eşim ailemin taktığı hediyeleri kredi için istiyor

Siz eşinizle bunları konuştunuz mu? Yoksa aman tatsızlık çıkmasın diye içinizdekileri anlatmıyor musunuz? Ben genelde erkeğin üzerine de olsa evin ortak bir hayat için alındığını düşünüyorum ama sizin durumunuz farklı. O ev ikinizin evi demiş arkadaşlar ama hiç bir karar aşamasında sizin fikriniz alınmamış, söyledikleriniz dinlenmemiş. Şahsen bana başçavuşun eşeği muamelesini layık gören adama hem içimdekileri aşırıya kaçmadan söylerdim, hem de altınları vermezdim. Ki ben normal şartlarda altınların verilmesi taraftarıyım ama sizin durumunuz çok farklı. Lütfen her şeyi de içinize atmayın. İletişim kurun.
söyledim eşime bozdurmayalım, kötü günler için kalsın dedim. baktım hemen bozulmalar, ses yükseltmeler, ben tek kendime mi çalışıyorum bu ev tek benim mi demelere geldi konu.. kırmak istemiyorum ama bu yapılanlar zoruma gidiyor.

Eşinin kişilik yapısıda önemli size kin yaparsa yada huzursuzluk çıkarırsa buda iyi olmaz bir nabzını yoklayın ozaman derim
siz mecburi durum için vermişsiniz. ama benim vermem keyfi olacak. altını bozdurduğunda alınmayacak sonuçta. ve borç zaten ödeniyor şuan. düzel oturmuşken, neden vereyim.

Bildim huzursuzluk çıkaracağını erkeklerin çoğu öyle o altınları evlenir evlenmez çoğu kadına sattırıyor çoğunluk zaten hemen araba alıyor ondada çoğu zaman kendi ailesinin işine yarıyor
söyledim eşime bozdurmayalım, kötü günler için kalsın dedim. baktım hemen bozulmalar, ses yükseltmeler, ben tek kendime mi çalışıyorum bu ev tek benim mi demelere geldi konu.. kırmak istemiyorum ama bu yapılanlar zoruma gidiyor.

Bildim huzursuzluk çıkaracağını erkeklerin çoğu öyle o altınları evlenir evlenmez çoğu kadına sattırıyor çoğunluk zaten hemen araba alıyor ondada çoğu zaman kendi ailesinin işine yarıyor
araba almayı da düşündük, ama ben istemiyorum. çünkü eşimin ailesi gerekli gereksiz, keyfi herşey için araba istiyorlar. vermesem benden kötüsü olmaz herhalde. o yüzden arabada istemiyorum.

ev eşinin üstüne olsa ne olur Allah esirgesin boşansanız zaten yarısı senin bide kredi nasıl çekebildi daha ordayım ben bizde çektik benim imza olmadan veremeyeceklerini söylemişler bankadan

boşanınca herşey yarı yarıya paylaşılmaz. mesela evi evlenmeden önce üzerine tapuladıysa edinilmiş mal değildir, kişisel maldır, eşi kredilerin ödenmesine desteği oranında sadece katılma alacağını isteyebilir boşanırken. evlendikten sonra almış olsa bile, yarı yarıya olmayabilir. herşeyi eşimin ailesi yapmış gibi görünüyor diyor konu sahibi, evlilik birliği kurulduktan sonra dahi eşlerden birinin karşılıksız kazandırma ile elde ettiği (bağışlama yani) malvarlığı değerleri edinilmiş mal değildir, paylaşılmaz.
bankadan kredi çekerken de evli değildiler belki de.

bende sizin gibi düşünüyorum.
mantıklı gelmiyor. zaten düzen oturtmuşuz şuan. zaten kredi borcu biterse eşimin kardeşleri rahat bırakmazlar. hepsi menfaat peşinde. şimdi bile beklentileri var bizden.

ben senin durumunda olsam vermezdim sanırım. çünkü eşin bir defa sana sormadan sizi büyük bir borcun altına sokmuş zaten. şu anda başka borçlarının olmadığı ne malum ya da kredimiz azaldı zaten diyerek araba borcuna girmeyeceği ne malum? kenarda bir güvenceniz muhakkak olmalı bence de.

Üzgünüm ama bu adam o altınları sana çok görüyor sattıracak yoksa her gün huzursuzluk çıkaracak küçük yaramaz çocuk gibi , sonrası
belki yine kararlar alıp sende sadece onaylıyacaksın seni hafife alıyor gibi sanki para konularda sadece kendi kafaı çalışıyor gibi seni epey uğraştıracak
araba almayı da düşündük, ama ben istemiyorum. çünkü eşimin ailesi gerekli gereksiz, keyfi herşey için araba istiyorlar. vermesem benden kötüsü olmaz herhalde. o yüzden arabada istemiyorum.

