Anket Eşi ve Ailesinden Şikayetçi Olanlar! Anket Yapıyoruz! Eşiniz Nereli?

Eşiniz Tarafı Nereli? (Aşağıda "Anketi Oyla" düğmesine basmayı unutmayın!)

• Adana

OY: 45 2,7%
  • Adıyaman

OY: 8 0,5%
  • Afyonkarahisar

OY: 26 1,6%
  • Ağrı

OY: 7 0,4%
  • Amasya

• Ankara

OY: 52 3,1%
  • Antalya

OY: 22 1,3%
  • Artvin

OY: 10 0,6%
  • Aydın

• Balıkesir

OY: 18 1,1%
  • Bilecik

• Bingöl

OY: 5 0,3%
  • Bitlis

• Bolu

• Burdur

OY: 3 0,2%
  • Bursa

OY: 40 2,4%
  • Çanakkale

OY: 15 0,9%
  • Çankırı

OY: 23 1,4%
  • Çorum

OY: 31 1,9%
  • Denizli

OY: 27 1,6%
  • Diyarbakır

OY: 19 1,1%
  • Edirne

OY: 13 0,8%
  • Elazığ

• Erzincan

OY: 23 1,4%
  • Erzurum

OY: 35 2,1%
  • Eskişehir

OY: 25 1,5%
  • Gaziantep

• Giresun

OY: 35 2,1%
  • Gümüşhane

OY: 11 0,7%
  • Hakkari

OY: 0 0,0%
  • Hatay

OY: 20 1,2%
  • Isparta

• Mersin

OY: 16 1,0%
  • İstanbul

OY: 30 1,8%
  • İzmir

OY: 30 1,8%
  • Kars

OY: 29 1,8%
  • Kastamonu

• Kayseri

OY: 54 3,3%
  • Kırklareli

• Kırşehir

• Kocaeli

• Konya

OY: 82 4,9%
  • Kütahya

• Malatya

• Manisa

• Kahramanmaraş

OY: 24 1,4%
  • Mardin

• Muğla

OY: 6 0,4%
  • Muş

OY: 12 0,7%
  • Nevşehir

• Niğde

• Ordu

OY: 32 1,9%
  • Rize

• Sakarya

• Samsun

OY: 29 1,8%
  • Siirt

• Sinop

• Sivas

OY: 73 4,4%
  • Tekirdağ

• Tokat

• Trabzon

OY: 68 4,1%
  • Tunceli

• Şanlıurfa

OY: 9 0,5%
  • Uşak

• Van

• Yozgat

OY: 36 2,2%
  • Zonguldak

• Aksaray

• Bayburt

• Karaman

• Kırıkkale

• Batman

• Şırnak

OY: 4 0,2%
  • Bartın

• Ardahan

OY: 9 0,5%
  • Iğdır

• Yalova

OY: 1 0,1%
  • Karabük

• Kilis

OY: 4 0,2%
  • Osmaniye

• Düzce

• Muhacirler

OY: 45 2,7%

• Ankete Katılan
    1.657
Trabzon 7 oldu...
yürü kim tutar senii kötülüğünle yürü bakalım..

Ben açık alenen yazamıyorum o sizin dediğiniz kelime neyki ben neler duyuyorum ağzım bir karış açık kalıyor bide abdestli abdestli böyle laflar şaka da olsa bir kadının ağzına yakışmıyor
senin şurana şu koysun burana bu töbe yarabbi estağfurullahh..
Diyemiyorum yok bizim evimizde küfür olmazdı şaka da olsun gerçekde ben çok şaşmıştım alıştım biraz ama kaç defada uyardım
Oğluma bile küfür öğretiyordu kaynanam ben hep kızıyordum Allahdan oğlum "ayıp" kelimesini öğrendi anlattım oğluma izah ettim dedim oğlum o bilmiyo söylüyo sen sakın söyleme diye izah ettim oğlum şimdi ayıp diyo söylemiyo..
Ben bu konudan muzdaribim..
Rahatsız oluyorum

Doğrudur, seviyesizlikte sınır tanımıyorlar. Ben bi de yabancıyım, ve terslediğim hâlde öyleydi, artık siz neler duyuyorsunuzdur tahayyül edemiyorum akannehir

Ki ben de çok yadırgardım. Benim ailemde hır gür olurdu bazen evet, ama asla küfür ya da çirkin bir şey duymazdık. Benim küfür haznem ortaokul lise döneminde oluşmaya başladı. Ama öyle olmasa bile seviyesizlik ve terbiyesizlik yani. Hem de dik âlâsı.

