Eşim ailesine para harcıyor ne yapmam lazım.

Zeynep8807

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2024
73
-24
1
25
2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.

Bu para harcama olayı süreklilik halinde olan bir olay mı? Siz evlenirken eş ailesi size destek oldu mu? Olduysa bırakın kardeşi sonuçta ve abisi olarak destek olmak hakkı. Burada bile çoğu kişi evleneceği zaman hem eş ailesinden hem kendi ailesinden destek bekliyor. Ufak tefek şeyler yapılabilir. İleride kardeşim evlense seve seve yardım ederim eşim buna müdahele etse ben de sinirlenirim. Bizim durumumuza etki etmiyorsa karışmamalı diye düşünüyorum. Maddi durumunuzu bilmiyorum fakat 5000 tlde çok bir şey değil eğer bunu sürekli yapmıyorsa. Hem sizden de kısmıyormuş bırakın kendisinden kıssın.

siz kendi kendinize olay çıkarmışsınız. sizin elinizde para olsa kendi kardeşine vermez misiniz? sadece beş bin vermiş bunun için bu kadar tavırlarınızı gereksiz buldum düzenli yapılan bir şey değil sonuçta sözüne katkıda bulunmuş kendi kardeşinin. abi kardeş sizden gizli yapmışlar bence düştüğünüz duruma üzülün. sizden kısıp ona verse anlarım ama bir kez olan hayırlı bir şey için verilen para sonuçta

2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Görüncemin sözü olacak. Görümcem söz için kalkıp yüzüklerin parasını eşimden istiyor. Ben de eşime ailene tamam yardımcı ol ama sınırın olsun. Burda 10 bin kira verirken 5000 de az para değil verme kabul etmiyorum dedim. Sanane seni ilgilendirmez benim kardeşim dedi konuşmaları sildi ben görmeyeyim diye. Onlara sınır koyması gerekirken bana sınır koydu. Ben de madem banane beni ilgilendirmez, madem beni eşin yerine koymuyorsun madem kıymetim yok ben de söze falan gelmiyorum dedim. Sinirlendi kalktı evi başıma yıktı. Duvara yumruk attı elini kırdı. Kapıyı da kırdı. Etrafa saldırdı. Sonrasında neyse parayı vermedim henüz gerek yok bunca tartışmaya falan dedi. Neyse bir şekilde barıştık. Dün gece telefonuna baktım kavga ettiğimiz gün para kız kardeşine gönderilmiş. Ama bana yalan söylüyor. Üstelik yüzük bakmaya beni de götürmüştüler. O gün görümceme sormuştum avans mı aldın diye hayır babam verdi parayı dedi. Eşime dedim neden kardeşin öyle yalan söyledi. Ben söylememsini istedim dedi. Kardeşiyle bana oyun oynanıyor. Eşime olan sevgim bitti varya delicesine aşıktım ona. Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti. Çocuğumu olmuyo tedavi görüyoruz. Ankaraya gidip geliyo eşim. Sırf uçak parası vermesin masraf olmasın diye otobüslerde sürünüyor. Kalkıp bacısına paraya kıyıyor. Psikolojim altüst olmul durumda. Evi öyle dağıttı yerler cam içinde tek tek topladım camları ağlayarak Allahıma havale ettim. İnanın evliliğim bitsin istemiyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama hayatımdaki insanın bana yaptığına bak. Benden parayı kısmaz ama kendinden kısar bacısına verir. Hakkımı helal etmiyorum huzurum bozuldu.
Her şeyi geçerim enayi yerine koymasını kabul edemem. Parayı verip vermemesi değil de problem eğer vermedim diyip verdiğini öğreniyosam ben kolay kolay barışmazdım. Ortak bi aile geçindiriyosak beş kuruşumuzla bile ilgili ortak kararımız ortak bi dilimiz olacak. Bu olmuyosa çocuk yapmayı falan da düşünmezdim açıkçası.

