eşim ailemin taktığı hediyeleri kredi için istiyor

neden 1 seneliği peşin yatırmak istiyor ki????
yani bir şekilde eşinin maaşı krediye gidiyor, senin maaşın evin masraflarına.

altın bozdurup 1 seneliği kapattığınız zaman ne olacak? bilmediğiniz başka bir borç olabilir mi?
sebep mantıklı değil.

sen altınları " olur da ilerde ikimizden birimizin işine bir şey olur, işten çıkma zorunda kalırız, kenarda güvencemiz olsun" diye sakla...

• Beğen
Reactions: anu
neden 1 seneliği peşin yatırmak istiyor ki????
yani bir şekilde eşinin maaşı krediye gidiyor, senin maaşın evin masraflarına.

altın bozdurup 1 seneliği kapattığınız zaman ne olacak? bilmediğiniz başka bir borç olabilir mi?
sebep mantıklı değil.

sen altınları " olur da ilerde ikimizden birimizin işine bir şey olur, işten çıkma zorunda kalırız, kenarda güvencemiz olsun" diye sakla...
bende sizin gibi düşünüyorum.
mantıklı gelmiyor. zaten düzen oturtmuşuz şuan. zaten kredi borcu biterse eşimin kardeşleri rahat bırakmazlar. hepsi menfaat peşinde. şimdi bile beklentileri var bizden.

mantıklı gelmiyor. zaten düzen oturtmuşuz şuan. zaten kredi borcu biterse eşimin kardeşleri rahat bırakmazlar. hepsi menfaat peşinde. şimdi bile beklentileri var bizden.

sanki eşiniz maaşını boşa çıkarıp başka borçlanmalara, ya da aileye destek olacak gibi.
çünkü gerçekten mantıksız düzen kurulmuş, 2 maaşın biri kredi diğeri masraflar.
altın bozdurup 1 senelik krediyi peşin ödemek niye yani çok saçma.

siz dediğim gibi söyleyin bence, "onlar tek güvencemiz, işlerimize bir şey olursa onları bozdururuz" deyin. kestirip atın.

normalde eşe destek önemli , tek hayat var evlenince ortak ama siz zaten elinizden geleni yapıyorsunuz.
şartsız, koşulsuz teslim olmak gereksiz :KK12:

ben zaten çalışıp desteğimi gösteriyorum. zoruma giden bana sormadan fikrimi almadan ailemin taktığı altını bile kafasına göre istemesi. halbu ki belki bende teklif edebilirdim.
Haklisin canm ama esine anlat bu kirginligini.ben hep diyorum esler arasi sorun iletisim probleminden kaynaklaniyor.tutma icinde soyle anlat.seni anlayan bi esin vardir diye dusunuyorum.anlamiyorsa ozaman skinti iste.

eşin ailesine ev almamış ki size almış..ailede kazanılan para ortaktır benim bildiğim..bence altınları vermeyince yine siz zorlancaksınız..ev yada eşya alırken herzaman aileler destek olamıyor malesef..kira ödenceğine ev alıp ödemek daha mantıklı..eşinize destek olun bence....

1 seneyi peşinen ödemek istemesinin altında sizin bilmediğiniz sebepler varmış gibi geldi bana da ama olayı kavga etmeden çözmeye çalışmalısınız. Vermek istemiyorum deyip kestirip atmayın ona istememenizin mantıklı bir açıklamasını yapın. Düzenimizi oturttuk bu şekilde devam etsin bileziklerim de güvencemiz olsun yarına ne olur bilinmez kimsenin garantisi yok, hastalık sağlık hep bizler için deyip ikna etmeye çalışın. Onlar benim! Ne yaparsam yaparım sana vermeyeceğim havalarına girmeyin, inat ortamı yaratmayın eşinize.

