Eşim Ailem ve Ailesi

Zaten evlenmeden önce asar keserler evlendikten sonra can ciğer kuzu sarması olurlar bende geçtim o yollardan etki tepki meselesi biraz bu ben eşim bu problemleri yaşadığında annendir kardeşindir geçecek dedim hep ve asla onları kötülemedim evlendim gerçekleri gördüm eşime söylediğimde ne fesatlığım ne kötülüğüm kaldı canım o yüzden sen ne dersen de ailesi sayar söver ama kimseye de dil uzattırmazlar

şoktayım yaa :KK57::KK57::KK57: o nasıl bi düşünce şekli, nasıl akıl nasıl fikir ben anlamadım.. iki lafından biri sapıklık adamın. hiç çekilcek gibi değil. bu ne yaa.. boşanma sebebi bunlar ama sen bilirsin arkadaşım. ben olsam bu adamın yanında kızımı bile bırakamazdım.

böyle erkeklere tekmeyi basmak gerek bir an bile tereddüt etmeden. yok tehdit ediyormuş da kızını kaçırırmış da...hepsi blöf. aileni ne hakla ağzına alıp laf ediyormuş, terbiyesiz...eşinin nişanlısının ailesine aleni hakaret eden erkeğe en kibarca ş...siz derim ben. çok sinirleniyorum. haddini bildirin.

Ay fenalık geldi :KK53:
Faydası olur mu bilmem ama sizinki kadar olmasa da benzeri yaşadım.
Eşimin ailesini arar sorardım. Her telefonda annecim babacım vs. Ama eşim benim gösterdiğim özveri kadar özenli davranmıyodu aileme. Sonra ben yavaş yavaş kendimi çektim. Aramaları azalttım. Onlar aradığında iş buluyordum kendime. Biliyorum yanlış yaptım ama eşimin biraz anlaması için kısa bi süre böyle yaptım. Uyuyakaldım, wc ye gittim, iş çıkardım kendime ki konuşma fırsatımız olmadı eşimin anne babasıyla. Sonra eşim yavaş yavaş annemi babamı falan aramaya başladı. Pazar günleri vs. bizimkileri arıyoruz da sizinkileri ihmal ettik vs diyerek aramaya başladı annemi babamı. Arada arar yine. Tabi kendi annesi babası kadar bekleme ilgi.
Sende yavaştan ilgiyi çeksen acaba faydası olur mu? Ters de tepmez inş. Eşini ve ailesini sen daha iyi tanıyorsun sonuçta

Ne igrenc düsünceleri var esinin ..

Ailene böyle davranmasina asla izin verme... ve en önemlisi senin annen yapar dedigi an esime carpardim bitane .. ne demek senin annen yspar ya lafa bak...
Dengesiz!!

İşte ben hemen karşılık veremiyorum laf ettiği zaman. Karşılık verdiğim zaman ben 36 yaşındayım neyin ne olduğunu kimin ne düşündüğünü anlıyorum diyor ve ben ne dersem diyeyim bir şekilde kendini haklı çıkarıyor. Üstesinden gelemiyorum. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya bizimkide o hesap. Kendi soyunu sopunu üstün görüyor. Nasıl konuşacağımı bilemiyorum. Bende onun ailesini sevmiyorum yalan yok. Ve onun annesinin bana ettiği laflar ağır olmasına rağmen huzursuzluk olmasın diye uzatmadım. Kindar biride değilimdir zaten. Ve insanları çok önemsemem.
Bana en çok dokunan şey o annemi istemezken annemin onu hep hoş tutması.
Annemde eşimi sevmese istemese bu kadar koymaz bana

eşin art niyetli birisi ne söylesen anlamaz
art niyetini yaparak yansıtsan sonuç kötü olmasından korkuyorum

Eşim çok yanardöner bir insan. Onu anlamakta zorluk çekiyorum nerede nasıl davranacağını kestiremiyorum bazen. Aileler ve eşim konusunda çok sıkıntılıyım kimseye anlatamıyorum. Bir çözüm yoluda bulamıyorum. Nişanlılık döneminde eşim ve ailesi çok sorunlar yaşadılar. Eşimi defalarca evden kovdu annesi. Onlar kavga ettikçe soluğu benim yanımda alırdı benimle dertleşirdi. Annemlede dertleşirdi durmadan anne ve babasının ona ne kadar kötü davrandığını anlatırdı. Ne ben ne annem ailesini kötülemedik. Ha ben ailesine özellikle annesine çok kızardım o ayrı mevzu. Bana evime giremeyecekler bile dedi defalarca yani araları o denli bozuktu.

