aklıma hiç böyle şeyler gelmedi açıkçası. işte kendi kafasına göre hareket ettiği için her zaman. benim fikirlerimi sesini yükselterek bastırmaya çalıştı. şimdi vermiyorum desem benden kötüsü olmaz eminim.kanun evliyken her alınan şey yarı yarıya paylaşılır demiyor zaten. o konuda kadınlarkulubunde bir bilgi kirliliği var. herkes birbirine boşanırken herşeyin yarısı senindir yazıp duruyor ama öyle olmayabilir, hatta çoğu boşanmada öyle olmuyor artık, çünkü evler arabalar çoğunlukla aile desteğiyle alınıyor. o yüzden yazma ihtiyacı hissettim. bugün eşimle bir gayrimenkul alıyor olsam muhakkak tapuyu paylı mülkiyet yaptırırım yarı yarıya. ayrıca konu sahibine de derhal tapuya giderek evin sayfasına aile konutu şerhi düşülmesini talep etmesini tavsiye ederim. Şu an tapu eşinizin üstüne olduğu için, aile konutu şerhi düşülmediği sürece haberiniz olmadan bir başkasına devredebilir de. Şerh düşülmesini istemek için eşinize ihtiyacınız yok, evlilik cüzdanınızla muhtardan ikametgah senedinizi alıp gidin.
ev eşimin üstüne.[/QUOTE
Su evleri eşlerinizin üstüne yaptırmayın ya azcık uyanık olun yengem de yaptı çalıştı çalıştı sonra sattı evi kocası öyle boşadı onu gitti başkasının evlendi... Benim kocam yapmaz demeyin insanoğlu bu. ortak yaptırın barii
aynen öyle oldu.Genelde anası babası parasız olan erkek sanki çoğu şeyi anası babası ödemiş gibi gösterir ve çok borcun altına girer bunuda gelin adayından saklar sırf kendi ailesini yüceltme adına ,
ya arkadaşlar ben yanlış mı biliyorum? ev kredisini erken kapatmak durumunda cezası var. kapatılmıyor öyle kolay kolay yüklübir ceza ödemek gerekiyor. ihtiyaç kredilerinde böyle bir şey yok ama konut kredisinde var diye biliyorum. bu nedenle sanki arkadaşın eşinin başka planları varmış gibi geldi bana
Vermek zorunda değilsiniz de sonucta ev sizin borc sizin. İlerde yerine koymak kaydıyla bütcenizi rahatlatabilirsiniz.günaydın. eşim benim ailemin düğünde takmış olduğu takıları evin kredisi için istiyor. ama ben böyle bir teklifte bulunmadım. açıkçası bu yaklaşımı hiç hoşuma da gitmiyor.
çünkü ev alırken, babasının fikirlerine göre hareket etti. babası söz verdiği vaatleri yerine getirmedi. açıkçası eşimde hep babasına güvenerek hareket etti. evin 4 te 3ü için kredi çekti benim onayım olmadan ve bana ve benim maaşıma göz önünde bulundurarak çekmeyeceğini söyledi. ben bütçemize göre ev alalım dedikçe, alınan eve yerleştik artık öyle ya da böyle olacak bi şekilde olacak deyip plansız bir kredinin içine girdi. her defasına senin çalışman önemli değil, ben hallederim sana güvenerek hareket etmiyorum dedi. kendi ailesinin taktığı takılarda düğün borçlarına gitti. ama herşeyi eşimin ailesi yapıyormuş gibi göründü ve eşimde masrafları kredi kartları ile karşıladığını benden gizledi. ailesi de bir şey söylemedi. takılan takıların hepsini aldı eşim ve kart borçlarına yatırdı. şimdi düzenimizi kurduk. eşimin aldığı maaşı krediye, benim aldığım da evin tüm giderlerine gidiyor. sorun şu ki; eşim ailemin taktığı bilezikleri alıp kredinin 1 yıllığını peşin kapatacakmış.. ilk başlarda olur diye bakıyordum ama şimdi görüyorum ki, planlarının içine beni katmadığı için ve kendi ailesinin aklıyla gittiği için ben şuan çalışmaya mecburum. 1 ay çalışmasam halimiz fena olur. ama dediğinin tam tersini yaptığı için ben altınlarımı vermek istemiyorum. ama bunu da eşime söyleyemiyorum, kırmak istemiyorum. ama yaptıkları karşısında ben kırılıyorum ve zoruma gidiyor. bir de dinimize göre, ben ailemin taktıgı altınlar vermek zorunda mıyım? ben zaten eşimle aynı maaşı alıp, desteğimi gösteriyorum, üstüne bir de böyle davranması benim fikrimi almadan altınları bozdurup krediye yatırıcam demesi hoşuma gitmiyor. diyeceksiniz ki, borcunuz erken bitsin, ama 4 yıldan az var bitmesine. bitse bile eşimin ailesi şuan bile beklenti içindeler özellikle abisi. borcumuz olmasa kesin talepleri olacaktır. eşimde vicdana düşüp yardımlarını esirgemeyecektir.