Bence vermeyin sonuçta yarın bir gün sıkışıklık olur işler yolunda gitmez,sağlık ile ilgili bir ihtiyaç olur o zaman verebilirsiniz ama zaten ödenirken ne alaka 1 tıllık ödesede bitmeyecek hani son kalan taksitleri ödeyip borçtan kurtulacaksanız belki ama sonuçta bozulanlar yerine konamıyor.sizde eşinize bence bu şekilde ödiyorken ödüyelim ödiyemediğimiz bir zamanda yada ek bir ihtiyacımızda kenarımızda dursun diyin anlaşayışlar karşılaması gerek lkarşılamazsada başka bir planı olma ihtimali yüksek.

eşin ailesine ev almamış ki size almış..ailede kazanılan para ortaktır benim bildiğim..bence altınları vermeyince yine siz zorlancaksınız..ev yada eşya alırken herzaman aileler destek olamıyor malesef..kira ödenceğine ev alıp ödemek daha mantıklı..eşinize destek olun bence....
eşime zaten destek oluyorum. sorun sıkıntı yok. ama kredi çektiğinde elimdeki takıları da alacağını söylemedi. zoruma giden ben zaten gücümün yettiği kadar destek oluyorum. ama eşim kendi kafasına göre benim fikrimi almadan bilezik bozdurup 1 yıllığını kapatmak istemesi.

Bence vermeyin sonuçta yarın bir gün sıkışıklık olur işler yolunda gitmez,sağlık ile ilgili bir ihtiyaç olur o zaman verebilirsiniz ama zaten ödenirken ne alaka 1 tıllık ödesede bitmeyecek hani son kalan taksitleri ödeyip borçtan kurtulacaksanız belki ama sonuçta bozulanlar yerine konamıyor.sizde eşinize bence bu şekilde ödiyorken ödüyelim ödiyemediğimiz bir zamanda yada ek bir ihtiyacımızda kenarımızda dursun diyin anlaşayışlar karşılaması gerek lkarşılamazsada başka bir planı olma ihtimali yüksek.
bana açıklaması faiz ödemeyelim boşu boşuna diyor. çekerken bana danışmadan hiç bunları düşünmedi fikrimi almadı şimdi böyle yapması zoruma gidiyor. ayrıca bende sizinle aynı fikirdeyim yarın öbügün gerçekten ihtiyacımız için güvence olsun istiyorum.

bana açıklaması faiz ödemeyelim boşu boşuna diyor. çekerken bana danışmadan hiç bunları düşünmedi fikrimi almadı şimdi böyle yapması zoruma gidiyor. ayrıca bende sizinle aynı fikirdeyim yarın öbügün gerçekten ihtiyacımız için güvence olsun istiyorum.
zaten ödeyeceğimiz faizi ödedeik 1 yıl erken ödemekle çok birfark olmayacak ve bu bilezileri tekrar almaya klksak yine zarar edeceğiz saatığımız fiyattan alamayacağız diyin sıkışırsak kullanırız diyin anlayış göstrir herhalde.