Son düzenleme:
ay biz konyalilar böyle kötü degilizki noluyor yaaa :eek: benim annemde bir kaynana ama melek gibi damadina karsii :eek: bilmiyorumkismile

Bence bunlar bu yüzden yabancı almak istemiyorlar içimizdeki insan bize ayak uydurur küfürlerimizi tavırlarımızı biliyo kaldırır şimdi şimdi anlıyorum

evet canım. aynen o dediğinden. başka yemek de sevmezler mesela. belli yemekler vardır. onları yapar dururlar. gelin başka yemek yapınca da "aman ne gerek var." derler. uyumlu olsun diye kendi çevrelerinden istiyorlar. damat arsinli eşin nereli peki?

akannehir
evet canım. aynen o dediğinden. başka yemek de sevmezler mesela. belli yemekler vardır. onları yapar dururlar. gelin başka yemek yapınca da "aman ne gerek var." derler. uyumlu olsun diye kendi çevrelerinden istiyorlar. damat arsinli eşin nereli peki?

Aynen öyle kaynanam hep aynı şeyleri yapıyor
Gulya mıdır nedir öyle bir ismi var ben ona hülya diyorum (yarmalı lahana yemeği)
yarmalı lahana dolması
menemen
pilav
balık yapıyorlar tencerede (ekşili diyorlar)
hep aynı evet ben değişik değişik yapıyorum bide eşim çok yemek seçiyor benim..
araklı..

Doğrudur, seviyesizlikte sınır tanımıyorlar. Ben bi de yabancıyım, ve terslediğim hâlde öyleydi, artık siz neler duyuyorsunuzdur tahayyül edemiyorum akannehir

Ki ben de çok yadırgardım. Benim ailemde hır gür olurdu bazen evet, ama asla küfür ya da çirkin bir şey duymazdık. Benim küfür haznem ortaokul lise döneminde oluşmaya başladı. Ama öyle olmasa bile seviyesizlik ve terbiyesizlik yani. Hem de dik âlâsı.

Cnım bizim de öyle ailemizde hır gür olsada küfür olmaz helede kadınlarımız küfür edicekkk yoo asla!
Benim eşim küfür etmez annesi ablası ediyo eşimden duymadım öyle ne şahsıma ne aileme yoo eşim sakindir öyle sinirlide değil
Ya bazen şüphe ediyorum yoo bu senin annen olmaz diyorum..

Bi de köyünüze geldim fındık toplamaya (yani memleketinize köy diyorum anla işde)
Açığım kaynanam kapan kapat başını burda dedi bana demedi de eşime demiş kapatsın kücük yer ayıplarlar bizi ozaman bide saçım sarıydı
Eşimde ben napim böyle aldım bu kızı kapan diyemem demiş kapatmamda zaten ohhh merkezinizde boztepede uzungölde uzunsokakda köyde bi güzel salındım turist gibi :eek:

akannehir

Aynen öyle kaynanam hep aynı şeyleri yapıyor
Gulya mıdır nedir öyle bir ismi var ben ona hülya diyorum (yarmalı lahana yemeği)
yarmalı lahana dolması
menemen
pilav
balık yapıyorlar tencerede (ekşili diyorlar)
hep aynı evet ben değişik değişik yapıyorum bide eşim çok yemek seçiyor benim..
araklı..

gulya duymadım ama diblayı biliyorum. araklı demek. saydıkların klasik bi trabzon köylüsü menüsü. bununla sınırlıdır evet. sana da garip geliyordur. hep aynı şeylerin yapılması.

sen hoşlanmadığın hâlde yanında küfürlü konuşmaları çok yanlış. bi de aranızda bi mesafe var. yani o mesafeye rağmen böyle davranmaları doğru değil.

diğer olaylarına da baktım canım senin kayınvaliden trabzonluluğu aşıyor. başka kulvarda bi kadın. öylesini ben de hiç görmemiştim.

Eşimden de ailesinden de hiç şikayetim olmadı aksine ailesini de eşim kadar çok seviyorum o yüzden anketi oylamadım ama sonuçları merakla bekliyorum.

Şimdilik konya ve adana başı çekiyor bakalım enişte beylerde rekor neresi çıkacak :))

Cnım bizim de öyle ailemizde hır gür olsada küfür olmaz helede kadınlarımız küfür edicekkk yoo asla!
Benim eşim küfür etmez annesi ablası ediyo eşimden duymadım öyle ne şahsıma ne aileme yoo eşim sakindir öyle sinirlide değil
Ya bazen şüphe ediyorum yoo bu senin annen olmaz diyorum..

Allahtan armut her zaman dibine düşmüyor, kendini yetiştirmesini biliyor :Saruboceq:

gulya duymadım ama diblayı biliyorum. araklı demek. saydıkların klasik bi trabzon köylüsü menüsü. bununla sınırlıdır evet. sana da garip geliyordur. hep aynı şeylerin yapılması.

sen hoşlanmadığın hâlde yanında küfürlü konuşmaları çok yanlış. bi de aranızda bi mesafe var. yani o mesafeye rağmen böyle davranmaları doğru değil.

diğer olaylarına da baktım canım senin kayınvaliden trabzonluluğu aşıyor. başka kulvarda bi kadın. öylesini ben de hiç görmemiştim.

