• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Eşi ve kendisinde hiçbir problem olmayıp gebe kalanlar nasıl ve ne kadar sürede hamile oldunuz,

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yumoşlar büyüdü dün aşılama yapıldı inşalla tutar :)

Ayy inşallaah canımm inşallah
Sana yapabilirmisin bilmiyorum ama ancak şu iki hafta boyunca bütün dikkatini çok başka ve aktif bi konuya yönlendirmeni tavsiye ederim bu hormonlar endişeye strese hiiç gelemiyorlar
İlk başlar belki Allahım tuttumu meraki gün geçtikce strese dönüşüyor
En ufak bi kapı dahi açma derim
Hatta bu forumlara girme derim
Hele test sakınn yapma zaten biliyorsun çatlatma iğnesinden dolayı en az bi on gün hcg yüksek oluyor gebeymişsin gibi pozitif çıkıyor
Bazı arkadaşlarım onların geçip geçmediğini takip etmek için her hün test yaptılar.. bu insanı çıldırtan bi şey gibi geldi bana.
Benimde bu ay beklentim çok yükseldi hamile oldupuma emindim needeyse ama testler yok öyle bişey diyor adetimde 3 gün geçti halbuki..
Yani yapmadı çook çook çoookkkk zor bişey tavsiye ediyorum arkadaşım ama başarabilirsen faydasını görürsün inşallah canım

Ayy inşallaah canımm inşallah
Sana yapabilirmisin bilmiyorum ama ancak şu iki hafta boyunca bütün dikkatini çok başka ve aktif bi konuya yönlendirmeni tavsiye ederim bu hormonlar endişeye strese hiiç gelemiyorlar
İlk başlar belki Allahım tuttumu meraki gün geçtikce strese dönüşüyor
En ufak bi kapı dahi açma derim
Hatta bu forumlara girme derim
Hele test sakınn yapma zaten biliyorsun çatlatma iğnesinden dolayı en az bi on gün hcg yüksek oluyor gebeymişsin gibi pozitif çıkıyor
Bazı arkadaşlarım onların geçip geçmediğini takip etmek için her hün test yaptılar.. bu insanı çıldırtan bi şey gibi geldi bana.
Benimde bu ay beklentim çok yükseldi hamile oldupuma emindim needeyse ama testler yok öyle bişey diyor adetimde 3 gün geçti halbuki..
Yani yapmadı çook çook çoookkkk zor bişey tavsiye ediyorum arkadaşım ama başarabilirsen faydasını görürsün inşallah canım
canım inanır mısın çok rahatım hiç tuttu mu tutmadı mı derdinde değilim . Herşey nasip ve ben nasibime razıyım. Rabbim büyük ol diyeceği bir zaman vardır elbet inşallah o ay bu aydır :) Test konusuna gelince 2 hafta geçmedikçe yapmam cunku bu sefer de çatlatma iğnesinin etkisi mi değil mi stresi insanı bitiriyor.
Bol bol süt içiyorum sağlıklı beslenmeye çalışıyorum inşallah olur :)

Bende korunmasız ilk ay deneme sonrası hamile kaldım. herhangi bir ürün kullanmadım. Ama şöyle kızlar. o zamanlar hormonlarımızın tavan yaptığı bir aydı. ve her gün en az iki kez ilişki yaşadık. Su kurbağası olmuştuk artık. :KK70: bazı kişilerden duyuyorum bir gece ilişki yaşıyorlar sonra bebek olduysa tutunsun diye 3 gün ilişkiye girmiyorlar. böyle birşey yok. enerji verecek ne varsa yiyin bol bol su için ve bol bol sevişin. hiçbir günü es geçmeyin. ne zaman yumurtlayacağınız belli olmaz.

:KK70::KK70:

canım inanır mısın çok rahatım hiç tuttu mu tutmadı mı derdinde değilim . Herşey nasip ve ben nasibime razıyım. Rabbim büyük ol diyeceği bir zaman vardır elbet inşallah o ay bu aydır :) Test konusuna gelince 2 hafta geçmedikçe yapmam cunku bu sefer de çatlatma iğnesinin etkisi mi değil mi stresi insanı bitiriyor.
Bol bol süt içiyorum sağlıklı beslenmeye çalışıyorum inşallah olur :)

