Eşi yurtdışında çalışan yavrucuğuyla kalan anneler deneyimlerimizi paylaşalımmı???

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
YaklaŞık bır ay kadar Önce babamızı lıbya ya yolladık.gÜzel Şeyler dÜŞÜnÜp gÜzel Şeyler hayal ederek...Şımdı zorluklarıyla mÜcadele etmek zorundayız.herkesın babasını soran yavrumuza gÜzel bır cevap gerek..ona bunu nasıl anlatırız...bırbırımızın yarasına merhem olalımmı??akıl akıldan ÜstÜndÜr hadı paylaŞalım bu ÜzÜntÜ azalır belkı....

Son düzenleme:
pınarcım umarım şimdi doğru yerdeyimdir yavaş yavaş öğrenicem inşallah ilk kez bir forumdayım:) benim kız da aynı şekilde birde anneanne ve dedeli bir ortama girdik biz artık beni hiç takmıyor çocuk 365 derece değişti.benim kontrolümden tamamen çıktı.ama bende üzerine varmıyorum genelde istedikleri hep oluyor belkide ondan bilemiyoruum..

bende çalışıyorum adacgm.annem bizimle yaşıyor mavisu'ya da o bakıyor zaten hafıften sımarıklık vardı.ama babası gıttıgınden berı boyle gozumuzun ıcıne baka baka dedıgımızın tersını yapıyor.aslında çocuk çığlık çığlığa bağırıyor babamı istiyorum diye bir nevi o hareketlerle ama elden ne gelır can.mecburuz buna.bu dünya düzeni bu koşullar ne yazıkki mecbur bırakıyor bızlerı ve kımbılır daha nıcelerını boyle.en son ısteyecegım seyy kızımı babasından ayırmak olurdu herhalde ama esıme bu ısı ben buldum.buna mecburdum.burada 5 ay calısıp maaşını alamayınca zerıne bır de bu krız ortamı ıyıce zorlanmaya baslamıstık.esım evdeyken bıle sankı kılometrelerce uzgımızdaydı sıkıntıdan.ve ben de ona dedımkı boyle olmaktansa git.dayanabildiğimiz kadar dayanalım sonrada yolumuzu çizelim

bir cümlede ağzımdan çıkan bu sözün ne kadar canımı yakacagını esım uçağa gıderken el salladıgında hıssettım ılk kez.ve kızımın her sorusunda buyuyen bır yangın oldu yandım.şimdi çıkışlar arıyorum en çok ta mavisu için.
diyorum ki kreşe yollıım sonra dıyorum dışlanmışmı hisseder.diyorum psikoloğa götüreyim acaba diyorum kendisini hasta ve farklı gıbı hıssedıp dığer çocuklardan soyutlarmı?tam kaos durumundayım.neticede cocuk bır tahta parçası değil yontup beğenmediğinde atıp yenisini yontasın.tam bir ustalıkla işlemen gerekiyor her anını.allah hepimizin bütün annelerin yardımcısı olsun.bizlere büyük görevler düşüyor.hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin rabbim.

aynı şeyleri bende hissettim biliyormusun.onu gitmesi için hep ben cesaretlendirdim.aslında kendisi hiç istemiyordu ağlayarak gitti zaten ama biz de tıkanmıştık ve bunun kariyeri açısından iyi bir fırsat olduğunu düşündük.ben hep güçlü durdum o gittikten sonra koptum zaten.bazen dön gel diyesim geliyor ama hep sabır diyerek kendimi telkin ediyorum çok zor ama böyle olacağını tahmin etmemiştim.böyle zamanlarda, son zamanlarda onun işinden dolayı olan sıkıntısını,sıkıntılarımızı aklıma getiriyorum ve Allaha sığınıyorum endişelerimi alması için.çocuğun konusunda bence kreş iyi fikir en azından haftada birkaç gün yarım zamanlı.bende sonbaharda vermeyi düşünüyorum bu şekilde.başta zorlanabilirler ama zamanla alışırlar.sosyalleşirler,bir düzene girerler pozitif etkisi olacağı bana göre kesin.

aslında maviş bana yalvarıyor kreşe götür diye o bir yıldır istiyor bunu sürekli.benim çalıştığım hastanenin kreşi var orayı düşünüyorum ben en azından yakınımda olur bırlıkte gıdıp gelırırz.kafası boşalır çocuğumun diye düşündüm gerekli görüşmeleri yaptım ve tevekkül ettim allahıma artık.hayırlıysa o nasip etsin heyırsızsa geri dursun inşallah.eşimde gitmeden önce çalıştığı yerde 6 ay maaş alamadı artık dayanacak gücümüz kalmamıştı bizimde işte böylelikle karar verdik zaten bu işe.sen eşinin yanına gitmeyi düşündünmü hiç cnm?

