün önceden haber verin vs diye, şu an küsler mesela yıllardır. Biz de çok mesafeliyiz ve açıkçası yıllardır evine gitmiyoruz artık. Kendinden soğuttu çünkü bu söylemleriyle. Ama mesela kendisi arar yoldayız geliyorz diye çıkar gelir 3 gün önce haber vermez yani, vermesin de zaten öyle bir talebimiz de yok. Ben bu tarz kişilerin misafir sevmediğini (bence aile misafir sayılmaz), genelde dağınık ve pis olduklarını (eltim öyle biri), insan ilişkilerinin samimiyet odaklı olmadığını düşünüyorum. Ama sonuçta herkesin kendi tercihi bişey diyemem, böyle de birkaç eşim dostum arkadaşım var, sınırlar dahilinde görüşüyoruz, pek de şeyapmıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…