- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
- 298
Farketmiyor canım resmi nikahtan sonra alınan her mal ortaktır..istediği kadar eşinizin üstüne olsunn. ama resmi nikahtan sonra diyorumm.. birde gerçekten eve gidecekse ver bence. ama alıp ailesine verecekse elbette vermeee.evlendikten 2 ay sonra resmi olarak alındı, kredi çekildikten sonra tapu eşimin üstüne geçti.
yapılandırma deniliyor ben yaptım 1 300 idi ödemelerimiz 1000 liraya düştü..31.12.2013 de krediye başvuruldu. evet ara ödeme yapıp, faizi düşürmek istiyor.
1 yıl, 2 aylık evliyiz. 1300 tl kredi ödeniyor.ne kadarlık evlisiniz, ne kadar kredi ödüyorsunuz merak ettim.
ev almak bana hep zor gelmiştir.
1 yıl, 2 aylık evliyiz. 1300 tl kredi ödeniyor.
Farketmiyor canım resmi nikahtan sonra alınan her mal ortaktır..istediği kadar eşinizin üstüne olsunn. ama resmi nikahtan sonra diyorumm.. birde gerçekten eve gidecekse ver bence. ama alıp ailesine verecekse elbette vermeee.
nasıl yanii biz ev aldık ve herifin üstüne yani benimde olmuyormu o anlamadımm..resmi nikahtan sonra alınan her mal ortak falan değildir. lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.
TMK MADDE 220.-Aşağıda sayılanlar, kanun gereğince kişisel maldır:
1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya,
2. Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği malvarlığı değerleri,
3. Manevî tazminat alacakları,
4. Kişisel mallar yerine geçen değerler.
boşanmalarda mal rejimini paylaştırırken her somut malvarlığı değerini ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutarız. sizin evinizi ne koşullarda aldığınızı bilemem. ama klasik türk ailesindeki ortak birikmiş paranızı ortaya koyup, üzerine kredi çektiyseniz, kural olarak yarı yarıya bölüşürsünüz boşanırken. benim söylemeye çalıştığım mal rejiminin tasfiyesi öyle tek cümlelik bir olay değil, bir sürü kriter hesaba katılıyor boşanırken, katkı payları katılma alacakları değer artış payları hesaplanıyor... tanımadığımız ve nesi var nesi yok bilmediğimiz birine "zaten mallar boşanırken yarı yarıya bölüşülüyor" diyemeyiz. üstelik tapu eşlerden birinin olduğu sürece de, orası aile konutu değilse kafasına göre satar, annesine kardeşine bağışlar, hiç de birşey alamayabilirsiniz boşanırken. ama dediğim gibi, bunlar tek cümlelik cevaplar değil, tek tek bakmak lazım, kim almış, ne zaman almış, neyle ödemiş...nasıl yanii biz ev aldık ve herifin üstüne yani benimde olmuyormu o anlamadımm..
ev seninde oluyor, o maddelerde soyledigi alinan "her malin" eslerin her ikisine de ait olmadigi. arkadas onu soylemek istemis. Yani ben oyle anladim ama..nasıl yanii biz ev aldık ve herifin üstüne yani benimde olmuyormu o anlamadımm..
Farketmiyor canım resmi nikahtan sonra alınan her mal ortaktır..istediği kadar eşinizin üstüne olsunn. ama resmi nikahtan sonra diyorumm.. birde gerçekten eve gidecekse ver bence. ama alıp ailesine verecekse elbette vermeee.
konu boşanmaya kadar geldi... boşanmayla ilgili aklıma tek kelime gelmedi. ne kadar art niyetlisiniz...ben geneliniz gibi dusunmuyorum bu konuda. Evlenirken, herseyi paylasmak uzere evleniyoruz. bosaninca, herseye ortak oluyoruz. Ama ortak oldugumuz seyleri alinirken, nedense hic sorumlulugumuz yok.
bu adamlara da yazik.
evi evlenmeden once aldi da, kendi uzerine yaptiysa bise diyemem ama okudugumdan anladigim, beraber girmissiniz bu yola, siz de verin altinlarinizi ne olacak. Bosanirken, yarisi benim diyeceksiniz ama, oyle degil mi?
arkadaşlar şu boşanmayla ilgili konuyu kapatalım lütfen. konunun dışına çıkıldı.Krediyi eşin ödeniyor görünüyor boşanmada ben ödedim diyebilir ve sanırım fazla pay alır
Anladım azıcık biraz eşimin bir ev daha var üstünde şu an annesi ile babası oturuyor ve bir tanede arsa var ama onlar ben yoktum yani evli değildik ama evi beraber aldık kredi çektik beraber ödüyoruz . halada... ama ev herifin üstünde benim dediğim diğer mallar beni kapsamaz ama şu an oturduğumuz evi isterse de satamaz değilmi.. bende izinsiz..boşanmalarda mal rejimini paylaştırırken her somut malvarlığı değerini ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutarız. sizin evinizi ne koşullarda aldığınızı bilemem. ama klasik türk ailesindeki ortak birikmiş paranızı ortaya koyup, üzerine kredi çektiyseniz, kural olarak yarı yarıya bölüşürsünüz boşanırken. benim söylemeye çalıştığım mal rejiminin tasfiyesi öyle tek cümlelik bir olay değil, bir sürü kriter hesaba katılıyor boşanırken, katkı payları katılma alacakları değer artış payları hesaplanıyor... tanımadığımız ve nesi var nesi yok bilmediğimiz birine "zaten mallar boşanırken yarı yarıya bölüşülüyor" diyemeyiz. üstelik tapu eşlerden birinin olduğu sürece de, orası aile konutu değilse kafasına göre satar, annesine kardeşine bağışlar, hiç de birşey alamayabilirsiniz boşanırken. ama dediğim gibi, bunlar tek cümlelik cevaplar değil, tek tek bakmak lazım, kim almış, ne zaman almış, neyle ödemiş...
Madem evide kendi ustune yapmis ben olsam vermezdim..
ev seninde oluyor, o maddelerde soyledigi alinan "her malin" eslerin her ikisine de ait olmadigi. arkadas onu soylemek istemis. Yani ben oyle anladim ama..
Krediyi eşin ödeniyor görünüyor boşanmada ben ödedim diyebilir ve sanırım fazla pay alır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?