Eşim ailesini savunuyor hiç laf ettirmiyor benim isteklerimi dinleyip benimle doğru düzgün iletişim kurmuyor

Bu mantıkla anne ya da babadan biri evde yoksa çocukları eşlerini alıp gitmemeli o eve. Evin bütün sahipleri evde olmalıymış sonuçta.
Bir daha eşimle anneme giderken babam evde yoksa babamı arayıp izin alırım artık "izin verirsen annemi görmeye gideceğiz" diye.

Eşleri eve 2 tane erkek arkadaşını çağırsa olay çıkarırlar. O yüzden kendileri komşularıyla gün mün yaparken kocalarından izin alıyorlardır eminim misafir ağırlamak için.
Ailenin eş evde yokken 3 gece kalması anormal ama elalemle evde kısır partisi vermekte bir sorun yok.

"Ev sadece kadına ait sanıyorsunuz, kimin girip çıkacağı sadece kadının onayına bağlı sanıyorsunuz" deyince de sinirleniyorlar.
Ben burada eşim, erkek arkadaşlarını ben yokken tek başına misafir edemez diyenleri de gördüm zaten. Ailesini kabul edemez, arkadaşlarını kabul edemez diyenler, adamlar evlerini otel gibi kullanınca hiç şikayet etmesinler. Gayet de ev sadece kadına ait diye düşünülüyor.

Eşim evde yokken ailemi de ağırlarim, arkadaşlarımı da. Kendisi iş dolayısıyla şehir dışına, yurtdışına da çıkıyor. Ben ailemin yanına gittiğimde, 2 arkadaşı kaldı bizim evde birkaç gün. Kuzenim nasıl izin veriyorsun demişti? Bu kuzen eşim yokken bende kalan biri üstelik, aynı şeyi bende yapıyorum eşim yapınca mı sorun olacak demiştim. Onlar erkek diyor 🤷 ben olaya erkek, kadın olarak ayrı bakmıyorum.

Döven söven birini sevmek nasıl bir akıl tutulmasıdır

İşin ilginç yanı hakaret ve darp yüzünden değil de ailesi habersiz eve geldi diye boşanmak istemeniz
Ben eşimi seviyorum ve belki değişir dedim çünkü bende ani parlamalar yapabiliyorum hep birdaha olmasın diye pişman olup konuşuyor üstünü örtüyorduk ama bunlar demekki üstünü örttüğüm için hep yanlış birisi olduğu burdan belli artık sevgimde kalmadı

3 gün kalacaklar diye mi şimdi bu mevzu?
Gereksiz yerde diş göstermeye çalışırsanız başka zaman haklıyken de sözünüz geçmez. Ama yok ben böyleyim derseniz huzurlu bir evlilik zaten olmaz.

Sonradan gördüm e şiddet göstermiş bu adam size.
Sizin ölçüleriniz yerli yerinde değil.
Adam herşeyi yapsın boşanmak isteme, ailesi 3 gün gelecek diye boşanacağım deyin.

Şu forumda her gün bir yaşıma daha giriyorum.

Eşinizle konuşmayın işte bunu. Lafı yediğiniz an cevabını yapıştırın. O afallasın, eşinize o sizi şikayet etsin. Eşiniz size laf söylerse bi posta da onu kalaylayın.
Ben ilk tanıştığım gün kaynanam hiç tanımadığı anneme laf sokmuştu. Işık hızıyla ve aynı naiflikte cevabını verdim. Sonraki her görüşmemizde laf soktu, ben de cevabını verdim. Eşime hiç belli bile etmedim. O anlamıyor zaten anasının laf soktuğunu, alışmışlar kadının yılan diline. Eşime desem, aynı sizinki gibi tepki verirdi. (Vermisliği de çok hani, onun yüzüne karşı direkt olarak benim hakkımda kötü bir şey demedikleri için anlayamıyor).Tüm bunlardan yıllar sonra haberi oldu. O arada da ben zaten eşimle bağımı güçlendirmiştim 😉 şimdi o yılan dilli kayınvalidem melek gibi bana karşı, tek kelam edemez. Ederse oğlunu kaybedeceğini anladı çünkü.
Ha bu aşamaya gelene kadar eşimle ben çok yıprandık keşke böyle olmasaydı. Allah insanı kötüyle karşılaştırmasın, uğraşması gerçekten çok zor. Uğraşmak istemezseniz çok saygı duyarım, boşayın gitsin. Ama bu kadar sessiz kalarak size böyle davranmalarına müsade etmeyin.
Şöyle üslubunca cevap yapıştırabilmeyi çok isterdim. Benim cinlerim tepeme çıkıyor. Sakin kalamıyorum bile.