Bence eşine altınlarını ver yoksa aile huzurun bozulacak bende 3 ay evli olduğumda bütün altınlarımı eşimin bağkur borcunu ödemeye verdim yoksa hapis yatacaktı öyle oluyor para konularını erkek ve ailesi genelde evlenmeden yazıp çiziyor çoğunluk böyle eğer ki kadında uyum göstermediği zaman boşanma ve huzursuzluk başlıyor nasılsa gençsiniz ama bir şartla ver bundan sonra parasal konular bana danışılacak ailene değil diyede eline kurana bastır
günaydın. eşim benim ailemin düğünde takmış olduğu takıları evin kredisi için istiyor. ama ben böyle bir teklifte bulunmadım. açıkçası bu yaklaşımı hiç hoşuma da gitmiyor.
çünkü ev alırken, babasının fikirlerine göre hareket etti. babası söz verdiği vaatleri yerine getirmedi. açıkçası eşimde hep babasına güvenerek hareket etti. evin 4 te 3ü için kredi çekti benim onayım olmadan ve bana ve benim maaşıma göz önünde bulundurarak çekmeyeceğini söyledi. ben bütçemize göre ev alalım dedikçe, alınan eve yerleştik artık öyle ya da böyle olacak bi şekilde olacak deyip plansız bir kredinin içine girdi. her defasına senin çalışman önemli değil, ben hallederim sana güvenerek hareket etmiyorum dedi. kendi ailesinin taktığı takılarda düğün borçlarına gitti. ama herşeyi eşimin ailesi yapıyormuş gibi göründü ve eşimde masrafları kredi kartları ile karşıladığını benden gizledi. ailesi de bir şey söylemedi. takılan takıların hepsini aldı eşim ve kart borçlarına yatırdı. şimdi düzenimizi kurduk. eşimin aldığı maaşı krediye, benim aldığım da evin tüm giderlerine gidiyor. sorun şu ki; eşim ailemin taktığı bilezikleri alıp kredinin 1 yıllığını peşin kapatacakmış.. ilk başlarda olur diye bakıyordum ama şimdi görüyorum ki, planlarının içine beni katmadığı için ve kendi ailesinin aklıyla gittiği için ben şuan çalışmaya mecburum. 1 ay çalışmasam halimiz fena olur. ama dediğinin tam tersini yaptığı için ben altınlarımı vermek istemiyorum. ama bunu da eşime söyleyemiyorum, kırmak istemiyorum. ama yaptıkları karşısında ben kırılıyorum ve zoruma gidiyor. bir de dinimize göre, ben ailemin taktıgı altınlar vermek zorunda mıyım? ben zaten eşimle aynı maaşı alıp, desteğimi gösteriyorum, üstüne bir de böyle davranması benim fikrimi almadan altınları bozdurup krediye yatırıcam demesi hoşuma gitmiyor. diyeceksiniz ki, borcunuz erken bitsin, ama 4 yıldan az var bitmesine. bitse bile eşimin ailesi şuan bile beklenti içindeler özellikle abisi. borcumuz olmasa kesin talepleri olacaktır. eşimde vicdana düşüp yardımlarını esirgemeyecektir.

Verirsen giden gittiğiyle kalır ama borç bugüne kadar nasıl ödendiyse yine ödenir.
evet kesinlike öyle. hem borç olmayınca giderler daha çok artacak, eşimin menfaatçi kardeşleri yardım isteyecekler borç bitince bizden. eşimde onlara yok diyemeyecek.

Siz eşinizle bunları konuştunuz mu? Yoksa aman tatsızlık çıkmasın diye içinizdekileri anlatmıyor musunuz? Ben genelde erkeğin üzerine de olsa evin ortak bir hayat için alındığını düşünüyorum ama sizin durumunuz farklı. O ev ikinizin evi demiş arkadaşlar ama hiç bir karar aşamasında sizin fikriniz alınmamış, söyledikleriniz dinlenmemiş. Şahsen bana başçavuşun eşeği muamelesini layık gören adama hem içimdekileri aşırıya kaçmadan söylerdim, hem de altınları vermezdim. Ki ben normal şartlarda altınların verilmesi taraftarıyım ama sizin durumunuz çok farklı. Lütfen her şeyi de içinize atmayın. İletişim kurun.

altınları vermek zorunda değilsin. ama bazı kocalar zorla kavgayla alıp eşlerini üzebiliyorlar. (örn : annem ve babam) eşini sen tanıyorsun vermiyorum desen seni incitecek biriyse bence üzülmeden ver.. bizde ev alıcaz bu ay.. eşim 70 bin kredi çekecek. ve tek çalışıyor.. ben altınlarımı vermicem mesela..

Bence eşine altınlarını ver yoksa aile huzurun bozulacak bende 3 ay evli olduğumda bütün altınlarımı eşimin bağkur borcunu ödemeye verdim yoksa hapis yatacaktı öyle oluyor para konularını erkek ve ailesi genelde evlenmeden yazık çiziyor çoğunluk böyle eğer ki kadında uyum göstermediği zaman boşanma ve huzursuzluk başlıyor nasılsa gençsiniz ama bir şartla ver bundan sonra parasal konular bana danışılacak ailene değil diyede eline kurana bastır
siz mecburi durum için vermişsiniz. ama benim vermem keyfi olacak. altını bozdurduğunda alınmayacak sonuçta. ve borç zaten ödeniyor şuan. düzel oturmuşken, neden vereyim.

Back