Maşallah sana tatlım ne güzel
İnşallah bende senin gibi müsterih olabilirim kendi kendimi çok gerdim niyese....
Allahım senide sıhhatle kavuştursun inşsllah kuzuna
Epey vakit geçmiş varmı bi haber acaba

evet kuzum adet oldum ben demek ki takmamayı becerememişim

Hadi yaaa Allahım boş bırakmasın kucağını tez vakitte kavuştursun Allahım
Yok be tatlım ruhu varsa biz stresten ölsekte gelir
Demek istediğim biz kafaya çok takınca hormonlarımızı bozuyoruz yani ben geçen ay hayret ettim öyle çok inandımki tuttuğuna ağrımayan belim ağrıdı sızlamayan göğsüm sızladı bir çok belirtim oldu adeti görüncede dedimki kendi kendime etmişim meğer :(
Yoksa stresle olmasının ilgisi yoktur herhalde yani sanırım...
Ama bak suriyelilere filistine bizim 15 temmuzda yediğimiz darbeyi onlar her gün yiyorlar
Benim bir günde aklım uçtu onlar o harbin içinde hamile kalıyorlar doğuruyorlar hayat devam ediyor...

Bende bi saat önce 20mm olan yumurtam için çatlatma iğnesi oldum şimdi bu süreci değerlendirme zamanındayım
Belime kuvvet :)
Her ay yeni bi hayal korıklığı...
iki hafta sonradı için yeni çalışmalar
ondan iki hafta sonrası için yeniden umut...
tekrar hayal korıklığı... böyle 14 ayı devirdik işte...
Hayırlısı

Hadi yaaa Allahım boş bırakmasın kucağını tez vakitte kavuştursun Allahım
Yok be tatlım ruhu varsa biz stresten ölsekte gelir
Demek istediğim biz kafaya çok takınca hormonlarımızı bozuyoruz yani ben geçen ay hayret ettim öyle çok inandımki tuttuğuna ağrımayan belim ağrıdı sızlamayan göğsüm sızladı bir çok belirtim oldu adeti görüncede dedimki kendi kendime etmişim meğer :KK43:
Yoksa stresle olmasının ilgisi yoktur herhalde yani sanırım...
Ama bak suriyelilere filistine bizim 15 temmuzda yediğimiz darbeyi onlar her gün yiyorlar
Benim bir günde aklım uçtu onlar o harbin içinde hamile kalıyorlar doğuruyorlar hayat devam ediyor...

Bende bi saat önce 20mm olan yumurtam için çatlatma iğnesi oldum şimdi bu süreci değerlendirme zamanındayım
Belime kuvvet :)
Her ay yeni bi hayal korıklığı...
iki hafta sonradı için yeni çalışmalar
ondan iki hafta sonrası için yeniden umut...
tekrar hayal korıklığı... böyle 14 ayı devirdik işte...
Hayırlısı
aynı şeyleri yaşıyorum inan hele bir de aşılama falan yaptırınca insan bu sefer herşey mükemmel kesin olacak diye düşünüyor. ama nasipten öteye gitmiyor hiçbir şey. İnşallah yumurtan güzel güzel çatlar ve bebişin sana tutunur. Duanın gücüne çok inanıyorum. Bu ay bir nebze daha stressiz olmaya çalışacağım.

Kızlar merhaba çok zor beklemek artık:( sizlerle aynı hisleri paylaşoorum. Bir şey sormak istiyorum adete bir hafta gelen koyu sarı akıntı gebelik belirtisi olabilir mi?

aynı şeyleri yaşıyorum inan hele bir de aşılama falan yaptırınca insan bu sefer herşey mükemmel kesin olacak diye düşünüyor. ama nasipten öteye gitmiyor hiçbir şey. İnşallah yumurtan güzel güzel çatlar ve bebişin sana tutunur. Duanın gücüne çok inanıyorum. Bu ay bir nebze daha stressiz olmaya çalışacağım.

