- 7 Nisan 2010
- 248
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eveeet... suanki anket sonuclarina gore
agam adanali pasam adanali laflarina kanmamali ve konyalidan baskasina bastirmam diyenler bir kez daha dusunmeli. laelaelaelaelae
baaneee gonyalidan baskasina bastirmammmmmmmmm :dilcikar: :roflol: :roflol:
sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
Aslında Türküler kinaye içeriyor demek ki..
uyanın demiş türküleri yazan ama, millet bu türkülerde şakır şakır oynuyor..delikafadulden
bak bu mesajına sonuna kadar katılıyorum. türkiyeden evlensen cidden zorluk yaşarsın eminim. burada istanbul ve anadolu illerinde yetişen insanlar bile birbirlerinden o kadar farklı oluyo ki kökenleri aynı olsa bile. yetiştirilme tarzı çok önemli. almanyada yaşayan bi hemşon bulsan da konyalılığı azaltılmış ve pastorize edilmiş biri olur inşallah :lepi:olabilir valla guzum , davulun sesi uzaktan hos geliodur :1rolleyes:
bu arada seninde gonyali oldugnu bilmiodum hemsocugum :1hug:
ama ben zaten türkiyeden evlenmeyi düsünmüyorum
bunu $u yüzden dedim cünkü türkiyede yetismis genclerin ve burda yetismis genclerin daha farkli olduklarini düsünüyorum.
evet herkes bir degil ama kafa dengi bir hemso bulursam evlenirim :1rolleyes:
İnsanların ırkları ve memleketleri konusunda aşırı önyargılı, ve hâttâ faşist bir babanın kızı olsam da bu işlere bir türlü aklım ermezdi, "canım ne âlâkası var, insan işte" derdim, nereli olduğumu soranlara da hep "dünyalıyım!" derdim.
Ama bu gibi birtakım genellemelerin isabetli olduğunu, artık memleketlerin havasından mıdır suyundan mıdır nedir, yöre insanlarının karakter özelliklerinin benzeşebildiğini ve "memleket insanının karakteristik özellikleri" diye bir kavram ortaya çıkardığını fark ettim şaşırarak.
Hayatıma giren Konyalı ve Trabzonlu insanların sayesinde olmuştur bu yargıya varabilmem ayrıca, onu da belirteyim. Bak burada da çıktı, cidden var böyle bir şey demek ki...
Babama sinir olurdum ne zaman birinden bahsetsem soyunu sopunu soruyor diye ama adamın varmış bi bildiği yahu... Ama tabi bir bildiği olması kendisinin memleketini bu ankette işaretlememi engellemedi, az çekmedik kendisinden ve saz arkadaşlarından.
İnsanların ırkları ve memleketleri konusunda aşırı önyargılı, ve hâttâ faşist bir babanın kızı olsam da bu işlere bir türlü aklım ermezdi, "canım ne âlâkası var, insan işte" derdim, nereli olduğumu soranlara da hep "dünyalıyım!" derdim.
Ama bu gibi birtakım genellemelerin isabetli olduğunu, artık memleketlerin havasından mıdır suyundan mıdır nedir, yöre insanlarının karakter özelliklerinin benzeşebildiğini ve "memleket insanının karakteristik özellikleri" diye bir kavram ortaya çıkardığını fark ettim şaşırarak.
Hayatıma giren Konyalı ve Trabzonlu insanların sayesinde olmuştur bu yargıya varabilmem ayrıca, onu da belirteyim. Bak burada da çıktı, cidden var böyle bir şey demek ki...
Babama sinir olurdum ne zaman birinden bahsetsem soyunu sopunu soruyor diye ama adamın varmış bi bildiği yahu... Ama tabi bir bildiği olması kendisinin memleketini bu ankette işaretlememi engellemedi, az çekmedik kendisinden ve saz arkadaşlarından.
ben ıstanbulda dogdum esımle de ıstanbul da tanıstım ama esım aslen RIZE'lı
esımden degıl ama aılesınden gordugumu kımselerden gormedım
ıcten pazarlıklı, fesat, kıskanc, yalancı, dedıkoducu ve tamamen kadınların hakım oldugu bır aıle
erkeklere hot dedıler mı susuyorlar valla
genelı ıcın konusmuyorum ama esımın ablaları ve annesını allah dusmanıma bıle vermesın
ben yandım kımse yanmasın
eski esim konyali :mymeka: aman konyali erkeklerden uzak durun kizlarakannehir
paragöz kadina deger vermeyen ufak daglari ben yarattim havasinda gezen tipler:bbo:alsanaalsanasmile
yani tamamen farklı iller...ama aynı tipler ...
bizimkiler de nevsehirli bacim ama ayni senin anlattigindan.
bekarım trabzonluyum. annem de babam da trabzonlu.
kadınlar oğullarının, kardeşlerinin her şeyine karışıyorlar. bizim orası anaerkildir. her şeyi kadınlar yönetir. erkekler asar keser ama karşılarında sert kadın gördüler mi süt dökmüş kedi gibi olurlar.
sanırım bu trabzonlu eşlerinden çekenler trabzonlu değil. trabzonlu olmayan birinin trabzonlu bi adamla ve ailesiyle uğraşması zor gerçekten. farklı bi kültürleri var. o yüzden ben de trabzon'u işaretledim. ama aslında o kadar kötü değiller. dillerinden anlamak, biraz sert olmak lazım. trabzon kızları zaten genel olarak sert mizaçlı olduğu için bunları idare edebiliyor. biraz yumuşak yüzlü olun tepenize çıkarlar.
evleneceksen muhacir ve göçmen erkeğiyle evleneceksin .kadınından kaçacan yalnız.erkekleri bir sakin uyumlu kuzu gibi adamlardır.
ammaa kadınları çok fenadır.