Eşim annemide çok severdi. Doğumgününde pasta almalar falan. Beraber akrabamızın yazlığına gitmeler. Evlendikten sonra her şey tersine döndü. Annesi ve benim aramda da kötü olaylar geçti fakat ben uzatmadım. Evlilikten sonra benim ailem kötü oldu. Kendi ailesi ise mükemmel. Doğumdan sonra yanımda annem kaldı. Allah şahit annem neredeyse yanımızda oturmadı bile. Bütün gün ev işleri yemekle uğraştı. Annemin yanımızda kaldığının birkaç gün sonrası annemden şikayet etmeye başladı. Yok kapıları hızlı kapatıyor falan. Kızımın ilk banyosu olacağı gün kayınvalidemleride çağırdık. Beraber yıkayacaktık. Kayınpederde oturuyor odada. Küveti suyu hazırladık. Annem gülerek hadi beyler dışarı çıkında kızımızı yıkayalım dedi.

Orada film kopmuşta benim haberim yokmuş. Bu olaydan sonra kayınpeder eşimi aramış. Başlamış azara nasıl onu kovarmış annem odadan. Bir daha gelmeyecekmiş bize. Eşimde o telefondan sonra annen gitsin demeye başladı bende anneme o sinirle açık açık söyledim eşim seni istemiyor diye. Ve bende eşime bende senin anne ve babanı istemiyorum gelmeyecekler dedim. Biz büyük bir kavgaya tutuştuk. Eşim çok ileri gitti ve annemin sapık olduğunu ima etti. Kızımla eşimin babasının ensest olabileceğini düşünmüş annem lafta.

Bir şekilde arayı düzelttik. Annemle eşimde düzelmişti.

Geleyim son olaya. Teyzemlerin yazlığı var. Ve durmadan davet ediyorlardı bizi. Eşim gitmeyi çok istiyordu bense kızımın düzeni bozulacak diye istemiyordum pek. Annem çalışıyordu o da izinliymiş iki hafta. Teyzem hep beraber gelin diye tutturmuş. Eşimde gitmek istediğini ama fazla para olmadığı için gidemeyebileceğimizi söylemişti. Geçen gün annemlere gittik. Annem hadi pazartesi günü gidiyoruz deyince eşimin ipler tekrar koptu. Annem emrivaki yapmışta gitmeyecekmişte. Anneme söyledim. Annemde ben paranız yok gidemeyeceğiz dediğiniz için öyle söyledim ben karşılayacağım yol paranızı falan dedi.

Eşimle konuşmasını söyledim. Eşimle konuşmuş ama eşim gitmek istemiyor. Neyseki annemde gitmekten vazgeçti. Çünkü eşim bana gitmeyelim diyor anneme tamam gidelim diyor. Ve ben iki arada kalıyorum.

Dün eşimle dışarı çıktık. Yolda kapı önünde muhabbet edenleri gördüm. Niye içeri girip konuşmuyorlarki gibisinden bir laf ettim. Sonra işte dedi benim annemde böyle yapıyor kızıyorum falan dedi. Bende benim annemde yolda ayaküstü muhabbet ediyor yolda tanıdık birini görünce dedim. Bana küstah bir sırıtışla senin annen yapar dedi.

Biliyorum uzun oldu ama inanki bu durumdan sıkıldım. Ailesi ve ailem çok sık görüşmüyorlardı şimdide hiç görüşmüyorlar. En son bir akrabaları öldüğünde annem ve babam taziye için aradılar. Ben eşimle nasıl başa çıkacağım? Annemler geldiğinde eşim gergin oluyor ve ben çok sinirleniyorum kendimi zor tutuyorum. Anneme karşı hep surat beş karış.

