eşim ailemin taktığı hediyeleri kredi için istiyor

evlendikten 2 ay sonra resmi olarak alındı, kredi çekildikten sonra tapu eşimin üstüne geçti.
Farketmiyor canım resmi nikahtan sonra alınan her mal ortaktır..istediği kadar eşinizin üstüne olsunn. ama resmi nikahtan sonra diyorumm.. birde gerçekten eve gidecekse ver bence. ama alıp ailesine verecekse elbette vermeee.

ne kadarlık evlisiniz, ne kadar kredi ödüyorsunuz merak ettim.
ev almak bana hep zor gelmiştir.

resmi nikahtan sonra alınan her mal ortak falan değildir. lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.

TMK MADDE 220.-Aşağıda sayılanlar, kanun gereğince kişisel maldır:

1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya,

2. Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği malvarlığı değerleri,

3. Manevî tazminat alacakları,

4. Kişisel mallar yerine geçen değerler.

nasıl yanii biz ev aldık ve herifin üstüne yani benimde olmuyormu o anlamadımm..

ben geneliniz gibi dusunmuyorum bu konuda. Evlenirken, herseyi paylasmak uzere evleniyoruz. bosaninca, herseye ortak oluyoruz. Ama ortak oldugumuz seyleri alinirken, nedense hic sorumlulugumuz yok.
bu adamlara da yazik.
evi evlenmeden once aldi da, kendi uzerine yaptiysa bise diyemem ama okudugumdan anladigim, beraber girmissiniz bu yola, siz de verin altinlarinizi ne olacak. Bosanirken, yarisi benim diyeceksiniz ama, oyle degil mi?

nasıl yanii biz ev aldık ve herifin üstüne yani benimde olmuyormu o anlamadımm..
boşanmalarda mal rejimini paylaştırırken her somut malvarlığı değerini ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutarız. sizin evinizi ne koşullarda aldığınızı bilemem. ama klasik türk ailesindeki ortak birikmiş paranızı ortaya koyup, üzerine kredi çektiyseniz, kural olarak yarı yarıya bölüşürsünüz boşanırken. benim söylemeye çalıştığım mal rejiminin tasfiyesi öyle tek cümlelik bir olay değil, bir sürü kriter hesaba katılıyor boşanırken, katkı payları katılma alacakları değer artış payları hesaplanıyor... tanımadığımız ve nesi var nesi yok bilmediğimiz birine "zaten mallar boşanırken yarı yarıya bölüşülüyor" diyemeyiz. üstelik tapu eşlerden birinin olduğu sürece de, orası aile konutu değilse kafasına göre satar, annesine kardeşine bağışlar, hiç de birşey alamayabilirsiniz boşanırken. ama dediğim gibi, bunlar tek cümlelik cevaplar değil, tek tek bakmak lazım, kim almış, ne zaman almış, neyle ödemiş...

ev seninde oluyor, o maddelerde soyledigi alinan "her malin" eslerin her ikisine de ait olmadigi. arkadas onu soylemek istemis. Yani ben oyle anladim ama..

Krediyi eşin ödeniyor görünüyor boşanmada ben ödedim diyebilir ve sanırım fazla pay alır

konu boşanmaya kadar geldi... boşanmayla ilgili aklıma tek kelime gelmedi. ne kadar art niyetlisiniz...
konu altın verip, vermemek değil. bana danışmayan fikirlerime saygı duymayan eşime, son olarak kendi kafasına göre altınları da krediye vermek istemesi karşısında fikir danışmam. kusura bakmayın ama alakasız yerlere geldi konu. bana yazdığınız yorumunuzda gereksizdi.

Madem evide kendi ustune yapmis ben olsam vermezdim..

Anladım azıcık biraz eşimin bir ev daha var üstünde şu an annesi ile babası oturuyor ve bir tanede arsa var ama onlar ben yoktum yani evli değildik ama evi beraber aldık kredi çektik beraber ödüyoruz . halada... ama ev herifin üstünde benim dediğim diğer mallar beni kapsamaz ama şu an oturduğumuz evi isterse de satamaz değilmi.. bende izinsiz..

Tabiki boşanmayacaksında kk bilgisi olsun, neye karar verdin ,ben onu merak ettim altınlar send mi kalacak ,kalacaksa kasa kirala derim ben evde kalması tehlikeli hırsızlar heryerde

ev seninde oluyor, o maddelerde soyledigi alinan "her malin" eslerin her ikisine de ait olmadigi. arkadas onu soylemek istemis. Yani ben oyle anladim ama..

evet doğru anlamışsınız.

Krediyi eşin ödeniyor görünüyor boşanmada ben ödedim diyebilir ve sanırım fazla pay alır

yok yok öyle değil, hiç çalışmayan eş de edinilmiş malların ayrısını alır. benim demek istediğim, 2002 sonrası evlendiyseniz ve herhangi bir malrejimi sözleşmesi yapmadıysanız, otomatik olarak edinilmiş mallara katılma rejimine tabisiniz. edinilmiş mallara katılma rejiminde eşlerin kişisel malları ve edinilmiş mallar olmak züere iki farklı malvarlığı değeri vardır. boşanırken, sadece edinilmiş mallar yarı yarıya paylaşılır. evlilik devam ederken mesela eşinize manevi tazminat verdiler, veya miras kaldı veya annesi ev bağışladı, bunlar paylaşılmaz. başka paylaşılmayan şeyler de var ya da edinilmiş mal olduğu halde yarı yarıya bölünmeyen şeyler de var, ama biz bunun için fakültede ders açıyoruz ve 1 dönem boyunca anlatıyoruz, burada iki cümleyle özet geçmem imkansız:) o yüzden diyorum herkese malınız ortak diyemeyiz diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…