Sanırım eşinin sakladığı borçlarıda var ondan belki o altınları istiyor
boşanınca herşey yarı yarıya paylaşılmaz. mesela evi evlenmeden önce üzerine tapuladıysa edinilmiş mal değildir, kişisel maldır, eşi kredilerin ödenmesine desteği oranında sadece katılma alacağını isteyebilir boşanırken. evlendikten sonra almış olsa bile, yarı yarıya olmayabilir. herşeyi eşimin ailesi yapmış gibi görünüyor diyor konu sahibi, evlilik birliği kurulduktan sonra dahi eşlerden birinin karşılıksız kazandırma ile elde ettiği (bağışlama yani) malvarlığı değerleri edinilmiş mal değildir, paylaşılmaz.

ben senin durumunda olsam vermezdim sanırım. çünkü eşin bir defa sana sormadan sizi büyük bir borcun altına sokmuş zaten. şu anda başka borçlarının olmadığı ne malum ya da kredimiz azaldı zaten diyerek araba borcuna girmeyeceği ne malum? kenarda bir güvenceniz muhakkak olmalı bence de.

Genelde anası babası parasız olan erkek sanki çoğu şeyi anası babası ödemiş gibi gösterir ve çok borcun altına girer bunuda gelin adayından saklar sırf kendi ailesini yüceltme adına ,

Bozdurmayalım diye konuştunuz mu demiyorum? Zamanında ev alırken size yaptığı muameleyi hatırlattınız mı? Ev alırken daha uygun bir ev alalım dediğinizde dinlemediğini, sürekli senin maaşına güvenmiyorum diyerek bu sürecin hep dışında tuttuğunu, evli olduğunu unutup ev gibi önemli bir kararda eşini, hayat arkadaşını hiç sallamadığını ona hatırlattınız mı?
Ne demek sesini yükseltiyor ya? Sizi sindirmeye çalışıyor farkında mısınız? Lütfen dik durun, ezdirmeyin kendinizi. Siz de o evin eşit bir bireyisiniz. Söz hakkınız var. Bunu kullanın. Bağırmaya prim vermeyin. Tek kendime mi çalışıyorum duygu sömürüsüne de cevabınızı verin. Zamanıda söylediklerini hatırlatın. Bana böyle böyle demedin mi diye sorun.

• Beğen
Reactions: anu
Sakın vermeyin.Size danışmadan yapılmış herşey ,buna rağmen maaşınızla evi geçindiriyorsunuz.Eğer verirseniz ,hiç kıymet bilmeyecek, sizin dediğiniz gibi ailesine yardım edecek, bunları görünce verdiğinize bin pişman olacaksınız.Zaten sonunda üzüleceksin,baştan anlasın vermeyeceğinizi.Şu kendi başına hareket edip,ailesinin aklıyla hareket eden erkeklere sinir oluyorum.Şimdi maaşlar ucu ucuna yetiyordur, fazla rahat harcayamıyordur eşiniz.O bilezikler gidip 1 senelik ödendimi para,aylık daha fazla para kalacak elinize, erkekler sıkışıklığa hiç gelemiyor,daha çok para harcanak ,bileziklerde boşuna gitmiş olacak.Ayrıca niye ev tek eşinizin üzerine? Orda bile saymamış sizi.Tek benim evim mi ,bozacaksın derse,ben çalışmasam nasıl geçineceğiz deyin.Bırakın kırılırsa kırılsın ya, sorumluluk alsınlar.Şu erkeklerin her dediklerini yapıp,şımartmayın,siz üzülürsünüz.

• Beğen
Reactions: anu
Kendi ailenin aldiklarini zaten vermek zorumda degilsin bir de esinin ailesinin taktiklarini da vermek zorunda degildin. Ben bu mantigi anlamiyorum. Ortada yeni bir aile var ve ona hediye veriliyor onlar e ozaman hangi yuzle geri aliniyor pes dogrusu. Sadece size gore degil ama cok kiziyorum bu duruma ben.
Yerinizde olsam vermezdim ama tatsizlik olurdu biliyorum. Karar sizin

burdaki ev evlilik içinde alınmamış mı ben mi anlamadım konuyu

evlenip daha bir arada yaşaanın zorluklarına alışmadan bir de ev alma çıktı.
ne gerek var ya, bir kaç sene oturun kirada, birbirinize bi alışın önce.
evlenince bi malk mülk sahibi olma sevdası başlıyor.

evlendikten sonra kredi çekildi. öyle bir oyuna geldim ki. eve yerleşmeden önce kp vaatlerde bulundu. sonra evden çıkamadık, kp de sanki dışarıdan biriymiş gibi davrandı. eşimde yerleştiğimiz için benim aileme mahcubiyet duymamak için başka bir eve çıkmak istemedi. bana sormadan danışmadan krediye girdi.

boşanırken yarı yarıya olmasına ben de güvenemiyorum.
vermek istemeyen onun da bir yolunu bulur.
hatta bir arkadaşım altınlarını vermiş evi de eşinin dayısının adına yapmışlar.
hem de demişlerki yarın boşanırsınız filan böyle olsun diye :KK62::KK62::KK62::KK62:

