eşim ailemin taktığı hediyeleri kredi için istiyor

konu boşanmaya kadar geldi... boşanmayla ilgili aklıma tek kelime gelmedi. ne kadar art niyetlisiniz...
konu altın verip, vermemek değil. bana danışmayan fikirlerime saygı duymayan eşime, son olarak kendi kafasına göre altınları da krediye vermek istemesi karşısında fikir danışmam. kusura bakmayın ama alakasız yerlere geldi konu. bana yazdığınız yorumunuzda gereksizdi.
Gerçekten konu nerelere geldi.. ama canım iki seçeneğin var ya vereceksin istemedende olsa. sen huzursuz olacaksın vede mutsuz.. yada vermeyip aranızda gerilim olacak..

Anladım azıcık biraz eşimin bir ev daha var üstünde şu an annesi ile babası oturuyor ve bir tanede arsa var ama onlar ben yoktum yani evli değildik ama evi beraber aldık kredi çektik beraber ödüyoruz . halada... ama ev herifin üstünde benim dediğim diğer mallar beni kapsamaz ama şu an oturduğumuz evi isterse de satamaz değilmi.. bende izinsiz..
adamın üzerine birden fazla gayrımenkulü varsa, tapu memuru bunlardan hangisinin sizin aile konutunuz olduğunu bilemez. kanunumuz eşlerin evlilik birliğini sürekli olarak sürdürdüğü konutu tapusunun kimde olduğuna bakmaksızın koruma altına almış. bu konuta aile konutu deniyor ve aile konutu diğer eşin rızası olmaksızın satılamıyor, kiralanamıyor, üzerinde sınırlı ayni hak kurulamıyor. ama tapuya gittiğinde tapu memurunun bunu bilebilmesi ve tasarrufa izin vermemesi için sizin gidip oturduğunuz eve ilişkin olarak aile konutu şerhi düşmeniz gerek. şerhi koydurmak için eşinizin rızasına ihtiyacınız yok. şerh olursa, üçüncü kişi tapuya geldiğinde satım sözleşmesi yapmak istediği taşınmazın sayfasını açtırdığında oranın aile konutu olduğunu ve sizin yazılı rızanız bulunmadan işlemin tamamlanamayacağını görür.

Gerçekten konu nerelere geldi.. ama canım iki seçeneğin var ya vereceksin istemedende olsa. sen huzursuz olacaksın vede mutsuz.. yada vermeyip aranızda gerilim olacak..
evet ama bu şekilde de davrandığı sürece vermiycem sanırım.

ben geneliniz gibi dusunmuyorum bu konuda. Evlenirken, herseyi paylasmak uzere evleniyoruz. bosaninca, herseye ortak oluyoruz. Ama ortak oldugumuz seyleri alinirken, nedense hic sorumlulugumuz yok.
bu adamlara da yazik.
evi evlenmeden once aldi da, kendi uzerine yaptiysa bise diyemem ama okudugumdan anladigim, beraber girmissiniz bu yola, siz de verin altinlarinizi ne olacak. Bosanirken, yarisi benim diyeceksiniz ama, oyle degil mi?
Konu sahibine hiç sorumluluğu yok diyemeyiz ki. Sonuçta ikisi de çalışıyor ve maaşlarını evlerine harcıyorlar, biri krediyi ödüyor, diğeri geçimi sağlıyor. Yani eşi kadar katkı sağlıyor zaten.
Mesela biz de araba aldık. Bana daha rahat kredi çıktığı için benim adıma çekildi kredi ve benim maasimdan düşüyor. Eşim de diger giderlerle ilgileniyor. Simdi ben esimi es gecip arabayı ben aldım benim diyemen ki.(kaldı ki bekarkenki birikimimi de ekledim, ciddi bir meblag)

