Söyledim dilleri kayıyor diyor benim hakkımda konuşsalar bile anlamayacağım ya halası 1 kişi için Türkçe mi konuşucaz diyorTurkce bilmiyorlar mi ?soylesene eşine turkce konusmadiginiz icin sıkılıyorum diye
Ya ama İnan’ın 5 saat otursak 5 saat Arapça konuşuyorlar eşim hiç çevirmiyorda bende toplum içinde kulaktan kulağa konuşmakla aynı şeykendi aralarında arapça konuşmalarında bişey yok. herkes senin için toplanmıyor orda sonuçta, çoğunluk anlıyorsa takılmışlar işte kendi aralarında. öksürdüm peşimden gelmedi vs bunlar boş alınganlıklar. ama o oturuşunu düzelt bilmemne vs saçma. onlara mı kalmış senin oturuşun. ama kültür işte. ayakta beklemen lazım sanırım ayıp olmasın diye. burada iş eşinde bitiyor ama anladığım kadarıyla o da aileci. yerinde olsam huyuna suyuna gitcem diye uğraşmaz kafama göre yaşardım. şikayet ederse de kendi bilir. ben buyum de geç
Bi kişiyi adam yerine koyup turkçe konusmuyorlarsa o bir kişinin o topluma girmesine gerek yok gitme sendeSöyledim dilleri kayıyor diyor benim hakkımda konuşsalar bile anlamayacağım ya halası 1 kişi için Türkçe mi konuşucaz diyor
Ben de böyle hissediyorum o yüzden gitmek istemiyorum evlerine kendi annenin babanın yanına seve seve gidiyorum ben diyor sen de öyle gidiyorsun ama benimkilere gelince öyle değilsin diyor iyi de biz Türkçe konuşuyoruz ve o anlıyor hatta şive olarak bile en ufak bişey kaysa ben bunu dediler diyorumİyi de bu saygısızlık.Yani siz varken kendi dillerinde konuşmaları.Aynısı bana yapılsa ben o eve bir daha adımımı atmam.Bu konuda netim,çünkü kimseye bir benzerini yapmıyorum.Her gün yabancı onlarca insanla muhattabım bir Türk görünce Türkçe konuşmuyoruz yine de,ki benimki tanımadığım insanlar.Akrabalar yapsa ben burada ne yapıyorum derim.
Ya ama İnan’ın 5 saat otursak 5 saat Arapça konuşuyorlar eşim hiç çevirmiyorda bende toplum içinde kulaktan kulağa konuşmakla aynı şey
Eşim zorla yolluyor saat 2 oldu hala evden çıkmadın mı annem yalnız diye arıyor kp başka şehire gitti gezmeye eşinigitme. öğlenden geceye kadar işiniz ne ki?
Öğrenmem için bişeyleri anlatmaları gerekir eşime diyorum bu kelime ne demek diye halası öğrenmesin boşver konuştuklarımızı anlar dedi güldü sonra şaka yaptım kız alınma ditoeEe ne güzel, sen de öğrenmeye bak işte..
Benim işime gelirdi şahsen, anlamıyorsam, sohbete de dahil olmak zorunda hissetmem...Kendi keyfime bakarım.
Evimizin eşyaları tam yerleşmedi koltuk takımımız bile yok kendimiz minderde oturuyoruz ben de misafir çağırmadım bu yüzden dün annesi halası ben erkekler gelmeden önce oturuyoruz bana annesi hiç gelmedim evinize falan dedi ben de biz geliyoruz anne işte evde oturacak yer yok o halde ben geçen gün yemeğe gelin diye sizi çağırmak istemiştim oğlunuz istemedi dedim valla annemgil bile adımlarını atmadılar dedim halası annengil tabi gelmicek diyor annesi ben oğlan annesiyim ben farklıyım diyor aptal kadın yaBir de o oturuşunu düzelt falan...Eşinizle ailesinin tutumu hakkında sıkı bir konuşun bence.Baştan aşağı saygısızlık çünkü.Aileniz onu oturuşu hakkında uyarıyor mu madem sürekli kıyaslıyor siz de gözüne sokun gerçekleri.
Ama sonuçta çok iyi Türkçe konuşuyorlar benim yanımda konuşabilirlerEee evlenmeden önce de Araptı adam Norveçli değildi ki?
Böyle kabulleceksiniz bu insanları da.
Eşim zorla yolluyor saat 2 oldu hala evden çıkmadın mı annem yalnız diye arıyor kp başka şehire gitti gezmeye eşini
Burda bıraktı yalnızsa bana mı yalnız kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?