Eşinizin ailesinin durumu nasıl? Sürekli onlara para mı harcıyor?
Belki imkanları kısıtlı diye abisinden istemiştir.
Eşiniz neden kendini kaybedecek kadar sinirlendi? Evi darmadağın etti.
Birde eşiniz sizin verme dediğinizi ailenize söylemiş anlaşılan, hiç hoş şeyler değil. Kendileri iyi, siz kötü olacaksınız.

Sürekli bir para akışı varsa haklısınız.
Tek seferlik 5000 lira vermesi abartı gelmedi bana hemde hiç.
Ben evlenirken kardeşlerim 5000 ne ki neler aldılar hediye kapsamında evime. (Hepsi evli)
Eşimin kardeşi evlenecek yakında bizde birkaç eşyasını alalım evlenene yardım etmek gerekir masrafı çok olur diyoruz.
Evi dağıtması her yeri parçalamasını bende kabul etmem o ne öyle şiddet bağımlısı.
Çocuk için asla ama asla acele etmeyin.
Birde sizden saklamaları yalan söylemeleri hiç hoş olmamış.

siz kendi kendinize olay çıkarmışsınız. sizin elinizde para olsa kendi kardeşine vermez misiniz? sadece beş bin vermiş bunun için bu kadar tavırlarınızı gereksiz buldum düzenli yapılan bir şey değil sonuçta sözüne katkıda bulunmuş kendi kardeşinin. abi kardeş sizden gizli yapmışlar bence düştüğünüz duruma üzülün. sizden kısıp ona verse anlarım ama bir kez olan hayırlı bir şey için verilen para sonuçta
Ben olsam kardeşime de anneme de babama da kocamla ortak kararımız değilse para vermem mesela. Gerçek ihtiyaç durumunda da kocam reddetmez. Aynı şey onun için de geçerli. Konuştuysak ve reddettiysem arkamdan iş çevirerek verilmesini kabul etmem. Ortak ailemizin parasını kimin kazandığından bağımsız ne yapacağımıza ortak karar vermeliyiz. Gerekirse önce beni ikna edecek. Konu sahibinin düştüğü durumdan önce kocasının onu soktuğu duruma bi bakın bence.

Görümcenin yüzük parasını bırak da böyle sinirlenince kapı duvar yumruklayıp elini kıran adam yarın gözü dönünce sana da vurabilir. İnsan gibi iletişim kuramıyor belli ki, hem böyle kavga ediyor, hem yalan söylüyor, sana saygı duysa oturur güzelce açıklar parayı verecekse de. Çocuk işini ertele.

Küçük yardımlar yapması normal ama bunun bir sömürü haline gelmesinden mi korkuyorsunuz? Yüzüğün parasını istemek nedir en kıymetli şey için hiç mi dibine köşesine para atmamış. Çalışmadan para biriktirmeden evlilik yapanları anlamıyorum hakikaten. Ayrıca çocuğunuzun olmaması daha hayırlıdır belki de böyle fevri çıkışları olan kavgacı, şiddet meyillisi erkekten çocuk mu yapacaksınız.

Bence 5 bin de 10 bin de verilir de, söz yüzüklerinin parasını kızın abisi neden veriyor onu anlamadım. Yüzüklerini alacak parası olmayan insanlar evlenmeye mi kalktı... Üstelik sizin ne işiniz var yüzük almaya siz de gittiniz, hem o kadar tepkili siniz hem söze gitmiycem diyip kavga çıkarıyorsunuz sonra yüzük almada ne işiniz var ya...

Ben olsam kardeşime de anneme de babama da kocamla ortak kararımız değilse para vermem mesela. Gerçek ihtiyaç durumunda da kocam reddetmez. Aynı şey onun için de geçerli. Konuştuysak ve reddettiysem arkamdan iş çevirerek verilmesini kabul etmem. Ortak ailemizin parasını kimin kazandığından bağımsız ne yapacağımıza ortak karar vermeliyiz. Gerekirse önce beni ikna edecek. Konu sahibinin düştüğü durumdan önce kocasının onu soktuğu duruma bi bakın bence.
verilen para binlerce tl olsa anlarım. düğün, nişan yapmak ne kadar masraflı herkes bilir ve herkes ailesine yardım eder. birgün kardeşim benden böyle ufak bir yardım istese gözümü kırpmadan veririm. bana çok bencilce geldi açıkçası. eşimin kardeşi istese böyle bir şeye hiç karışmam abi-kardeş arasına da girmem maddi sıkıntım yoksa fakat konu sahibin eşi tedavi olmalı ciddi sorunları var.

