Eşi yurtdışında çalışan yavrucuğuyla kalan anneler deneyimlerimizi paylaşalımmı???

canım yoğun günler yaşıyorum kuzucuğuma çiş eğitimi veriyorum.şimdi uykusu geldi mızmızlanıyor yarın uzun uzun yazıcam inşallah durumları mavisuyu öp benim için

canım yoğun günler yaşıyorum kuzucuğuma çiş eğitimi veriyorum.şimdi uykusu geldi mızmızlanıyor yarın uzun uzun yazıcam inşallah durumları mavisuyu öp benim için

tmm tatlm.allah yardımcın olsn zor bır sureç.aman dikkatli davran tuvalet eğitiminin veriliş şekli çocuğun kişiliği üzerinde büyük önem taşıyormuş mutlaka bilirsin.örneğin çok baskıcı bir tavır izlediğinde çocuk aşırı dağınık ya da aşırı titiz olabiliyormuş bilmem duymuşmuydun.bir de ben dokuz eylul unıv.hstanesınde calısıorm bılmem soylemısmıydım daha once.burada kı cocuk psıkologları bezın bır defada cıkarılmasını soyluyorlar.24 ay cıvarında bır defa da cıkaracaksın bezı ve bırdaha ne gece ne yolda kesınlıkle yenıden baglamayacaksın.ogrenıyorlar ben gecen sene mavışın 2. dogumgununde cıkardım bezını ve bırdaha bağlamadım hakıkaten bır hafta surmedı ogrenmesı sende oyle yap ıstersen bır araştır bak.allaha emanet olun cnm.sevgıyle kal.opuyorumnanaktan kuzucuğa da öpücük.:nazar:

sağol canım gerçekten önemli bilgiler verdin bana bende baskı yapmadan öğretmeye çalışıyorum umarım kısa sürer sabırlı olmam lazım bunu tekrarlıyorum devamlı. zaten hayatımız sabırla geçiyor dimi arkadaşım özellikle bugünlerde.bizde bu aralar genelde eşimle telefonlaşıyoruz çok sık görüşemiyoruz bilgisayardan .çalışma saatleri değişiyor katar çok sıcak ya.dün benimkide aldıracağım sizi buraya dayanamıyorum filan dedi de nasıl olacak bilmiyorum.kızım dün babasına 'sen nerdesin 'dedi.ondan etkilendi sanırım giderken çocuk böyle konuşamıyordu ki şaşırdı tabi.sizde durumlar nasıl?

aynı cnm degısıklık yok .eşimin şirketi dilerim düzgün çıkar hayatımız piyango be cnm başkalarının elinde sanki.rabbim sahip çıksın bize inşallah.kuzucuk özlemiştir babişini tabı cnm benm allaha emanet.dılerım en kısa surede kavusursun.sabır konusunda dedıklerıne %100 katılıorm.eslerımızde yazık orada evlı bekarlar allah onlarında yardımcısı olsn en azından kuzucuklarımız yanımızda da bıraz tesellı oluyoruz bız onlar hem bızden hem cocuktan hem evden hem memleketten uzakta kımbılır neler yasıyorlar rabbıme emanetler.cok opuyorm cnm.

pınarcım tuvalet eğitimi meyvelerini veriyor allah nazardan korusun! meğer kızım çoktan hazırmış hazır olmayan benmişim.neyse canım bende çok düşünüyorum eşimi acaba orada napıyordur diye merak ediyorum açıkcası.allah içimizi vesveselerden korusun.benimki bayağı arkadaş edinmiş gibi gözüküyor bende bu duruma seviniyorum tabi arkadaş olmasa hiç çekilmez sadece orası değil dünya çekilmez.bak biz bile netten arkadaş olduk birbirimizin dertlerini paylaşır olduk.aynı anda aynı dertlerle boğuşan iki insan.yalnız olmadığını bilmek insana güç veriyor.bende eşim için dua ettim hep allahım ona iyi,hayırlı arkadaş ver diye.umarım duamın hayırlı ve iyi kısmı kabul olmuştur.aynı şeyi senin eşin için de diliyorum canım.iyi geceler pınarcım....

cnm bugun hem ıste hem de evde cok yogundum az onceye kadar halep koftesı sarıyordm yarın kalabalık mısafırm var allah eksık etmesın.bugun pek bakamadm o yuzden ama aklımda hep burada bılıyormusn cnm aynen dedıgn gıbı seslerımızı duymadan yuzlerımızı gormeden de olsa yuregımız aynı yolun yolcusu oluverdı ıste...mutlulugumuzu paylasıp buyutelm.uzuntumuzu paylasıp kucuk edelm dıye...mavı bır kaç gundur ucak babama selam soyle dıyor bılıyormusn.nereden ogrenmısse benım ıcım yanıyor tabı...burada yenı fırsatlar var orada bambaşka bır hayat ınankı cok zor bır donemden gecıyoruz ama yınede rabbım guc verıyor kı ayakta duruyoruz...allahım hayırlar ve hayırlılar nasıp eylesın cumlemıze rabbım....

