Anket Eşi ve Ailesinden Şikayetçi Olanlar! Anket Yapıyoruz! Eşiniz Nereli?

Eşiniz Tarafı Nereli? (Aşağıda "Anketi Oyla" düğmesine basmayı unutmayın!)

• Adana

OY: 45 2,7%
  • Adıyaman

OY: 8 0,5%
  • Afyonkarahisar

OY: 26 1,6%
  • Ağrı

OY: 7 0,4%
  • Amasya

• Ankara

OY: 52 3,1%
  • Antalya

OY: 22 1,3%
  • Artvin

OY: 10 0,6%
  • Aydın

• Balıkesir

OY: 18 1,1%
  • Bilecik

• Bingöl

OY: 5 0,3%
  • Bitlis

• Bolu

• Burdur

OY: 3 0,2%
  • Bursa

OY: 40 2,4%
  • Çanakkale

OY: 15 0,9%
  • Çankırı

OY: 23 1,4%
  • Çorum

OY: 31 1,9%
  • Denizli

OY: 27 1,6%
  • Diyarbakır

OY: 19 1,1%
  • Edirne

OY: 13 0,8%
  • Elazığ

• Erzincan

OY: 23 1,4%
  • Erzurum

OY: 35 2,1%
  • Eskişehir

OY: 25 1,5%
  • Gaziantep

• Giresun

OY: 35 2,1%
  • Gümüşhane

OY: 11 0,7%
  • Hakkari

OY: 0 0,0%
  • Hatay

OY: 20 1,2%
  • Isparta

• Mersin

OY: 16 1,0%
  • İstanbul

OY: 30 1,8%
  • İzmir

OY: 30 1,8%
  • Kars

OY: 29 1,8%
  • Kastamonu

• Kayseri

OY: 54 3,3%
  • Kırklareli

• Kırşehir

• Kocaeli

• Konya

OY: 82 4,9%
  • Kütahya

• Malatya

• Manisa

• Kahramanmaraş

OY: 24 1,4%
  • Mardin

• Muğla

OY: 6 0,4%
  • Muş

OY: 12 0,7%
  • Nevşehir

• Niğde

• Ordu

OY: 32 1,9%
  • Rize

• Sakarya

• Samsun

OY: 29 1,8%
  • Siirt

• Sinop

• Sivas

OY: 73 4,4%
  • Tekirdağ

• Tokat

• Trabzon

OY: 68 4,1%
  • Tunceli

• Şanlıurfa

OY: 9 0,5%
  • Uşak

• Van

• Yozgat

OY: 36 2,2%
  • Zonguldak

• Aksaray

• Bayburt

• Karaman

• Kırıkkale

• Batman

• Şırnak

OY: 4 0,2%
  • Bartın

• Ardahan

OY: 9 0,5%
  • Iğdır

• Yalova

OY: 1 0,1%
  • Karabük

• Kilis

OY: 4 0,2%
  • Osmaniye

• Düzce

• Muhacirler

OY: 45 2,7%

• Ankete Katılan
    1.657
eveeet... suanki anket sonuclarina gore
agam adanali pasam adanali laflarina kanmamali ve konyalidan baskasina bastirmam diyenler bir kez daha dusunmeli. laelaelaelaelae

hahahahah çok sağlam güldüm bu msja :)))

demek ki adanalıya dadanmamak, konyalıdan oğlan doğurmamak gerek :)))

sinop, sivas ve trabzon için de bişiler uyduruver mnla aklıma gelmiyo şimdi :))

baaneee gonyalidan baskasina bastirmammmmmmmmm :dilcikar: :roflol: :roflol:

bacım bak bunu bu konu 4987587394. kez söylüyorum hemşocum.sempatiksalakcinni

konuyu ben açtım ve benim taraf da konyalı. konya 1. gelcek diye
ispatlamak için açtım hatta. şu an ikinciliği dahi beni şaşırtıyo biliyomusun. sen kalkmış kenyalıyı savunuyosun, acep gurbette olduğun için davulun sesi uzaktan hoş geliyo olabilir mi? gerçekçi olalım istersen... ama sen illa konyalıyla evlencem diye tutturursan karar senin, bizim işimize gelir. bi konyalı damat adayından daha kurtulmuş oluruz :ecrin_bebek: hoş onlar evlense de bi kısmının eli ayağı gene durmuyo ayrı mevzu.

sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
Aslında Türküler kinaye içeriyor demek ki..
uyanın demiş türküleri yazan ama, millet bu türkülerde şakır şakır oynuyor..
delikafadulden

bizim insanımız ağlanacak haline gülüp oynar bacım, ondandır. :sinifsinif:

farkındaysanız aşağı yukarı her il birer ikişer oy almışken güney doğu anadolu illerinin çoğu sıfır. sebebi acaba hanımların hayatlarından memnun oluşu mu, yoksa oralılarla evlenenler bu sitede çok mu az merak ediyorum. bunun bir de "eşinden ve ailesinden memnun olanlar" versiyonunu açmak şart oldu :) benim gibi üşenmeyen biri varsa onu açsa süper olur..

bu sitede daha çok deney yapmaya niyetim var. nihahah. bu kadar kadını toplasan bedavacıda bulamazsın ayol sempatiksalakcinni

olabilir valla guzum , davulun sesi uzaktan hos geliodur :1rolleyes:
bu arada seninde gonyali oldugnu bilmiodum hemsocugum :1hug:

ama ben zaten türkiyeden evlenmeyi düsünmüyorum
bunu $u yüzden dedim cünkü türkiyede yetismis genclerin ve burda yetismis genclerin daha farkli olduklarini düsünüyorum.
evet herkes bir degil ama kafa dengi bir hemso bulursam evlenirim :1rolleyes:

olabilir valla guzum , davulun sesi uzaktan hos geliodur :1rolleyes:
bu arada seninde gonyali oldugnu bilmiodum hemsocugum :1hug:

ama ben zaten türkiyeden evlenmeyi düsünmüyorum
bunu $u yüzden dedim cünkü türkiyede yetismis genclerin ve burda yetismis genclerin daha farkli olduklarini düsünüyorum.
evet herkes bir degil ama kafa dengi bir hemso bulursam evlenirim :1rolleyes:
bak bu mesajına sonuna kadar katılıyorum. türkiyeden evlensen cidden zorluk yaşarsın eminim. burada istanbul ve anadolu illerinde yetişen insanlar bile birbirlerinden o kadar farklı oluyo ki kökenleri aynı olsa bile. yetiştirilme tarzı çok önemli. almanyada yaşayan bi hemşon bulsan da konyalılığı azaltılmış ve pastorize edilmiş biri olur inşallah :lepi:

biz burda konuşurken konya bi oy daha aldı hemşom :))

evet şimdiki sıralamyı sunuyorum hanımlar

MEMLEKET TOP BEŞ :sinifsinif:

1. Adana
2. Konya
3. Sinop
4. Sivas
5. Trabzon

sivasa da şaşırmadım. malatyadan da daha fazla oy bekliyodum ama şimdilik pek ses yok.
ege illerinden pek ses çıkmaz diye düşünürken izmir 3, manisa 4, denizli 3 oy aldı.
karadeniz bölgesi toplamda en yüksek oy alan bölge gibi görünüyor, ardından iç anadolu bölgesi geliyor.

$öyle bakiyorumda,
ic anadolu, karadeniz, ege
aslinda heryerden sikayet var her bölgeden
demekki aslinda memleket degil önemli olan insaniyet fisfisfis
iyi heryerden cikar, kötüde heryerden cikar

öyle de, burada açılan konular, bu ankette oylananlar. aşağı yukarı aynı sonuçlar. bunlar bana basit bir tesadüf gibi gelmiyor.

aslında mesele iyi-kötü meselesi değil. anketin ismi "kötü insanların memleketi" değil, evliliği yürütmekte başarılı olamayanların anketi. burada oylanırken düşünülen kişiler safi kötü insanlar değil elbet. ama şu gerçek, bu adamlar evlilikte uyum sorunu yaşıyorlar. adamların aileleri, oğullarının evliliğine saygı duyma eksikliği yaşıyor. sorunlar bunlar, kötülük iyilik ancak Allahın bildiği iş.

