eşim ailemin taktığı hediyeleri kredi için istiyor

aklıma hiç böyle şeyler gelmedi açıkçası. işte kendi kafasına göre hareket ettiği için her zaman. benim fikirlerimi sesini yükselterek bastırmaya çalıştı. şimdi vermiyorum desem benden kötüsü olmaz eminim.

İlk işiniz gidip tapuya şerh koydurmak olmalı

Eşinin ailesi vaatte bulunmuş olabilir ama ev senin eşinin evi, vermediler diye tavır almanı şahsımca yanlış buluyorum. Hiç bir zaman benim bileziğim demedim ihtiyacımız olduğu zaman verdim bozdurdu, huzurum bozulacağına altınlar bozulsun...

Ama bir konuda çok haklısın ki eşinin sana danışmadan bir şeyleri planlaması, eşine bu rahatsızlığını dile getirmelisin.

yiyici abi tepenizde beklerken bozdurmanız hata olur.
hadi öyle bi durum olmasa da evin borcu bitince birikim yapıp altınları yerine koyacak olsanız neyse diycem.

Genelde anası babası parasız olan erkek sanki çoğu şeyi anası babası ödemiş gibi gösterir ve çok borcun altına girer bunuda gelin adayından saklar sırf kendi ailesini yüceltme adına ,
aynen öyle oldu.

ya arkadaşlar ben yanlış mı biliyorum? ev kredisini erken kapatmak durumunda cezası var. kapatılmıyor öyle kolay kolay yüklübir ceza ödemek gerekiyor. ihtiyaç kredilerinde böyle bir şey yok ama konut kredisinde var diye biliyorum. bu nedenle sanki arkadaşın eşinin başka planları varmış gibi geldi bana

krediyi yeniden yapılandırıp ara ödeme yapmak istiyor sanırım.

Vermek zorunda değilsiniz de sonucta ev sizin borc sizin. İlerde yerine koymak kaydıyla bütcenizi rahatlatabilirsiniz.

hiç öyle bişey duymadım.
neden cezası olsun ki toplu para bankanın işine gelir.

krediyi yeniden yapılandırıp ara ödeme yapmak istiyor sanırım.

bir de sizin yazdığınız duruma erken ödeme tazminatı deniyor, sadece yeni tüketici kanunu döneminde çeliken krediler için geçerli. sanırım konu sahibi 28 mayıs 2014den önce kredi kullanmış. erken ödeme yapıp borcu kapatmak istese bile sadece %2 erken ödeme bedeli öder ilgili döneme ilişkin.

hiç öyle bişey duymadım.
neden cezası olsun ki toplu para bankanın işine gelir.

yeni tüketici kanunu ile geldi. bankaya erken ödeme yaptığımız takdirde banka o dönem için sizinle baştan anlaştığı faizden mahrum kalıyor buna karşılık tazminat isteyebiliyor.

işte bu durumda niyetleri zaten geri almakmış ki eşim kredi kartları ile borç yapmış. ben lafımı esirgemedim, hediye olarak taktığınız şeyi geri almak niyetiyle yaptıysanız neden taktınız dedim. amaç millete gösteriş başka bir şey değil. gösteriş amaçlı takıldı zaten formalite. ama bizde böyle bir şey yok. ayıp karşılanır, takılan şeyin geri alınması. daha neyi anlatayım ki ben bir sürü şey var anlatılacak.

eşimin ailesini zaten geçtim, yapmak vermek zorunda değiller. sadece insanları kandırmak, yanıltmak hoş değil kızgınlığım buna. zaten durum ortaya çıkınca eşime de dedim, tamam oldu bir kere başka bir eve çıkalım bütçemize göre. ama eşim beni dinlemedi. şimdi beni de dahil ediyor. zaten ben desteğimi veriyorum eşime. ama emir vaki durumlardan hoşlanmıyorum.

Evlilik içinde alınan mallar boşanma sırasında ortak mal muamelesi görerek işlem yapılır ama eşiniz öyle bir durum yaşarsanız o zamana kadar satmazsa tabi..tapuya şerh koydurun.. size sözler verilmiş konuşmaktan korkmayın babamda annemi hep bağırarak sustururdu ama annem hep haklıydı, siz haklısınız susmayın ve altınlarınızı vermek istemediğinizi ilerde çocuğunuz için saklıycanızı filan söyleyin ve fikrinizin değişmayaceğinide sezdirin..eşiniz olsa bile gğvenmeyin , neler okuyoruz burda

31.12.2013 de krediye başvuruldu. evet ara ödeme yapıp, faizi düşürmek istiyor.

evet çok haklısınız.
zaten vermekte istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…