ilk olarak şiddet gördüğünden çok ailesinin gelmesinden yakınıp boşansam mı diyorsun . keşke boşanmayı şiddet gördüğünde düşünseydin . bir hemcinsim olarak senin kocana bu kadar itaat etmen sinirlerimi zıplattı resmen adam evde tek kalmanı istemiyor kalmıyorsun annenlerde kalmanı istiyor gidiyorsun yeni evli bireyin evine 3 hafta gelen kaynana birde gelininin her işine laf söyleyip eleştiriyor neden bu kadar eziksiniz ? gerçekten neden ? size bu kadar hakaret eden ve şiddet gösteren adama hala eşim diyebiliyorsun biraz diş göstermeniz gerekmiyormu sizce ama senin derdin ne eş ailesi derdinin eşin olması gerekiyor biz kadınlar çok değerliyiz bu kadar kendinizi alçaltmayın.

3 gün kalacaklar diye mi şimdi bu mevzu?
Gereksiz yerde diş göstermeye çalışırsanız başka zaman haklıyken de sözünüz geçmez. Ama yok ben böyleyim derseniz huzurlu bir evlilik zaten olmaz.

Sonradan gördüm e şiddet göstermiş bu adam size.
Sizin ölçüleriniz yerli yerinde değil.
Adam herşeyi yapsın boşanmak isteme, ailesi 3 gün gelecek diye boşanacağım deyin.

Şu forumda her gün bir yaşıma daha giriyorum.
Aynen öyle olacak, konu sahibi boşanmak istese ailemi istemiyor ondan diyecek. Şiddet, eşe saygısızlık yapmamış gibi olacak.

1 aydan fazla olmayacaginiz evde ortada ic çamaşırı, kurumaya bırakılmış çamaşırlar bıraktiginiza pek inanmadim. Haklı çıkmak için yazılmış sanki.
O ev eşinizin de olduğuna göre ona sormaları da yeter.
Onun dışında şiddet varmış bir zahmet onun için boşanin. Konunuz size sormayan kayinaile olmamali

Ne gibi bir mahremiyeti var evin? Yaşam alanı alt tarafı.
Dağınık olabilir, zaman zaman pis olabilir ve kimse evinin o halde görülmesini istemez. Ama köyünüzdekiler gibi, sırf kadın olduğum için evin temizliğinden ve düzeninden tek başıma sorumlu hissetmiyorum kendimi. Bizim ilişkimiz bu şekilde değil.
İkimiz evdeysek ikimizin sorumluluğudur.
Ben evde yoksam ev sahibi eşimdir. Misafirini istediği gibi ağırlayabilir, ev dağınıksa da tek başına mahcup olabilir, kendi problemi.
Ev mahrem olduğunu savunmamdan kadının sorumluluğunda dediğimi nasıl çıkarabildiniz şaşkınım doğrusu. Bakın siz de demişsiniz o ev ikimizin sorumluluğunda diye. Benim dediğim de bu. Sadece eşimin ve ailesinin evi değil. Oğlumun evi deyip gelemezler istedikleri zaman. Benim ailem de kızımın evi deyip gelemez istediği zaman.
Olayın evin dağınıklığı ile temizliği ile alakası dahi yok. Ev mahremiyeti dediğim çok başka bir şey açın okuyun.