günaydın. eşim benim ailemin düğünde takmış olduğu takıları evin kredisi için istiyor. ama ben böyle bir teklifte bulunmadım. açıkçası bu yaklaşımı hiç hoşuma da gitmiyor.
çünkü ev alırken, babasının fikirlerine göre hareket etti. babası söz verdiği vaatleri yerine getirmedi. açıkçası eşimde hep babasına güvenerek hareket etti. evin 4 te 3ü için kredi çekti benim onayım olmadan ve bana ve benim maaşıma göz önünde bulundurarak çekmeyeceğini söyledi. ben bütçemize göre ev alalım dedikçe, alınan eve yerleştik artık öyle ya da böyle olacak bi şekilde olacak deyip plansız bir kredinin içine girdi. her defasına senin çalışman önemli değil, ben hallederim sana güvenerek hareket etmiyorum dedi. kendi ailesinin taktığı takılarda düğün borçlarına gitti. ama herşeyi eşimin ailesi yapıyormuş gibi göründü ve eşimde masrafları kredi kartları ile karşıladığını benden gizledi. ailesi de bir şey söylemedi. takılan takıların hepsini aldı eşim ve kart borçlarına yatırdı. şimdi düzenimizi kurduk. eşimin aldığı maaşı krediye, benim aldığım da evin tüm giderlerine gidiyor. sorun şu ki; eşim ailemin taktığı bilezikleri alıp kredinin 1 yıllığını peşin kapatacakmış.. ilk başlarda olur diye bakıyordum ama şimdi görüyorum ki, planlarının içine beni katmadığı için ve kendi ailesinin aklıyla gittiği için ben şuan çalışmaya mecburum. 1 ay çalışmasam halimiz fena olur. ama dediğinin tam tersini yaptığı için ben altınlarımı vermek istemiyorum. ama bunu da eşime söyleyemiyorum, kırmak istemiyorum. ama yaptıkları karşısında ben kırılıyorum ve zoruma gidiyor. bir de dinimize göre, ben ailemin taktıgı altınlar vermek zorunda mıyım? ben zaten eşimle aynı maaşı alıp, desteğimi gösteriyorum, üstüne bir de böyle davranması benim fikrimi almadan altınları bozdurup krediye yatırıcam demesi hoşuma gitmiyor. diyeceksiniz ki, borcunuz erken bitsin, ama 4 yıldan az var bitmesine. bitse bile eşimin ailesi şuan bile beklenti içindeler özellikle abisi. borcumuz olmasa kesin talepleri olacaktır. eşimde vicdana düşüp yardımlarını esirgemeyecektir.

böyle evlililk mi olur be senin paran benim altınım falan.o adam evi alıp annesini mi oturttu ya da başka bir kadına mı aldı evi.siz aldınız tabiki siz ödeyeceksiniz.hayret adam çalışcak didincek siz yok benim param benim altınım diyorsunuz :/ o zaman siz de adamın aldığı evde oturmayın hahah ya da kira verin eşinize oldu olacak :/

konu boşanmaya kadar geldi... boşanmayla ilgili aklıma tek kelime gelmedi. ne kadar art niyetlisiniz...
konu altın verip, vermemek değil. bana danışmayan fikirlerime saygı duymayan eşime, son olarak kendi kafasına göre altınları da krediye vermek istemesi karşısında fikir danışmam. kusura bakmayın ama alakasız yerlere geldi konu. bana yazdığınız yorumunuzda gereksizdi.
siz cok yanlis anladiniz beni. Ben sizin bosanma ile ilgili bir niyetiniz oldugunu da dusunmemistim. Sadece diyorum ki, basimiza birseyler geldiginde, bosanmaya karar verdigimizde, herseye ortak oluyoruz, oyle yada boyle. Bosansaniz "misalen" ben istemiyorum bu evi mi dersiniz? Ben demem sahsen. Bunu soyluyorum. O yuzden de, ev alinirken es destek istiyorsa, her turlu verilmesi gerektigini dusunuyorum. Fikir sormussunuz, benim fikrim bu. Gereksiz bulacaksaniz neden soruyorsunuz ?

Benimde edindiğim tecrübe senin paran benim param muhabeetlerine girildiği zaman ayrılık tez oluyor sevgi ,saygı bitiyor huzurda kalmıyor

günaydın. eşim benim ailemin düğünde takmış olduğu takıları evin kredisi için istiyor. ama ben böyle bir teklifte bulunmadım. açıkçası bu yaklaşımı hiç hoşuma da gitmiyor.
çünkü ev alırken, babasının fikirlerine göre hareket etti. babası söz verdiği vaatleri yerine getirmedi. açıkçası eşimde hep babasına güvenerek hareket etti. evin 4 te 3ü için kredi çekti benim onayım olmadan ve bana ve benim maaşıma göz önünde bulundurarak çekmeyeceğini söyledi. ben bütçemize göre ev alalım dedikçe, alınan eve yerleştik artık öyle ya da böyle olacak bi şekilde olacak deyip plansız bir kredinin içine girdi. her defasına senin çalışman önemli değil, ben hallederim sana güvenerek hareket etmiyorum dedi. kendi ailesinin taktığı takılarda düğün borçlarına gitti. ama herşeyi eşimin ailesi yapıyormuş gibi göründü ve eşimde masrafları kredi kartları ile karşıladığını benden gizledi. ailesi de bir şey söylemedi. takılan takıların hepsini aldı eşim ve kart borçlarına yatırdı. şimdi düzenimizi kurduk. eşimin aldığı maaşı krediye, benim aldığım da evin tüm giderlerine gidiyor. sorun şu ki; eşim ailemin taktığı bilezikleri alıp kredinin 1 yıllığını peşin kapatacakmış.. ilk başlarda olur diye bakıyordum ama şimdi görüyorum ki, planlarının içine beni katmadığı için ve kendi ailesinin aklıyla gittiği için ben şuan çalışmaya mecburum. 1 ay çalışmasam halimiz fena olur. ama dediğinin tam tersini yaptığı için ben altınlarımı vermek istemiyorum. ama bunu da eşime söyleyemiyorum, kırmak istemiyorum. ama yaptıkları karşısında ben kırılıyorum ve zoruma gidiyor. bir de dinimize göre, ben ailemin taktıgı altınlar vermek zorunda mıyım? ben zaten eşimle aynı maaşı alıp, desteğimi gösteriyorum, üstüne bir de böyle davranması benim fikrimi almadan altınları bozdurup krediye yatırıcam demesi hoşuma gitmiyor. diyeceksiniz ki, borcunuz erken bitsin, ama 4 yıldan az var bitmesine. bitse bile eşimin ailesi şuan bile beklenti içindeler özellikle abisi. borcumuz olmasa kesin talepleri olacaktır. eşimde vicdana düşüp yardımlarını esirgemeyecektir.

