Eşim ailesi ve kültür farkı

Gorunen koy klavuz istemez. Bastan kultur ve dil farkini dusunmeliydiniz. Artik yapacak bir sey yok. Zorla Turkce konusturamayacaginiza gore siz Arapca ogrenin.
Eşim ailesinden farklı şehirde yaşıyordu ve bu kadar sorun olacağından hiç bahsetmedi ben defalarca kez söyledim üstelik eşim evlendikten sonra çok değişti ailesi bizim olduğumuz şehire taşındı eşim gerçekten çok farklıydı her konuda giyim kuşam konuşma bana sergilediği tavırlar ailesi geldi çok değişti onlardan destek alıyor gibi

çok merak ediyorum. neden evlendiniz?
Eşimle flört dönemimizde zerre sorunumuz yoktu ben gerçekten çok seviyordum o da öyle. Çok romantikti çok düşünceliydi her konuda kendi evimizde de hemen hemen öyle ama ailesinin yanına gidince canavarlaşıyor

Dün halası durduk yere ya durduk yere en çok boşanma Türklerde oluyor bizim kadınlarımız dövülse de sövülse de aldatılsa da eşlerini bırakmıyor dedi artık dayanamadım ben de o kadının kendisine olan saygısını gösteriyor dedim bana bi cephe alışları var evlenince saygı kalmıyor diye anlatamam

Ama sonuçta çok iyi Türkçe konuşuyorlar benim yanımda konuşabilirler

O zaman eşinizle konuşup diceksiniz ki bu büyük saygısızlık hepi topu 1 gün görüşüyoruz ayda yılda onda da Türkçe konuşsalar ölmezler.

Ben genel olarak kültür farkı bu kadar büyük birini sevebilmeyi, anlaşıp evlenebilmeyi anlayamıyorum. İzmir nere, ataerkilliğin beşiği Araplık nere...

yani sen sustukça ve o gidelim dediği anda gittikçe bu problemlerin düzelmeyecek. eşine bu tip insana ve özelikle kadına saygısı olmayan örümcek kafalılarla vakit geçirmek zorunda olmadığını, kendisinin o kültürde yetişmiş olabileceğini ama sizin o kültürde yetişmediğinizi, orada boş boş oturmaktansa daha faydalı şeyler yapabileceğinizi kaldı ki oturmak zorunda bile olmadığınızı anlatın.

Eşim hiç onlar gibi değildi düğünden önce de böyle bu kadar saygısız değillerdi düğün bitti vurun k*peye moduna geçtiler şaşkınım

Bunlar azmış iyice anlaşılan
Boynuzu takıp üstüne dayağı yediğinle otur aşağı o zaman teyze derdim ben olsam!

Daha kibar şekilde konuştum hatta annemi babamı atamam dedi haftada 1 gidicez dedi anlamıyorum kim akıl veriyor akıl hocası kim 5 saat anlamazsan ölmezsin diyor bana göre de 5 saat Türkçe konuşsalar ölmezler

Benim babam da yari Arap, bu yuzden konu ve ozellikle de ustteki yorumunuz hayli tanidik geldi. Oncelikle Arap ve Turk kulturu cok farkli, evlenmeden once esiniz nasil yansitti size bilemiyorum ama alintiladigim yorumunuzdaki gibi soylemler, sizin dili bilip bilmediginizi umursamadan kendi aralarinda anadillerini konusmalar normal. Siz saygisizlik olarak gorebilirsiniz, onlar da sizi cok alingan buluyorlardir tahminimce. Bu evliligi surdurecekseniz alismaniz gerek, emin olun kotu niyetli de degillerdir.

Daha kibar şekilde konuştum hatta annemi babamı atamam dedi haftada 1 gidicez dedi anlamıyorum kim akıl veriyor akıl hocası kim 5 saat anlamazsan ölmezsin diyor bana göre de 5 saat Türkçe konuşsalar ölmezler

o zaman git. sıkıldığını belli et. yanlarında oturma. devamlı kaç. başka odaya geç kitap oku. telefonla oyun oyna.

Evlenmeden önce böyle yansıtmadı böyle yansıtsa hiçbir şeye yanaşmazdım eşime niye böyle yaptın dediğimde aldığım cevapla kanım çekildi bazı zamanlar istediğin şeyler için ve sevdiğinle yoluna devam etmen için böyle şeyler gerek dedi ruh hastası

Abla yardımcı olmuyorlar ki nasıl nasıl nasıl öğreneyim açık açık öğrenmesin diyorlar
Bu yorum sasirtti beni, benim bildigim kadariyla tam tersi mumkun oldugunca ogretmeye calisirlar ve karsidaki konusmaya calistikca mutlu olurlar. Merak ettim, evlilik karari aldiginizda nasil karsilamisti ailesi?

Bu yorum sasirtti beni, benim bildigim kadariyla tam tersi mumkun oldugunca ogretmeye calisirlar ve karsidaki konusmaya calistikca mutlu olurlar. Merak ettim, evlilik karari aldiginizda nasil karsilamisti ailesi?
Sevinmişlerdi biz kaçarak evlendik. Düğünden önce de böyle değillerdi gerçekten düğünden sonra beni bezdirmeye çalışıyorlar gibi bi his oluştu

Kotu niyetli degillerdir dedim ama pisman oldum simdi acikcasi. Resmen kandirilmissiniz.

Tatlım bunlar senin en küçük sorunların biliyorsun değil mi.

Kocan da ailesi de seni ezmeye devam edecek.Adam öldüresiye dövüyor,ailesi veriyor gazı veriyor gazı.Nereye kadar böyle?Ve bu adam konuşsan derdini anlatsan anlar mı sanıyorsun kuzum.

Ben çok üzülüyorum sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…