Eşyalara ve alanlara bu kadar anlam yüklemesek herkes çok mutlu olacak aslında. KV atletimi, donumu gorse nolur görmese nolur? Ev kadının o yüzden kadından izin alınmalı deyip bütün ev işlerini kadına yüklemek de ayrıca vahim.

Aynı kayinvalideye bohça adı altında seksili don, gecelik aldırırken sorun yok ama çamaşır telinde görünce "binim mihrimim.".

İçinde ben varsam ve totomda minicik şortumla geziyorsam o an bana mahremiyet sağlıyordur ev. İçinde ben yokken dört duvar. Nedir yani mahrem olan? Koltuk mu, sehpalar mı, tabaklar mı?
Gelenler de el değil, eşin ailesi.
İçinde olmadığın evin dağınıklığı için oğullarından önce seni ayıplayacak kadar mantıksız insanlarsa ayıplasınlar yani çok mu önemli?
Beğenmedikleri eş ailesine cici ve hamarat görünmek için kendilerini paralıyorlar ya o da çok acayip.

Hemde madem herkesin kendi evi vb. Konu sahibi de aylardır kendi ailesinde kalmasın o vakit değil mi? O da onların evi neticede.

Kocası öyle buyurmuş 🙄

Ev mahrem olduğunu savunmamdan kadının sorumluluğunda dediğimi nasıl çıkarabildiniz şaşkınım doğrusu. Bakın siz de demişsiniz o ev ikimizin sorumluluğunda diye. Benim dediğim de bu. Sadece eşimin ve ailesinin evi değil. Oğlumun evi deyip gelemezler istedikleri zaman. Benim ailem de kızımın evi deyip gelemez istediği zaman.
Olayın evin dağınıklığı ile temizliği ile alakası dahi yok. Ev mahremiyeti dediğim çok başka bir şey açın okuyun.
Mahremiyet 😂😂 insanlar evlerinde neler saklayıp, neler yapıp bu kafaya geliyor ? Ev işte dört duvar, yatak, koltuk, tencere, tava, eşyalara hizmet etmeyin, eşyalar size hizmet etsin. Bırakın kirlensin, dağılsın, eskisin. Sizin evinizde yerleşik hayata geçmeyeceklerine göre 3-5 günün lafını yapmaya ne gerek var şu ölümlü dünyada?

Yok söylemedim vurduğunu babama ama söylicem sevdiğim için içimde tuttum

Kızını dövdüğünü bilse sevmez. Boşandığınız için de sizden nefret etmez dolayısıyla.

Eşiniz her haltı ailesine anlatırken sizi ne duruma düşüreceğini bir an bile düşünmüyor ama siz yaşadığınız şiddeti saklıyorsunuz. Bu adam için değer mi?

[/QUOTE]
Valla benim ailem soruyor, gelmek istediklerinde oğlumuz da uygun mu çocuğun belki bir planı vardır diyorlar. Şu kadar gün kalsak müsait olur musunuz diyorlar. Eşimin çok hoşuna gidiyor bu tavırları. Böyle gördüğü için annesigil gelmek istediğinde eşime bi söyleyeyim haber veririm diyordu. Başta laf ettiler ama alıştılar. Dingonun ahırı değil burası ev. Mahrem.
Aileniz sizinle konuştuktan sonra eşinizi arayıp ondan da mı icazet alıyorlar? Yoksa sizinle konuşup, sonra siz mi eşinize bildiriyorsunuz? Burada bizim bahsettiğimiz 2. Si çünkü. Burada annesi oğluna bildirmiş, oğlu da eşine bildirmiş. Ne var bunda? Çat kapı gelmiyorlar yani. Ayrıca ev boş da değil, evin diğer sahibi olan oğulları da onlarla kalacak.