geçmiş sayfalarda yine konu açılmıştı. bir insan süper bir baba olabilir, çocuklarını çok seviyordur. ama bir taraftan çok da kötü bir koca olabilir. burada kötü olan o insanın kendisi değil, kocalığı.

biz de burada hangi memleketten çıkma erkek kocalığı iyi kotarıuyor bunu öğreniyoruz, inşallah. bazısı eşinin çok iyi ama ailesinin kötü olduğu için burayı işaretlediğini söyledi. açıkcası erkeğin ailesiyle yaşanan her sorundan ben erkeği sorumlu tutuyorum, ne kadar karısına iyi olup onu korusa da. çünkü erkek istediği zaman ailesini kontrol altına alabilir, çünkü erkektir bir şekilde sözü geçer. bu kocasının ailesiyle anlaşamayan hanımlarının eşlerinin biraz sorumsuz olduğunu söylesem ayıp olmaz sanırım. araya girmeye, karşı tarafla kötü olmaya korktuklarından sorumluluk almıyorlar. o yüzden burada oylananlar ne olursa olsun yine kocalar oluyo..

gene kaptırdım uzun yazdım :ecrin_bebek:

İnsanların ırkları ve memleketleri konusunda aşırı önyargılı, ve hâttâ faşist bir babanın kızı olsam da bu işlere bir türlü aklım ermezdi, "canım ne âlâkası var, insan işte" derdim, nereli olduğumu soranlara da hep "dünyalıyım!" derdim.

Ama bu gibi birtakım genellemelerin isabetli olduğunu, artık memleketlerin havasından mıdır suyundan mıdır nedir, yöre insanlarının karakter özelliklerinin benzeşebildiğini ve "memleket insanının karakteristik özellikleri" diye bir kavram ortaya çıkardığını fark ettim şaşırarak.

Hayatıma giren Konyalı ve Trabzonlu insanların sayesinde olmuştur bu yargıya varabilmem ayrıca, onu da belirteyim. Bak burada da çıktı, cidden var böyle bir şey demek ki...

Babama sinir olurdum ne zaman birinden bahsetsem soyunu sopunu soruyor diye ama adamın varmış bi bildiği yahu... Ama tabi bir bildiği olması kendisinin memleketini bu ankette işaretlememi engellemedi, az çekmedik kendisinden ve saz arkadaşlarından.

İnsanların ırkları ve memleketleri konusunda aşırı önyargılı, ve hâttâ faşist bir babanın kızı olsam da bu işlere bir türlü aklım ermezdi, "canım ne âlâkası var, insan işte" derdim, nereli olduğumu soranlara da hep "dünyalıyım!" derdim.

Ama bu gibi birtakım genellemelerin isabetli olduğunu, artık memleketlerin havasından mıdır suyundan mıdır nedir, yöre insanlarının karakter özelliklerinin benzeşebildiğini ve "memleket insanının karakteristik özellikleri" diye bir kavram ortaya çıkardığını fark ettim şaşırarak.

Hayatıma giren Konyalı ve Trabzonlu insanların sayesinde olmuştur bu yargıya varabilmem ayrıca, onu da belirteyim. Bak burada da çıktı, cidden var böyle bir şey demek ki...

Babama sinir olurdum ne zaman birinden bahsetsem soyunu sopunu soruyor diye ama adamın varmış bi bildiği yahu... Ama tabi bir bildiği olması kendisinin memleketini bu ankette işaretlememi engellemedi, az çekmedik kendisinden ve saz arkadaşlarından.

krizalit keşke senin ilk başta sandığın durum doğru olsaydı, çok isterdim.

cnm benimde babam hep sorar ilk tanıştığı insana nerelisin nersindensin diye ama hep haklı çıkıyor yazdıklarına katılıyorum cnm kaydirigubbakcemile5

oyladık bakalım sonucu çok merak ediyorum...Aslında nereli olunduğu çok önemli değil ama insan olsun yeter ama olmuyor iştee illa bilecez nereli olduğunu..