amin canım.halep köftesi mi?nasıl bişey hiç bilmiyorum yapımı zor gibi duruyor isminden.sana kolay gelsin arkadaşım.burada yeni fırsatlar derken neyi kastettin,işle mi ilgili?

amin canım.halep köftesi mi?nasıl bişey hiç bilmiyorum yapımı zor gibi duruyor isminden.sana kolay gelsin arkadaşım.burada yeni fırsatlar derken neyi kastettin,işle mi ilgili?

yeni kadrolar acılıyor cnm onları kastettım hayırlısı bakalm cnm.halep koftesının tarıfını sayfamdakı recıpes ten bulabılırsın resımde ekledm
cokacimcoook

hayırlısı olsun canım.zaten bir karar alma sürecinde bütün fırsatlar ard arda gelir.seçim yapmak iyice zorlaşır.bu hep böyledir nedense.gerçi bana son zamanlarda fırsat filan çıkmıyor ya kurudu bütün kıısmetlerim : ) dua et arkadaşına pınarcım bende iş istiyoruum.Allahım duy sesimi,sesimizi...

iyi benım kuzucukta annem onu bır arkadasına goturmus gunduz hala oradalar gelmek ıstemıyormus tabı cocuk cougu buldu bırakırmı.sımdı eve gelır bayılır yorgunluktan..fazla dusunmemıs oluyor boylece uzulmuyor allaha sukur.kres ısınden de henuz haber yok 23 unde lısteler acıklanacakmıs hak kazananların lıstesı bakalım olursa o zaman rahat ederız tatlm.sen ve kuzucukta allaha emanet olun ve dılerım hayırlısıyla yuregındekı gıbı dıledıgın gıbı guzel bır ıs bulursn cnm benım.

adacm hıcte dusundugum gıbı olmadı kuzucuk dun oyle yorgun gelmedı...gece yattık bana sarılıp aglamaya basladı ılk kez acık acık konustu babamı cok ozledım gelsın artık o ne zaman gelecek dıye...onu teskın etmeye calıstım ama yetmedı tabı...sonra bıraz sakınleştı ve bana dedıkı sen cocuk ol ben anne olayım tamammı tamam anne dedım..kızım uzulme tamammı ben yanındayım dedı bana,hıcbırseyden korkma tamammı dedı,babanda gelecek bırlıkte parka gıdecegız,denız kenarına gıdecegız dedı...gozlerım kocaman acılmıs ona baka kaldım oylece bırsey dıyemedım sustum benı kucakladı koynuna soktu...baban sana oyuncak ta alacak dedi...söyle ne yapılır şimdi??

okurken yüzüme sıcaklık bastı bi tuhaf oldum ağlıycam neredeyse.canım benim ya çok etkileniyor demekki mavisu.bilmiyorum pınar ne yapılmalı,benim kızım da soruyor ama bu bambaşka bir durum.yapılacak iki şey var aslında ,ya siz gideceksiniz libyaya ya da babanız dönücek.zaten gitmeyi düşünüyorsun umarım hız kazanır bu durum.allah yardımcımız olsun.benimde biraz canım sıkıldı bugün.insanların durumu anlamadan yorum yapmasından çok sıkıldım.'eşin orada sen burada böyle hayat mı olurmuş,neredeymiş bizim özel hayatımız' bu sözlerin benim nekadar canımı acıttığını düşünmeden hemde yakın gördüklerin tarafından söylenmesi....sıkıyor canımı çok..

okurken yüzüme sıcaklık bastı bi tuhaf oldum ağlıycam neredeyse.canım benim ya çok etkileniyor demekki mavisu.bilmiyorum pınar ne yapılmalı,benim kızım da soruyor ama bu bambaşka bir durum.yapılacak iki şey var aslında ,ya siz gideceksiniz libyaya ya da babanız dönücek.zaten gitmeyi düşünüyorsun umarım hız kazanır bu durum.allah yardımcımız olsun.benimde biraz canım sıkıldı bugün.insanların durumu anlamadan yorum yapmasından çok sıkıldım.'eşin orada sen burada böyle hayat mı olurmuş,neredeymiş bizim özel hayatımız' bu sözlerin benim nekadar canımı acıttığını düşünmeden hemde yakın gördüklerin tarafından söylenmesi....sıkıyor canımı çok..