Merhaba eşimin işi yüzünden istanbula ailemin yanına geldim ve 1 aydır onun işi yüzünden burdayım eşim geri döndü işine evde bulunmayacağı için bende aileöin yanında kalmaya devam ettim yeğenimin doğum gününü yapıp dönecektim dönemedim covid oldum aileside bizim oturduğumuz yerde tatile gelmişler ve bana sormadan oğluyla konuşup benden izin almadan plan yapmışlar bizde kalcaklarmış 3 gün ben çok sinirlendim neden bana sormadınız evime girmeden önce bendende müsade istemeniz gerekiyordu diye eşim oğullarının evi tabiki gelcekler buraya kadar gelmişken dedi. Biz daha 6 aylık evliyiz ve 3 . Ayında ailesi kışlık bişeyler yaptık getircez diye bize yatıya gelip 2’5 3 hafta kaldılar. Sürekli herşeyime karışıp laf eden insana kaf sokan tiplerden ordayken hep alttan aldım bişey demedim ama rahatsız olduğumu eşime söyledim. Şimdi eşim buaramızda konuştuğumuz herşeyi gitmiş ablasına anlatmış. Ben şuan boşanmayı düşünüyorum ailesine beni kötü göstermiş oldu fikrime saygı hiç duymuyor ailesini tutuyor ne yapmalıyım?
Birçok yorumu gülerek okudum. Kaç bacım kaç. Sonraki mesajlarında şiddetten bahsetmişsin. Durma bile.
Ben çok yumuşak yüzlü biriydim. Ama son yaşadığım olaylar zıvanadan çıkarttı beni. Gitmek bilmeyen misafir de gördüm, ben yokken evimde 1 hafta kalıp anne yadigarı çeyizimi mahveden kaynana da.
Sakın kabul etme. O ev kutsal değil diyenlere de sakın kulak asma. Dik dur.
İnançlı biriysen dinimizde ev müslümanın mabedidir mahremidir güzel kardeşim. Ben bunu acı tecrübelerle öğrendim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ailemin yanındayken kayinvalidem gelip birgün kalmıştı hemde evi aynı şehirde olmasına rağmen hiç dert edecek birşey değil olabilir yani oğlunun evi gelmek kalmak istemiş. Haberim bile yoktu ertesi gün eşim söyledi iyi yapmışsınız dedim.

Abartacak birşey yok sizin durumunuz da da gelsinler kalsınlar. Özel eşyalar varsa eşine rica et onlardan önce gitsin toparlasin.

Evlilik idare etme sanatıdır eşinize davranış şekliniz şöyle olmalıydı:

-Canım uzun süredir evde yoktum odada çamaşırlar vardı, ev tozlanmıştır da .Annenlerin evimizi böyle görmesini istemezdim, mahcup oluyorum ayrıca böyle görmelerini istemiyorum da.Gelmeden önce benim de haberim olursa sevinirim.

Yatak odasındaki çamaşırları onlar görmeden toplarsan sevinirim de olsun bitsin.

Sizinki ego savaşına dönmüş tutturmuşsunuz izin almalıydı diye oranın ortak eviniz olduğunu, eşinizin sizden izin almak değil de haber vermesi gerektiğini birbirine karıştırmayın.

Merhaba eşimin işi yüzünden istanbula ailemin yanına geldim ve 1 aydır onun işi yüzünden burdayım eşim geri döndü işine evde bulunmayacağı için bende aileöin yanında kalmaya devam ettim yeğenimin doğum gününü yapıp dönecektim dönemedim covid oldum aileside bizim oturduğumuz yerde tatile gelmişler ve bana sormadan oğluyla konuşup benden izin almadan plan yapmışlar bizde kalcaklarmış 3 gün ben çok sinirlendim neden bana sormadınız evime girmeden önce bendende müsade istemeniz gerekiyordu diye eşim oğullarının evi tabiki gelcekler buraya kadar gelmişken dedi. Biz daha 6 aylık evliyiz ve 3 . Ayında ailesi kışlık bişeyler yaptık getircez diye bize yatıya gelip 2’5 3 hafta kaldılar. Sürekli herşeyime karışıp laf eden insana kaf sokan tiplerden ordayken hep alttan aldım bişey demedim ama rahatsız olduğumu eşime söyledim. Şimdi eşim buaramızda konuştuğumuz herşeyi gitmiş ablasına anlatmış. Ben şuan boşanmayı düşünüyorum ailesine beni kötü göstermiş oldu fikrime saygı hiç duymuyor ailesini tutuyor ne yapmalıyım?
Yanlış yerlere takılıyorsunuz dayağa takılın dayağa. Dönmeyin o adama.