Aşk bitti, güven bitti, sevgi bitti.

İnanın evliliğim bitsin istemiyorum.

Çocuğumu olmuyo

Hakkımı helal etmiyorum
Bunların hepsi bi kenara adamda öfke kontrolü var çocuk için acele etmeyin eşiniz bi tedavi alsın önce psikolojik .

Ailesine yardım mevzusuna gelince eğer sürekli bi yardım talepleri yoksa düğün zamanı abisidir yapsın bu kadar derdinize ney 5 lira için falan değer mi ya . Şimdi 5 e yüzük alınıyor mu onuda bilmiyorum belki parası yetmedi destek bekledi

Mesele para mi konu sahibi, yorumcu hanimlar????

Adam istedigi olmayinca cam pencere indiren, kapilari yumruklayan bir vandal, bir kabadayi, bir neyse ya konu sahibi kocasini cok sevip yuva dagitmak istemiyormus.

Ablacim dua et ki bu adamdan cocugun olmamis, su sahnede birde cocuk olsaydi ne olacakti? O yumrugun bir gun cocugunun agzini yuzunu dağıtmayacagi ne malum?

Bacisiymis kiyamiyormus, kardesim sen kendine niye kiyiyorsun boyle!!!!!??

verilen para binlerce tl olsa anlarım. düğün, nişan yapmak ne kadar masraflı herkes bilir ve herkes ailesine yardım eder. birgün kardeşim benden böyle ufak bir yardım istese gözümü kırpmadan veririm. bana çok bencilce geldi açıkçası. eşimin kardeşi istese böyle bir şeye hiç karışmam abi-kardeş arasına da girmem maddi sıkıntım yoksa fakat konu sahibin eşi tedavi olmalı ciddi sorunları var.
Ama konu sahibinin de ihtiyacı var..kirası varmış ,tüp bebek tedavisi görüyormuş..v.s..asıl anlamadığım yüzünü neden abi alıyor,görümce ve nişanlısı bi yüzük alamıyorlarsa evlenmesin..yarın nişan için de ister,sonra düğünde taktığını beğenmez..böyle gider bu iş..eşi böyle bir konuda ortalığı yıkıyorsa öfke kontrolü sorunu da büyük sorun..Allah yardımcısı olsun

Ama konu sahibinin de ihtiyacı var..kirası varmış ,tüp bebek tedavisi görüyormuş..v.s..asıl anlamadığım yüzünü neden abi alıyor,görümce ve nişanlısı bi yüzük alamıyorlarsa evlenmesin..yarın nişan için de ister,sonra düğünde taktığını beğenmez..böyle gider bu iş..eşi böyle bir konuda ortalığı yıkıyorsa öfke kontrolü sorunu da büyük sorun..Allah yardımcısı olsun
insanların ne durumda olduğunu asla bilemezsiniz. belki her şey yolunda gidiyordu da bi anda sıkıntı yaşadı görümcesi ve en yakını olarak abisinden rica etmiş. böyle durumlar bana bencilce geliyor beş bin para mı artık

Eşin böyle bir olayda bu kadar alevlenip şiddete başvuruyor, görümceyle bir olup arkandan iş çeviriyor, yalan söylüyorseni salak yerine koyup yüzük seçmeye götürüyor, senin ailenin geleceğinden kıstığı parayı kardeşine veriyor bu zamanda tüp bebek tedavileri ucuz değil (tamam bir kerelik hoş görülebilir ama süreklilik haline getireceklerse parası olmayan evlenmesin size mi güvendiler kız çalışmıyorsa bile birikimi vardır ya da babası yapmalı bu tür şeyleri) yani benim de güvenim biterdi haklısın. Sen 26ysan görümce herhalde daha gençtir anlamıyorum bu yeni nesilin acelesini de cidden.

Back
X