Canım 5 yaşında bir oğlum var oğlumda küfürlü konuşmaya başlamıştı..
Hatta oğlum öyle konuşunca kaynanamın hoşuna gidiyordu
Neymiş cocukmuşş konuşsunmuşş oğlum yarım yamalak küfür edince hoşuna gidiyor kikir kikir gülüyordu..
Sinir ayy cnm neler yaşamadım kii bunlar sadece binde biri..
Oğlumu uyara uyara bak dersen seni park a götürmem dersen sana şunu almama diye diye ee büyüde tabi aklı ermeye başladı
Ben mesela açık biriyim ben oğluma dua öretiyorum o küfür
Bir defa yavrum gel bak şu duayı öğretim sana duymadım görmedim..
Tuhaf birisi

Bi de köyünüze geldim fındık toplamaya (yani memleketinize köy diyorum anla işde)
Açığım kaynanam kapan kapat başını burda dedi bana demedi de eşime demiş kapatsın kücük yer ayıplarlar bizi ozaman bide saçım sarıydı
Eşimde ben napim böyle aldım bu kızı kapan diyemem demiş kapatmamda zaten ohhh merkezinizde boztepede uzungölde uzunsokakda köyde bi güzel salındım turist gibi :eek:
en sinir oldugum sey..birileri istiyo, elalem neder diye kapanmak..kiyafet konusunda ayak uydurmak..bende o konuda cok inatciyimdir..:umursamaz:

oyladım. adana dedim.
adanada başı çekenlerden. şaşırmadım valla. eşim çok iyi ama ailesi 1000 km öteden bile huzurumuzu bozmaya yetiyor. allah tan uzaktayız diyorum

bekar kardeşlerimiz bu topikten bilgi edinip; önce memleket sorup, daha sonra aşık olmaya karar verecekler :))
bi sınıf arkadaşım vardı, babası giresunluya kız vermem dermiş hep..kendi kız kardeşi kocasından çok çektiği için.. iş bu ya; arkadaş da giresunluya gönül verdi...ne yaptı etti babasını razı etti evlendiler...evvelden var olan önyargı mı, ''büyük lokma ye büyük konuşma'' sözünün örneği mi, boşandı arkadaş da :KK43: lakin gerçekten ailesinin o memleket insanına olan önyargısı evliliklerini etkiledi diye düşünüyorum..
oylamada ise trabzonu oyladım..annem çok çekmiş yabancı gelin olması nedeniyle...gerçekten kendi memleketlerinden olmayana 2. sınıf muamelesi yaptıkları doğru..
kendi eşim ise antepli...paraları olsa da acayip cimriler :) misafirliğe giderken bir kilo meyva almazlar mesela...neden anne diye sorarım, bizde eli boş gidilmez derim..k.validem şey der ''biz de adet değil''..:)))) çok tuhaf gelir bu bana, en basit örnek... evlenirken eşime bir çarşaf dahi almadı...cevap yine aynı..bizde adet değil...önemsiz gibi görünse de onca varlığı olan insan neden düşünmez ki diye hayıflanabiliyor insan bazen...aman diyorum boşver, kendi oğluna o kadar değer veriyormuş demek ki, benimle alakası yok...:)
velhasıl-ı ; insan kendi yetiştiği aile, görgü, kültürün ötesini yadırgıyor..isterse karşıdaki kraliyet ailesinden olsun :))
bekar arkadaşlara hayırlı eşler nasip etsin Allah...

anam kızlar heryerde iyide var kötüde var bende giresunu çok duydum ama tabi ben yaşamadım halamdann biliyorum döverler aldatırlar genelde öyleler.

bizde var öyle bir durum çok şükür dövmesi yok ama aldatma ooooo sorma babadan oğula geçmiş sanki :kızgın:
birde sivaslılar için aynısını duydum hem döver hem aldatır diye hatta yakınen şahidim maalesef kii :kızgın:

babam laf arasında geçince der sakın karşıma giresunlu sivaslı birini getirmeyin vermem yeterince çektik 1tanesi ile daha uğraşamam diye
.kaydirigubbakcemile3

konya öne geçmiş ben yokken :ecrin_bebek: tam düşündüğüm gibi.

anaaa akannehir
Benim eşim konyalı vee tam aksii ...ne olacak şimdii... :uhm: kızların tercihi.
Kayınvalidemde melektir melekk...
Ayrıca eniştem (teyzemin eşi) oflu ve çok iyi bir insan...Hala genç aşıklar gibiler...
Yani şu memleket bu memleket meselesi değil ...hee genelde kötü olabilirler ama geneli kötü diye iyilerinide yakmayalım...

vallamı? bayılazaaaammmm ohaoldumsmileakannehirakannehirakannehir

o zaman içinden değillerdir :SSS çok şaşırdımmm
kayınvalide, melek ve konya kelimelerini aynı cümle içinde düşünemiyorumakannehir

X