Yanlış yerlere takılıyorsunuz dayağa takılın dayağa. Dönmeyin o adama.
İçime ata ata dağ oldu ve böyle herşeye belki fazla tepki verir oldum ama kızlar o 2,5 haftalık süreçte kaynanam bacak bacak üstüne atıp oğlunun gözünün içini dikizliyordu ben bişey verdiğimde nasıl tepki gösteriyor diye sürekli gözünün içine bakması bile rahatsız ediyordu beni bize gelip sevdiği bütün yemekleri yapması içli köfte kapatırken benimkilerin şekli çok düzgün olmuyor diye ayırması bunlar nazarlık olsun herkes bitane yesin demesi. Ben kuzu eti yemediğimi bile bile kendileri yedikleri için pişirip sende beğenmezsen kendine ıspanak yaparsın demesi vs vs. Kayınpederimin elinden tv kumandası düşmemesi izlediğim şeylere bile laf söylemesi küçük görmesi. Santraç oynamıyorum dediğimde zeka oyunu diye cevap vermesi sizce benmi yanlış anlıyorum abartıyorum.

Evlilik idare etme sanatıdır eşinize davranış şekliniz şöyle olmalıydı:

-Canım uzun süredir evde yoktum odada çamaşırlar vardı, ev tozlanmıştır da .Annenlerin evimizi böyle görmesini istemezdim, mahcup oluyorum ayrıca böyle görmelerini istemiyorum da.Gelmeden önce benim de haberim olursa sevinirim.

Yatak odasındaki çamaşırları onlar görmeden toplarsan sevinirim de olsun bitsin.

Sizinki ego savaşına dönmüş tutturmuşsunuz izin almalıydı diye oranın ortak eviniz olduğunu, eşinizin sizden izin almak değil de haber vermesi gerektiğini birbirine karıştırmayın.
Bunu anlayışla karşılamıyor hepsini dediğiniz gibi söyledim ve sen ailemi istemiyorsun oldu ortalığı birbirine karıştırdı. Ailesine öyle lanse etti

Ben burada eşim, erkek arkadaşlarını ben yokken tek başına misafir edemez diyenleri de gördüm zaten. Ailesini kabul edemez, arkadaşlarını kabul edemez diyenler, adamlar evlerini otel gibi kullanınca hiç şikayet etmesinler. Gayet de ev sadece kadına ait diye düşünülüyor.

Eşim evde yokken ailemi de ağırlarim, arkadaşlarımı da. Kendisi iş dolayısıyla şehir dışına, yurtdışına da çıkıyor. Ben ailemin yanına gittiğimde, 2 arkadaşı kaldı bizim evde birkaç gün. Kuzenim nasıl izin veriyorsun demişti? Bu kuzen eşim yokken bende kalan biri üstelik, aynı şeyi bende yapıyorum eşim yapınca mı sorun olacak demiştim. Onlar erkek diyor 🤷 ben olaya erkek, kadın olarak ayrı bakmıyorum.

Sahibi olduğun şeyin kölesi olmak bu aslında. Benim evim, benim mutfağım, benim düzenim vs...
Sebep o değil, mahremiyet diyorlar ama ben inanmıyorum eşlerinin ailelerine çizdikleri bütün sınırları kendi ailelerine de çizdiklerine, "eşim evdeyken gelin" dediklerine.
Eş ailesi gelini arayıp izin istese "hayır olmaz" diyeceğini de sanmıyorum. Olay güç savaşından başka bir şey değil.

X