Eşim aileme karşı çok soğuk.

Annenizde herşeyden sorun çıkarmış ya gereksiz gerginlikler. İlk fırsatta düğün günü damat sıkıştırılmaz. Kaldı ki 1 sene uzatmış gereksiz yere. Bence eşiniz biraz haklı soğumuş çünkü.
Sizde karşı tarafa aynısını yapın bakalım madem kayınvalidenize kızdığınız zamanlar oluyorsa. Ne tepki verecek.

Bence anneniz onu bu duruma getirmiş zaten altın erkek tarafında kalır yani erkek tarafı toplar sonra evli çifte verir .sizin anneniz takıntılarından dolayı artık ne dediyse adamı bunaltmış hiçbir şey ortada yokken annenizin davrından dolayı soğumuş .Demek ki eşiniz iki yüzlü değiliçi ne ise dışı da o adamın

Bize hiç vermediler işte problem orda. Onun yerine kendilerine arsa aldilar

Birebir aynı şeyler benim başıma geldi.6 yıl flört ettikten sonra evlendik ve 13 yıllık evliyim. Şunu söyleyebilirim ki eşim hiç bir zaman değişmedi. Ama ben onun ailesine karşı hep iyi oldum. Kızım 3 yaşındayken eşimin ailesiyle bir problem yaşadım ve yaklaşık 2 yıl görüşmedim onlarla. Daha sonra gene safça davranarak eşime inandım ve eşimin ailesiyle barıştım maalesef. Ama şimdi daha mesafeliyim. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Senede 3-4 kez görüşüyoruz. Ama eşim benim aileme hep çok çok mesafeli. Hatta benim aileme ya yalnız giderim ya da beni bırakır o gelmez. Alıştım artık. Ne zaman konuyu düzeltmeye çalışsam kavga gürültü oldu. Yapılabilecek en güzel şey eşinizle hiç muhatap olmadan eşinizin ailesine aynı şekilde davranmak. Sana sorarsa da benim yapım böyle demek. Sakın eşinle sen de benim aileme böylesin falan diye kendini yorma çünkü kabul edilmeyecek. Ha bu arada benim eşimin abisi evlendiğinden beri sürekli eşinin ailesiyle birlikte olduğundan, eşimin annesi eşim bekarken tamamen onu doldurmuş. Evlenirsen eşinin ailesine mesafeli olmalısın diye. Biz üniversite sevgili iken bile sürekli telefonla arar, abin sürekli eşinin ailesiyle, bizimle hiç görüşmüyor, şu an ağlıyorum, babanla ben çok üzülüyoruz diye eşime dert yakınırdı.

Kimse sicak olmak zorunda degil
Ananiza babaniza siz sorumlusunuz
Ben de es ailesine mesafeliyim
Esimde samimi olsun sicak olayim istiyor
Ama onun demesiyle olamam
Çünkü içimden gelmiyor
Sohbet yapimiz hayata bakiismiz farkli
Asiri viciklar ben resmiyetten hoslaniyorum
Sizin de esiniz oyle olabilir
Saygili olmasi kâfi

Siz de onun ailesine soguk durun. Ve kendi ailenize kendiniz gidin esinizi cagirmayin bile

Herkes benzer tatsızlıkları yaşar.
Ama kendi ailesine karşı tatlı dil görmek istiyorsa eşek gibi gösterecek aynı tutumu.
Kimse kusura bakmasın.

Az görüşülür falan anlarım.
Ama bir araya gelindiğinde en azından surat asılmaz.
Yerinizde olsam aynı tavrı takınırım.
Normal halim bu derim sorarsa da.
Keyfi bilir.

Bana da kisas olayi asiri saçma geliyor.

Benim ailem eşimi el ustunde tutar, asla gerginlik olmadi kaç yildir, ekstra değer verirler eşime, gerginlik olsaydi bile gönlünü yaparlardi ama eşimin ailesi ayni özeni bana gostermemişken ben niye güler yüzümü gostermek zorunda olayim onlara.
Eşim de kalkacak kendisini el ustunde tutan aileme sebeble surat asacak? Dumdüz nankördür zaten al aileni başina çal yuru git derim.

Evlilikte orta yolu bulma taraftariyim gerektiginde bir adim geri de cekilirim ama bazi cizgilerim var ve istemedigim herseyi sirf guzellikle anlatildi diye illa yapmak, kabul etmek zorunda oldugumu dusunmuyorum, eşim de zorunda degil bence.

Guzellikle kabul etmedim diye kisasa kisas şeklinde psikolojik baski yapmaya hazir biriyle ben geçinemezdim. Biraz geri durup saygi duymasini da bilecek bir insan, herkes çekemez o kisaslari.

Benim anlamadığım siz takı töreninden sonra üzerinizde altınlarla bankaya gidip mi yatıracaktınız, neden kaynanaızın düğün esnasında alıp saklaması sorun oldu? Anneniz niye alındı ki buna, sonra niye damada şikayetlendi, adam kırılmakta haklı yani, kaynanamda düğünde gelip bana annemi şikayet etseydi bende kızardım açıkçası.

Hayır herkes vereceğini söylediği için. Altı ları ortak bir çantaya koyup düğünün ertesi günü sahip not alıp bankaya goturucektik. Ama kayinvalidem o anda vermekten vazgeçti ve düğünden sonra da bize hiç birini vermedi. Insan içinde takıları annemin elinden çekip alması hiç hoş olmadi

Bize hiç vermediler işte problem orda. Onun yerine kendilerine arsa aldilar
Bilemedim şimdi ya ama olsun altın para her şey gelip geçici eşinle mutluysan sorun olmamali ki zaten her koşulda o arsa size kalacak öyle avutmak gerek bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…