• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Eşi ve kendisinde hiçbir problem olmayıp gebe kalanlar nasıl ve ne kadar sürede hamile oldunuz,

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ceylancihangirr ve Nurbal27 tebrik ederim Sizi Allahım sıhhatle kavuştursun minişlerinize :anne:

Hahaha aynenn yaa ben de hep öyle hissediyorum eczacılar içinden acıyo heralde ayyy bi hamile kalsa da kurtulsak der gibi :))) internetten hem daha hesaplı yaa aylardır boşuna para yatırmışız eczaneye.

Ama aylar geçtikçe üzülme seviyem kafaya takma seviyem azalıyo sanki. İlk aylardaki kadar çok üzülmüyorum. Sokakta hamileler üstüme üstüme gelmiyo sanki artık. Bi ara insanlık bana inat ürüyo gibi hissediyodum çünkü :)) ben hamile kalamadıkça sokaktaki herkes hamileydi sanki. Allahım sen aklımıza mukayet ol yarabbim :)))

Kendiliğinden olmayacağına ikna ettim gibi kendimi ama hala kadınlar kulübünden çıkamıyorum burası bi alışkanlık gibi oldu. Sadece biz birbirimizi anlıyoruz çünkü.
Bu durumu yaşamayanların ağzında hep aynı laflar “ayy çok kafaya takıyosuun yaaaa” :kızgın:

Şu teste kan damlatma olayını ben de okumuştum ama o kadar olmayacağına inandım ki sanırım artık test yapasım bile gelmiyoooo.

Ay Allah iyiliğini versin ne güldüm :KK70:
Bende illa buraya bi girip benimle aynı hissi paylaşanları görünce rahatlıyorum
Yoksa aynıı dediğin gibi
Ne kadar iyi niyetle söyleselerde Uyuz oluyorum artık bu cümleye ayy kafana takma yaaa olur olur :rolleyes:

Burada bize destek olmaya çalışan arkadaşlarımızın kafanıza takmayınca oluyor stres yapmayın demesi gibi iyi gelmiyor dışardan birinin söylemesi
Burada söylenince haklılar diyorum
Konu komşu söyleyince gıcıklar ne anlarlar diyorum
Baya bildiğin kendimle çelişiyorum :mad:

Bende zaten testi aldım birazdan getirir sanırım kargo fakat bi müddet zaten pozitif çıkar çatlatma iğnesinden dolayı
sabıırr sabıır yaaa sabııırrr:işsiz:

Tatlım biz eşimle evlendikten sonra 7 ay kadar korunduk doğal ilaçsız. Daha sonra bebek istedik olmadı olmadı olmadı olmadı tam 1,5 yıl bekledik. Hiçbir problemimiz yoktu ama vakit saat bu zamanmış.Şimdi hemen hemen 8 aylık hamişim. Sabret dua et olur inşallah.

Tatlım biz eşimle evlendikten sonra 7 ay kadar korunduk doğal ilaçsız. Daha sonra bebek istedik olmadı olmadı olmadı olmadı tam 1,5 yıl bekledik. Hiçbir problemimiz yoktu ama vakit saat bu zamanmış.Şimdi hemen hemen 8 aylık hamişim. Sabret dua et olur inşallah.

Hayy maşallaah
Sıhhatle kavuşasın inşallaahh :)
Benim iki oğlum var
Ama ilk bebeğimden hiç ama hiç bi şey anlamadım yaşım küçüktü doğunca bebeği kabullenemedim çok sıkıntılı günlerdi zamanla geçti fakat ikinci oğlumu çok istedim çook
Tam iki yıl sonra hamile kaldım
Onunda hamileliğim ve lohusalığım burnumdan fitil fitil geldi büyük ailevi problemler oldu vücudum zayıf düştü zatüre oldum neler neler...
emzirmeyi kesmek zorunda kaldım öyle ağlamıştımki ben bebeğimi emzirmek istiyorum diye ama ilaç almam için şartmış bırakmam sonra 7 yıl antdepresanlar kullandım..
Yani bazen diyorlar şükret iki çocuğun var diye stem ediyorlar böyle bi arzumun çokluğuna... Allahım canlarını sağ etsin şükürler olsun ikisininde varlığına
Fakat hamileliklerimde doğumlarımda kabus gibiydi bebeklerimin tadını çıkaamadım
Çok özledim :(
Duanıza bunuda katın hanımlar
Allahım yavrularımıza sıhhatle huzurla bereketle kavuştursun inşallah

