Erkek İnfertilitesi Eşi azospermi olup doğal yollarla hamile kalan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Okyanusgezgini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2019
46
66
Merhabalar
6 aya yakındır çocuk denemeleri yapıyorduk ancak bir türlü sonuç vermiyordu sonunda hastahaneye gittik ve ne yazık ki eşimin doktor muayenesinde azospermi olduğunu öğrendik.. Çok üzüldük ve eşimin görüştüğü doktor hemen ilaç tedavisine başlattı sonrasında tekrar muayene edip duruma göre tüp bebek tedavisine başlatacak. Ama daha genciz ve ben doğal yollardan olma ihtimali varsa eğer denemek istiyorum çünkü tüp bebek süreci beni çok korkutuyor böyle bir durum yaşayan varsa benimle paylaşsın lütfen

Canım azospermi durumunda doğal yol çok çok zor benim eşim de olşgospermi 8 milyon sperm var ama 1 senedir olmadı tüp benek tedavisine başlıyoruz bu ay tedaviyi olup sperm çıkışı olunca başlayın bence

Bitkisel kürler paylaşıyorlar burda arkadaşlar 1 2 ay şansınızı oyle deneyebilirsiniz forumu araştırın derim

Benim eşim de sizin gibiydi. İleri hareketli yüzde 5 sayı 8 milyon civarı. 3. Denemede oldu. Lab iyi olan bir merkez tercih edin. İlk iki tedavim heba oldu ilkinde olma yüzdesi 70 ken, 3. Tedavimde gebe kaldım. Bizler için doktorun Prof falan olmasının önemi çok az, çok iyi teknoloji bizim için önemli

Kuzum çok araştırdım her merkez icin iyi yorum da kötü yorum da o kadar fazla ki .. sen de bilinen bir sorun var mıydı?

Kuzum çok araştırdım her merkez icin iyi yorum da kötü yorum da o kadar fazla ki .. sen de bilinen bir sorun var mıydı?
Yoktu canım. Rezervlerim, hormonlarım hepsi çok iyidi. Anatolia da oldum Ankara da yüzde 70 tutacak dendi. 1 yıllık evliyim yeni 28 yaşımı doldurmuştum tamam bizim için her şey güzel. 3. Güne transfer edecek embriyo zor bir tane yakaladılar ikinci de üniversite hocasına gittim özel yerine yapmadığı test kalmadı bende histereskopi bile oldum. Temiz çıktı. Pıhtı testi istedi pıhtılaşmada çıkmadı. Sadece bir genim olması gerektiği gibi değildi ama o gen pıhtı olup olmadığını belirleyen gen değil. Pıhtı genlerim normal geldi. Tedavi öncesi baktı her şeye. Başladık 8 tane 3. Güne kaldı ama kaliteli değildi 3 tane koydu yine olmadı. Bu iki merkezde ortak tavır sanki eşimde bir şey yokmuş gibi hiç bu durumun üzerine durmadılar. 3. Tedavimde Ankara da yine Gürgan Klinik te oldum. Senin iki tedavinde yok hükmünde biraz şansızlık olmuş. İki tedavinde de eksiklikler var dediler. Bizim gözümüzde bu ilk tedavin olacak dediler. Ha ikinci doktor sonrada bağışıklık sistemime baktırmamı istedi tamam bağışıklık güçlü bundan olmuyor dedi. Neyse üçüncü de yüzde 80 sperm seçimini yapamadıkları için olmamış dediler. Mikroçip yöntemi ile sperm seçimi yapacaklarını söylediler. İlaçları çok güzel ayarladı doktor 31 yumurtam toplandı 18 yumurtam 3. Güne kadar geldi. 10 yumurtam da 5. Güne kaldı ilk defa 5. Güne gitti ve yarısı birinci kalite. İkişerli donduruldu. Rahim dinlendirme yapıldı Ekim sonu transfer oldum 2 Minnağım benimle 8 tanesi merkezde. Demem o ki ilk iki doktorda Prof ün yapmış yılların hocaları ama sana doğru yöntemi uygulayamadı. Üçüncü güne embriyo kalmazken 5. Güne 10 embriyo

Gerçekten bu işler tercih çok zor çok şans işi anatolia mesela çok iyi bir merkez biliyorum sanırım benim doktorum da gurgn klinikten Antalya’ya memoriale ordan da bu merkeze geçmiş.. araştırınca çok iyi yorumlar da çok kötü yorumlar da o kadar dazla ki.. nasip kısmet Gerçekten bu isler insallah ilk tedavimizde ben de kavusurum en büyük hayalim ikiz Eşim de takviye vitamin kullanıyor şuan kaliteli sperm için.. haziranda başlayacağız insallaj

Gürgan değilmiş pardon Hakan şatıroglu ve genartla daha sonra da medicana da çalışmış Klinikler birbirine girdi

Gürgan değilmiş pardon Hakan şatıroglu ve genartla daha sonra da medicana da çalışmış Klinikler birbirine girdi
Teknolojisi iyi olsunda emin ol doktor çokta önemli değil canım. Benim takibimi Timur Gürgan yapmadı evet hikayemi hep takip etti, tanıştık ama takibimi bünyesinde çalışan doktorlar yaptı. Mikroçip aklında bulunsun anne rahminde sperm i yüzdürme sisteminin yapayını yapmışlar. Toplanan spermler o sıvıda yüzerse yumurtayı dölleme ihtimali daha yüksek oluyor. Gittiğin merkezde mutlaka söyle. 1500 lira ek ödeme yaptık bunun için. İlk tedavide yaşın genç ise, kadında sorun yoksa ve maddi kaydında yoksa düz tüp bebek tedavisi yapılıyor. Ben Anatolia da bunu yaşadım. Genart Anatolia nın karşında orda bağışıklık için kan verdim lab kullandım. İnşallah senin ilk seferde olur canım