ben ıstanbulda dogdum esımle de ıstanbul da tanıstım ama esım aslen RIZE'lı
esımden degıl ama aılesınden gordugumu kımselerden gormedım
ıcten pazarlıklı, fesat, kıskanc, yalancı, dedıkoducu ve tamamen kadınların hakım oldugu bır aıle
erkeklere hot dedıler mı susuyorlar valla
genelı ıcın konusmuyorum ama esımın ablaları ve annesını allah dusmanıma bıle vermesın
ben yandım kımse yanmasın

ben ıstanbulda dogdum esımle de ıstanbul da tanıstım ama esım aslen RIZE'lı
esımden degıl ama aılesınden gordugumu kımselerden gormedım
ıcten pazarlıklı, fesat, kıskanc, yalancı, dedıkoducu ve tamamen kadınların hakım oldugu bır aıle
erkeklere hot dedıler mı susuyorlar valla
genelı ıcın konusmuyorum ama esımın ablaları ve annesını allah dusmanıma bıle vermesın
ben yandım kımse yanmasın

bizimkiler de nevsehirli bacim ama ayni senin anlattigindan.
:nazar:

eski esim konyali :mymeka: aman konyali erkeklerden uzak durun kizlarakannehir
paragöz kadina deger vermeyen ufak daglari ben yarattim havasinda gezen tipler:bbo:alsanaalsanasmile

anaaa akannehir
Benim eşim konyalı vee tam aksii ...ne olacak şimdii... :uhm: kızların tercihi.
Kayınvalidemde melektir melekk...
Ayrıca eniştem (teyzemin eşi) oflu ve çok iyi bir insan...Hala genç aşıklar gibiler...
Yani şu memleket bu memleket meselesi değil ...hee genelde kötü olabilirler ama geneli kötü diye iyilerinide yakmayalım...

bekarım trabzonluyum. annem de babam da trabzonlu.

kadınlar oğullarının, kardeşlerinin her şeyine karışıyorlar. bizim orası anaerkildir. her şeyi kadınlar yönetir. erkekler asar keser ama karşılarında sert kadın gördüler mi süt dökmüş kedi gibi olurlar.

sanırım bu trabzonlu eşlerinden çekenler trabzonlu değil. trabzonlu olmayan birinin trabzonlu bi adamla ve ailesiyle uğraşması zor gerçekten. farklı bi kültürleri var. o yüzden ben de trabzon'u işaretledim. ama aslında o kadar kötü değiller. dillerinden anlamak, biraz sert olmak lazım. trabzon kızları zaten genel olarak sert mizaçlı olduğu için bunları idare edebiliyor. biraz yumuşak yüzlü olun tepenize çıkarlar.

Arkadaşım çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim..
Aynen öyle sen oralı olupda çok güzel ifade etmişsin nötrsün..
Eşim trabzonlu evet erkekleri iyi astım kestim gibi durular ama evde sakin kendi halinde uysallar..
Ama ablaları annelerii aman aman amannnnnnn düşman başına dediklerini yaptırıyorlar erkek gibiler ağızlarının ayarı yok küfürlü konuşuyorlar bisimkiler edepsizz..
Kaynanam kendi kızkardeşinin kızını (yani eşimin teyze kızını ) istemiş olsun illa diye illa kaynanamın akrabası olcak gelinler illa trabzonlu olucaklar yabancıyı istemiyorlar çok çektim çekiyorumda..
Ben böyle biriyle evlilik yapacak olanlara 2 defa düşünün diyorum eşinizden yana değil ailesinden yana..

Son düzenleme:
evleneceksen muhacir ve göçmen erkeğiyle evleneceksin .kadınından kaçacan yalnız.erkekleri bir sakin uyumlu kuzu gibi adamlardır.
ammaa kadınları çok fenadır.

katiliyorum..ozellikle anneleri kizlarina devamli akil verir.:)anne tarafindan muhacir olmasam da baba tarafi ve arkadaslarimdan biliyorum.1 tane farkli henuz gormedim.erkekleri cidden cok iyidir:))kizlari da iyidir ama fenadir:)
tarbzon icin yazilanlara da katiliyorum kesinlikle yirtik olun:)))yoksa ezilirsiniz.
konyanin da meshur erkeklerini hem okulda hem de iste duymustum:))
herkes kotu diye bisey yok mutlaka bi cuvalda iyiler ve curukler vardir.ama anket eglenceli gidiyo:))

Göçmenler evine bağlı çalışkan olurlar etrafımızda çok göçmen var bencede katılıyorum kızlar size

X