şu an istesem de gidememki canım.libyada nasıl bilmiyorum ama katarda ev kiraları çok fazlaymış.2000 dolar civarıymış.şirket ancak müdürlere ev sağlıyor.eşim mühendis henüz müdür filan değil yani.3 yıl filan çalışırsa belki verirlermiş.bilmiyorum yani bakalım nolucak.sen düşünüyormusun?

ben düşünüyorum eşim temmuz gibi gelecek inşallah o zaman karar verecegız.esın ne kadar zamanda bır gelecek buraya ınsallah?kuzucuk nasıl bugün?mavisu buün biraz daha mutlu abimler geldi kızıyla oynuyorlar hıc ezıyetı olmadı.demekkı kreşe de gitse iyi olacak değilmi cnm?

benim eşimde yazın gelicek bakalım artık bizde konuşucağız.bende istiyorum tabi gitmek yalnız bırakmak olurmu?çaresine bakacağız.Allah hayırlısını yazsın.çocuğa çocuk iyi geliyor bizimkiler hep beraberler yeğenlerimle.görsen beni görmüyor gözü oyundan.inan tek derdi kuzenleriyle beraber olmak soru sormaya fırsatı olmuyor desem yeri.o yüzden kreşe evet derim ben. zaten vericem 3 yaşını doldurur doldurmaz.

hayırlısı bakalım cnm.çocuklarımız en güzel ve en ihtiyaç duydukları zamanlarını babasız gecırıyorlar rabbım gonullerıne o huznu hıc dusurmesın.hıssettırmeden atlatalım ınsallah bu kara donemlerımızı...

buradayım cnm.senin eşinin pozisyonu nedir ev sağlıyormu işyeri?yani sen gidersen? mavisu napıyor inşalllah keyfi yerindedir bugün...

adacm eşim idari işler müdürü( endüstri yüksek mühendisi)dün ona oraya gıtmek konusunda kı kararımı soyledım o da sırketle konusacak bakalım.ısler ıyı gıderse karsılarlar sanırm.mavicik de iyi annem parka goturmus onu ben ısten geldım yoklar gezıo hatunlar.sen nasılsn bebıs nasıl??

ıÇım tıtreye tıtreye karar verdım..yenı bır dÜzen kurmaya..kızımla babamızın yanına gıdecegız ınsallah...koŞtum yoruldum durdum dÜŞÜndÜm baktım elde ne var...babası kılometrelerceeee uzakta ben yanıbaŞında gurbette sÖzÜm ona kızımız ıÇın bırŞeyler yapıyoruz??pekı yaptıĞımız Şeyın manası ney? Mavısu yu daha gÜzel okullara yollamak,mavısuya daha gÜzel cıcıler almak,mavısu ya daha gÜzel bır gelecek saĞlamak....eĞer bugÜn onun yanında deĞılsek bunların hepsı boŞ...ÇÜnkÜ ÇocuĞum yanıbaŞındakı hasretın hesabını soracak bana...onun ıÇınde bugÜn bızım yarattıĞımız boŞluĞu hıÇbırŞey dolduramayacak..annesı gıbı her gÜlen yÜze her bakıŞa aldanıp yara alacak sonra yavrum...o boŞluĞu doldurma Çabasıyla...ben karar verdım arkadaŞımın dedıĞı gıbı gÜl yetıŞtırmek ıstıyorsan toprak olacaksın...ben gÜl bahÇesı ıstıyorum rabbımın ıznıyle...kokusuna doyum olmasın bakan gÖzÜnÜ alamasın Öyle bır gÜl bahÇesı...bu nedenle kendımı gÜnlÜk hayatın tutsaklık zıncırlerınden arındırma Çabasındayım...benım hayattan bekledıklerımı bana verebıleceĞını dÜŞÜnmÜyorum artık bu dÜzenın...benım sol kaburgamın altında hala sıcaklıĞını hıssettıĞım dırenen bır yÜrek var ÇÜnkÜ...ınsan kalmak ıÇın dırenen...dualarınızla kendı menzılıme varmak dıleĞıyle...

ne güzel en azından bir karar almışsın.zor bir karar bunu ben anlayabilirim ancak.nasrettin hoca daldan düşmüş,bana daldan düşen birini getirin hemen demiş .bizimkisi aynen o hesap.umarım herşey istediğin gibi olur.en azından bazı şeyler netleşmiş sizde.benim eşim bazen dönmekten sözediyor ben daha biraz zor karar alırım.herşey muallakta hayırlısı

adacım ben karar verdım vermesıne ama kolay degıl o kadar.maaşından emin olmamız lazım şirketin ev olayını karşılaması lazım.bunlar olmadan olmaz.zaten eşimde dur bakalım acele etme duzenımızı hemen bozmayalım once garantı olsun maaş fln ondan sonra dıyor.mavişte herşeyin,herkesin babsını sormaya dewm edıyor.karıncaların,ordeklerın,kuşların abilerin ablaların...allah yardımcımız olsn kardeş.senın kuzucuk nasıl??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…