İnşallah tatlımm
Amiin diyorum güzel dualatına amiiinn
İnşallah sendende tez vakit güzel haberler alırız
Valla bi 34. Saati değerlendire bildim
Birde ondan sonraki 22. Saati ... ne evvelinde nede sonrasında ilişki olamadı :(
Eşim tam çatlatma iğnesi olduğum gün sigarayı bırakma kararı aldı oldukça stresli bu sebeple güzel değerlendiremedik bu süreci.. pek umudum yok yani
Yada işte kosmet değilse dokuz ayın sonunda bir bebeğin benden yiyecek bir rızkı yoksa böyle ufak tefek problemler vesile oluyor...
Olscağı varsada duyuyoruz çok acı bi olay dahada acı bir hale gelip tecavüze uğrayan bi bayanın tamda ovulasyon zamanına denk gelip hamile kalınabiliyor...
Bizimki ayrı bi sınav, bu tür durumlara maruz kalan insanlarınki ayrı bi dram.. kader işte imtihanımız.. kiminin ömrü evlat aşkı uğruna geçer
Kimide böyle bi hikaye sonrası tuvalette doğurup camdan aşağı atar yada daha nice dahada travmalar..
Bebeklerimiz eğer galu belada sorulan elestu bi Rabbikım sorusuna muhatap olduysa yani zaten bir ruhu varsa biz çatlasakta vakti ne zamsnsa gelecrk yoksada çatlasakta gelmeyecek
Bazen bu aşırı arzum be merakım yüzünden bütün bilincimi bu sürece verdiğim için tevekküldüzlükmü ediyorum acaba diyorum fakat bazende belki Rabbimin hoşuna gidiyırdur vereceği emanet için bu kadar hevesli olmam diyorum...
Yani bende sizler gibi zaman geçtikçe ne zaman acaba? Artık bu belirsiz bekleyiş ne zaman son bulacak diye duygusal anlamda sıkıntılar yaşıyorum...
forumlar dolu bizim gibi günleri hatta saatleri sayan hanımlarla...
Allahım en yakın zamanda gönlümüzü o cennet meyveleriyle şenlendirsin inşallah:KK200:

Kızlar merhaba çok zor beklemek artık:KK43: sizlerle aynı hisleri paylaşoorum. Bir şey sormak istiyorum adete bir hafta gelen koyu sarı akıntı gebelik belirtisi olabilir mi?

Tahmin etmiyorum tatlım
havalar çok sıcak vücudumuz bu sürece bu şekilde tepkiler gösterebiliyor
Fakat umud ediyorum ki öyledir bi hafta sonra müjde verirsinde yeni bi gebelik belirtisi öğrenmiş oluruz inşallah canım

Çok haklısınız beklentiye girmek süreci etkiliyor
O beklentiye girmemek gündemden çıkarmak ne kadar zor...
Halbuki gün içinde hem zihinsel hem fiziksel sorumluluklarım var ama yinede hoop kafam gidiyor önce yumurtlama takibine
sonra bata kaç gün kaldı
acaba tuttumu test yapsammı
testi ışıkta analiz etmeler
acaba hayalet çizgi görebilcemmi diye gözümü şaşı edene kadar uğraşmalar
testi bırakıp on dk sonra tekrar, tekrar, tekrar bakmalar...
Yok yook bu marka iyi değil diye başka marka test aramalar..
aynı eczaneden defalarca test alındığı için bulunduğum şehirdeki eczaneleri turlamalar...
Artık zıvanadan çıktım :KK43:
Bu durum dalgınlığa dikkatimi diğer süreçlere odaklamamda zorluğa sebep oluyor.
Ya diyorumki farzet yok belki bi daha olmicak unut .. kendimi ikna edemiyorum.
Benimde bat 4 temmuz
şimdiden başladı acaba tuttumular vesveseler...
Allah sonumu hayretsin
Valla bu durumu benim gibi damdan düşen anlar bunu böyle bi süreçle ilgisi olmayan birine izah etsem kafasında oluşacak soruları tahmin edebiliyorum :)
Ne diyimm Allah sonumu hayretsin :KK200:
Bütün eczaneleri bitirdim ben internetten sipariş vermeye geçtim artık :))) ne güzel anlatmışsın halimizi yaaa :)))

Bütün eczaneleri bitirdim ben internetten sipariş vermeye geçtim artık :))) ne güzel anlatmışsın halimizi yaaa :)))

He tatlım yaa bende o naneyi yedim dün ilk defa internetten gebelik testi siparişimi verdim artık eczaneye gidince sanki içlerinden yinemiii ay buda bi hamile kalamdı diyorlarmış gibi geliyor durum vahim yani şizofreniye doğru yelken açtım gaipten sesler tahmin ediyorum :olamaz:
E ama şimdide kargo eşimin evde olma saatine denk gelmesin diye üç buçuk atıyorum adam dicek iyice sıyırdı hatun :)
bilseeee sıyırmada nirvanaya ulaştım bile
Yeni bi gebelik testi yöntemi öğrendim kızlar forumlarda kedi gibi dolaşırken
:halay:
Hcg seviyesi kana daha çabuk geçiyor ya
Parmaklarına iğneyle küçük bi dokundurup üç damla kadar kan üç damla kadar idrarlarıyla karıştırıp hcg seviyesinin testte daha çabuk çıkmasını sağlıyorlarmış
Valla bi bayan daha idrarda çıkmadan iki gün önce bu şekilde çift çizgiyi görmüş forumu okumaya devam ettim iki gün sonra idrardada belli olmaya başlamış
Haydiii hunileri takalım başaa
biraz zaman geçse nadıl hevesliyim şu parmağı delmeye Ya Rabbimm
Biride yazmış bir bebek uğruna yarab ne kanlar dökülüyor diye .. ne güldüm neyse benim gibi çatlaklara şahit olunca yalnız olmadığımı anlamakta teselli oluyor :KK48:
Kafayı takmıyacam diyeni gördünmü arkadaşım
takma konusunda kendimi aştım
her adet görünce bitti bu ay hiiiiççç umursamicam diyorum hoop daha adet bitmeden kendini gün sayarken buluyorum :işsiz:

Ben varım şuan iki aylık hamileyim çok şükür ama tedavisiz hamile kaldım çünkü 1 sene boyunca doktor tedavisi olsun koca karı ilaçları olsun aklınıza ne geliyo yaptım kullandım eşimle kullandık yok olmadı olmadı en sonunda pes ettim herşeyi bıraktım olmuyosa vardır sebebi benim nasibimde yokmuş dedim hayatıma devam ettim 5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim yarın bunun tek ilacı kafada bitiyo tamamen psikolojik

İnşallah tatlımm
Amiin diyorum güzel dualatına amiiinn
İnşallah sendende tez vakit güzel haberler alırız
Valla bi 34. Saati değerlendire bildim
Birde ondan sonraki 22. Saati ... ne evvelinde nede sonrasında ilişki olamadı :KK43:
Eşim tam çatlatma iğnesi olduğum gün sigarayı bırakma kararı aldı oldukça stresli bu sebeple güzel değerlendiremedik bu süreci.. pek umudum yok yani
Yada işte kosmet değilse dokuz ayın sonunda bir bebeğin benden yiyecek bir rızkı yoksa böyle ufak tefek problemler vesile oluyor...
Olscağı varsada duyuyoruz çok acı bi olay dahada acı bir hale gelip tecavüze uğrayan bi bayanın tamda ovulasyon zamanına denk gelip hamile kalınabiliyor...
Bizimki ayrı bi sınav, bu tür durumlara maruz kalan insanlarınki ayrı bi dram.. kader işte imtihanımız.. kiminin ömrü evlat aşkı uğruna geçer
Kimide böyle bi hikaye sonrası tuvalette doğurup camdan aşağı atar yada daha nice dahada travmalar..
Bebeklerimiz eğer galu belada sorulan elestu bi Rabbikım sorusuna muhatap olduysa yani zaten bir ruhu varsa biz çatlasakta vakti ne zamsnsa gelecrk yoksada çatlasakta gelmeyecek
Bazen bu aşırı arzum be merakım yüzünden bütün bilincimi bu sürece verdiğim için tevekküldüzlükmü ediyorum acaba diyorum fakat bazende belki Rabbimin hoşuna gidiyırdur vereceği emanet için bu kadar hevesli olmam diyorum...
Yani bende sizler gibi zaman geçtikçe ne zaman acaba? Artık bu belirsiz bekleyiş ne zaman son bulacak diye duygusal anlamda sıkıntılar yaşıyorum...
forumlar dolu bizim gibi günleri hatta saatleri sayan hanımlarla...
Allahım en yakın zamanda gönlümüzü o cennet meyveleriyle şenlendirsin inşallah:KK200:
Çok duygulandım yazdıklarınıza o kadar güzel ifade etmişsiniz ki
Bende tedavi ile çok zor aşamalardan geçerek hamile kaldım şimdi de Allah korusun bişey olacak düşük yapıcam,kimyasal yada dış gebelik olacak diye aklım çıkıyor teslimiyetçi olmak lazım
Allah ne dilerse o

2 aydır bebek çalışmaları yapıyorduk şükür 2.Ayda nasip oldu.Bende bayramdan sonra bi takım koca karı formülleri ve sadece klomen çatlama iğnesi yaptırmadım bu şekilde aslında hiç beklemediğim bir zamanda hamile kaldım çünkü bu ay kesin olmaz gözüyle bakıyordum eşimle başka şehire taşındık,yolculuk yaptık vs bebek fikri aklımdan çıkmıştı diyebilirim ve en önemli olan da bu düşünüp stres yapmamak..