Hayy maşallaah
Sıhhatle kavuşasın inşallaahh :)
Benim iki oğlum var
Ama ilk bebeğimden hiç ama hiç bi şey anlamadım yaşım küçüktü doğunca bebeği kabullenemedim çok sıkıntılı günlerdi zamanla geçti fakat ikinci oğlumu çok istedim çook
Tam iki yıl sonra hamile kaldım
Onunda hamileliğim ve lohusalığım burnumdan fitil fitil geldi büyük ailevi problemler oldu vücudum zayıf düştü zatüre oldum neler neler...
emzirmeyi kesmek zorunda kaldım öyle ağlamıştımki ben bebeğimi emzirmek istiyorum diye ama ilaç almam için şartmış bırakmam sonra 7 yıl antdepresanlar kullandım..
Yani bazen diyorlar şükret iki çocuğun var diye stem ediyorlar böyle bi arzumun çokluğuna... Allahım canlarını sağ etsin şükürler olsun ikisininde varlığına
Fakat hamileliklerimde doğumlarımda kabus gibiydi bebeklerimin tadını çıkaamadım
Çok özledim :KK43:
Duanıza bunuda katın hanımlar
Allahım yavrularımıza sıhhatle huzurla bereketle kavuştursun inşallah

Amin canım. Sıkıntılar büyüklerden mi kaynaklandı.

Amin canım. Sıkıntılar büyüklerden mi kaynaklandı.

Aynen öyle oldu canım
İlk bebeğimi 17 yaşımda kucağıma aldım o ayrı bi süreçti yeni evliliğin problemleri ile boğuşurken anneliği algılamam biraz zaman aldı
Fakat ikinci aynen dediğin gibi benim dışımda gelişen durumlardı
Babam annemi aldatmış
annem cinnet geçirmiş
babam annemi dövmüş
annem beyin kanamadı geçirmiş kısmi felç gelmiş
Ve ben bunları doğuma gideceğim sabahın gecesi öğreniyorum yani sezeryandan bi kaç saat önce
eltim kayınvalidemi doldurmuş iftiralarla oda inanıvermiş benim bi şeyden haberim yok herkes ama herkes bana bi tavır bi düşman anlayamıyorumda ne oldu ne yaptım
Eşimde bu durumdan etkilendi oda bi triplere girdi anam doğumuma geldi ama ayakta duramıyor kendisi bakılmalık kayınvalidem eltimin etkisi altında kalmış bi kaşık çorba yok evde ( ki normalde çok sever beni çok ince fikirlidir fakat imtihanım varmış demek o zaman)
Eşimde benim önemli bi müşterim gelecek kesinlikle gitmem lazım dedi beni annemle hadtaneye bırakıp gitti
yani doğumumda eşim yanımda yoktu
Doğuma girerken ayaklarımın bağı çözüldü yığılıyordum iki kişi koluma girip soktular doğumodasına
titreye titreye bağıra ağlaya girdim doğuma
Sonra oda anladı yaptığı hatayı fakat aklıma gelince hala boğazıma yumrular oturuyor..
Üzüntüden hasta oldum ateşim 41 leri buldu gözümde kocaman rahat bi ceviz büyüklüğünde bi iltihap kesesi oluştu sabah akşam iğne oluyordum
Nefes alır gibi ağlıyordum..
Yani yağmur gibiydi musibetler... fakat hepsi geçti Elhamdülillaahhh elhamdülillaaahh
Şimdi üstünden 10 sene geçti
Büyük oğlumun 15bitti
küçüğüm 10 yaşında...
1,5 senedir olmuyor bebeğim bu süreçte iki kimyasal bi boş gebelikten kürtajım var
İnşallah bu sefer Allahım huzurla sıhhatle ve bereketle kavuşturur bebeğime
Af buyrun böyle alakasız bi şekilde dökülüverdim çok uzattım:KK200:

Aynen öyle oldu canım
İlk bebeğimi 17 yaşımda kucağıma aldım o ayrı bi süreçti yeni evliliğin problemleri ile boğuşurken anneliği algılamam biraz zaman aldı
Fakat ikinci aynen dediğin gibi benim dışımda gelişen durumlardı
Babam annemi aldatmış
annem cinnet geçirmiş
babam annemi dövmüş
annem beyin kanamadı geçirmiş kısmi felç gelmiş
Ve ben bunları doğuma gideceğim sabahın gecesi öğreniyorum yani sezeryandan bi kaç saat önce
eltim kayınvalidemi doldurmuş iftiralarla oda inanıvermiş benim bi şeyden haberim yok herkes ama herkes bana bi tavır bi düşman anlayamıyorumda ne oldu ne yaptım
Eşimde bu durumdan etkilendi oda bi triplere girdi anam doğumuma geldi ama ayakta duramıyor kendisi bakılmalık kayınvalidem eltimin etkisi altında kalmış bi kaşık çorba yok evde ( ki normalde çok sever beni çok ince fikirlidir fakat imtihanım varmış demek o zaman)
Eşimde benim önemli bi müşterim gelecek kesinlikle gitmem lazım dedi beni annemle hadtaneye bırakıp gitti
yani doğumumda eşim yanımda yoktu
Doğuma girerken ayaklarımın bağı çözüldü yığılıyordum iki kişi koluma girip soktular doğumodasına
titreye titreye bağıra ağlaya girdim doğuma
Sonra oda anladı yaptığı hatayı fakat aklıma gelince hala boğazıma yumrular oturuyor..
Üzüntüden hasta oldum ateşim 41 leri buldu gözümde kocaman rahat bi ceviz büyüklüğünde bi iltihap kesesi oluştu sabah akşam iğne oluyordum
Nefes alır gibi ağlıyordum..
Yani yağmur gibiydi musibetler... fakat hepsi geçti Elhamdülillaahhh elhamdülillaaahh
Şimdi üstünden 10 sene geçti
Büyük oğlumun 15bitti
küçüğüm 10 yaşında...
1,5 senedir olmuyor bebeğim bu süreçte iki kimyasal bi boş gebelikten kürtajım var
İnşallah bu sefer Allahım huzurla sıhhatle ve bereketle kavuşturur bebeğime
Af buyrun böyle alakasız bi şekilde dökülüverdim çok uzattım:KK200:

Rica ederim canım. Bazen hiç tanımadığın insanlarla dertleşmek iyi geliyor.Geçmişte ne yaşarsan yaşa unutulmuyor..Rabbim bir daha yaşatmasın.Allah hayırlı zamanda tekrar anne olmayı nasip etsin.

Rica ederim canım. Bazen hiç tanımadığın insanlarla dertleşmek iyi geliyor.Geçmişte ne yaşarsan yaşa unutulmuyor..Rabbim bir daha yaşatmasın.Allah hayırlı zamanda tekrar anne olmayı nasip etsin.

Amiin ne güzelde anladın tatlım
bungün hayatımda kimseyle o günleri tekrar gündeme getirmiyorum
Ama burada anlatmak iyi geldi dediğin gibi...
Çünkü normalde birine anlatırsın kendine göre bi bakış açısı ile dinler
Ancak 2 yıl bebek özlemi çekmenin üstüne bunları yaşamanın travmasını
Bu hasreti çeken anlar :KK66:

Eve geldi gebelik testlerim Allahımm 50 tane gerçekten böyle internetten daha ekonomik oluyormuş
Kendimi açken ciğer dükkanına düşmüş kedi gibi hissediyorum :KK53:

Bende zaten testi aldım birazdan getirir sanırım kargo fakat bi müddet zaten pozitif çıkar çatlatma iğnesinden dolayı
sabıırr sabıır yaaa sabııırrr:işsiz:
Çatlatma iğnesiyle bile olsa çift çizgiyi görmek çok güzel değil miii :))
Geçen rüyamda bi test yapıyorum çift çizgi çıkıyo inanmıyorum 8-10 tane daha test yapıyorum hepsi takır takır çift çizgi oluyo.
Kafayı yedim iyice bigün hamile olursam hergün test yapıcam o çizgileri sürekli görmek için :)))

Eve geldi gebelik testlerim Allahımm 50 tane gerçekten böyle internetten daha ekonomik oluyormuş
Kendimi açken ciğer dükkanına düşmüş kedi gibi hissediyorum :KK53:
Ben de şey gibi hissediyorum savaşa hazırlanan askermişim de cephanelerim dolmuş güvendeyim gibi testleri aldım koydum eve hahahah :))

Çatlatma iğnesiyle bile olsa çift çizgiyi görmek çok güzel değil miii :))
Geçen rüyamda bi test yapıyorum çift çizgi çıkıyo inanmıyorum 8-10 tane daha test yapıyorum hepsi takır takır çift çizgi oluyo.
Kafayı yedim iyice bigün hamile olursam hergün test yapıcam o çizgileri sürekli görmek için :)))

Ben de şey gibi hissediyorum savaşa hazırlanan askermişim de cephanelerim dolmuş güvendeyim gibi testleri aldım koydum eve hahahah :))

Ha ha ha ha çok güldüm Allah iyiliğini versin
Hatta bebeğini versin emiii :)

Ayy inşallah kalda bitene kadar yap gör mutlu ol :)

Ay evet yaa bide böyle tak diye çıkıveriyor ya ne güzel fakat git gide silikleşiyor bitsede artık bu sahte çift çizgi gerçeğini görebilmek için yapabilsem

Ha ha ha ha çok güldüm Allah iyiliğini versin
Hatta bebeğini versin emiii :)

Ayy inşallah kalda bitene kadar yap gör mutlu ol :)

Ay evet yaa bide böyle tak diye çıkıveriyor ya ne güzel fakat git gide silikleşiyor bitsede artık bu sahte çift çizgi gerçeğini görebilmek için yapabilsem
Amin kuzum Allah senin de bebeğini versin :))

Ilk hamileligim plansizdi, iki kere korunmamistik birsey olmaz bir kereden kafasiyla, cahillik..
Ikincisinde planladik esim günleri ayarladi o ay olmadi, sonra bana birak dedim hesap falan yapmayalim akisina birakalim, cünkü neden olmuyor ya diye strese girmistim bu sefer.
Benim bazi dönemlerim oluyor cok canimin istedigi o zamanlarda iliskiye girdim ve ikinci bebegim dünyaya geldi.
Kendi dogamiz, hormonlarimiz yeterlidir bence.
Saglikli olmak en önemli sart.

Ikımızdede sorun yoktu ben eşimin yaşından korkmuştum 40 yasında cunku sadece morfolojı bıraz dusuk cıkmıstı 3ay boyunca kecıboynuzu kaynatıp ıcırdım. Bal polen arı sutu karısımı yedırdım kendım hıcbısey kullanmadım 3.ayda hamıle kaldım ama dusuk yaptım. Ha bıde gercekten stres en buyuk dusman acaba hamılemıyım acaba test yapayım mı tuttumu dıye dusunmıceksın ben oyle oyle 1.5 hamıle kalamadım. Sonra nasılsa olmayacak dedıgım ay hamıle kalmıstım. Allah yar ve yardımcınız olsun tatlım. Benımde korunma surem doldu adetım bıter bıtmez kecıboynuzu bala devam:halay::KK53::confused:

evet kuzum adet oldum ben demek ki takmamayı becerememişim

Bende beceremedim arkadaşım
sana dedim ama bu ay ilk defa klomen ve ovitrelle tedavisi görünce umutlandım heyecanlandım
Bu gün çatlatma ipnesinden sonra 14. Günüm
Şimdi test sonucunu aldım, beta hcg 0.28
Boş vermek istiyorum ama olmuyor

Sonucu görünce İçim bomboş oldu birden,
Boğazımda bi şeyler düğümlenerek diziliyor sanki,
Üzgünüm... çok üzgünüm.. içimde bi şey acıyor acıtarak büyüyor...tarif edemiyorum...

