Eşim ailesine para harcıyor ne yapmam lazım.

Kız erkeğinkini erkek de kızınkini alır ya yani bizde öyle idi
Bizde ikisini de esim almıştı 😅 canım kocam ya 🤣🤣 gümüş olacaktı zaten onun. O yüzden de aklıma bile gelmedim birlikte beğendik onun ki gümüş dedik. Hatırlamıyorum hiç o muhabbetin devamını. Saat aldım onu hatirliyorum.

Söz yüzüğü bir ihtiyaç değil işte siz o kısmı kaçırıyorsunuz. Beslenme, barınma, giyinme, sağlık bunlar ihtiyaçtır. Takı ne zamandan beri ihtiyaç oldu? O zaman ben de cartier bilekliğe ihtiyacım var diyip eşten dosttan isteyeyim.

Söz yüzüğü ihtiyaç değildir. 5 bin liralık söz yüzüğünü alabilecek maddi durumu olmayan çiftlere evlensinler diye yüzük aldınız hadi, bu kişiler ev nasıl dizecek? Onları da ihtiyacımız var diyip gelinin abisinden mi isteyecekler? O zaman beyaz eşyasından gelinlik damatlığa kadar ihtiyaçları var diyip konu sahibinin eşi mi ödeyecek? 5 bin liralık söz yüzüğünü kendileri alamayan kişilerin evlenmesi size mantıklı geliyor mu?
Kesinlikle size katılıyorum. Yeri geldi biz de borçlandık. Kimseye yük olmak istemiyorum dedi hak verdim. Sonuçta iki olgun insanız. Evlenme kararını verdiysek sorumlulukları bizi ilgilendirirdi. O yüzden köşedeki birikimimizi kullandık. Kaldık elde var sıfır. Ha çalışayım dedim. Senin kazandığın eve benim kazandığım köşede birikim olsun dedim. Çalışmamı istemedi. Söz toparlanacam dedi. Çalışmam konusunda baskı yapmaz. Ama 'ciddiyim gerek yok' dedi. Borcumuz yok en azından artık.

Ay bu kadar kendinizi kahredip olayı kötü duruma dönüştürmeye ne gerek var ya. Adamı acil borca sokun. Hemen çok çok çok acil birşey çıkartın böyle durumlarda. Asla da diğeriyle ilgisini hissettirmeden. Baktınız hafif hafif para verecek gibi ay otobüslerde bi fena oluyorum uçakla gidelim diyeceksiniz. Çok bunaldım diye günlerce ağlayıp vicdan yaptırıp tatile goturteceksiniz. işler büyüyecek gibiyse de arabam çok kötü durumda, evin her yanı dökülüyor vs ile araba değişikliği, ev tadilatı, taşınma vs gibi işler cikartacaksiniz. Kocayı borçsuz birakmayacaksiniz... Siz yiyemiyorsaniz kimse yiyememeli 🤪
Sizin durumda tüm niyetinizi ortaya dökmüşsünuz. Artık ne deseniz oraya bilecek. O yüzden ses etmeyin. E abisin tabi yapacaksın artık anladım ben de deyin ilerdeki yemelerin önüne gecin.

Aslına bakarsanız ben evlatların ailelerine yardımcı olmalarından yanayım. Bizleri okutup iş edindiren ailelere de vicdani bir borcumuz olduğunu dusunuyorum. Ama sömürülme gibi bir durum asla taviz verilmemesi gereken bir durum. Benim eşim annesine altın ağır takı mevzularina düşmek üzereyken arabayı değiştirme işine giriştik takı işini kardeşler buluştu (olmazsa olmaz ya takısı 🤣) benzer birşey daha öncede olmuştu başka masrafa girdik. Seneye de bir iş duyurdu kayınvalidem hemen şimdiden ev tadilatina dolduruyorum ... Biz de iki maaş diye bı rahatlar. Sanki ben kışın buz gibi vaktinde bir yanım donarken gidip calismiyorum, onlar gibi devrilip yatıyorum da eve çift maaş giriyor gibi... Sinir oluyorum biraz böyle işlere 😅
Kız o yapacağım borçların acısı benden çıkar 😅 az harca der başımın etini yer

Kız o yapacağım borçların acısı benden çıkar 😅 az harca der başımın etini yer
Böyle düşünürsennnn.
Sen de de ki az ver anana bacıns.
Yok karışacaksan çalışayım ben de.
Tabi tatsızlık çıkar donrasında.
Al gülüm ver efendim agasın paşasın sesi çıkmıyor.
Tamam büyüttüm de.
Altınlarımı yap önce de.
Sonra kime verirsen ver de.

Verilen miktar ailenizi zora sokacak bir miktar mı peki? Evlenecek kardeşe yardım etmek çok garip gelmedi bana,hani böyle bir şeye ne zaman hayır denilir,ancak aile geçimine balta vuruyor ise reddedilir.

2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.
benim dikkatimi tek çeken şey adam sinirlenince duvarlara kapılara yumruk atması oldu. Bugün bunu yapan yarın öbür gün sana da vurabilir. Para konusundaki düşüncem ise kardeşi evleniyor yardım etmek istemiş sadece 5 bin vermiş zaten sen olsan sende kardeşine yardım ederdin sonuçta. Adam bütün maaşını vermemiş eğer her ay maaşını alıp direk ailesine verseydi sorun olurdu ama sadece bir kez yardımda bulunmuş

Her zaman vermiyorsa normal bir durum
Yalan soylemesi kotu olmus.. Siddet egilimi var bence bebek isini erteleyin

Back
X