ya arkadaşlar ben yanlış mı biliyorum? ev kredisini erken kapatmak durumunda cezası var. kapatılmıyor öyle kolay kolay yüklübir ceza ödemek gerekiyor. ihtiyaç kredilerinde böyle bir şey yok ama konut kredisinde var diye biliyorum. bu nedenle sanki arkadaşın eşinin başka planları varmış gibi geldi bana
krediyi yeniden yapılandırıp ara ödeme yapmak istiyor sanırım.
hiç öyle bişey duymadım.
neden cezası olsun ki toplu para bankanın işine gelir.
hiç öyle bişey duymadım.
neden cezası olsun ki toplu para bankanın işine gelir.
işte bu durumda niyetleri zaten geri almakmış ki eşim kredi kartları ile borç yapmış. ben lafımı esirgemedim, hediye olarak taktığınız şeyi geri almak niyetiyle yaptıysanız neden taktınız dedim. amaç millete gösteriş başka bir şey değil. gösteriş amaçlı takıldı zaten formalite. ama bizde böyle bir şey yok. ayıp karşılanır, takılan şeyin geri alınması. daha neyi anlatayım ki ben bir sürü şey var anlatılacak.Kendi ailenin aldiklarini zaten vermek zorumda degilsin bir de esinin ailesinin taktiklarini da vermek zorunda degildin. Ben bu mantigi anlamiyorum. Ortada yeni bir aile var ve ona hediye veriliyor onlar e ozaman hangi yuzle geri aliniyor pes dogrusu. Sadece size gore degil ama cok kiziyorum bu duruma ben.
Yerinizde olsam vermezdim ama tatsizlik olurdu biliyorum. Karar sizin
evlendikten 2 ay sonra resmi olarak alındı, kredi çekildikten sonra tapu eşimin üstüne geçti.burdaki ev evlilik içinde alınmamış mı ben mi anlamadım konuyu
eşimin ailesini zaten geçtim, yapmak vermek zorunda değiller. sadece insanları kandırmak, yanıltmak hoş değil kızgınlığım buna. zaten durum ortaya çıkınca eşime de dedim, tamam oldu bir kere başka bir eve çıkalım bütçemize göre. ama eşim beni dinlemedi. şimdi beni de dahil ediyor. zaten ben desteğimi veriyorum eşime. ama emir vaki durumlardan hoşlanmıyorum.Eşinin ailesi vaatte bulunmuş olabilir ama ev senin eşinin evi, vermediler diye tavır almanı şahsımca yanlış buluyorum. Hiç bir zaman benim bileziğim demedim ihtiyacımız olduğu zaman verdim bozdurdu, huzurum bozulacağına altınlar bozulsun...
Ama bir konuda çok haklısın ki eşinin sana danışmadan bir şeyleri planlaması, eşine bu rahatsızlığını dile getirmelisin.
31.12.2013 de krediye başvuruldu. evet ara ödeme yapıp, faizi düşürmek istiyor.bir de sizin yazdığınız duruma erken ödeme tazminatı deniyor, sadece yeni tüketici kanunu döneminde çeliken krediler için geçerli. sanırım konu sahibi 28 mayıs 2014den önce kredi kullanmış. erken ödeme yapıp borcu kapatmak istese bile sadece %2 erken ödeme bedeli öder ilgili döneme ilişkin.
evet çok haklısınız.Evlilik içinde alınan mallar boşanma sırasında ortak mal muamelesi görerek işlem yapılır ama eşiniz öyle bir durum yaşarsanız o zamana kadar satmazsa tabi..tapuya şerh koydurun.. size sözler verilmiş konuşmaktan korkmayın babamda annemi hep bağırarak sustururdu ama annem hep haklıydı, siz haklısınız susmayın ve altınlarınızı vermek istemediğinizi ilerde çocuğunuz için saklıycanızı filan söyleyin ve fikrinizin değişmayaceğinide sezdirin..eşiniz olsa bile gğvenmeyin , neler okuyoruz burda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?