cnm benım kızma kımseye tatlım ancak yasayan bılıyor bu durumu ancak ceken bılıyor...elımızde olsa sanıye bıle ayrı duramayacagımız eslerımızden aylardır ayrıyız..bırde cocuk sorumluluğuyla birlikte...bunu ancak bızımle aynı durumda olan bır ınsan bılır...benım yuzume henuz soylenmedı boyle bırsey ama boyle dusunenlerın oldugunu bılıyorum bende.zaten elımden gelenı yapıorm bu ayrılığı sonlandırmak için ama hersey bızım ıstedıgımız gıbı olmuyor.rabbım bızım ıcın nasıl hayırlı olacaksa o şekilde nasip ediyor.muhakkak budur ki yazılanı yaşıyoruz herkes gıbı bızde.ama yıne allahın ıznıyle gececek bugunlerde cocuklarımız doyacak babalarına bız de tam bır aıle olmanın verdıgı huzurla sırtımızı yaslayıp koltuğumuza gülümseriz inşallah hayata.allaha emanet ol cnm bnm...kaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

pınarcım nasılsın? bende senin tariflerine bakıyorum son yarım saattir. bugün denemeyi düşünüyorum patatesli keki bakalım nasıl olucak.şaşırıyorum ne marifetli bi kızsın bravo valla.bi değişiklik varmı canım libyayla ilgili.bizde aynı durumlara devam..

pınarcım nasılsın? bende senin tariflerine bakıyorum son yarım saattir. bugün denemeyi düşünüyorum patatesli keki bakalım nasıl olucak.şaşırıyorum ne marifetli bi kızsın bravo valla.bi değişiklik varmı canım libyayla ilgili.bizde aynı durumlara devam..
,

adacm merhaba.marıfetten degılde cnm benım bır cesıt terapı benm ıcın.netıcede esımın uzaktalıgı yalnız kuzucugu etkılemıor sende yasıosn en ıyı sen anlarsn tatlm benı,işte onun yokluğunu en az hissedeım dıe farklı yollar buluorm bu da onlardan bırı tavsıye ederm sende yap gecıcı de olsa rahatlama saglıyor.bugun adlıyeye gıttım adacm zabıt katıplıgı kadrosu acılmıs basvuru evrakımı goturdm.esım dıorkı memurıyetın olursa ben oraya gelırm olmazsa sen buraya ıste hersey boyle suruncemede devam edıor cnm...maymuncuğm da bugünlerde bıraz daha ıyı hep az kaldı gelıyor artık baban fln dıoruz ya ondan rahatladı herhalde.artık planlar fln yapıoruz hıssedıo tabı.işte böyle senin miniş nasıl?sen nasılsn dert ortagım benm?opuyorumnanaktan

benim miniş iyi canım yalnız bugünlerde pek söz dinlemiyor, hele bugün delirtti beni resmen.ama olsun kişiliği gelişiyor ,artık kendi istekleri var kuzunun.umarım kabul edilir başvurun pınarcım o zamanda eşin gelir ne güzel olur.benim de terapiye ihtiyacım oluyor bazen pınarcım mutfağa daha sık yönelsem iyi olucak.sabır diye diye belirsizlikler içinde yüzüyorum bende.hayatım sanki askıda gibi ,allah güzel yazılar yazsın ikimizede.amin..

cümlemize cnm amiiin...tatlım sen kpss ye gırmısmıydın gırdıysen başvursana sende o sınava tabi bi de ne mezunusn.memurlar netten bak koşullara uyuyormusun?yarın son gun uyuyorsa sana acele et...bır de kuzucuklar kişilik geliştiriyor artık normal.benımkıde herseyı kendısı yapmak ıstıyor.bana kendısını ıspat etmeye calısıyor bır gorsen ne tatlı oluyor o zaman...kolay değil tabi başaçıkmak ama tatlı bir sancı değilmi cnm?

pınarcım birkaç gündür şehir dışındaydım ,küçük bir tatil iyi geldi.1 saat önce vardık eve bende hemen yazmaya koyuluyorum.canım bloglarını okudum az önce sanki şimdi seni daha iyi tanıyorum.müthiş bir yazı kabiliyetin var bunun farkındasındır herhalde.ciddi senden çok iyi bir yazar olur.aklında olsun arkadaşım...
neyse birkaç gün ailemle tatil yaptım diye eşim çok bozuldu pınarcım,neymiş o orada çalışıyormuş ben geziyormuşum...deli mi ne? bir tavır bir tavır..hayır ne yapıyorum ki annemlerleyim,çocuğumlayım.nelerle uğraşıyorum görüyosun dimi.o orada diye ben yaşamıycam, dur ben bi nefesimi tutayım..seninde başına bu tür şeyler geliyormu?neye delalet bunlar?

X