Bazı erkekler evli olmayı ticari işbirliği olarak mı görüyor anlamadım bekarken alamadıklarını ,alma hevesine giriyorlar

evlenip daha bir arada yaşaanın zorluklarına alışmadan bir de ev alma çıktı.
ne gerek var ya, bir kaç sene oturun kirada, birbirinize bi alışın önce.
evlenince bi malk mülk sahibi olma sevdası başlıyor.

mal mülk dediğin ev o da ihtiyaç kira ödeyeceğine kredi ödemek biçok çifte mantıklı geliyo fikir birliği içinde yapıldığı sürece sıkıntı yok bence sağlığın yerinde iken gençken yapılmalı bazı şeyler

boşanırken yarı yarıya olmasına ben de güvenemiyorum.
vermek istemeyen onun da bir yolunu bulur.
hatta bir arkadaşım altınlarını vermiş evi de eşinin dayısının adına yapmışlar.
hem de demişlerki yarın boşanırsınız filan böyle olsun diye :KK62::KK62::KK62::KK62:

kanun evliyken her alınan şey yarı yarıya paylaşılır demiyor zaten. o konuda kadınlarkulubunde bir bilgi kirliliği var. herkes birbirine boşanırken herşeyin yarısı senindir yazıp duruyor ama öyle olmayabilir, hatta çoğu boşanmada öyle olmuyor artık, çünkü evler arabalar çoğunlukla aile desteğiyle alınıyor. o yüzden yazma ihtiyacı hissettim. bugün eşimle bir gayrimenkul alıyor olsam muhakkak tapuyu paylı mülkiyet yaptırırım yarı yarıya. ayrıca konu sahibine de derhal tapuya giderek evin sayfasına aile konutu şerhi düşülmesini talep etmesini tavsiye ederim. Şu an tapu eşinizin üstüne olduğu için, aile konutu şerhi düşülmediği sürece haberiniz olmadan bir başkasına devredebilir de. Şerh düşülmesini istemek için eşinize ihtiyacınız yok, evlilik cüzdanınızla muhtardan ikametgah senedinizi alıp gidin.

Bozdurmayalım diye konuştunuz mu demiyorum? Zamanında ev alırken size yaptığı muameleyi hatırlattınız mı? Ev alırken daha uygun bir ev alalım dediğinizde dinlemediğini, sürekli senin maaşına güvenmiyorum diyerek bu sürecin hep dışında tuttuğunu, evli olduğunu unutup ev gibi önemli bir kararda eşini, hayat arkadaşını hiç sallamadığını ona hatırlattınız mı?
Ne demek sesini yükseltiyor ya? Sizi sindirmeye çalışıyor farkında mısınız? Lütfen dik durun, ezdirmeyin kendinizi. Siz de o evin eşit bir bireyisiniz. Söz hakkınız var. Bunu kullanın. Bağırmaya prim vermeyin. Tek kendime mi çalışıyorum duygu sömürüsüne de cevabınızı verin. Zamanıda söylediklerini hatırlatın. Bana böyle böyle demedin mi diye sorun.
soruyorum, hatırlatıyorum. ama sürekli sesini yükselterek haklı çıkmaya çalışıyor. benim fikirlerimi hiçe saydığını da hatırlatıyorum. bahanesi de ben kötü bir şey mi yaptım, alkole kumara mı harcadım oluyor.

Sakın vermeyin.Size danışmadan yapılmış herşey ,buna rağmen maaşınızla evi geçindiriyorsunuz.Eğer verirseniz ,hiç kıymet bilmeyecek, sizin dediğiniz gibi ailesine yardım edecek, bunları görünce verdiğinize bin pişman olacaksınız.Zaten sonunda üzüleceksin,baştan anlasın vermeyeceğinizi.Şu kendi başına hareket edip,ailesinin aklıyla hareket eden erkeklere sinir oluyorum.Şimdi maaşlar ucu ucuna yetiyordur, fazla rahat harcayamıyordur eşiniz.O bilezikler gidip 1 senelik ödendimi para,aylık daha fazla para kalacak elinize, erkekler sıkışıklığa hiç gelemiyor,daha çok para harcanak ,bileziklerde boşuna gitmiş olacak.Ayrıca niye ev tek eşinizin üzerine? Orda bile saymamış sizi.Tek benim evim mi ,bozacaksın derse,ben çalışmasam nasıl geçineceğiz deyin.Bırakın kırılırsa kırılsın ya, sorumluluk alsınlar.Şu erkeklerin her dediklerini yapıp,şımartmayın,siz üzülürsünüz.
ben huzursuz olmaktan korkuyorum artık. çünkü çok kavga ettik zamanında. amacı krediyi 1 yıl daha erken bitirip, daha erken rahat etmek. maaşını istediği gibi harcamak olacak. zaten öyle bir abisi var ki, tepemizde hazır olda bekliyor para için.

Back