Söyliyim canım doktoruma zaten arayıp duruyorum adamı 25 yaşındayım ben büyük ihtimalle direk düz tedavi yapacaklar bize de morfoloji nasıldı sizin ? Eşimin ilk testte 10.9 morfoloji çıkmıştı ikinci testte %88 normal başlı çıktı iyi dimi bu

Canım eğer eşinde tıkanıklık varsa ki bu tıkanıklık ameliyatla açılırsa anca öyle doğal yoldan olur.Ya da hormonları çok düşükse Yani fsh ve lh hormonu çok düşükse bir süre hormon tedavisiyle belki olabilir .Azospermi hastalarında doğal yollardan olması için bu şartlar gerekli .Ha birde genetik testlerinizi yaptırın .Eğer bunlar yoksa iyi bir doktor bulup tedaviyle menide sperm çıkarılarak tüp bebek yaptırmak en mantıklısı .Ve bu süreç uzun sürebilir o yüzden zaman kaybetmeyin .

Biz hiç başa kuyruğa bakmadık. Hızımız çok düşüktü en önemlisi bu %5, sayımız 7 8 9 milyon oldu yanlış bir bitki ilacı ile 1 milyon 4 milyon a düştüğü oldu. Sonra tekrar ilaç içti 19 milyon oldu o ay tedavim olmadı ertesi ay 6 milyon ile yapıldı. Morfoloji başta normaldi ilaçlar bitkilerle 1 e düştü. 4 üstü olması normal kabul ediliyor. Tedaviyi 1 ile yaptık aslında Morfoloji doğal yolla olan gebelikte önemli. Tüp bebek te hız çok önemli birde az da olsa sayı. Dna hasarımız yoktu çok şükür o da olumsuz etkiliyor.

DNA hasar testi de yaptırmadık biz daha ya onu tekrarlayan başarısız denemelerde yapıyorlarmış sanırım aslımda baslamadan yaptırmak en iyisi ama zamanımız olmaz herhalde onu yaptıracak su an Ankara’ya falan gönderiyorlar herhalde

Merhaba malesef benim eşimde azospermi bizim genetikten kaynaklı azospermi olupta dogal yoldan hamile kalmak cok zor hatta imkansız diyebilirim önce azo sebebinizi ögrenip ona göre tedaviye yogunlaşın o kadr kişi tanıyorum buna bende dahil 1 sperm muhtaç kalıp tüp bebek deneyebilmek tup bebek bile yapamıyoruz malasef

İşte buna izin verme üzerine düşsünler şansa bırakma. İnofolik verdiler mi mesela bende ilk görüşmeden 6 ay sonra tedavi oldum. Anatolia da ilaç falan verilmedi önden oysa inofolik müthiş bir ilaç. Folik asit kullan yani. Sonra sperm seçiminin üzerine dur. Ve eşimin ilk verdiği meni örneğiyle değilde 1 saat sonraki meni ile yapıldı ama bunun kararını merkezin ürolog doktoru verdi. Onun için bu sizde iyi olmayabilir. Şuan aklıma gelen önemli noktalar bunlar :)) duam seninle

Canım bu mikroçip yöntemini her merkez yapıyor mu acaba ?

Allah razı olsun kuzum folik asite başlattı doktorum folibol d vitamini ve genesis diye bir balık yağı kullanıyorum eşim de progemy m kullanıyor sperm kalitesi icin

Cinnah tan aşağıda özel bir lab daha var. Orda kendiniz isteyin. İşte bunu anlamiyorum tek sorun erkekte demi niye başarız olmasını beklıyorlar ben anlamıyorum. Sinirlendiğim noktada bu iki üç haftada sonucu çıkıyor.

Ben Ankaralıyım kuzum insallah gerek kalmaz da kalırsa Ankara’ya gittiğimizde yaptırırız ama insallah kalmaz

Canım bu mikroçip yöntemini her merkez yapıyor mu acaba ?
Biz bunu ikinci merkezden talep ettik biz yapıyoruz dediler bizde bilmiyoruz tamam o zaman dedik ve ek ödemi falan istemediler. Konya da oldum ikinci tedavimi. Safız daha uyanmadık çünkü üçüncü merkezde bizden ek para istedi o sıvı için özel bir katarak falan varmış ek ücret oluyormuş. Anladık ki yapıyoruz dedikleri halde yapmamışlar. Sen bahçeciyi düşünüyorsun sanırım gördüm yorumlarını orası da her türlü teknolojiye sahip eminim yapıyorlardır. Ben zaten gürgan klinikle görüşüp Ankara bahçeciye gitmeyi düşünüyordum ama ikna oldum. Bu sefer dinlemelerini istiyordum bu kez ben konuşacağım istediklerimi yaparsalar gideceğim diye yola çıktım. 9 maddelik bir yol haritası çizdi doktor istediğim önemsediğim neden olarak gördüğüm her şeyi oraya yazdı ve o 9 maddeden gerçekten şaşılmadı. Yoksa çıkıp bahçeciye gidecektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…