Bende beceremedim arkadaşım
sana dedim ama bu ay ilk defa klomen ve ovitrelle tedavisi görünce umutlandım heyecanlandım
Bu gün çatlatma ipnesinden sonra 14. Günüm
Şimdi test sonucunu aldım, beta hcg 0.28
Boş vermek istiyorum ama olmuyor

Sonucu görünce İçim bomboş oldu birden,
Boğazımda bi şeyler düğümlenerek diziliyor sanki,
Üzgünüm... çok üzgünüm.. içimde bi şey acıyor acıtarak büyüyor...tarif edemiyorum...

canım benim. inan çok iyi anlıyorum ilk klomen ve ovitrelle tedavisinde ben de yaşadım aynı şeyleri. İnsan bir sonraki aşamaya geçince bu sefer tamam herşey çok mükemmel ve olmaması için bir sebep yok diyor ama nasipten öteye gitmiyor.
2 defa klomen + ovitrelle
1 defa femera + ovitrelle
1 defa femera ile aşılama oldum.
1 defa kendiliğinden oldu sanırım hamileyim dedim onda da kimyasal gebelikmiş.

Sonuçlar hep negatif olunca bir süre sonra alışıyorsun sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor. Bu ay yine Femera kullandım ve 2.aşılama yapılacaktı ama 1 yumurta olduğu için iptal oldu.
Kafanı dağıtmaya çalış başka çaremiz yok dua etmekten beklemekten başka. Ben de bu ara sürekli hamilelik haberleri alıyorum 3 4 aylık evli olanlardan hatta küçük bebeği olanlardan. Sanırım başta korunmakla hata etmişim. Bekleyelim canım bol bol esma çek. Ya Halık Ya Bari Ya Musavvir isimleriyle dua et. Biz azim ettikçe Rabbim çabamızı görecek ben inanıyorum. Herkesin bir sınavı var inan...

canım benim. inan çok iyi anlıyorum ilk klomen ve ovitrelle tedavisinde ben de yaşadım aynı şeyleri. İnsan bir sonraki aşamaya geçince bu sefer tamam herşey çok mükemmel ve olmaması için bir sebep yok diyor ama nasipten öteye gitmiyor.
2 defa klomen + ovitrelle
1 defa femera + ovitrelle
1 defa femera ile aşılama oldum.
1 defa kendiliğinden oldu sanırım hamileyim dedim onda da kimyasal gebelikmiş.

Sonuçlar hep negatif olunca bir süre sonra alışıyorsun sanki hiç olmayacakmış gibi geliyor. Bu ay yine Femera kullandım ve 2.aşılama yapılacaktı ama 1 yumurta olduğu için iptal oldu.
Kafanı dağıtmaya çalış başka çaremiz yok dua etmekten beklemekten başka. Ben de bu ara sürekli hamilelik haberleri alıyorum 3 4 aylık evli olanlardan hatta küçük bebeği olanlardan. Sanırım başta korunmakla hata etmişim. Bekleyelim canım bol bol esma çek. Ya Halık Ya Bari Ya Musavvir isimleriyle dua et. Biz azim ettikçe Rabbim çabamızı görecek ben inanıyorum. Herkesin bir sınavı var inan...

Ne güzelde izah etmişsin
Allah razı olsun kardeşim
Seni anlayan hisseden birinin dilinden gönlünden gelen teselli çok daha etkili oluyor.
Rabbimde senin yüreğini en yakın zamanda nur gibi bi evlatla teselli eylesin inşallah :KK200:

Back