Esi öğretmen kendisi ev hanimi olanlar...

Ahhhh nobet gunleri zaten enkazzz pastalarla sevindirip enerjisini yerine getirmwye calisiyorum tam bir pasta canavari

Ben
Sırf bu yüzden, eşler birbirine anlayışlı olması için bence herkes dengiyle evlenmeli.
Ben fazlasiyla anlayisliyim denklikten kastiniz cok sacma olmus dusunce yapisi olarak gayet uyumlu bi ciftiz eger evliyseniz bu yapinin daha onemli oldugunu kavrardiniz

Henüz göreve başlamadım ama staj yaparken bile baya yoruluyodum
Ki stajda sadece hocayı dinliyoduk derse girip :)

Her bünye farklı.kimi insan çok enerjikti
Kimi hassas

Ama o kadar çocukla uğraşmak cidden zor

Ben de öğretmenim. Aynen anlattığın gibi eve geldikten 2-3 saat sonra ancak kendime geliyorum. Öğretmenler erken çıkıyo falan der herkes ama göründüğü gibi değil. çok kafa yorgunluğu oluyor gerçekten.

Kolaylik diliyorum sizede

Saat yedide gidip beste eve geliyordum ve kafa denen şey kalmıyordu disardan bakınca kolay görünüyor sanırım ama beynin yorulmasi bütün vücudu yoruyor zaten

Yorgun koca, emekli kocadan daha tercih edilir diyorlar evet.

Kesinlikle babamin bi de arkadaslariyla kahvehaneye gitme huylarida yok sabahtan aksama kadar evde annem zorla disari gonderiyor Allahtan simdi memlekete yazlik yaptirdilarda sabahtan aksama kadar bag bahce isiyle ugrasip gun geciriyor

Yahu bunlar niye okuldan gelince yorgun canindan bezmis oluyolar kendine gelmesi 2 saati buluyo sizinde esiniz boyle mi ?
Esim degil kardesim ogretmen okuldan yorgun argin gelirdi

Ben konusurdum konusurdum o agzini acip iki kelime etmezdi ben sinirlenincede sanki senin kocanmisim gibi muameke ediyorsun farkindamisin derdi

Ama sahiden cocuklar insanlarin enerjisini fazlasiyla dusurutorlar

Bazi isler fiziksel olarak(saglikcilik vs) bazilarida psikolojik olarak (bankacilik vs) gibi cok yorucu olabiliyor ama ogretmenlik hem fiziksel hem pdikolojik yorgunluk yapiyor

Arti birde gun boyu konusuyor olmalari konusmama istegi getiriyor olabilir

Eşim de öğretmen ben de. Sözcükleri okulda fazlasıyla tüketiyoruz.
Geriye beden dili kalıyor işte
Bizim okul sonrası etkinliğimiz bebeği uyutup çay çerez vs ile dizimizin veya filmimizin karşısına geçmektir. Filmin karşısındayken arada sohbet edip şakalaşırız film bitince iyice mayışır gider yatarız.
Okul Ev işi Bebek bakımı derken pilimiz bitiyor zaten.
Kendi ilişki dinamiğinize göre eşiniz yorgun da olsa kısa süreli paylaşımlar yapabilirsiniz derim ben.

Yetiskin olduktan sonra uzun sure okul ortaminda bulundunuz mu acaba? Ben bir sene ozel bir kolejde calistim, baya bi sorunlu ogrenci vardi. Aksama kadar beynimin icine edilirdi, tabiri caizse. E esiniz de ogretmen yani ogrenci ile direkt etkilesime gecmek zorunda, haliyle de birak aksami teneffuse kadar beyin kalmaz adamda. :) normal yani, birakin dinlensin adam.

Size soyle anlatayim.

Hani kadin gunlerinde 3 5 cocuk bir araya gelir simarmaya baslar ya. Anneleri bagirir cocugum dur sus dinlemezler. Sonra hadi bakalim cikin sokakta oynayin basimiz sisti der biri. Onlar gidince oh be kafamizi sisirdiler der.

Iste o 3 5 cocugu 30 35 dusunun ve bu 30 35 cocugu yaklasik 40 metre kare bir kapali alanda dusunun. Birde o cocuklari sabit bir yerde oturtup onlara birseyler ogrettiginizi dusunun.

Ne kadar kolay bir is degil mi?

Eşim öğretmen ben ev hanimiyim dediğin gibi. Evet yorgun geliyorlar.. Allah yardımcıları olsun.Helede idealist bir öğretmense,okul okulda kalmıyorsa evde de okul için cabalıyorsa.. Nasıl yorulmasınlar ki? Hamile kalmadan önce eşime ne iş yaptırırdim ne başka bişey. Hergün masaj saatimız vardı masaj yapardım yarim saat,bir saat iyi hissetsin diye. Sonra iyi olurdu :) Cidden işleri zor ve cok anlayışlı olmak gerekiyor. Masaj yaparak,imkanlar dahilinde 4×4luk sofralar kurarak, ekstra anlayisli olarak daha iyi hissettirebiliriz bence :) Sırf bunlar gibi bikaç sebepten çalışmiyorum uni mezunu olmama rağmen. Çünkü ben calistigimda bütün duzenimiz aksıyor..

Yahu bunlar niye okuldan gelince yorgun canindan bezmis oluyolar kendine gelmesi 2 saati buluyo sizinde esiniz boyle mi ?
Ders saati fazlaysa yoruluyor olabilir. Benim de kendime gelmem İki saati buluyor. Dinlenme imkanım da olmuyor çoğu zaman. Olabildiğince az ders alıyorum bu yüzden .

Ayni ben masaj yapiyorum esim pasta canavaridir asla ihmal etmem cok sever ona ilgimi alakami her zaman takdir eder ama iste o eve geliken ki surat ifadesiyalanda olsa tebessum etse bari

Benim eşim de öyle.bi de 1.5 saat gidiş 1.5 saat geliş günde 3 saat yolculuk yapıyo.eve gelince 2 saatten aşağı uyumuyo bazen işi olup uyumadığı zaman da ölü gibi dolaşıyo..

Eskiden ben de kızardım da çalışıp insanlara laf anlatmanın zorluğunu görünce susmaya karar verdim..şimdi evdeyim çalışmıyorum kafam rahat valla...

Bende aynen öyle geliyorum eve pestil gibi sanki eve gelince hala çığlık sesi duyuyormusum gibi. Evdeki çocuğuma televizyondaki sese ve hatta kuşların cikirtisina bile tahammülüm kalmıyor. Bu durumda size tavsiyem şu ki bırakın o gürültü biraz atılsın kafadan dinlensin sonra zaten enerjisini toparlıyormus. Birde her insan aynı değil kimisi çok duyarlı oluyor öğretmenlikte daha fazla parçalıyor kendini kimisi de çok rahat anlattım bitti. Muhtemelen eşiniz işine çok özverili yaklaşıyor.

Bir de ilkokul grubu çocuklar çok daha fazla gürültü yapıyor belki branş farkı vardır akrabalarınizla

Öğretmenler mi psikolojik olarak yıpranmıyorlar?
Bazı meslek guruplarına göre evet sülalenin yarısı öğretmen ama hiç biri küçük bi çocuğa tecavüz eden adama eliyle yemek verip sakinliğini korumak için çabalamıyor ya da sadece kontrol amaçlı bi insanın yanına gittiğinde koluna yüzüne jilet atılmıyor her mesleğin zorluğu var evet ama bazo meslek gruplarıd abartıyor durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…