Çok duygulandım yazdıklarınıza o kadar güzel ifade etmişsiniz ki
Bende tedavi ile çok zor aşamalardan geçerek hamile kaldım şimdi de Allah korusun bişey olacak düşük yapıcam,kimyasal yada dış gebelik olacak diye aklım çıkıyor teslimiyetçi olmak lazım
Allah ne dilerse o

Kesinlikle haklısın daha bi ay önce burada bi arkadaşımıza aman takma kafayaki hamile kalasın hemencik diye ne diller döktüm şimdi kendi halime bakıyorum... söylediklerimden o kadar uzağım kiiii
Ah o iki çizgiye değilde tevekkül durumuna Bi odaklanabiksem ya Rabbiimm :(

Kesinlikle haklısın daha bi ay önce burada bi arkadaşımıza aman takma kafayaki hamile kalasın hemencik diye ne diller döktüm şimdi kendi halime bakıyorum... söylediklerimden o kadar uzağım kiiii
Ah o iki çizgiye değilde tevekkül durumuna Bi odaklanabiksem ya Rabbiimm :KK43:
Kafadan at demek kolay kafamı mı kesip atayım atamıyorum kafadan derdim
Çok zor evet ama ciddi meşguliyet bulmak lazım,hamile olduğumu bilmiyordum öğrendiğim günün sabahında bi akrabam ile mesajlaşıyordum o kadında çok zor hamile kaldı yıllarca bekledi tedaviler gördü bana’’ nur inan bu ay hiç düşünmemiştim çünkü kendimi gelecek aya konsantre etmiştim yeni tedaviye başlayacaktım ki hamile olduğumu öğrendim’dedi

He tatlım yaa bende o naneyi yedim dün ilk defa internetten gebelik testi siparişimi verdim artık eczaneye gidince sanki içlerinden yinemiii ay buda bi hamile kalamdı diyorlarmış gibi geliyor durum vahim yani şizofreniye doğru yelken açtım gaipten sesler tahmin ediyorum :olamaz:
E ama şimdide kargo eşimin evde olma saatine denk gelmesin diye üç buçuk atıyorum adam dicek iyice sıyırdı hatun :)
bilseeee sıyırmada nirvanaya ulaştım bile
Yeni bi gebelik testi yöntemi öğrendim kızlar forumlarda kedi gibi dolaşırken
:halay:
Hcg seviyesi kana daha çabuk geçiyor ya
Parmaklarına iğneyle küçük bi dokundurup üç damla kadar kan üç damla kadar idrarlarıyla karıştırıp hcg seviyesinin testte daha çabuk çıkmasını sağlıyorlarmış
Valla bi bayan daha idrarda çıkmadan iki gün önce bu şekilde çift çizgiyi görmüş forumu okumaya devam ettim iki gün sonra idrardada belli olmaya başlamış
Haydiii hunileri takalım başaa
biraz zaman geçse nadıl hevesliyim şu parmağı delmeye Ya Rabbimm
Biride yazmış bir bebek uğruna yarab ne kanlar dökülüyor diye .. ne güldüm neyse benim gibi çatlaklara şahit olunca yalnız olmadığımı anlamakta teselli oluyor :KK48:
Kafayı takmıyacam diyeni gördünmü arkadaşım
takma konusunda kendimi aştım
her adet görünce bitti bu ay hiiiiççç umursamicam diyorum hoop daha adet bitmeden kendini gün sayarken buluyorum :işsiz:
Hahaha aynenn yaa ben de hep öyle hissediyorum eczacılar içinden acıyo heralde ayyy bi hamile kalsa da kurtulsak der gibi :))) internetten hem daha hesaplı yaa aylardır boşuna para yatırmışız eczaneye.

Ama aylar geçtikçe üzülme seviyem kafaya takma seviyem azalıyo sanki. İlk aylardaki kadar çok üzülmüyorum. Sokakta hamileler üstüme üstüme gelmiyo sanki artık. Bi ara insanlık bana inat ürüyo gibi hissediyodum çünkü :)) ben hamile kalamadıkça sokaktaki herkes hamileydi sanki. Allahım sen aklımıza mukayet ol yarabbim :)))

Kendiliğinden olmayacağına ikna ettim gibi kendimi ama hala kadınlar kulübünden çıkamıyorum burası bi alışkanlık gibi oldu. Sadece biz birbirimizi anlıyoruz çünkü.
Bu durumu yaşamayanların ağzında hep aynı laflar “ayy çok kafaya takıyosuun yaaaa” :kızgın:

Şu teste kan damlatma olayını ben de okumuştum ama o kadar olmayacağına inandım ki sanırım artık test yapasım bile gelmiyoooo.

Back