Birde annemin babaannesi Suriye göçmeni. Bundan dolayıda beğenmiyor ailemi. Çok sıkıntılıyım bu konuda. Ben ailesi gelince sohbet ediyorum bende onun gibi davransam anlar mı? Ben aileme gidince hadi kalkalım diye tututuruyor geçen gittiğimizde uyudu bile. Kendi ailesine gidince akşama kadar oturur. Bana akıl verin ne olur?
Senin annen yapar lafından sonra ağzına tokadı yememiş ya ondan bu azgınlık. İyi niyet yaramaz. Ne var bilmemkaç kuşak ötesi Suriye göçmeniyse, kendi saraylı mı? Velev ki saraylık, eşek semer meselesi. Çok saygısız ne kendimi ne de ailemi bu kadar ezdirmem, evime almayacağım diyen bir kayınvalidenin ya da o ensest fikrine shaip kayınpederin evine gitmem. Eşinize tavrınızı net koyun, annenizi de çağırın. He istemiyorsa kendi gitsn evden.

Bir arkadaş sormuş baban hayyattamı diye babam hayatta ama kendisi pek etlie sütlüye karışmaz. Dışarda pasif bir insan maalesef. Annem eşime gitmekten vazgeçtik deyince eşim sabah diyorki annen hazır gitmekyten vazgeçmişken gitsek mi teyzenlere şaka gibi yemin ederim. Bende olmaz artık geçti dedim öyle dalga geçer gibi insanlarla. Offff vallaha bıktım bundan. Evlendikten sonra bir insan ancak bu kadar değişebilir. Bundan sonra susmayı düşünmüyorum çok fazla kavga ediyoruz ben konuşunca ama inceldiği yerden kopsun madem. Ayrıca kendisi boşanmaya çok karşı. Ona göre boşanmanın tek sebebi aldatma olabilirmiş.

Ve en önemlilerden birini unuttum. Benden bir yaş küçük kız kardeşim var. Geçen gün annemle bize geldiler. Ayıptır söylemesi canımız bir şeyler istedi. Annemde bakkaldan alıp gelelim dedi. Ben annemle gidecektim. Kızım uyuyordu eşimde lavabodaydı. Kardeşim bende geleceğim dedi. Bende çocuk yalnız kalmaz sen git dedim annemle gittiler. Eşim odaya gelince sordu neredeler diye bende bakkala gittiler ben gidecektim ama kardeşim gitmek istedi dedim. Bu başladı söylenmeye. Bende neden söylendiğini anlamaya çalışıyorum. Sonra ağzından çıktıklarına inanamadım. Niye kardeşim gitmiş? Kardeşim eşimin onu rahatsız edeceğini düşündüğü için gitmiş eşimin düşüncesine göre. Söyleyin ben ne yapayım? Böyle iğrençlik olur mu? Ama ona göre o öyle düşünmüyormuş kardeşimmiş öyle düşünen.

eşin şizofren olabilir mi acaba bir doktora görünmeli bence.

Eşim çok yanardöner bir insan. Onu anlamakta zorluk çekiyorum nerede nasıl davranacağını kestiremiyorum bazen. Aileler ve eşim konusunda çok sıkıntılıyım kimseye anlatamıyorum. Bir çözüm yoluda bulamıyorum. Nişanlılık döneminde eşim ve ailesi çok sorunlar yaşadılar. Eşimi defalarca evden kovdu annesi. Onlar kavga ettikçe soluğu benim yanımda alırdı benimle dertleşirdi. Annemlede dertleşirdi durmadan anne ve babasının ona ne kadar kötü davrandığını anlatırdı. Ne ben ne annem ailesini kötülemedik. Ha ben ailesine özellikle annesine çok kızardım o ayrı mevzu. Bana evime giremeyecekler bile dedi defalarca yani araları o denli bozuktu.

Eşim annemide çok severdi. Doğumgününde pasta almalar falan. Beraber akrabamızın yazlığına gitmeler. Evlendikten sonra her şey tersine döndü. Annesi ve benim aramda da kötü olaylar geçti fakat ben uzatmadım. Evlilikten sonra benim ailem kötü oldu. Kendi ailesi ise mükemmel. Doğumdan sonra yanımda annem kaldı. Allah şahit annem neredeyse yanımızda oturmadı bile. Bütün gün ev işleri yemekle uğraştı. Annemin yanımızda kaldığının birkaç gün sonrası annemden şikayet etmeye başladı. Yok kapıları hızlı kapatıyor falan. Kızımın ilk banyosu olacağı gün kayınvalidemleride çağırdık. Beraber yıkayacaktık. Kayınpederde oturuyor odada. Küveti suyu hazırladık. Annem gülerek hadi beyler dışarı çıkında kızımızı yıkayalım dedi.

