eşim ailemin taktığı hediyeleri kredi için istiyor

Yok ben cidden bilmediğim için sordum. Ama düz mantık yürütelim, ekonomik özgürlüğü olmayan kadın için güvencedir.
Kadının ekonomik özgürlüğü varsa benim altınım denmesi tuhaf geliyor bana.
Hatta kocam eve bakmalı, kendi çalıştığım para benim mantığı da tuhaf.
Ev alınıyor, evlilik için, ortak hayat için bir hesap yapılıyorsa elbette kadının geliri de hesaplanmalı.
Bu noktada kadının parası kadınındır mantığı dünyanın en saçma şeyidir bence.
yok zaten bende öyle düşünmüyorum. sadece ciddi olarak sorduğum şu; eşim ilk başlarda fikirlerime saygı duymadı, kendi bildiğini okudu.
fikrimi söylediğim içinde bana güvenerek hareket etmediğini söyledi. sonra da benden beklentileri oldu. çalışmak zorundaymışım gibi yani. tamam çalışıyorum zaten desteğimi de esirgemiyorum, sonuna kadar da esirgemem.. ama ailemin bana taktığı bileziği eşimin kafasına göre krediye yatırmak istemesine kızıyorum. biraz anlayışlı olmalı inşan, çekinmeli bunları söylerken. eşimin ailesinden hatıra kalsın demesi gerekmez mi. bende onun kazandığını alıyorum ve şahsıma harcamıyorum.

dinimizce mehir hakkı denilen bir para kadına verilmesi gerekiyor.genellikle de düğünde takılan takılar kadının mehir hakkı olarak görülüyor günümüzde.dinimiz mehir hakkını eğer bir erkek kadını boşamaya kalkarsa kadın zor durumda kalmasın ya da mehiri verecek parası yoksa erkek kadını bırakmasın falan diye düzenlenmiş.günümüzde kadınlar bu mehir olayını çok yanlış anlıyorlar tüm altınları alıp adamın en küçük borcuna bile yardım etmiyorlar.ki mesela mehirin bağışlanması çok sevapmış.
hmm yani mevzu kadının ekonomik özgürlüğü olup olmaması. Anladım teşekkürler.
Tahmin ettiğim gibiymiş.

Niye 2. üyelik aldınız tiger11?
Sizi ifşa ediyorum zira burda konu açıp açıp sonra siliyorsunuz, onca üye zahmet edip yorum yapıyor siz konularınızı silerek onların yorumlarını havada bırakıyorsunuz, ayrıca içerik sildiniz diye ceza alıyorsunuz ve banlıyken birde kalkıp 2. üyelik alıyorsunuz.

Back