böyle evlililk mi olur be senin paran benim altınım falan.o adam evi alıp annesini mi oturttu ya da başka bir kadına mı aldı evi.siz aldınız tabiki siz ödeyeceksiniz.hayret adam çalışcak didincek siz yok benim param benim altınım diyorsunuz :/ o zaman siz de adamın aldığı evde oturmayın hahah ya da kira verin eşinize oldu olacak :/

siz cok yanlis anladiniz beni. Ben sizin bosanma ile ilgili bir niyetiniz oldugunu da dusunmemistim. Sadece diyorum ki, basimiza birseyler geldiginde, bosanmaya karar verdigimizde, herseye ortak oluyoruz, oyle yada boyle. Bosansaniz "misalen" ben istemiyorum bu evi mi dersiniz? Ben demem sahsen. Bunu soyluyorum. O yuzden de, ev alinirken es destek istiyorsa, her turlu verilmesi gerektigini dusunuyorum. Fikir sormussunuz, benim fikrim bu. Gereksiz bulacaksaniz neden soruyorsunuz ?
yaptığınız genelleme yorum üzerinden fikrimi söyledim size.

bilmiyorum neden?
Yok ben cidden bilmediğim için sordum. Ama düz mantık yürütelim, ekonomik özgürlüğü olmayan kadın için güvencedir.
Kadının ekonomik özgürlüğü varsa benim altınım denmesi tuhaf geliyor bana.
Hatta kocam eve bakmalı, kendi çalıştığım para benim mantığı da tuhaf.
Ev alınıyor, evlilik için, ortak hayat için bir hesap yapılıyorsa elbette kadının geliri de hesaplanmalı.
Bu noktada kadının parası kadınındır mantığı dünyanın en saçma şeyidir bence.

son yıl kapatın bilezikleri bozdurup hem altın o zaman daha da yükselir sizde hemen işten çıkar keyfinize bakarsınız

konu benim param, senin evin değil. öyle olsaydı zaten çalışıp eşime destek vermezdim. ama konu eşimin ilk başlarda aslan kesilip, fikirlerime değer vermemesi. sonrada bana danışmadan hareket etmesi.

evet ama bu şekilde de davrandığı sürece vermiycem sanırım.

Altinlari bozdurmaniz zaten mantikli değil...

Eşinize "şuan odemelerimizi düzene koyduk Acil bir ihtiyaç olsa gerek olsa neyse ama güzel güzel oduyoruz simdi... ha bir yıl fazla ha bir yıl az sadece birikmisimizi harcamis olacagz yerine de koyamayacagz. Bence bu altinlar dursun belki araba aliriz altinlari da pesinat yaparız. Ya da zor durumda kalirsak birer ikiser bozdurur durumuzu kurtaririz" vs diyin.

Benim altinim sen bana danismadin diye değil mantikli olani "biz" diliyle anlatin

Konu sahibi, ev giderlerine zaten harciyorum, altinlarimi istiyor vereyim mi diye soruyor.
Sonra biz, elbette ver, ev senin evin, birgun bosanirsan yarisini isteyeceksin, altinlarida ev icin ihtiyac varsa vermelisin diyoruz.
Bu kez kiziyor. Ben bosanmayi dusunmuyorum ki, konuyu nereye getirdiniz diyor.
Altinlar, olasi bir bosanma yoksa ve hic bir zaman olmayacaksa neyin garantor'u zaten ?
Altin ille saklanmak isteniyorsa, bir seyin garantisi olarak saklanir. Baska nasil bir amaci olabilir.
Ben burada sadece konu sahibine degil, genele de konusuyorum.

Hakeden bir esiniz varsa, eslerinize destek olun be kardesim.

Esinize guvenmiyorsaniz, bu zaten baska bir arguman. Altin vardir, para vardir, verilmez, bosanilir.

Takılar neden kadınındır?

dinimizce mehir hakkı denilen bir para kadına verilmesi gerekiyor.genellikle de düğünde takılan takılar kadının mehir hakkı olarak görülüyor günümüzde.dinimiz mehir hakkını eğer bir erkek kadını boşamaya kalkarsa kadın zor durumda kalmasın ya da mehiri verecek parası yoksa erkek kadını bırakmasın falan diye düzenlenmiş.günümüzde kadınlar bu mehir olayını çok yanlış anlıyorlar tüm altınları alıp adamın en küçük borcuna bile yardım etmiyorlar.ki mesela mehirin bağışlanması çok sevapmış.

Back