Orada film kopmuşta benim haberim yokmuş. Bu olaydan sonra kayınpeder eşimi aramış. Başlamış azara nasıl onu kovarmış annem odadan. Bir daha gelmeyecekmiş bize. Eşimde o telefondan sonra annen gitsin demeye başladı bende anneme o sinirle açık açık söyledim eşim seni istemiyor diye. Ve bende eşime bende senin anne ve babanı istemiyorum gelmeyecekler dedim. Biz büyük bir kavgaya tutuştuk. Eşim çok ileri gitti ve annemin sapık olduğunu ima etti. Kızımla eşimin babasının ensest olabileceğini düşünmüş annem lafta.

Bir şekilde arayı düzelttik. Annemle eşimde düzelmişti.

Geleyim son olaya. Teyzemlerin yazlığı var. Ve durmadan davet ediyorlardı bizi. Eşim gitmeyi çok istiyordu bense kızımın düzeni bozulacak diye istemiyordum pek. Annem çalışıyordu o da izinliymiş iki hafta. Teyzem hep beraber gelin diye tutturmuş. Eşimde gitmek istediğini ama fazla para olmadığı için gidemeyebileceğimizi söylemişti. Geçen gün annemlere gittik. Annem hadi pazartesi günü gidiyoruz deyince eşimin ipler tekrar koptu. Annem emrivaki yapmışta gitmeyecekmişte. Anneme söyledim. Annemde ben paranız yok gidemeyeceğiz dediğiniz için öyle söyledim ben karşılayacağım yol paranızı falan dedi.

Eşimle konuşmasını söyledim. Eşimle konuşmuş ama eşim gitmek istemiyor. Neyseki annemde gitmekten vazgeçti. Çünkü eşim bana gitmeyelim diyor anneme tamam gidelim diyor. Ve ben iki arada kalıyorum.

Dün eşimle dışarı çıktık. Yolda kapı önünde muhabbet edenleri gördüm. Niye içeri girip konuşmuyorlarki gibisinden bir laf ettim. Sonra işte dedi benim annemde böyle yapıyor kızıyorum falan dedi. Bende benim annemde yolda ayaküstü muhabbet ediyor yolda tanıdık birini görünce dedim. Bana küstah bir sırıtışla senin annen yapar dedi.

Biliyorum uzun oldu ama inanki bu durumdan sıkıldım. Ailesi ve ailem çok sık görüşmüyorlardı şimdide hiç görüşmüyorlar. En son bir akrabaları öldüğünde annem ve babam taziye için aradılar. Ben eşimle nasıl başa çıkacağım? Annemler geldiğinde eşim gergin oluyor ve ben çok sinirleniyorum kendimi zor tutuyorum. Anneme karşı hep surat beş karış.

Birde annemin babaannesi Suriye göçmeni. Bundan dolayıda beğenmiyor ailemi. Çok sıkıntılıyım bu konuda. Ben ailesi gelince sohbet ediyorum bende onun gibi davransam anlar mı? Ben aileme gidince hadi kalkalım diye tututuruyor geçen gittiğimizde uyudu bile. Kendi ailesine gidince akşama kadar oturur. Bana akıl verin ne olur?
okurken fena oldum resmen.hani demişler ya ailemi sevmem sevmeyeni daha da sevmem.eşin abartmış olayı.sen de onun ailesiyle arana mesafe koy kendi ailenle bol bol görüş o olmadan.madem istemiyo dışarda kalsın biraz

Öncelikle annene sezdirme olabildiğince onun arkasından atıp tuttuğunu. Bir konuş, ne oluyor gitgide bizi beğenmez oldun de. Ailesi dolduruyor biraz da belli, onları değiştiremezsin ama eşine dengesizliğini yüzlemeye çalış.

X